Byråd

  Byråd

  Friplejehjems ret til selv at anvise boligerne til de borgere, man mener passer bedst til den ledige plads har ofte givet anledning til debat om A- og B-hold. I Slagelse Kommune er der mulighed for en særlig twist i den debat.

  Fortrinsret til friplejehjem puster liv i A- og B-holdsdebat i Slagelse

  A- og B-holds debatten er på ingen måde ny, når man drøfter friplejehjem. Ofte handler det om plejeoperatørens ret til at vælge, hvem der skal have anvist en bolig, men i Slagelse Kommune har man måske en særlig variant af debatten.
  Samarbejdsmiljøet i Hjørring Kommunes byråd er kommet i fokus. Borgmesteren taler om, at byrådet er delt i et 29-2-forhold. Frode Larsen (t.v.) og Erik Høgh-Sørensen har været i centrum for skærmydslerne i det nordjyske.

  Borgmester: Stop skældsord og udskamning i byrådet

  Et dårligt samarbejdsklima i byrådet i Hjørring Kommune er blevet så grelt, at borgmesteren har kaldt gruppeformændene til møde om, hvordan arbejdsmiljøet forbedres. Nu har politikerne lovet hinanden at se fremad og forsøge at undgå personlige angreb.
  Et nyt 'unge seksualråd' skal udvikle ideer til, hvordan der skabes et 'sexet' Aarhus, hvor alle kan udfordre deres seksualitet trygt, sikkert og sundt.

  Nyt ungeråd skal gøre Aarhus til en sexet by

  Et enigt byråd i Aarhus opretter nu et 'unge seksualråd'. Det sker efter efterspørgsel på mere viden og handling for at forbedre den seksuelle sundhed.
  Anders Wolf Andresen fortæller, at konen og han ikke fik den fødsel, som de havde drømt om.

  Borgmester går på barsel efter dramatisk fødsel

  SF-borgmesteren i Hvidovre Kommune går nu på barsel. Han overlader midlertidigt borgmesterstolen til den konservative 1. viceborgmester. Fødslen af en datter gik slet ikke som ønsket, oplyser borgmesteren selv.
  Lea Haahr har forladt SF for at bliver løsgænger i kommunalbestyrelsen for Faaborg-Midtfyn Kommune. Det skyldes intern uro i partiet, oplyser hun.

  Bliver løsgænger: ‘Jeg føler mig dolket i ryggen’

  Efter en sygemelding på tre måneder meldte Lea Haahr fornylig sig atter klar til byrådsarbejdet igen. Men noget var ifølge hende ikke helt, som det burde være.
  Borgmester Jacob Bundsgaard ringede valghandlingen i gang 1. november, og nu har han trykket på alarmknappen i forhold til læk fra lukkede punkter på byrådets dagsordener.

  Borgmester vil have standset læk fra byrådsmøderne

  Alt for mange gange oplever Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard, at pressen har fået informationer fra lukkede punkter på byrådsmøders dagsordener. Nu rusker han op i kollegerne.
  Her er nogle politikere, der får rigeligt at gøre og med, at de sidder både i byråd og Folketinget. Fra venstre ses Jan E. Jørgensen (V), Frederiksberg, Marlene Harpsøe (DD), Helsingør, og Helle Bonnesen (K), København.

  Se byrådsmedlemmer der er valgt til Folketinget

  18 byrådsmedlemmer - blandt andre Helle Bonnesen (K), Jan E. Jørgensen (V) og Marlene Harpsøe (DD) - kommer til at løbe stærkt i de kommende år, for de sidder nu også i Folketinget. Se her byrådsmedlemmerne, der er valgt ind i Folketinget.
  Byrådsmedlemmerne Allen Berg Mortensen (EL) (til venstre) og Jens Bertram (K) er ikke tilfreds med advokatfirmaet Hortens rådgivning i forbindelse med whistleblower-sag.

  Tømmermænd i Helsingør

  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er blevet renset for alle anklager af to advokatfirmaer. Nu lyder der fra byrådet kritik af advokatfirma, sagens omkostninger - og ønske om at få whistleblower-ordning op til revision.

  Lokalmedier: Topdirektør indstilles i dag til fyring

  Ifølge to lokale medier står Hosea Dutschke til at blive sparket ud efter 16 år som leder af ældreplejen i Aarhus Kommune. Her onsdag skal byrådet angiveligt behandle en indstilling om, at topchefen skal fratræde. Der har været flere møgsager på ældreområdet i Aarhus.
  Folketingsmedlem Maja Torp (V) stiller op til folketingsvalget. Hun er også byrådsmedlem og har angiveligt været inhabil i en sag om en lokalplan.

  Byrådspolitiker fastholder uvidenhed i sag om inhabilitet

  Folketings- og byrådsmedlem siger, at hun ikke selv var klar over, at hun var inhabil i sag med lokalplan, der involverer hendes kæreste. Nu overvejer kommunen, om sagen skal op i byrådet igen.
  I 2010 blev det med stor fanfare annonceret, at Qatar ville få VM-værtsskabet i fodbold. Siden har bl.a. brud på menneskerettighederne givet hård kritik af at holde VM i oliestaten.

  Fodboldglade byrådsmedlemmer flytter møde og kritiseres for dobbeltmoral

  Byrådet i Aarhus vil ikke bakke op om, at man på storskærme viser VM i fodbold fra Qatar. Byrådet flytter dog et planlagt byrådsmøde for selv at kunne se en kamp med landsholdet i Qatar. Se her hvad tre andre kommuner gør.
  I Ishøj Kommune har man valgt at sænke grænsen for, hvornår et borgerforslag bliver sendt videre til behandling i byrådet. Tiltaget skyldes, at ingen forslag fik stemmer nok.

  Byråd gør det halvt så svært at få borgerforslag til behandling

  Det antal stemmer et borgerforslag skal have for at blive behandlet i byrådet, har Ishøj Byråd valgt at halvere. I løbet af et halvt år kom ingen borgerforslag til behandling, så man havde ikke ramt den rette balance.