I det her område skal den nye bydel Lynetteholm placeres. I baggrunden skimtes renseanlægget Lynetten.

Kommuner: Vi lover at tale sammen om renseanlæg

En række kommuner i hovedstadsområdet er blevet enige om, at de vil være i dialog om, hvad der skal ske med med det store renseanlæg Lynetten. Anlæggets fremtid er uvis på grund af byggeriet af den nye, store bydel Lynetteholm.
Butiksdød og afskallede facader skal være slut, ifølge regeringens nye udspil.

Til kamp mod indkøbscentre udenfor bymidten

Døende bymidter med tomme butikker og huse er et onde for de mindre byer, og med nyt udspil vil regeringen forsøge at blæse nyt liv i byerne.
Antallet af levendefødte var i første kvartal 2021 steget med 3,4procent i forhold til første kvartal 2020.

Flere corona-babyer i mange kommuner

I 57 kommuner er der fremgang i antallet af nyfødte. Corona spiller ind, mener fremtidsforsker - og det smitter af på boligmarkedet, mener ejendomsmæglerkæde. Er der kommet flere nyfødte i din kommune? Se liste her.
Ved motorvejsafkørsel har Vordingborg Kommune solgt erhvervsgrunde betinget af, at virksomhederne kan reklamere på denne reklamesøjle. Vejdirektoratet kræver nu søjlen fjernet.

Venstre ind i kommuners skiltekrig

Vordingborg Kommune kan blive politianmeldt for at trodse forbud mod reklamesøjler. Loven får flere borgmestre op i det røde felt. Venstre tager nu sagen op i Folketinget.
Regeringen vil torsdag klokken 12.30 præsentere udspillet til sommerhjælpepakken.

Billigere færgebilletter er den bedste hjælp for småøer

Sæt billetprisen på færger ned i juni, juli og august, lyder ønsket fra de danske småøer til ny sommerpakke.
Fra i dag og til 30. juni 2021 er Landdistriktspuljen åben for ansøgninger til midler målrettet projekter under temaet 'Det gode landsbyliv nu og i fremtiden.'

I dag åbner anden runde i Landdistriktspuljen

Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år. Rekordmange midler er afsat for at styrke nærheden og udviklingen i landdistrikterne.

Tilflytterne i Hørsholm er dobbelt så rige som Lollands tilflyttere

De rige flytter til København, Nordsjælland og Aarhus, mens dem med lave indkomster flytter til Lolland, Falster og mere sydlige og vestlige egne af Jylland. Det viser analyse af flyttemønstre i 2020 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Se oversigt over kommuner.
Lynetteholm skal ligge i forlængelse af Refshaleøen, og der skal være plads til 35.000 beboere, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand. (Arkiv)

Borgmestre og byplanlæggere advarer mod ‘skadelig’ Lynetteholm

Det kan få alvorlige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis Lynetteholm bliver anlagt. Det mener byplanlæggere og omegnsborgmestre.
Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030, der er et ambitiøst udviklingsprojekt, som gerne skulle sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

Nakskov har gang i noget stort

Kommunen har investeret 50 mio. kroner i Nakskov, og det samme har to fonde. Nu skal der bygges videre på byens potentiale. Et arbejde lokale ildsjæle startede og som nu videreføres i projektet Nakskov2030.
Huse og villaer er i gennemsnit steget 9,2 procent i pris det seneste år. Det svarer for et almindeligt hus på 140 kvadratmeter til, at prisen er steget med 186.200 kroner til 2,2 millioner kroner. (Arkiv)

Husejere har tjent næsten 200.000 kroner under coronakrisen

Boligpriserne er steget 9-13 procent det seneste år. Nogle kommuner har dog haft prisfald. Se hvilke her.
KL og DANVA kommer nu med et konkret løsningsforslag til at forebygge oversvømmelser.

KL fremlægger plan for at bremse oversvømmelser

KL fremlægger sammen med organisationen DANVA en stribe forslag til at kunne håndtere fremtidens oversvømmelser efter ekstrem regn. Tålmodigheden med regeringen er sat på prøve.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: