Der er blevet færre faldefærdige bygninger i de to kommuner på Lolland og Falster.

Kommuner river faldefærdige huse ned for millioner

Kommunerne på Lolland-Falster har i 2020 sat opgøret i gang mod forladte huse og bygninger: 135 forladte og forfaldne ejendomme har ladet livet og givet plads til nyt. Landets kommuner har med finansloven for i år fået flere penge til nedrivninger.
36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. (Arkiv)

8 mio. kr. til landdistrikterne og de danske småøer

36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 8,2 millioner kroner til projekter, der skal bringe nærheden tilbage i landdistrikterne og til lokale initiativer på de danske småøer.
Anders Lund Madsen skal i en ny podcast være med til at belyse, hvad livskvalitet er, når man bor på landet og hvordan begrebet er koblet sammen med f.eks. fællesskaber, traditioner, stedsidentitet, lokale mødesteder, natur og afstande.

Høj livskvalitet på landet under luppen

Hvordan kan det være, at livskvaliteten er så høj i yderområderne, hvor man slås med en række udfordringer. Det prøver Anders Lund Madsen at finde svaret på sammen med en landdistriktsforsker i podcasten 'Trods dårlige odds'.
Borgmester i Køge Kommune samt næstformand i Socialdemokratiet. Marie Stærke har både godt og skidt at sige om ghettolisten. (Arkiv)

Borgmester: Både godt og skidt følger med ghettolisten

Køges borgmester - og næstformand i Socialdemokratiet - har et ambivalent forhold til ghettolisten. Et borgerforslag om at droppe listen har sendt spørgemålet om listens afskaffelse til debat.
Bilisterne i byerne oplever ofte, at alle centrale parkeringspladser er optaget. Men med nye dynamiske skilte er der bedre tider på vej i flere byer. (Arkiv)

Nye P-systemer løsner trafikale flaskehalse

Flere og flere byer er i gang med at modernisere parkeringssystemerne og skifte over til de såkaldte dynamiske p-tavler. Men det sker ikke uden tekniske udfordringer.
Byudvikling - som her på havnefronten i Aalborg - bliver et centralt tema ved KV21. Det vurderer fire ud af ti byrådsmedlemmer.

Klima og byudvikling bliver centrale temaer ved KV21

Skal der solceller på de kommunale bygninger? Skal der bygges boliger på den gamle havnegrund? Klimaindsats og byudvikling bliver meget vigtige temaer ved KV21. Det viser ny undersøgelse.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skriver i et Folketingssvar, at det vil koste 8,5 milliarder kroner at forlænge lønkompensation til nytår. (Arkivfoto).

Minister: Postnummer skal ikke være afgørende for livskvaliteten

Ubalancen mellem kommunerne i Danmark er alt for stor, mener erhvervsministeren: 'Vi klumper os sammen, både borgere, virksomheder, uddannelser, beskæftigelse og vækst, i de større byer. Det skal stoppe.'
Skørping Station er opført i 1898 og i modsætning til andre stationsbyer fra samme tid, er den ikke anlagt i tilknytning til en eksisterende landsby, men som ren stationsby. Byen er således vokset op omkring stationen.

Skønhedskonkurrence mellem danske stationsbyer

Stationsbyerne rummer historiske, kulturelle og bygningsmæssige kvaliteter, som det er værd at bevare for eftertiden. Det mener organisationen Historiske Huse, som står bag konkurrencen 'Danmarks Smukkeste Stationsby', hvor 10 stationsbyer er nomineret.
'Livets gang i Lidenlund' foregår i 1950'ernes Lemvig. I dag er der væsentlig mere behov for parkeringspladser i byen end dengang. Det skal et nyt smart teknologisystem nu råde bod på.

Lemvig bliver landets første smarte parkeringsby

Lemvig Kommune får som den første i landet mulighed for at udnytte byens parkeringspladser mere optimalt med et højteknologisk sensorsystem, der med tiden kan fortælle bilisterne, hvor der er ledigt.
Lokalområder vigtigere end nogensinde – også i genåbningen efter corona. Resultater fra undersøgelse viser, at f.eks. at byerne begynder at være tilbage på det samme aktivitetsniveau som det var før corona – men på en lidt ny måde.

Ny rapport: Pladser og lokalområder er blevet vigtigere samlingssteder

En ny rapport viser, at byrum og lokalområder har haft stor betydning under corona-krisen, og levende byrum er derfor vigtige i hele landet.