BUPL

  BUPL

  Se hvor mange pædagoger der er på vej på pension i din kommune

  I nogle kommuner er andelen af pædagoger på 60 år og derover høj, og det skaber stor bekymring for personalemangel. Se her andelen af +60-årige pædagoger i din kommune.
  For tre år siden valgte Brøndby Kommune at tilbyde ansatte at merituddanne sig til pædagog. Det giver nu pote.

  Rekruttering: Kommune får 18 nye pædagoger takket være merituddannelse

  Hvordan får man flere pædagoger i en situation, hvor der er stigende mangel på dem? Man tilbyder medhjælpere og assistenter en merituddannelse, lyder et svar i Brøndby Kommune. Her har man lige fået 18 nye pædagoger via merituddannelse.
  Holbæk Kommune har som frikommune på skoleområdet gjort sig flere gode erfaringer. Det kan andre kommuner lære af, når de her snart skal forhandle om, hvordan frisættelse skal se ud i deres kommune. Fra venstre i billedet: Moderator, chefredaktør i A4 Medier, Kristian Madsen, Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), adm. direktør i KL, Kristian Vendelbo og formand for Lederforeningen BUPL, Eva Munck Immertreu.

  Borgmester om frikommuneforsøg: Læg beslutningskraften tilbage til skolen

  Beslutningskraften skal, også efter frikommuneforsøget, forsat blive på den enkelte skole. Det lover Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en debat om udfordringer og erfaringer i forbindelse med frisættelse på folkeskoleområdet.
  Flere kommuner vil nu måle normeringer helt ned på de enkelte institutioner.

  BUPL: Kommuner siger nej til overfladiske normeringstal

  Flere kommuner vil nu beregne normeringerne i hver enkelt daginstitution. Vigtigt skridt, mener BUPL. Også de nationale opgørelser af normeringer kan fremover blive mere retvisende.
  En række kommuner må genåbne budgetterne, og i nogle tilfælde må børneområdet også holde for.

  Genåbning af budgetter rammer børn i flere kommuner

  En række kommuner må genåbne deres budgetter og spare hundrede af millioner kroner. Flere steder rammer det børn i dagtilbud. Det er en forkert strategi, og kommunerne skal kunne få dispensation til at hæve skatterne, mener BUPL.
  Ifølge pædagogernes fagforbund kan der uddannes 3000 flere pædagoger via en merit-uddannelse til assistenter og medhjælpere.

  BUPL: Sådan skaffer vi 3000 flere pædagoger

  BUPL opfordrer kommunerne til at uddanne rutinerede pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter til meritpædagoger. Det kan give 3000 ekstra pædagogiske årsværk i løbet af få år, siger forbundet.
  Borgmester Ann Sofie Orth (K) (tv) og Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, glæder sig over at kunne give et lønløft til pædagoger.

  Endnu en kommune forhøjer pædagogers løn

  Endnu en kommune finder ekstra penge for at sætte de eftertragtede pædagogers løn op. Lokalafdeling af BUPL hilser lønkonkurrencen mellem kommunerne velkommen.
  Mange pædagoger kender oplevelsen af at have et migræneanfald. Faktisk har næsten hver 10. pædagog været i behandling for migræne indenfor det seneste år.

  Migræne plager pædagoger: Hver 10. er i behandling

  Pædagoger er oftere i behandling for migræne end andre, og arbejdet som pædagog gør lidelsen ekstra svær, forklarer overlæge. Indeklimaet i institutionerne skal forbedres, siger BUPL.
  En ny jobbank skal gøre det nemmere for pensionerede pædagoger at melde sig under fanerne og hjælpe ukrainske flygtningebørn.

  Jobbank skal få pensionerede pædagoger til at hjælpe ukrainere

  Pædagoger på efterløn eller pension, som vil hjælpe ukrainske børn, har hidtil måtte kontakte deres a-kasse. Nu oprettes der en jobbank, som skal få flere pensionerede pædagoger på banen.
  Ifølge BUPL kan det ikke passe, at pædagoger skal modregnes, hvis de giver et ekstra nap med at hjælpe ukrainske flygtningebørn som dem her.

  Pensionerede risikerer modregning for at undervise ukrainere

  Lærere og pædagoger risikerer at blive 'straffet' økonomisk for at arbejde ekstra flygtninge. Men de skal ikke modregnes i pension, når de hjælper med ukrainere, mener BUPL og lærerforening.
  Borgmester Benedikte Kiær (for bordenden) indrømmer, at politikerne med det lokale frikommuneforsøg er sat på en prøve. Hun skriver: "Vi øver os de her år på at holde nallerne væk."

  Frikommune-borgmester: Vejen til målet har kæmpe værdi

  Den mentale frisættelse og omstilling i frikommuneforsøg er guld værd. Desto mere ærgerligt er det, når fagforeningspolitik og særinteresser spænder ben. Det skriver Helsingørs borgmester her.
  Ud af de 2024 ledige SOSU job på hjemmesiden SOSU.dk er næsten hver fjerde et deltidsjob.

  Nye tal: Offentlige arbejdsgivere er markant dårligere til at opfylde ønske om fuldtid

  Mere end hver tiende deltidsmedarbejder i det offentlige vil gerne på fuld tid. Men mange folk på deltid kan på trods af akut mangel på arbejdskraft ikke få lov af deres arbejdsgiver.