Byudvikling

  Byudvikling

  Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

  Ny Aarhusforstad vinder Byplanprisen 2022

  Byplanprisen 2022 går til bydelen Nye for visionær, naturbaseret byudvikling. Prisen går til Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Tækker Group for et innovativt og visionært samarbejde, lyder det fra priskomitéen.
  De største nedslag for villaer ses i de mest eftertragtede kommuner, hvor det nu er blevet hverdag igen efter coronapandemien.

  I de her kommuner falder huspriserne mest

  Det er husejerne i de velstillede kommuner, der kan se deres boligvurderinger falde mest markant. Det viser en gennemgang af statistikken for nedslag i kr. pr. kvadratmeter i forbindelse med bolighandler for villaer, ejerlejligheder og fritidshuse. Nedslaget i gennemsnit er blevet mere end tidoblet på blot ét år.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (S) kaldte ordningen med statsgaranti til boliglån i landområder for en "kæmpe sejr", men efter to måneder er der ikke udstedt et eneste lån efter ordningen.

  Ingen har endnu fået statsgaranti til boliglån i yderområde

  Erhvervsministeren har kaldt ordningen en "kæmpe sejr", men efter knap to måneder er den endnu ubrugt.
  De store universitetsbyer tiltrækker mange unge fra hele landet, der ønsker en længere uddannelse. Et nyt initiativ i Varde vil gøre de unge fra kommunen opmærksomme på, at der er gode job at finde efter uddannelsen på hjemstavnen.

  Kommune ansætter unge lobbyister i universitetsbyer

  Unge, der søger mod de store uddannelsesbyer efter gymnasiet, skal være mere end velkomne tilbage til hjemegnen efter endt studie. Det er Varde Kommunes tilgang til en ny strategi med unge ambassadører i Aarhus og Odense.
  Antallet af boliger til salg er steget for femte måned i træk, viser nye tal.

  Antallet af boliger til salg stiger for femte måned i træk

  Boligpriserne kommer til at falde med fem-ti procent, forudser cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank. Se tallene for regionerne her.
  Tusinder af parkeringsbåse i Københavns Kommune forsvinder for at gøre plads til el-ladestandere, har Borgerrepræsentationen besluttet.

  Benzinbilister mister 5.000 p-pladser

  Hovedstaden omlægger et stort antal P-pladser til elbiler - konservativ borgmester kalder det 'forrykt'.
  Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Nu er finalisterne i 2022 fundet.

  Årets Landsby 2022: Her er finalisterne

  I et meget skarpt felt er landsbyerne Asaa, Voerså og Holtug videre til finalen i Årets Landsby 2022, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit.
  Projekter over hele landet, der skaber forankring og fremmer bæredygtig udvikling hånd i hånd med landsbyens eller lokalområdets visioner, får nu millionstøtte.

  Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne

  36 ansøgere fra hele landet har fået positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra ministeriets Landdistriktspulje.
  14 byer får nu mulighed for at udforme en endelig ansøgning om at blive del af forsøgsordningen om udvikling af bymidterne.

  14 byer går videre i forsøgsordningen for frie bymidter

  En bred kreds af Folketingets partier er enige om at give 14 byer mulighed for at blive del af forsøgsordningen for frie bymidter. Se byerne her.
  Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn. Havnen står i dag for 70 procent af den samlede containertransport i de danske havne.

  Flere partier i byrådet kritiserer selskabet bag Aarhus Havn

  Aarhus Havn vil udvide havnearealerne massivt, men trods myndighedernes krav har man ikke undersøgt klimakonsekvenserne af flere lastbiler og containerskibe. Det møder kritik fra byrådsmedlemmer.
  Bygninger skal nu kortlægges med hjælp fra københavnerne, som på en ny hjemmeside kan nominere bygninger, der betyder noget for dem.

  Borgere skal finkæmme byen for bevaringsværdige bygninger

  Fra torsdag i sidste uge og indtil 23. juni kan københavnere nominere bygninger, som de mener bør bevares og beskyttes mod nedrivning.
  Tryghed kræver, at man samarbejder på tværs. Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at kommunerne sætter kriminalitetsforebyggelse på dagsordenen, når man planlægger byrum.

  Det Kriminalpræventive Råd: Trygheden kan øges lokalt

  Selvom kriminaliteten generelt er faldende, er danskerne blevet mere utrygge, når de går udenfor i mørke. Det Kriminalpræventive Råd opfordrer nu til, at landets kommuner øger trygheden i det offentlige rum.