BUPL

  BUPL

  Ifølge BUPL kan det ikke passe, at pædagoger skal modregnes, hvis de giver et ekstra nap med at hjælpe ukrainske flygtningebørn som dem her.

  Pensionerede risikerer modregning for at undervise ukrainere

  Lærere og pædagoger risikerer at blive 'straffet' økonomisk for at arbejde ekstra flygtninge. Men de skal ikke modregnes i pension, når de hjælper med ukrainere, mener BUPL og lærerforening.
  Borgmester Benedikte Kiær (for bordenden) indrømmer, at politikerne med det lokale frikommuneforsøg er sat på en prøve. Hun skriver: "Vi øver os de her år på at holde nallerne væk."

  Frikommune-borgmester: Vejen til målet har kæmpe værdi

  Den mentale frisættelse og omstilling i frikommuneforsøg er guld værd. Desto mere ærgerligt er det, når fagforeningspolitik og særinteresser spænder ben. Det skriver Helsingørs borgmester her.
  Ud af de 2024 ledige SOSU job på hjemmesiden SOSU.dk er næsten hver fjerde et deltidsjob.

  Nye tal: Offentlige arbejdsgivere er markant dårligere til at opfylde ønske om fuldtid

  Mere end hver tiende deltidsmedarbejder i det offentlige vil gerne på fuld tid. Men mange folk på deltid kan på trods af akut mangel på arbejdskraft ikke få lov af deres arbejdsgiver.
  I en ny undersøgelse svarer gør pædagoger og pædagogfaglige ledere status på arbejdet med at realisere den styrkede pædagogiske læreplan i daginstitutionerne.

  BUPL: Mange pædagogiske koncepter stjæler tid fra børnene

  Både ledere og pædagoger oplever, at der stik imod hensigten med den styrkede pædagogiske læreplan er kommet flere pædagogiske koncepter til, viser ny undersøgelse fra BUPL.
  Syv ud af ti ledere af dagtilbud oplever, at børn bliver afleveret, selvom de er syge eller sløje. Det kalder på en politisk handling, mener BUPL.

  BUPL: Pressede forældre afleverer syge børn i daginstitutioner

  Der er behov for en politisk løsning, så forældre får bedre muligheder for at holde deres børn hjemme, når børnene er syge. Det bør være en del af en kommende trepartsforhandling, mener BUPL.
  Der venter lønforhøjelse i form af et særligt tillæg til alle pædagoger i Egedal Kommune.

  Første kommune i Danmark: Alle pædagoger får mere i løn

  Nu skal pædagogerne i Egedal have mere i løn - uanset anciennitet. Hvad enten man er nyuddannet og nyansat eller har mange års erfaring, så venter der en fast lønforhøjelse på næsten 500 kr. om måneden. Det er Egedal Kommune og BUPL blevet enige om.
  Kommuner sparer penge ved at sende børn, der skal starte i skole, i forårs-SFO med dårligere normeringer end børnehave. Det er en spareøvelse, mener BUPL.

  Kommuner sparer millioner ved at sende børn tidligere i SFO

  I en lang række kommuner starter børnehavebørn allerede i SFO i foråret. Ofte sparer kommunerne markant på den tidlige overgang, viser en ny kortlægning af området. Men børnene betaler prisen, advarer BUPL, som kræver, at børnehavenormeringen følger børnene til skolestart.
  Kommuner sparer penge ved at sende børn, der skal starte i skole, i forårs-SFO med dårligere normeringer end børnehave. Det er en spareøvelse, mener BUPL.

  Kommuner sparer millioner ved at sende børn tidligere i SFO

  I en lang række kommuner starter børnehavebørn allerede i SFO i foråret. Ofte sparer kommunerne markant på den tidlige overgang, viser en ny kortlægning af området. Men børnene betaler prisen, advarer BUPL, som kræver, at børnehavenormeringen følger børnene til skolestart.
  Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

  Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

  Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
  Blandt andet rekruttering af flere pædagoger gør det nødvendigt med ekstra ledelseskraft, mener byrådet i Middelfart.

  Rekruttering kræver ekstra leder

  Der er så mange nye opgaver især med rekruttering, at der skal en ekstra leder til i Middelfart Kommune, mener byrådet. Implementeringen af minimumsnormeringer er en stor mundfuld.
  Dagplejere og flere andre faggrupper i Odense får nu tips og undervisning i at gøre børn nysgerrige på naturen, teknologi og science.

  Alle dagplejere og pædagoger i kommune efteruddannes i naturvidenskab

  2300 kommunale dagplejere, pædagoger og pædagogmedhjælpere får nu undervisning i naturvidenskab. Håbet er, at de kan gøre mindre børn mere nysgerrige på naturen og teknologi.
  Lyngby-Taarbæk Kommune starter en lønskrue uden ende, når de tilbyder en bonus til nyansatte pædagoger på 15.000 kroner, siger Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S). Han vil derfor have KL til at gå ind i sagen.

  Borgmester retter kritik mod ny pædagog-bonus i Lyngby-Taarbæk

  Lyngby-Taarbæk vil give nyuddannede pædagoger en ansættelsesbonus på 15.000 kroner. Men det møder kritik fra nabokommune, der frygter, at det bliver en lønskrue uden ende. Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil derfor have KL til at se på sagen.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: