Byudvikling

  Byudvikling

  Kommune og selskab bytter vejarealer

  Af Jørn Sørensen - jorn@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Fredericia Kommune og selskabet bag et kommende boligprojekt 'Kanalbyen' er blevet enige om at bytte ejerskab over områder i og ...

  Tilflyttere kan køre gratis med bussen

  Fire jyske kommuner er med i et nyt pilotprojekt hos Sydtrafik, hvor tilflyttere bliver tilbudt fri rejse med rejsekortet i den kollektive trafik i to måneder. Kommunerne er Fredericia, Esbjerg, Var...
  Borgerbudgetter har både plusser og minusser,lyder det fra kommunalpolitikere. Fra venstre: Anne Møllegaard Mortensen, Faaborg-Midtfyns Kommune, Marianne Olsen, Næstved Kommune og Ulrik John Nielsen, Egedal Kommune.

  Blandede erfaringer med borgerbudgetter: Der er bump på vejen

  BYRÅDET: Borgerbudgetter har været på den politisk radar både kommunalt og på Christiansborg de senere år. Men det er stadig så som så med udbredelsen, og det kan administrativt være bøvlet, viser en rundringning.

  Kommune vil sælge bevaringsværdige bygninger

  "Det er jo helt tosset, at vi har markante bygninger stående tomme og forfalde midt i byen."Byen er Hjørring og her er udvalgsformand for Teknik og Miljøudvalget, Søren Homann (K) ikke stolt over, a...
  Den gamle bygning, der engang husede Randers Handskefabrik skaber debat i byrådssalen.

  Stadig ingen afgørelse om historisk bygning

  Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune er stadig ikke enige, om den gamle handskefabrik skal bevares eller rives ned. Derfor er sagen nok engang sendt tilbage til byrådet.
  Brandtomten i landsbyen Lyngså i Frederikshavn Kommune bliver det første 'skæmmende' hus, hvor kommunen truer med dagbøder, hvis ikke ejeren river huset ned.

  Kommune skruer bissen på over for efterladte ruiner

  I Frederikshavn Kommune er borgmesteren 'vildt irriteret' over kommunens skæmmende brandtomter og efterladte huse. Nu skruer kommunen bissen på over for ejerne, men efterlyser også mere håndfast lovgivning fra Christiansborg.
  Samtalecafeerne holdes centralt i Esbjerg, og de tilmeldte deltagere behøver ikke have en faglig indsigt, men de skal være klar til at dele erfaringer og indsigter om byen.

  Samtalecafeer skal give indspark til byudviklingen

  Esbjerg Kommune inviterer nu alle interesserede til at melde sig til samtalecafeer, der får til opgave at byde ind med perspektiver og overvejelser om byudvikling, boliger, arkitektur og kultur. Inputtet fra samtalecafeerne skal indgå i udarbejdelsen af flere planer og politikker.
  Tre folkeskoler i Kolding Kommune bliver ramt af spareforslag om at slå mindre klasser sammen på tværs af årgange fra næste skoleår.

  Små skoler i søgelyset – klasser lægges sammen

  Kommunerne kæmper en indædt kamp for at finde yderligere besparelser i budgetterne, og det betyder blandt andet i Kolding, at små klasser på mindre skoler måske skal lægges sammen på tværs af alderstrin. Det møder skarp kritik.
  I den populære nordjyske badeby, Lønstrup, ligger den historiske Lønstrup Gl. Biograf – nu et kulturhus og en café skabt af lokale ildsjæle.

  Lokale ildsjæle får varige fællesskaber til at gro

  Når frivillige ildsjæle bygger og sætter sig for at skabe udvikling og sammenhold lokalt, er det effektivt. De lokale initiativer samler mange mennesker og er i langt de fleste tilfælde langtidsholdbare, viser en undersøgelse fra Realdania.
  Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

  Ny Aarhusforstad vinder Byplanprisen 2022

  Byplanprisen 2022 går til bydelen Nye for visionær, naturbaseret byudvikling. Prisen går til Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Tækker Group for et innovativt og visionært samarbejde, lyder det fra priskomitéen.
  De største nedslag for villaer ses i de mest eftertragtede kommuner, hvor det nu er blevet hverdag igen efter coronapandemien.

  I de her kommuner falder huspriserne mest

  Det er husejerne i de velstillede kommuner, der kan se deres boligvurderinger falde mest markant. Det viser en gennemgang af statistikken for nedslag i kr. pr. kvadratmeter i forbindelse med bolighandler for villaer, ejerlejligheder og fritidshuse. Nedslaget i gennemsnit er blevet mere end tidoblet på blot ét år.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (S) kaldte ordningen med statsgaranti til boliglån i landområder for en "kæmpe sejr", men efter to måneder er der ikke udstedt et eneste lån efter ordningen.

  Ingen har endnu fået statsgaranti til boliglån i yderområde

  Erhvervsministeren har kaldt ordningen en "kæmpe sejr", men efter knap to måneder er den endnu ubrugt.