Kommuner river faldefærdige huse ned for millioner
Kommunerne på Lolland-Falster har i 2020 sat opgøret i gang mod forladte huse og bygninger: 135 forladte og forfaldne ejendomme har ladet livet og givet plads til nyt. Landets kommuner har med finansloven for i år fået flere penge til nedrivninger.
8 mio. kr. til landdistrikterne og de danske småøer
36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 8,2 millioner kroner til projekter, der skal bringe nærheden tilbage i landdistrikterne og til lokale initiativer på de danske småøer.
Høj livskvalitet på landet under luppen
Hvordan kan det være, at livskvaliteten er så høj i yderområderne, hvor man slås med en række udfordringer. Det prøver Anders Lund Madsen at finde svaret på sammen med en landdistriktsforsker i podcasten 'Trods dårlige odds'.
Borgmester: Både godt og skidt følger med ghettolisten
Køges borgmester - og næstformand i Socialdemokratiet - har et ambivalent forhold til ghettolisten. Et borgerforslag om at droppe listen har sendt spørgemålet om listens afskaffelse til debat.
Nye P-systemer løsner trafikale flaskehalse
Flere og flere byer er i gang med at modernisere parkeringssystemerne og skifte over til de såkaldte dynamiske p-tavler. Men det sker ikke uden tekniske udfordringer.
Klima og byudvikling bliver centrale temaer ved KV21
Skal der solceller på de kommunale bygninger? Skal der bygges boliger på den gamle havnegrund? Klimaindsats og byudvikling bliver meget vigtige temaer ved KV21. Det viser ny undersøgelse.
Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser
Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
Minister: Postnummer skal ikke være afgørende for livskvaliteten
Ubalancen mellem kommunerne i Danmark er alt for stor, mener erhvervsministeren: 'Vi klumper os sammen, både borgere, virksomheder, uddannelser, beskæftigelse og vækst, i de større byer. Det skal stoppe.'
Skønhedskonkurrence mellem danske stationsbyer
Stationsbyerne rummer historiske, kulturelle og bygningsmæssige kvaliteter, som det er værd at bevare for eftertiden. Det mener organisationen Historiske Huse, som står bag konkurrencen 'Danmarks Smukkeste Stationsby', hvor 10 stationsbyer er nomineret.
Lemvig bliver landets første smarte parkeringsby
Lemvig Kommune får som den første i landet mulighed for at udnytte byens parkeringspladser mere optimalt med et højteknologisk sensorsystem, der med tiden kan fortælle bilisterne, hvor der er ledigt.
Ny rapport: Pladser og lokalområder er blevet vigtigere samlingssteder
En ny rapport viser, at byrum og lokalområder har haft stor betydning under corona-krisen, og levende byrum er derfor vigtige i hele landet.