Byudvikling

  Byudvikling

  Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn. Havnen står i dag for 70 procent af den samlede containertransport i de danske havne.

  Flere partier i byrådet kritiserer selskabet bag Aarhus Havn

  Aarhus Havn vil udvide havnearealerne massivt, men trods myndighedernes krav har man ikke undersøgt klimakonsekvenserne af flere lastbiler og containerskibe. Det møder kritik fra byrådsmedlemmer.
  Bygninger skal nu kortlægges med hjælp fra københavnerne, som på en ny hjemmeside kan nominere bygninger, der betyder noget for dem.

  Borgere skal finkæmme byen for bevaringsværdige bygninger

  Fra torsdag i sidste uge og indtil 23. juni kan københavnere nominere bygninger, som de mener bør bevares og beskyttes mod nedrivning.
  Tryghed kræver, at man samarbejder på tværs. Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at kommunerne sætter kriminalitetsforebyggelse på dagsordenen, når man planlægger byrum.

  Det Kriminalpræventive Råd: Trygheden kan øges lokalt

  Selvom kriminaliteten generelt er faldende, er danskerne blevet mere utrygge, når de går udenfor i mørke. Det Kriminalpræventive Råd opfordrer nu til, at landets kommuner øger trygheden i det offentlige rum.
  Ti små og mellemstore byer med mellem 4000 og 20.000 indbyggere skal vælges som en del af forsøgsordning vedrørende udviklingen af bymidter.

  32 kommuner vil sættes fri til at nytænke lokalliv i bymidter

  Kun ti byer bliver i sidste ende udvalgt til at være en del af forsøg med bymidter. Hvilke afgøres i juni.
  De midaldrende flytter oftest af lyst, og de scorer højest i ’lyst til forandring’. Børnefamilierne har ønsket om ’mere plads’ som højest, når de flytter, viser tal fra ejendomsmægleren Home og YouGov.

  Flyttetendenser 2022: Flere børnefamilier og midaldrende bliver boende

  Rekordmange kom godt på plads i 2021, børnefamilier og ’lyst-flytterne’ i 50’erne skruer ned for flyttelysten, mens de unge flytter fortsat for fuld skrue.
  Landsbyen Hjolderup i Sønderjylland består af 12 husstande, der er blevet omkranset af en 340 hektar stor solcellepark ned til 100 meter fra grundene. Billedet er ikke fra Hjolderup.

  Beboere flytter væk fra by omringet af Nordeuropas største solcellepark

  Hjolderup vakler på kanten af landsbydød efter omkransning af solcellepark. Seniorforsker i sociale konflikter ved opsætning af vedvarende energi tager sig til hovedet.
  Poly præsenterer skiftende udstillinger frem til 2023 med blandt andre Stine Deja, Morten Jensen Vågen, Anders Visti og Xenia Xamanek Lopez. Udstillingsstedets første udstilling var af kunstner Oscar Yran.

  Palæer og ventesale genopstår som udstillingsrum

  Tomme butikslokaler, historiske palæer og stationsbygninger forvandles til nye udstillingsplatforme. I Vordingborg ser 2000 pendlere hver dag kunst af høj kvalitet, og i Sønderborg spiller samtidskunst sammen med paneler og sildebensparket. Kunstfonden har støttet 40 nye udstillingsrum de seneste fem år.
  Retten i Aarhus er blandt de nominerede til Renoverprisen.

  21 favoritter udvalgt til finalen i ‘Renoverprisen 2022’

  Er det Fabers Fabrikker, Københavns Museum eller måske Retten i Aarhus, der skal vinde Renoverprisen 2022? De tre projekter er blandt det udvalgte felt på 21 projekter, der udgør favoritterne til årets pris. Det er fra den gruppe, de endelige ni projekter skal nomineres til jubilæumsårets tre priser.
  Fredericia er blandt de seks kommuner, som får støtte fra Realdania til at udvikle nye, cirkulære løsninger. Her fra Kanalbyen.

  Seks kommuner sætter ny cirkulær retning

  De næste to år skal seks udvalgte kommuner på tværs af landet eksperimentere med nye løsninger inden for den bæredygtige og cirkulære omstilling i initiativet 'Cirkulære byer'.
  Ifølge Anders G. Christensen, formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling, kan eleverne få færre fag at vælge imellem på et gymnasium, når der er færre elever.

  Færre unge søger ind på gymnasier i yderområder

  Lysten til at søge mod en større by og færre unge i yderområder giver færre ansøgninger til små gymnasier.
  Mange af de kommuner, hvor parcelhuse og villaer har udgjort størstedelen af byggeriet de seneste fem år, er større jyske kommuner, som i fremtiden kommer til at stå med overskud af netop villaer og parcelhuse.

  Villaer bliver tilovers i fremtiden – men kommuner fortsætter udstykningen

  I nogle kommuner har parcelhusbyggeri fyldt så meget de seneste år, at det samlede udbud af parcelhusene i fremtiden vil være for stort i forhold til efterspørgslen. Overskuddet kan udhule markedet.
  Simon Aggesen på valgnatten den 16 november, hvor han tabte borgmesterposten på Frederiksberg. (Arkivfoto)

  Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed

  Tidligere Frederiksbergborgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: