Mange af pædagogmedhjælperne arbejder som vikarer. Og generelt bliver der ifølge FOA flere løstansatte i kommuner og regioner.

Stadig flere løstansatte i kommunerne er en knast

Timelønnede vikarer og medarbejdere på 0-timerskontrakter fylder mere og mere i kommuner og regioner. Det går ud over rekrutteringen, mener FOA og gør det til et emne under forhandlinger om nye overenskomster.
"Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at hjælpe andre, så vi skal også at passe på dem. Kviktest er et af de redskaber, vi har. Og det skal vi benytte os af," siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

KL til alle frontmedarbejdere: Lad dig lynteste

KL-formand opfordrer kommunerne til at rekvirere lyntest, så alle medarbejdere på plejehjem, døgninstitutioner og i dagtilbud kan blive testet ofte for corona. Snart ventes private firmaer at kunne sørge for lyntest.
Børn skal så vidt mulig holdes hjemme fra børnehaver og vuggestuer, opfordrer regeringen. Nu går debatten i kommunerne om, hvorvidt forældre med børn hjemme skal fritages for betaling.

Politisk flertal vil fritage forældre fra institutionsregning

Et flertal i Københavns borgerrepræsentation vil lade forældre slippe for betaling, hvis de følger regeringens anbefaling under coronakrisen og holder børn hjemme fra dagtilbud. Debatten gør ifølge borgmester, at 'kommunerne spilles ud mod hinanden.'
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
Pædagoger er bekymrede for smitterisikoen, hvis forældrene ikke bærer mundbind ved aflevering. Nogle kommuner kræver det - andre opfordrer til brug. (Arkiv)

Mundbind i børnehaven? Nogle opfordrer – andre kræver

Det er op til de enkelte kommuner selv at afgøre, hvordan forældrene skal aflevere og hente børnene i daginstitutionerne. Diskussionen om brug af mundbind varierer fra opfordring til krav.
Flere kommuner opfordrer forældrene til at holde deres børn hjemme fra daginstitutionerne - hvis det vel at mærke kan lade sig gøre. (Arkiv)

Kommuner: Hold børnene hjemme eller aflever dem med god samvittighed

De nye restriktioner har fået flere kommuner til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme fra daginstitutionerne. Det er en balancegang, for 'forældrene skal ikke have dårlig samvittighed, når de afleverer deres børn,' siger dagtilbudschef.
Regeringen har besluttet at lukke stort set alt ned, herunder at sende de yngste børn i skolerne og SFO’erne hjem. Bupl undrer sig over, at daginstitutionerne fortsat skal holde åbent. (Arkivfoto)

Bekymrede pædagoger opfordrer til nødpasning i julen

Pædagogerne har opbakning fra SF, men børneministeren understreger, at der er brug for pasning hen over julen.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

I dag lyder startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
Skal mit barn have madpakke med, eller skal daginstitutionen sørge for frokosten? Det spørgsmål skal forældre til 18.000 børn svare på.

Fast kostordning for 18.000 børn er sat til afstemning

Forældre til flere end 18.000 børn skal inden 6. december vælge, om de skal sige ja eller nej til fast frokostordning for deres børn. Rådmand er helt klar på, hvad hans anbefaling er.
Hvis børn får skældud i børnehaven, føler de sig mere isolerede end andre børn.

Skældud gør også ondt i børnehaven

Børn, der mange gange har oplevet skældud i børnehaven, er ikke lige så glade for at gå der sammenlignet med andre børn. Det viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår.
Skoler og dagtilbud i Aarhus Kommune er maksimalt pressede på grund af coronapandemien. Det får organisationer, kommune og forældre til at rette henvendelse til ministeren. (Arkiv)

Corona presser kommunes skoler og dagtilbud maksimalt

Aarhus Kommune er sammen med faglige organisationer og forældre gået sammen om en opfordring til børne- og undervisningsministeren om at skabe større rum og fleksibilitet til at håndtere krisen lokalt. 'De ansatte på børne- og ungeområdet er slidte og maksimalt pressede,' siger lokal fagforeningsformand.
Kommunerne stjæler ifølge BUPL's formand Elisa Rimpler penge fra SFO'en ved at kontere udgifter til folkeskolen på SFO-kontoen i strid med reglerne.

BUPL: Kommuner tager penge fra SFO gennem ulovlige konteringer

En lang række kommuner har ifølge analyse fra BUPL skjult overførsler fra SFO til folkeskolen gennem fejlkonteringer i strid med regnskabsreglerne.