Brønderslev Kommune

  Det nye børnehus 7-Spring i Brønderslev Kommune får stor ros for at indbyde til bevægelse og leg, som kan give børn sunde vaner med at bevæge sig.

  Stor ros til nyt kommunalt børnehus med bevægelse i

  En forsker roser i høje vendinger et nyt børnehus i Brønderslev Kommune. Huset indbyder i høj grad til bevægelse og leg, hvilket kan give børn mod på at bevæge sig meget resten af livet.
  Flere borgmestre synes ikke, politikerne på Christiansborg gør nok for at afhænge de stigende udgifter på det specialiserede socialområde.

  32 borgmestre: Folketinget gør ikke nok for at afhjælpe udgiftspresset på socialområdet

  Ud af de 35 borgmestre, der har svaret på NB-Kommune rundspørge, mener hele 32, at Folketinget ikke gør nok for at afhjælpe udgiftspresset på det specialiserede socialområde.
  En ny rundspørge bekræfter, at Kommunerne er pressede på det specialiserede socialområde. Heriblandt Fredericia Kommune.

  Ny rundspørge bekræfter: Kommunerne er presset på socialområdet

  NB-Medier har lavet en ny rundspørge, der bekræfter, at kommunerne er presset af udgifterne på det specialiserede socialområde. 23 ud af de 35 kommuner, der svarede, overskred deres budgetter på området i 2021.
  I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

  I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

  I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
  "Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

  Landsretsdom har effekt – politikere skal drøfte priser og underbetaling

  Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør. Det har nu den afledte effekt, at politikere i hovedstaden skal drøfte eventuel undersøgelse af underbetaling.
  Brugte kartoner til mælk og andre fødevarer skal transporteres langt for at blive genanvendt.

  ‘Hovedløst’ at køre kartoner 500 km for at få dem genanvendt

  Regeringen forlanger af kommunerne, at de sorterer brugte kartoner til mælk og juice ud. I Nordjylland kommer det til at betyde, at kartonerne skal fragtes cirka 500 kilometer for at få materialerne genanvendt. Det er 'hovedløst', mener politiker.
  På politigården i Albertslund får betjente nu til opgave at indlede et samarbejde med to kommuner om at bekæmpe socialt bedrageri.

  Seks kommuner sætter ekstra ind mod socialt bedrageri

  Seks kommuner er med i nyt pilotprojekt, hvor de i samarbejde med politiet sætter ekstra ind for at bekæmpe svindel med offentlige ydelser. Vi skal finde nye måder at bekæmpe socialt bedrageri på, siger justitsministeren.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
  Indbyggerne i syv nordjyske kommuner opfordres fortsat kraftigt til ikke at bevæge sig uden kommuner. Den kollektive trafik til resten af landet er fortsat indstillet. (Arkiv)

  Nordjyske restriktioner lempes – borgmestre vil have åbnet mere

  Borgmester i Vesthimmerland vil have fri bevægelighed af arbejdskraft i Nordjylland og foreslår flere test. Se status på smitten i syv nordjyske kommuner her.
  Pyloner med reklamer, som denne ved Fredericia, er i søgelyset hos Vejdirektoratet. Det er flere kommuner utilfredse med. (Arkiv)

  Kommuner går i fælles kamp mod Vejdirektoratet

  Vejdirektoratet har påbudt flere kommuner at fjerne høje pyloner med firmalogoer ved motorveje, men det går ud over udviklingen af provinsens erhvervsliv, mener kommunerne. De henvender sig nu til ministeren om hjælp.
  Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

  Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

  I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer kraftigt til, at borgere i syv berørte kommuner holder sig indenfor deres egen kommunegrænse.

  FAKTA: Sådan bliver syv nordjyske kommuner ramt af nye restriktioner

  Efter fundet af en ny variant af coronavirus hos især nordjyske borgere har regeringen sat nye tiltag i gang.