I denne uge træder en ny bekendtgørelse om bygningsfredning i kraft, der skal gøre det nemmere at ændre bygningerne indvendigt.

Ny bekendtgørelse om bygningsfredning trådt i kraft

Fremover vil lidt flere ejere af fredede bygninger få mulighed for at udføre ændringer på deres bygninger uden først at søge om tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. Nyt vejledningsmateriale skal gøre det lettere for ejerne at få overblik over, hvad der er tilladt.
Københavns Kommune vil undersøge konkrete handlemuligheder for at bevare historiske steder og bygninger. Blandt andet skal mulighederne for bevarende lokalplaner og nye SAVE-registreringer undersøges.

Lokale perler skal bevares for at give byen sjæl

Københavns overborgmester Lars Weiss (S) vil bevare historiske bygninger og områder i byen, der ellers risikerer at forsvinde i takt med, at der bliver bygget nyt. Forvaltningen skal nu undersøge de konkrete muligheder.
Onsdag aften kort før kl. 19 havde foreningen Amager Fælleds Venner indsamlet 2.003.687 kr.

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Onsdag aften har foreningen Amager Fælleds Venner indsamlet millionbeløbet, der stopper omdiskuteret byggeri.
Lokale aktører og Syddjurs Kommune inviterer borgerne til workshop om nyt kulturhus i Hornslet, for de skal være med til at lægge fundamentet for det nye hus.

Kultur spiller en særlig rolle i kommunen

I Syddjurs Kommune gør de tingene sammen, derfor har lokale aktører og kommunen inviteret til workshop, hvor borgerne er med til at definere rammer og indhold for et nyt kulturhus i Hornslet.
Region Hovedstaden rykker efter planen de sidste afdelinger ud af Frederiksberg Hospital med udgangen af 2025.

Kommune vil omdanne kendt hospital til boligområde

Frederiksberg Kommune køber Frederiksberg Hospital af Region Hovedstaden for at skabe et helt nyt bykvarter midt på Frederiksberg. Overtagelsen sker med udgangen af 2025.

København gør klar til at finpudse spildevandsmetode

Et forsøg med hyppige tests skal vise, om spildevanstest kan bruges som et tidligt varslingssystem for coronasmitte i en storby som København.
Facebookgruppen Stop Lynetteholm afholdt happening udklædt som får, i Rigsdagsgården ved Folketingets hovedtrappe fredag.

Vedtaget: Nu kan byggeriet af Lynetteholm gå i gang

Et flertal i Folketinget vedtog fredag formiddag loven, der baner vej for danmarkshistoriens største byggeprojekt i Københavns Havn.
Renseanlægget Lynetten har været årsag til meget debat i forbindelse med Lynetteholmsprojektet.

Ny aftale for Lynetteholm giver indflydelse til omegnskommuner

En politisk forståelse omkring rammerne for Lynetteholm sikrer fair forhandlinger for Frederiksberg og omegnskommunerne. Indtil nu var udsigten storebror mod lillebror, siger borgmester.
I det her område skal den nye bydel Lynetteholm placeres. I baggrunden skimtes renseanlægget Lynetten.

Kommuner: Vi lover at tale sammen om renseanlæg

En række kommuner i hovedstadsområdet er blevet enige om, at de vil være i dialog om, hvad der skal ske med med det store renseanlæg Lynetten. Anlæggets fremtid er uvis på grund af byggeriet af den nye, store bydel Lynetteholm.
Butiksdød og afskallede facader skal være slut, ifølge regeringens nye udspil.

Til kamp mod indkøbscentre udenfor bymidten

Døende bymidter med tomme butikker og huse er et onde for de mindre byer, og med nyt udspil vil regeringen forsøge at blæse nyt liv i byerne.
Antallet af levendefødte var i første kvartal 2021 steget med 3,4procent i forhold til første kvartal 2020.

Flere corona-babyer i mange kommuner

I 57 kommuner er der fremgang i antallet af nyfødte. Corona spiller ind, mener fremtidsforsker - og det smitter af på boligmarkedet, mener ejendomsmæglerkæde. Er der kommet flere nyfødte i din kommune? Se liste her.
Ved motorvejsafkørsel har Vordingborg Kommune solgt erhvervsgrunde betinget af, at virksomhederne kan reklamere på denne reklamesøjle. Vejdirektoratet kræver nu søjlen fjernet.

Venstre ind i kommuners skiltekrig

Vordingborg Kommune kan blive politianmeldt for at trodse forbud mod reklamesøjler. Loven får flere borgmestre op i det røde felt. Venstre tager nu sagen op i Folketinget.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: