Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Haderslevs borgmester, H.P. Geil, vil have fagudvalgene til at finde 0,5 procent til omstillingsbidrag. (Arkiv)

Politikere på tidlig pengejagt i udvalgene

Det handler om rettidig omhu og ansvarlighed, forsikrer borgmester, inden kommunens fagudvalg skal i gang med at finde 0,5 procent i budgetterne. ‘En spareøvelse,’ mener S.

Hovedstadskommuner stikker af på de største anlægsområder

På de to største anlægsområder i de kommunale budgetter for 2021, folkeskoler og daginstitutioner, bruger hovedstadskommunerne markant flere penge end resten af landet. Se alle kommuners anlægsudgifter til de to områder her.
Kommunerne sætter ekstra gang i renovering og byggeri i 2021. På Frederiksberg har borgmester Simon Aggesen (K) været med til at sætte gang i renovering af skoler.

Kommunerne skruer op for byggeri og renoveringer i år

I 2021 vil kommunerne bruge 2,5 milliarder kroner mere på anlæg og byggeri sammenlignet med 2020. 'De kommunale investeringer vil rette lidt op på renoveringsefterslæbet,' siger cheføkonom.

Stor forskel i løft af ældreplejen

Offentliggørelsen af de kommunale budgetter for 2021 viser, at selvom kommunerne samlet set har tilført ældreområdet 731 mio. kr., så er det langtfra alle kommuner, der dækker det øgede demografiske behov.
Politikerne i Køge Kommune har regnet på tallene for udgifterne til coronaindsatsen gennem det meste af 2020. (Arkiv)

Regningen ligger klar: Corona gør indhug i budgettet

Køge Kommune har estimeret, hvor stor regningen bliver, når ekstraudgifterne til coronabekæmpelsen gøres op ved årsskiftet. Og selvom regningen er stor, kommer det ikke til at gå ud over servicen, lover borgmesteren.
Med efteråret kommer også hårdt vejr, og det bekymrer Jammebugt Kommunes borgmester, der efterlyser en national helhedsplan. (Arkiv)

Eksperter efterlyser helhedsplan for kommunernes kystsikring

Kommunalpolitikere og eksperter efterlyser en samlet helhedsplan for kystsikring. Kommunerne har ikke den viden, der skal til for en effektiv sikring, lyder det fra vestjysk borgmester.
Martin Ravn (V), formand for Venstres byrådsgrupper i Horsens Kommune, foreslår sammen med De Konservative, at der spares på udgifterne til kommunens kommunikationsindsats. (Arkiv)

Opposition: Kommunens kommunikation har taget overhånd

Der bruges alt for mange penge på kommunens kommunikation. Det går ud over kernevelfærden. Det mener oppositionen i Horsens, som også synes, at borgmesteren får for meget medvind med indsatsen.
Politikerne i Næstved Kommune har med budgetforliget fjernet dækningsbidraget fra 2022. Det glæder erhvervslivet sig over, for det sender et godt signal til virksomhederne. (Arkiv)

Erhvervsfolk glæder sig: Endelig forsvinder dækningsbidraget

Signalværdien ved at fjerne dækningsbidraget er vigtig for kommunerne, der gerne vil tiltrække flere virksomheder. Det mener erhvervslivet i Næstved, hvor bidraget helt fjernes i 2022.
Budgetforliget - underskrevet af alle 27 i byrådet - skal sættes i glas og ramme. Det mener Fredensborgs borgemester Thomas Lykke Pedersen (S), som er ovenud glad

‘Det bedste budget jeg har været med til at lave i 34 år’

Begejstringen for et nyt budgetforlig er større i nordsjællandske Fredensborg end i mange andre kommuner. Borgmesteren vil ligefrem sætte det i glas og ramme.
Vardeborgmester Erik Buhl (V) vil gerne spare kommunen millioner ved flere sammenlægninger med nabokommunerne, så det kommer til områder som it, tandregulering og hjælpemidler. (Arkiv)

Godt for kommunekassen: Varde inviterer naboer til samarbejde

Varde Kommune vil gerne samle know-how og økonomiske kræfter med nabokommunerne for at gøre driften billigere inden for flere områder.
Jens Kristian Hedegaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune om store udgifter for tomme boliger: 'Vi arbejder løbende med at finde løsninger, så vi kan få udgiften bragt ned.'

Holstebro opretter sin egen corona ‘krigskasse’

Politikerne i Holstebro Kommune er ikke overbevist om, at statens ‘krigskasse’ vil dække alle omkostninger de næste år. Derfor sætter kommunen nu selv penge på corona-kontoen.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger