Erfaringsnetværket, som Københavns Kommunes Socialforvaltning har taget initiativ til, er et løst koblet netværk på tværs af landet. (model/arkivfoto)

Nyt kommunalt netværk vil øge gennemsigtighed i kvalitet og pris på socialområdet

Et løst koblet netværk af indkøbere på socialområdet deler erfaringer og værktøjer på tværs af kommuner, når landet åbnes efter corona, og man igen mødes fysisk.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) forlanger nu en redegørelse fra Lejre Kommune i socialsag.

Minister går ind i skandalesag

Den stærkt handicappede Nadia Pedersen gik på et brækket ben i en måned, uden at hendes bosted opdagede det. Socialminister Astrid Krag (S) kræver nu en redegørelse.
I sommeren 2019 mistede en 20-årig handicappet kvinde livet, da hun på et bosted blev lagt i et bad med alt for varmt vand. Nu vil anklagemyndigheden have gjort en ung pædagogstuderende, der var i lønnet praktik på bostedet, gjort ansvarlig for dødsfaldet.

Praktikant tiltalt for at være skyld i handicappet kvindes død

En 24-årig pædagogstuderende på et bosted i Vejle var alene om at bade 20-årig kvinde. Vandet var for varmt, og kvinden døde i badet. Nu står den 24-årige tiltalt for uagtsomt manddrab.
Generelt er de kommunale embedsmænd bekymrede for virkningerne af et profitforbud. I Brønderslev Kommune appellerer velfærdsdirektør Henrik Aarup til, at beslutningstagerne tænker kommunerne ind scenariemæssigt.

Kommunale embedsmænd er bekymrede for et profitforbud

Mere end halvdelen af de ledende embedsmænd i kommunerne er bekymrede for mulige konsekvenser af et forbud med at udtage profit fra institutioner. Fire ud af ti mener, at der må kunne findes en bedre løsning, viser rundspørge.
Ørbækskilde i Odsherreds Kommune beskyldes af tidligere pårørende for, at beboerne lever under elendige forhold.

Bosted og kommune får sønderlemmende kritik: Råddent byggeri og mistrivsel

Bostedet Ørbækskilde i Odsherred, hvor en medarbejder blev dræbt 30. december, beskyldes for, at beboerne lever under elendige forhold.
En aktindsigt, som A4 Arbejdsmiljø har fået, viser, at Arbejdstilsynet 48 gange i 2020 har truffet afgørelser om brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med vold og traumatiske episoder på bosteder for psykisk syge. (Arkiv)

Vold på bosteder sker ved alenearbejde: ‘Du ser heller aldrig en betjent alene på patruljeR...

En aktindsigt viser, at i et ud af fem tilfælde sker voldelige episoder på psykiatriske bosteder, når medarbejderne arbejder alene. Erhvervspsykolog mener, at det er afgørende for medarbejdernes tryghed, at de ikke arbejder alene.
Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har anklaget en pædagogpraktikant i sag om dødsfald på bosted. Man vil have praktikanten straffet med bøde for uagtsomt manddrab.

Anklage: Praktikant var skyld i handicappet kvindes død

Studerende i lønnet praktik på bosted var alene om at bade handicappet pige og tjekkede ikke vandtemperatur. Det fremgår af anklageskriftet i sag fra bosted i Vejle.
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv)

Ung kvinde døde i badekar på bosted – nu er ansat anklaget

En ung, handicappet kvinde blev på et bosted anbragt i et badekar med meget varmt vand og blev fundet død. Nu er en tidligere medarbejder anklaget for uagtsom manddrab.
En såkaldt lyntest, som egentlig hedder en antigentest, foretages gennem næsen og kan vise et resultat på et kvarter. Den er dog mindre pålidelig end den såkaldte pcr-test, som foregår ved en podning i halsen. (Arkiv)

Lyntestere kører ud i børnehaver og på bosteder

Minister glæder sig over testtilbud til personale i sociale tilbud, der kan have svært ved at holde afstand.
Planen for vaccination af frontpersonale ansat hos private velfærdsvirksomheder har indtil nu kunnet iværksættes. Læs hvorfor

Forvirring om vaccination af personale i private tilbud

Vaccination af personale, der opretholder samfundskritiske funktioner, rulles ud nu, men meget tyder på, at kommunerne har indhentet persondata fra private tilbud uden hjemmel. Brancheorganisationer er uforstående: 'Vi er ikke blevet inddraget.'
“Den helt ærlige erkendelse er, at vi ikke har gjort det godt nok. Det er et område (bostederne, red.), som har været underprioriteret i for mange år,” siger social og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Problemer med vold på bosteder er fortsat massive

Der er fortsat massive problemer med vold på bosteder, selvom politikerne efter knivdrab i 2016 lovede at forbedre sikkerheden. Minister Astrid Krag (S) erkender, at 'vi ikke har gjort det godt nok.'
"Det er helt utilstedeligt, at medarbejdere arbejder alene med udadreagerende beboere," siger formanden for FOA, Mona Striib, efter drab på bosted.

FOA efter drab: Utilstedeligt med farligt alenearbejde

Den knivdræbte medarbejder på bosted arbejdede alene. Det rejser kritik fra FOA's formand. Hun siger, at 'kommunernes muligheder for at give de rigtige tilbud til de rigtige borgere ikke er gode nok.'

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger