Byrådsarbejde

  Byrådsarbejde

  Folketingsmedlem Maja Torp (V) stiller op til folketingsvalget. Hun er også byrådsmedlem og har angiveligt været inhabil i en sag om en lokalplan.

  Byrådspolitiker fastholder uvidenhed i sag om inhabilitet

  Folketings- og byrådsmedlem siger, at hun ikke selv var klar over, at hun var inhabil i sag med lokalplan, der involverer hendes kæreste. Nu overvejer kommunen, om sagen skal op i byrådet igen.
  I 2010 blev det med stor fanfare annonceret, at Qatar ville få VM-værtsskabet i fodbold. Siden har bl.a. brud på menneskerettighederne givet hård kritik af at holde VM i oliestaten.

  Fodboldglade byrådsmedlemmer flytter møde og kritiseres for dobbeltmoral

  Byrådet i Aarhus vil ikke bakke op om, at man på storskærme viser VM i fodbold fra Qatar. Byrådet flytter dog et planlagt byrådsmøde for selv at kunne se en kamp med landsholdet i Qatar. Se her hvad tre andre kommuner gør.
  Rådhuset i Randers har i flere år haft sager internt i byrådet, der har forværret samarbejdsklimaet blandt politikerne.

  Gammel byrådssag buldrer stadig i balladeramt byråd

  I en betændt sag fra 2015 blev tre udvalgsformænd afsat og udskiftet i Randers byråd, men gik det helt efter bogen? Det spørgsmål har Ankestyrelsen nu igen taget op. To af de tre mener desuden, at ti byrådsmedlemmer fra dengang er inhabile i sagen.
  Mobning, hårde ord og nedladende kommentarer har ifølge Mira Issa Bloch fra Alternativet været hverdag i Skanderborg Byråd.

  Mira blev overfuset og mobbet i byråd – nu er hun sygemeldt

  Byrådsmedlem Mira Issa Bloch har i mere end fire år været opmærksom på dårlig kultur i kommunalbestyrelsen. På et tidspunkt kunne hun ikke længere ignorere symptomerne, og nu er hun sygemeldt med stress, oplyser hun.
  Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

  Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

  Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
  Ann Lindhardt og Mikael Ralf Larsen er to byrådspolitikere, der ikke mener, at samarbejdet fungerer optimalt blandt byrådets medlemmer.

  Hver niende lokalpolitiker: Samarbejdet i byrådet er dårligt

  Samarbejdet mellem kollegerne i byrådet foregår ikke til alles til tilfredshed. Hver niende lokalpolitiker kalder ligefrem samarbejdet i byrådet ‘dårligt’ eller ‘meget dårligt’, viser rundspørge fra NB-Kommune.
  "Tidligere kunne man komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel," siger borgmesteren i Odsherred Karina Vincentz (Nyt Odsherred) om ny budgetproces.

  Efter inspiration fra Køge afprøves ny budgetmodel

  For at inddrage borgerne mere vil kommunalbestyrelsen i Odsherred afprøve en ny model for sin budgetproces. Tidligere kunne borgerne komme med nok så mange høringssvar, uden at det ændrede en tøddel, fortæller borgmesteren i Odsherred.
  Stavnsbo uddyber, at han har oplevet det som "en form for stress" at være fuldtidspolitiker og rådmand, og at hans privatliv er blevet "betydelig mere negativt påvirket", end han havde forestillet sig.

  Rådmand stopper efter ni måneder af private årsager

  Af private årsager stopper Steen Stavnsbo (K) som rådmand i Aarhus og overdrager posten som politisk leder.
  I november 2021 stemte danskerne til kommunalvalget i 98 kommuner. Men hvad tænker de nye byråd om offentligt-privat samarbejde som værktøj for optimering af den kommunale opgave løsning?

  Flertallet af lokalpolitikere går ind for at styrke offentligt-privat samarbejde

  Et styrket offentlig-privat samspil kan medvirke til at optimere den kommunale opgavevaretagelse. Det mener et flertal af kommunalpolitikerne på tværs af partifarve i en undersøgelse. Dansk Industri ser frem til, at byrådsmedlemmerne letter foden på bremsen.
  Fra venstre byrådspolitikerne: Kate Svarrer, Ballerup, Lars Hoppe Søe, Næstved, og Lars Axel Nielsen, Randers.

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer: Dagsordenerne skal forkortes

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer har et budskab til borgmestre og kommunaldirektører: Dagsordenerne til byrådsmøder skal være kortere og mere koncentrerede om det politiske indhold. 'Generelt er byrådsmødernes dagsordener alt for meget præget af administrative udredninger,' siger erfarent byrådsmedlem.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg-Madsen (S), svarer nu på Danske Mediers henvendelse om journalisters muligheder for at optage kommunalbestyrelsesmøder, at han vil opfordre KL til, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke streamer deres møder og/eller tillader mediernes optagelse af møderne, tager initiativer med henblik på at sikre dette.

  Minister: Igangsæt initiativer så journalister kan optage byrådsmøder

  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kommer nu med en opfordring til KL om at sikre, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke tillader journalister at optage møder, får det tilladt.
  Løsgænger Erik Høgh-Sørensen har lidt den bet, at byrådet i Hjørring ikke ville acceptere hans melding om fravær. Nu overvejer han at klage til Ankestyrelsen.

  Byråd mistror medlems melding om fravær

  Et byrådsmedlem i Hjørring er stærkt utilfreds med, at byrådet ikke ville acceptere hans melding om fravær. Han overvejer at gå til Ankestyrelsen med sagen, der skaber mistillid i byrådet og bliver kaldt 'usædvanlig'.