Ifølge en prognose fra Mandag Morgen bevarer S og V stort set alle sine nuværende borgmesterposter målt i antal.

Socialdemokratiet bliver det største borgmesterparti

Både Socialdemokratiet og Venstre ser ud til at bevare stort set lige så mange borgmesterposter, som de har i dag, viser en prognose i Mandag Morgen.
Serdal Benli (SF) medlem af byrådet i Gladsaxe Kommune fik af byrådet lov til at gå fra at være 1. viceborgmester til 2. viceborgmester. Men byrådet fulgte ikke forskrifterne for den slags.

Tilsyn kritiserer byrådet i Gladsaxe

Byrådet i Gladsaxe Kommune har ladet to viceborgmestre bytte plads. Men det foregik ikke efter bogen, konstaterer det kommunale tilsyn.
Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? 'Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,' lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff.
Socialdemokrat og borgmesterkandidat i Ishøj Merete Amdisen (i midten) tager her i den lokale, hede valgkamp en selfie sammen med nogle af sine støtter.

Kandidat-dagbog: ‘Når vi tænkte tilbage, så begyndte den interne ballade for omkring fem år si...

Merete Amdisen stiller efter et internt opgør i Socialdemokratiet op i Ishøj mod den siddende bykonge Ole Bjørstorp. Det giver hende en del kvababbelser i en valgkamp, som ellers for det meste er præget af god stemning. Det fortæller hun levende om i denne dagbog, som er henvendt især til KV21-kandidater.
Der skal helst flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne som her på rådhuset i Gentofte. Men de skal vælges for deres kompetencer - ikke deres køn, mener Malene Brandt (K).

Debat: Jeg skal pokkerme ikke vælges på baggrund af mit køn!

Kun hver tredje medlem af kommunalbestyrelserne er en kvinde, og den andel skal op. Det mener skribenten her, men understreger samtidig, at hun ikke vil vælges på baggrund at sit køn, men på grund af sine kompetencer.
Marcus Guldager er en af de unge byrådsmedlemmer, der ofte møder synspunktet om, at han er for ung til arbejdet i byrådssalen.

Yngre byrødder møder aldersdiskrimination

En stor del af de unge kommunalpolitikere bliver mødt med en hård tone og chikane på grund af deres alder. Det kan blive problematisk, da de unge i forvejen er i undertal i de danske byråd.
Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Det politiske arbejde i og udenfor byrådssalen tager så meget tid, at det for fire ud af ti byrådsmedlemmer går ud over energien til privatlivet.

Lokalpolitikere: Vi bruger 18 timer om ugen på byrådsarbejdet

Kommunalpolitikere bruger i gennemsnit 18 timer om ugen på deres politiske hverv, og for mange går det ud over privatlivet. Alligevel ønsker langt størstedelen at genopstille, viser ny VIVE-undersøgelse.
Byrådet i Randers er flere gang blevet fremhævet, som et af dem, hvor det halter med tonen og samarbejdet. Venstres spidskandidat til KV21 i Randers sprang fra i sommer med henvisning til "usund kultur" i byrådet.

Ny rapport: Krænkende ord plager byråd

Stikpiller, skænderier og dårlige relationer fylder meget i en del byråd, viser ny undersøgelse. Nogle gange er det så meget, at det overskygger kommunalpolitikernes arbejde.
Kommunen skal være klar med hjælp, når byrådspolitikere bliver chikaneret eller truet, mener borgmester i Slagelse John Dyrby Paulsen (S).

Byrådspolitikere får tilbud om psykologhjælp

Slagelse Kommune vil som en af de første kommuner tilbyde byrådsmedlemmer psykologhjælp, hvis de har været udsat for chikane eller trusler. Det holder jo ikke, at folk bliver skræmt væk fra at engagere sig i demokratiet, mener KL-direktør.
"Byrådsarbejdet er et sort hul, som bare sluger og sluger tid," siger Søren Frandsen (SF), medlem af kommunalbestyrelsen i østjyske Favrskov Kommune.

Lokalpolitikere: Byrådsarbejdet sluger mere af min tid

Byrådsarbejdet er blevet mere tidskrævende siden valget i 2017. Det oplever to ud af tre medlemmer af kommunalbestyrelserne, viser ny måling. Corona har været en tidsrøver i mange kommunalbestyrelser, vurderer forsker.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: