I Vejle Kommune kunne man 1. september glæde sig over, at man trods national bygge-opbremsning i kommunerne kunne tage første spadestik til et nyt plejecenter og daginstitution - 'Kong Gauers Gård'.

Høje priser på byggeri gør ondt i kommunerne

Kommunerne kommer i stor stil til at udskyde byggeri eller nøjes med billigere løsninger. Det viser en rundringning. Byggeriet bliver bremset af høje priser på byggematerialer. Og anlægsrammen for kommunerne snærer også.
Det er blevet langt dyrere at gennemføre anlægsprojekter viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Prisstigninger på byggeri presser kommuners økonomi

Største prisstigninger på byggeri i ni år udfordrer kommunernes økonomi, som har overskredet deres anlægsbudget med milliarder. Udgifterne til byggematerialer falder ikke de næste mange år, vurderer fagfolk.
Finansminister Nicolai Wammen (S) skærer i statens anlægsrammer for at stramme finanspolitikken.

Regeringen strammer grebet om anlægsrammer

Regeringen skærer i anlæg for at sikre lille stramning i finanslov. Det kan blive en udfordring for kommunerne.
Håndværkerne har travlt på landets byggepladser, og flere steder mangler de kollegaer til at hjælpe dem. Hele 40 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen melder nu om mangel på arbejdskraft.

Manglen på arbejdskraft i byggebranchen er på sit højeste siden 2006

Nye tal viser, at beskæftigelsen er på sit højeste niveau nogensinde i Danmark. Især bygge- og anlægsbranchen er nu presset af manglende arbejdskraft, mens andre brancher stadig halter efter.
"Hold da op, vi har gjort alle de dårlige erfaringer," lyder det fra borgmester i Roskilde Tomas Breddam (S).

‘Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt’ i kommunalt byggeri

"Et klassisk eksempel på et projekt, hvor alt der kunne gå galt, gik galt". Sådan lyder den hårde konklusion i en uvildig evaluering af det skandaleramte byggeri af en ny kommunal svømmehal. Den blev mere end dobbelt så dyr som budgetteret og blev stærkt forsinket.
15 måneder. Så lang tid tog det Planklagenævnet at behandle en klage over lokalplanen for anlæggelsen af 'Vallensbæk Byhave', som er visualiseret her.

Otte borgmestre klager til minister over lange sagsbehandlingstider

Store byggeprojekter forsinkes voldsomt, og mange andre ting rammes af, at Nævnenes Hus ifølge otte borgmestre arbejder i sneglefart. De et trætte af at se 'magtesløst' til, skriver de til erhvervsminister Simon Kollerup.
Bortvisningen af en ansat for embedsmisbrug gav efterfølgende fokus på arbejdsgange og kultur i Byggesagskontoret, fortæller forvaltningsdirektør Morten Møller Iversen.

Kommune får medhold i bortvisning – og lærer selv noget

Odense Kommune får medhold i at bortvise en ansat for misbrug af sit embede i behandlingen af byggesager. Bortvisningen førte til en gennemgang af arbejdsgange og kultur i byggesagskontor.
Kommunerne har bygget på livet løs i både 2020 og 2021, men fra 2022 skal de igen vænne sig til at bruge lidt færre penge på byggeri og anlæg. Samlet sænkes anlægsloftet fra 21,9 mia. kr. i 2021 til 19,9 mia. kr. i 2022.

Anlægsrammen er tilbage på niveau fra før corona

Regeringen har lyttet til økonomernes løftede pegefinger, og har sænket kommunernes anlægsloft for 2022 til niveauet fra før coronakrisen. I alt er kommunernes anlægsloft 19,9 mia. kr. i 2022.
Vi er nødt til at "steppe yderligere op, så vi kan følge med efterspørgslen efter byggetilladelser," fortæller udvalgsformand Jens Meilvang (LA).

Privat firma skal afhjælpe pukkel af byggesager

Det strømmer ind med byggeansøgninger til kommunerne, så byggeafdelingerne har svært ved at følge med. I en kommune tyr man nu til et arkitektfirma for at få mindsket puklen af sager.
Facebookgruppen Stop Lynetteholm afholdt happening udklædt som får, i Rigsdagsgården ved Folketingets hovedtrappe fredag.

Vedtaget: Nu kan byggeriet af Lynetteholm gå i gang

Et flertal i Folketinget vedtog fredag formiddag loven, der baner vej for danmarkshistoriens største byggeprojekt i Københavns Havn.
I det her område skal den nye bydel Lynetteholm placeres. I baggrunden skimtes renseanlægget Lynetten.

Kommuner: Vi lover at tale sammen om renseanlæg

En række kommuner i hovedstadsområdet er blevet enige om, at de vil være i dialog om, hvad der skal ske med med det store renseanlæg Lynetten. Anlæggets fremtid er uvis på grund af byggeriet af den nye, store bydel Lynetteholm.
Tirsdag den 27. april 2021 blev bundpladen til brodrageren i det første brofag til den ny Storstrømsbro støbt. Byggeriet bliver forsinket.

Åbning af biltrafik på Storstrømsbro skydes fra 2023 til 2024

Konstruktionen af ny bro er mere tidskrævende end forventet. Det skyder tidsplanen med et år.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: