Tirsdag den 27. april 2021 blev bundpladen til brodrageren i det første brofag til den ny Storstrømsbro støbt. Byggeriet bliver forsinket.

Åbning af biltrafik på Storstrømsbro skydes fra 2023 til 2024

Konstruktionen af ny bro er mere tidskrævende end forventet. Det skyder tidsplanen med et år.
Der er et stort pres på byggeafdelingerne i kommunerne, og en del borgere vil ikke finde sig i kommunernes måde at prioritere i byggesagerne på.

Boom i byggeriet giver borgerbrok i byggeafdelinger

Det går ikke altid stille af, når en kommunes byggeafdeling begynder at prioritere hårdt i strømmen af ansøgninger om byggetilladelser. Det viser en sag fra Jylland. 'Vi står i en svær tid', siger kommunal byggechef.
"Der vil blive nætter, hvor jeg kommer til at ligge i sengen og sparke af frustration over statens spændetrøje." Det forudser Emil Sloth Andersen (RV), hvis han bliver valgt ved KV21.

Kandidat: Hvorfor stille op til kommunalvalget og få en spændetrøje på?

Som lokalpolitiker er man bundet på hænder og fødder af Folketingets krav til kommunernes økonomi. Så hvorfor overhovedet stille op til kommunalvalget, når serviceloft og udligning giver næsten ingen plads til at føre politik? Det spørgsmål stiller kandidat til KV21 i dette interview.
'Bølgen' ved Vejle Fjord består af fem bygninger. Tre af bygningerne har Bach Gruppen stået for. (Arkiv)

Kommune kræver svar fra bygherre bag ikonisk byggeri

TV2-udsendelsen 'Operation X' har rejst tvivl om, hvorvidt byggeriet 'Bølgen' i Vejle ligesom med højhusbyggeri på Amager er opført i strid med tilladelsen.

Byggebranchen nærmer sig rekord i beskæftigelsen

Byggebranchen brager direkte mod at overgå beskæftigelsen i 2007, da dansk økonomi blev overophedet. Men andre data peger ikke på, at vi står foran overophedning. Se de tre centrale data her.
Bygge- og anlægsbranchen er kommet flyvende ind i 2021, og beskæftigelsen er på det højeste niveau siden finanskrisen. Flere økonomer peger dog på, at det endnu er for tidligt at trykke på bremsen.

Økonomer: Ingen grund til at skære i anlægsramme trods byggeboom

Byggebranchen er i stærk fremgang, men det er usikkert, hvor længe de gode forhold vil fortsætte. Derfor siger flere økonomer, at det er en postgang for tidligt at skære i anlægsloftet for stat, regioner og kommuner.
Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

Mange tilfælde af snyd med corona-rengøring

Personale hyret ind til ekstra corona-rengøring i kommunerne bliver ifølge ny opgørelse udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
Det er bedre for samfundsøkonomien at bygge i København end i resten af landet, konkluderer Det Økonomiske Råd i ny produktivitetsrapport.

Det Økonomiske Råd: Byggeri i København giver største samfundsgevinst

Ny analyse fra Det Økonomiske Råd viser, at der er dobbelt så store samfundsgevinster ved at bygge i Københavns i forhold til at bygge i resten af landet.
Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Kommunerne har planer om, at der skal opsættes mange solcelleparker ud over det ganske land.

Kommuner har planer om solcelleparker svarende til 33.600 fodboldbaner

Kommunalbestyrelser og forvaltninger er tændt på at få opført solcelleparker. Lige nu er der planer, som vil dække et areal svarende til Møn - eller 33.600 fodboldbaner.
Lynetteholm skal ligge i forlængelse af Refshaleøen, og der skal være plads til 35.000 beboere, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand. (Arkiv)

Borgmestre og byplanlæggere advarer mod ‘skadelig’ Lynetteholm

Det kan få alvorlige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis Lynetteholm bliver anlagt. Det mener byplanlæggere og omegnsborgmestre.
Vallensbæk ved København er Danmarksmestre i at behandle byggesager hurtigt. I mange andre kommuner bruger man 10 til 40 gange så lang tid.

Vallensbæk er suverænt hurtigst til at behandle byggesager

I Vallensbæk Kommune er man suveræn hurtige til at behandle byggesager. De langsomste kommuner i byggesager er Samsø og Hvidovre. Se din kommunes bygge-sagsbehandlingstider her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: