Byråd

  Byråd

  Mobning, hårde ord og nedladende kommentarer har ifølge Mira Issa Bloch fra Alternativet været hverdag i Skanderborg Byråd.

  Mira blev overfuset og mobbet i byråd – nu er hun sygemeldt

  Byrådsmedlem Mira Issa Bloch har i mere end fire år været opmærksom på dårlig kultur i kommunalbestyrelsen. På et tidspunkt kunne hun ikke længere ignorere symptomerne, og nu er hun sygemeldt med stress, oplyser hun.
  En ansat i Helsingør Kommune sørgede 2. maj for at få slæbt en taske med brændende sprit, petroleum og optændingsblokke ud af rådhuset. Nu er den skyldige idømt et års fængsel.

  62-årig idømt et års fængsel for brandstiftelse på rådhus

  Takket være en årvågen rådhusbetjent skete der ingen skade, da en mand i maj ville brænde Helsingør Rådhus af under et byrådsmøde. Nu har han fået en dom på et års fængsel.
  Hvis man som parti eller liste ikke opnår valg ved kommunalvalg, kan man med et nyt lovforslag komme til at mærke det økonomisk.

  Folketinget vil stramme op på støtte til små partier og lister

  Partier og lokale lister, som ikke opnår valg til byråd eller regionsråd, kommer til at mærke, at et bredt flertal i Folketinget ønsker at stramme reglerne for partistøtte. Partiet 'Valgfest med mexicansk tema' har været med til at anspore opstramningen.
  Ann Lindhardt og Mikael Ralf Larsen er to byrådspolitikere, der ikke mener, at samarbejdet fungerer optimalt blandt byrådets medlemmer.

  Hver niende lokalpolitiker: Samarbejdet i byrådet er dårligt

  Samarbejdet mellem kollegerne i byrådet foregår ikke til alles til tilfredshed. Hver niende lokalpolitiker kalder ligefrem samarbejdet i byrådet ‘dårligt’ eller ‘meget dårligt’, viser rundspørge fra NB-Kommune.
  Stavnsbo uddyber, at han har oplevet det som "en form for stress" at være fuldtidspolitiker og rådmand, og at hans privatliv er blevet "betydelig mere negativt påvirket", end han havde forestillet sig.

  Rådmand stopper efter ni måneder af private årsager

  Af private årsager stopper Steen Stavnsbo (K) som rådmand i Aarhus og overdrager posten som politisk leder.
  I november 2021 stemte danskerne til kommunalvalget i 98 kommuner. Men hvad tænker de nye byråd om offentligt-privat samarbejde som værktøj for optimering af den kommunale opgave løsning?

  Flertallet af lokalpolitikere går ind for at styrke offentligt-privat samarbejde

  Et styrket offentlig-privat samspil kan medvirke til at optimere den kommunale opgavevaretagelse. Det mener et flertal af kommunalpolitikerne på tværs af partifarve i en undersøgelse. Dansk Industri ser frem til, at byrådsmedlemmerne letter foden på bremsen.
  Fra venstre byrådspolitikerne: Kate Svarrer, Ballerup, Lars Hoppe Søe, Næstved, og Lars Axel Nielsen, Randers.

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer: Dagsordenerne skal forkortes

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer har et budskab til borgmestre og kommunaldirektører: Dagsordenerne til byrådsmøder skal være kortere og mere koncentrerede om det politiske indhold. 'Generelt er byrådsmødernes dagsordener alt for meget præget af administrative udredninger,' siger erfarent byrådsmedlem.
  I en rundspørge foretaget af NB-Kommune svarer næsten alle (95 procent) af byrådsmedlemmerne, at kommunen inden for få år risikerer ikke at kunne opretholde den ønskede ældrepleje alene på grund af mangel på arbejdskraft. Den helt store udfordring er især mangel på faglært personale, mener Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani (K).

  De fleste byrødder: Kvaliteten af velfærden kommer til at falde

  Det stigende antal børn og ældre - sammenholdt med manglen på arbejdskraft - truer de store velfærdsområder. Det gør det svært fremover at opretholde den ønskede ældrepleje og dagtilbud, vurderer et stort antal byrådsmedlemmer. Vi er allerede nødt til at bruge medarbejdere, som ikke er uddannet til jobbet, fortæller borgmester.
  44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

  Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

  Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.

  Fire ud af ti toppolitikere: KL-formænd leverer ringe økonomiaftale

  Fire ud af ti toppolitikerne i kommunerne vender tommelfingeren nedad over for det resultat, som KL-toppen ved Martin Damm og Jacob Bundsgaard har leveret med økonomiaftalen.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg-Madsen (S), svarer nu på Danske Mediers henvendelse om journalisters muligheder for at optage kommunalbestyrelsesmøder, at han vil opfordre KL til, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke streamer deres møder og/eller tillader mediernes optagelse af møderne, tager initiativer med henblik på at sikre dette.

  Minister: Igangsæt initiativer så journalister kan optage byrådsmøder

  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kommer nu med en opfordring til KL om at sikre, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke tillader journalister at optage møder, får det tilladt.
  Løsgænger Erik Høgh-Sørensen har lidt den bet, at byrådet i Hjørring ikke ville acceptere hans melding om fravær. Nu overvejer han at klage til Ankestyrelsen.

  Byråd mistror medlems melding om fravær

  Et byrådsmedlem i Hjørring er stærkt utilfreds med, at byrådet ikke ville acceptere hans melding om fravær. Han overvejer at gå til Ankestyrelsen med sagen, der skaber mistillid i byrådet og bliver kaldt 'usædvanlig'.