Smilet på borgmester Uffe Jensen i Odder Kommune blev en anelse bredere end vanligt på byrådsmødet mandag aften. (Arkiv)

Borgmester overrumplet af glædelig nyhed under byrådsmøde

Et byrådsmøde i Odder Kommune tog en uventet drejning mandag aften, da en sms til borgmesteren pludselig tikkede ind.
Byrådet i Lejre vil samle bl.a. fagudvalgs- og byrådsmøder på én og samme ugedag. Der er flere gevinster ved det, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) (høj mand med briller forrest i midten).

Lettelse for lokalpolitikere: Alle møder samles på én ugedag

Det skal være nemmere at være kommunalpolitiker, og derfor skal alle møder i udvalg og byråd samles på én ugedag. Det er byrådet enige om i Lejre Kommune. 'Vi har jo fyldte kalendere, og det vil være godt, hvis vi kan undgå nogle af alle de her sammenstød mellem vores politiker-, arbejds- og privatliv,' siger borgmester.
Politisk mesterlære er først skridt på vejen til, at Billund Kommune får et børn- og ungebyråd.

Ungetilbud: I lære som kommunalpolitiker

Billund Kommune er på vej med et børn- og ungebyråd. Men inden da, skal de kommende, unge politikere have faget ind under huden som føl.
Maj Allin Thorup (K) har haft det som en mærkesag at få afskaffet lukkeugerne i daginstitutionerne - eller i hvert fald som nu gjort det frivilligt. (Arkiv)

Forældre må selv bestemme lukkeuger

I Hørsholm Kommune bliver det nu op til forældre i daginstitutionerne selv af bestemme, om der skal være obligatoriske lukkeuger eller ej.
For to måneder siden stillede Marlene Frandsen op til at blive Venstres spidskandidat i Glostrup Kommune. Nu forlader hun partiet.

Byrådsmedlem går fra Venstre

Byrådsmedlem forlader Venstre og smækker med døren. Partiet fører lokalt 'en til tider erhvervsfjendtlig tilgang til virksomheder, der byder på opgaver i kommunen,' siger afhopperen.
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

‘Er der nogen frække piger på linjen?’

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
Ejler Schütt, forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og viceborgmester i Aabenraa Kommune, vil ikke afgive sit mandat til DF. (Arkiv)

Forlader DF og beholder mandatet: Nægter at overholde aftale

Viceborgmesteren i Aabenraa Kommune har sagt farvel til Dansk Folkeparti og beholder sit mandat i byrådet. Det sker på trods af en aftale om, at ex-DF'ere skal afgive deres mandat.
Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.

Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.
Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, vil fremover bringe flere sager til fagudvalgene i stedet for Økonomiudvalget. der beskyldes for at være 'Det lillle byråd'. (Arkiv)

Lytter til kritik: Flytter flere beslutninger ud i fagudvalg

Økonomiudvalget bliver kaldt 'det lille byråd' og har for meget magt, mener byrådspolitikere i Fredericia. Den kritik har Fredericias nyslåede borgmester valgt at lytte til.
Borgmester Hans Toft (K), Gentofte Kommune, genopstiller ikke ved KV21. (Arkiv)

Markant konservativ borgmester stopper

Gentofte skal have ny borgmester efter næste kommunalvalg - efter 28 år siger Hans Toft stop. Afløseren er på plads.
Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)

Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger