Byrådsarbejde

  Byrådsarbejde

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer: Vi bliver inddraget for sent i den politiske proces

  BYRÅDET: Der er hug til nogle af borgmestrene i en rundspørge. Mange byrådsmedlemmer oplever, at de bliver inddraget for sent i de politiske processer i kommunen. Og kommunaldirektørerne læner sig meget op af borgmesteren.
  "Vi ser ikke tegn på, at der sker en politisering af embedsværket i kommunerne,” siger KL’s administrerende direktør Kristian Vendelbo.

  Byrådspolitikere har tillid til forvaltningen – men de får ikke alle politiske muligheder fore...

  Kommunalpolitikerne klager i ny undersøgelse over, at de ikke altid får alle politiske løsninger forelagt, og at de ikke kan følge med i, om administrationen gennemfører byrådets beslutninger.
  Per Skovmose (K) er fortid i byrådet i Thisted Kommune, efter kollegerne i byrådssalen har stemt for, at han kan udtræde efter 13 år - først i Venstre og siden som konservativ.

  Byrådsmedlem går og smækker med døren: Forvaltningen modarbejder mig

  BYRÅDET: En noget usædvanlig begrundelse for at udtræde af byrådet har sat gang i debatten blandt partierne i Thisted Kommune om rimeligheden i at forlade byrådsarbejdet på grund af samarbejdsproblemer med forvaltningen. Det blev en tæt afstemning og principiel debat.
  Byrådsmedlemmer i Slagelse går nu ned i vederlag. På et byrådsmøde var de her tre ikke helt enige om hvor meget. Fra venstre ses Thomas Clausen (EL), Jane Dahl (K) og borgmester Knud Vincents (V).

  Politikere skærer i egne vederlag

  BYRÅDET: I Slagelse Kommune kradser den økonomiske krise i alle ender og kanter, og nu har kommunalbestyrelsen også valgt at kigge på egne vederlag. Det er blevet til en besparelse på otte procent i løn til politikerne. Måske skal der også være færre byrådsmedlemmer i fremtiden.
  Synet på andre byrådsmedlemmer er i nogle tilfælde meget negativt. (Personerne på fotoet her har ikke noget med artiklens indhold at gøre)

  Hvert andet byrådsmedlem: Der er personer i byrådet, som gør mere skade end gavn

  BYRÅDET: Hvert andet byrådsmedlem synes, der er andre byrådsmedlemmer, som gør mere skade end gavn. Det fremgår af en undersøgelse, der vidner om mange personlige konflikter i byrådene. Nogle af konflikterne er direkte skadelige for kommunen, fastslår forsker.
  Rå og nedsættende tone i byrådssalen, men fordragelig og fin stemning udenfor. Det har gjort indtryk på Signe Rosa Skelbæk (EL) i løbet af det første år i byråd.

  ‘Det er super ubehageligt at være vidne til, at voksne mennesker taler nedsættende til deres b...

  BYRÅDET: Det gør ondt at være vidne til voksne mennesker, der taler nedsættende til hinanden i byrådet. Og hvorfor holder man nogle ude af det politiske arbejde? Det er nogle af de forhold, som byrådsmedlem har undret sig over i sit første år med byrådsarbejde.
  Isabella Kure (K) blev valgt ind i byrådet i Vejle ved KV21. Her ses hun sammen med sin datter ved borgmesterpulten i byrådssalen. Og som hun siger for sjov: "Måske en dag min datter kan sidde her."

  Efter første år i byråd: ‘Man skal have gjort sig klart, om man er parat til at smide sin erhv...

  BYRÅDET: Det er en giftig cocktail, hvis man vil gøre karriere i erhvervslivet, være byrådspolitiker og tage sig godt af sine små børn. Det er noget af det, som Isabella Kure har lært efter sit første år i et byråd. Hun vil dog godt anbefale andre at gå ind i lokalpolitik.
  Samarbejdsmiljøet i Hjørring Kommunes byråd er kommet i fokus. Borgmesteren taler om, at byrådet er delt i et 29-2-forhold. Frode Larsen (t.v.) og Erik Høgh-Sørensen har været i centrum for skærmydslerne i det nordjyske.

  Borgmester: Stop skældsord og udskamning i byrådet

  Et dårligt samarbejdsklima i byrådet i Hjørring Kommune er blevet så grelt, at borgmesteren har kaldt gruppeformændene til møde om, hvordan arbejdsmiljøet forbedres. Nu har politikerne lovet hinanden at se fremad og forsøge at undgå personlige angreb.
  Lea Haahr har forladt SF for at bliver løsgænger i kommunalbestyrelsen for Faaborg-Midtfyn Kommune. Det skyldes intern uro i partiet, oplyser hun.

  Bliver løsgænger: ‘Jeg føler mig dolket i ryggen’

  Efter en sygemelding på tre måneder meldte Lea Haahr fornylig sig atter klar til byrådsarbejdet igen. Men noget var ifølge hende ikke helt, som det burde være.
  Borgmester Jacob Bundsgaard ringede valghandlingen i gang 1. november, og nu har han trykket på alarmknappen i forhold til læk fra lukkede punkter på byrådets dagsordener.

  Borgmester vil have standset læk fra byrådsmøderne

  Alt for mange gange oplever Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard, at pressen har fået informationer fra lukkede punkter på byrådsmøders dagsordener. Nu rusker han op i kollegerne.
  Byrådsmedlemmerne Allen Berg Mortensen (EL) (til venstre) og Jens Bertram (K) er ikke tilfreds med advokatfirmaet Hortens rådgivning i forbindelse med whistleblower-sag.

  Tømmermænd i Helsingør

  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er blevet renset for alle anklager af to advokatfirmaer. Nu lyder der fra byrådet kritik af advokatfirma, sagens omkostninger - og ønske om at få whistleblower-ordning op til revision.
  Folketingsmedlem Maja Torp (V) stiller op til folketingsvalget. Hun er også byrådsmedlem og har angiveligt været inhabil i en sag om en lokalplan.

  Byrådspolitiker fastholder uvidenhed i sag om inhabilitet

  Folketings- og byrådsmedlem siger, at hun ikke selv var klar over, at hun var inhabil i sag med lokalplan, der involverer hendes kæreste. Nu overvejer kommunen, om sagen skal op i byrådet igen.