Byggeri

  To nu tidligere ansatte i Rebild Kommune har ifølge anklageskrift forsøgt at få bestikkelse for over en halv million kroner.

  Anklage: To kommunalt ansatte ville tjene en halv million kroner på bedrageri

  To tidligere ansatte i Rebild Kommune er blevet tiltalt for at forsøge at bedrage kommunen og tjene over en halv million kroner. Anklagen lyder på, at de to har sørget for, at en kommunal byggegrund blev solgt til en entreprenør til langt under markedsprisen.
  Det er lykkedes Holstebro Kommune at forkorte lange ventelister på byggesager med op til fem uger.

  Holstebro lykkes med at nedbringe ventetiden i byggesager

  Med simple metoder har Holstebro Kommune skåret fem uger af ventetiden på byggetilladelser. Borgmesteren glæder sig over den positive udvikling, men ærgrer sig over, at det skulle tage så længe at knække koden.
  Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

  Ny Aarhusforstad vinder Byplanprisen 2022

  Byplanprisen 2022 går til bydelen Nye for visionær, naturbaseret byudvikling. Prisen går til Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Tækker Group for et innovativt og visionært samarbejde, lyder det fra priskomitéen.
  Det er med stor lettelse, at 2. viceborgmester Ulrik John Nielsen (Lokallisten Ny Egedal) har læst ombudsmandens udtalelse.

  Ombudsmanden: Kommune har haft for dårlig styr på sagsbehandling i byggesag

  Notat og journaliseringspligten blev ifølge ombudsmanden ikke overholdt, da byrådet i Egedal Kommune behandlede et byrådsmedlems ansøgning om at opføre en bolig på sin landbrugsejendom. Forvaltningen lover at oppe sig.
  Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

  Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

  Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.
  "Det er simpelthen ikke godt nok, at danskerne i nogle kommuner skal vente et halvt år eller længere på en byggetilladelse," siger Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

  Alt for lange sagsbehandlingstider på nybyggeri

  Der er alt for lange sagsbehandlingstider i kommunerne på nybyggeri i Danmark. Det gælder både privatboliger og erhverv, lyder det fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Se ventetiderne i din kommune her.
  Borgmester Knud Vincents og Peter Morgan fra PFA tager sammen med administrerende direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen første spadestik på byggegrunden i Slagelse Bypark

  Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

  Pensionsselskabet PFA vil sammen med OK-fonden opfører boliger for livet til fremtidens ældre i ti kommuner. Første spadestik er nu taget i Slagelse, hvor man er gået i gang med at bygge en lille bydel, der huser mere end blot et friplejehjem.
  Hverdagen kan gå hen og blive mere grå for de ældre på plejehjem som følge af den nye økonomiaftale, vurderer professor Kurt Houlberg.

  Professor om stram aftale: Kommuner står med svære dilemmaer

  Både i forhold til anlæg og service er årets økonomiaftale bemærkelsesværdigt krisepræget, vurderer professor. Kommunerne kommer til at stå i en kattepine.
  Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser.

  Forsker: Det er et falsk argument, at det offentlige sparer ved privat investering i plejehjem

  Når kommunerne beslutter sig for at bygge plejehjem med privat finansiering, hvad enten det er friplejehjem eller efter en `Herlev-model´, så skal kommunalbestyrelsen have øje på totalomkostningerne. Det vurderer forsker og professor Ole Helby.
  De lokale håndværkerfirmaer i Næstved er glade for, at kommunen nu har sikret bedre forhold for lokale håndværksmestre.

  Ny udbudsmodel begejstrer lokale håndværkere

  I Næstved Kommune har politikerne ændret sine udbudsregler, så mindre, lokale firmaer får nemmere ved at byde ind på opgaverne. Modellen burde spredes til flere kommuner, mener DI Byggeri.
  Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

  Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

  Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.
  I et sommerhusområde ved Hvide Sande skal 210 sommerhuse enten lovliggøres eller rives ned, har Ankestyrelsen vurderet. Fotoet er fra det smukke Haurvig ved Vesterhavet.

  Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser skal genbehandles

  Ringkøbing-Skjern Kommune har fået pålagt en ærgerlig opgave af Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser i turist-attraktivt område skal nu genbehandles. Hvis kommunens folk skal ud og besigtige hver enkelt grund og se på gamle luftfotos, så bliver det en kæmpe opgave, oplyser afdelingsleder.