Der skal flere ledere til for at gøre daginstitutioner mere attraktive. Det mener børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Borgmester: Der skal flere ledere til i daginstitutionerne

Borgmester vil bruge 42 mio. kr. på flere ledere i børnehaver og vuggestuer, og klyngemodellen skal modereres. Det sker blandt andet for at kunne tiltrække meget efterspurgte pædagoger.
Der er for stor forskel på den måde, Danmarks Statistik opgør normeringer på, og så virkelighedens verden, mener forældrebevægelse.

Protest mod måden at opgøre normeringer på

Forældrebevægelse forsøger med en kampagne at få sat spotlys på den måde, man opgør normeringer på i daginstitutioner. 'Tal på papir, trøster ikke børn på gulvet,' siger talsperson før protestmarch på søndag.
I Horsens Kommune frygter de private børnepassere at måtte lukke ned p.gr.a. minimumsnormeringerne.

Normeringer: Kommune frygter at private dagplejere må lukke ned

Minimumsnormeringer i dagplejen kan presse private dagplejere til at lukke. Det frygter man i Horsens Kommune, der gerne vil give de private en hjælpende hånd.
Sådan så det ud, da forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen marcherede mod Christiansborg i 2019. Denne gang er målet kommunerne og kommunalpolitikerne.

Bevægelse: Mindst 5.000 vil gå mod kommunerne

Forældrebevægelse forventer mindst 5.000 deltagere til protest på søndag 6. juni. Protesten skal lægge pres på kommunerne, så de gennemfører minimumsnormeringer efter hensigten.

Stigende rift om pædagoger

Minimumsnormeringerne kræver, at kommunerne ansætter flere pædagoger. Men der er allerede mangel på pædagoger i flere egne, og det ser kun ud til at blive værre. Se prognose for mangel på pædagoger, lærere, socialrådgivere og sygeplejersker her.
Mads Nikolajsen (SF), formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs, og Bettina Ugelvig Møller (S), formand for dagtilbud og familieudvalget i Furesø, har begge ambitioner om at forbedre uddannelsesniveauet blandt pædagoger i deres kommuner.

Byråd vil trodse pædagogmangel: Vi skal nok få fat i dem

Mens nogle kommuner kæmper for at opstøve pædagoger, sætter byråd i andre kommuner ambitiøse mål for andelen af pædagoger. 'Det giver et løft til daginstitutionerne, at vi ansætter uddannet personale,' siger udvalgsformand.
Det kan være svært for kommunerne at vurdere, hvordan minimumsnormeringerne skal implementeres, før der foreligger mere konkrete krav.

Regeringen ønsker minimumsnormeringer, men mange kommuner holder igen

Mange kommuner har endnu ikke sat et mål for, hvornår minimumsnormeringerne skal være gennemført. Det viser en ny undersøgelse foretaget af NB-Kommune. Kommunerne efterspørger konkrete oplysninger om, hvordan normeringerne skal opgøres, før man kan gå videre med arbejdet.
”Det har vist sig – også før corona – at rengøring har en gunstig og gavnlig effekt på sundheden i daginstitutioner," siger sundhedsprofessor. (Arkiv)

Trods minimal smitterisiko: Gør grundigt rent i dagtilbud og skoler

Risikoen for at blive smittet via kontaktsmitte er lav, viser undersøgelse fra USA. Alligevel anbefaler amerikanerne hyppig rengøring, når der er børn samlet. Ekspert råder kommunerne til at hold fast i den grundige rengøring.
Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
(Arkiv)

Et år efter første smittede pædagog: Nu vælter det ind med anmeldelser

Knap 400 pædagoger har nu anmeldt smitte med covid-19 på jobbet som en arbejdsskade. De mange sager viser, at der er behov for et effektivt testsystem for pædagoger i arbejdstiden, mener BUPL.
Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: