Byrådsarbejde

  Byrådsarbejde

  I november 2021 stemte danskerne til kommunalvalget i 98 kommuner. Men hvad tænker de nye byråd om offentligt-privat samarbejde som værktøj for optimering af den kommunale opgave løsning?

  Flertallet af lokalpolitikere går ind for at styrke offentligt-privat samarbejde

  Et styrket offentlig-privat samspil kan medvirke til at optimere den kommunale opgavevaretagelse. Det mener et flertal af kommunalpolitikerne på tværs af partifarve i en undersøgelse. Dansk Industri ser frem til, at byrådsmedlemmerne letter foden på bremsen.
  Fra venstre byrådspolitikerne: Kate Svarrer, Ballerup, Lars Hoppe Søe, Næstved, og Lars Axel Nielsen, Randers.

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer: Dagsordenerne skal forkortes

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer har et budskab til borgmestre og kommunaldirektører: Dagsordenerne til byrådsmøder skal være kortere og mere koncentrerede om det politiske indhold. 'Generelt er byrådsmødernes dagsordener alt for meget præget af administrative udredninger,' siger erfarent byrådsmedlem.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg-Madsen (S), svarer nu på Danske Mediers henvendelse om journalisters muligheder for at optage kommunalbestyrelsesmøder, at han vil opfordre KL til, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke streamer deres møder og/eller tillader mediernes optagelse af møderne, tager initiativer med henblik på at sikre dette.

  Minister: Igangsæt initiativer så journalister kan optage byrådsmøder

  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kommer nu med en opfordring til KL om at sikre, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke tillader journalister at optage møder, får det tilladt.
  Løsgænger Erik Høgh-Sørensen har lidt den bet, at byrådet i Hjørring ikke ville acceptere hans melding om fravær. Nu overvejer han at klage til Ankestyrelsen.

  Byråd mistror medlems melding om fravær

  Et byrådsmedlem i Hjørring er stærkt utilfreds med, at byrådet ikke ville acceptere hans melding om fravær. Han overvejer at gå til Ankestyrelsen med sagen, der skaber mistillid i byrådet og bliver kaldt 'usædvanlig'.
  Hvor meget kan byrådsmedlemmer tillade sig at drikke på kommunens regning? Den debat tager man nu i Fredensborg Kommune efter kritik.

  Borgmester: Vi kommer til at tage en snak om antallet af genstande

  Byrådet i Fredensborg Kommune er blevet kritiseret for at drikke for meget på et seminar. Nu lægger borgmesteren op til at tage en debat i byrådet om, hvad et rimeligt antal genstande er, når byrødder er på seminarer eller konferencer.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: