Det er svært at få et samlet overblik over, hvor mange vikarer der bliver brugt i Norddjurs Kommune.

Syv gange så mange vikarer på en række bosteder

Fra 2017 til 2020 har udgiften til vikarer været på himmelflugt i en række bosteder for handikappede i Norddjurs Kommune. Nu advarer en beboer mod udviklingen.
Bostedet Skovstjernen i Grenå er en af de institutioner, som socialtilsynet har til opgave at holde øje med.

Kommune vil kontrollere kontrollanten

Kommune vil nu granske, om det sociale tilsyn gør sit arbejde godt nok. Det sker på baggrund af mistanke om, at tilsynet bliver udsat for paradeforestillinger.
Flere bosteder i Aahurs Kommune er blevet kritiseret. Jens Kaysen her har tidligere råbt op om forholdene for sin søn, Jens Junior, i Hus 5 i Bofællesskabet Elev.

Millioner på vej til bosteder

Efter massiv kritik af botilbud i Aarhus Kommune inviterer Socialdemokratiet nu til forhandlinger om et akut økonomisk løft på 20-25 millioner kroner. Der skal ansættes mere fast personale og bruges færre vikarer.
Et bosted for autister i Nordsjælland står nu til at lukke. Socialtilsyn Hovedstaden har mistet tålmodigheden med stedet.

Bosted bliver lukket

Et privat bosted for voksne med autisme har mistet sin tilladelse til at drive botilbud. Alvorlige påbud er ikke blevet fulgt op.
Borgerne har ikke frit valg på det specialiserede område og det vil bevægelsen #enmillionstemmer gerne lave om på.

Folkebevægelse: ‘Vi kommer ikke til at være stille til kommunalvalget’

'Jo flere politikere der erkender, hvor mange stemmer der ligger i det her felt, jo mere vil vi kunne påvirke,' siger medstifter af #enmillionstemmer Monica Lylloff i et interview om bevægelsens mission og hvorfor man vil have frit valg og skilt økonomi fra visitation.
Ny politisk aftale har fokus på anvendelsen af overskud på sociale tilbud offentlige som private. Læs hvad der er op og ned.

Analyse: Ny politisk aftale hegner profitmulighederne inde

Det kan god være, at ordet profit ikke nævnes med et ord, men jagten på potentielle profitmagere på det specialiserede socialområde er langt fra slut. Det fremgår tydeligt, hvis man læser ny aftale om socialtilsyn, skriver redaktør for OPS-Indsigt Steen Houmark i denne analyse.
”Det er ingen hemmelighed, at regeringen ønskede at sætte en stopper for, at private tilbud kan trække en masse penge ud til private ejere. Det ønsker vi stadig, " siger Socialminister Astrid Krag.

Astrid Krag ærgrer sig – profitforbud skrevet ud af politisk aftale

Regeringens felttog mod overskud hos private sociale tilbud er tabt. Det fremgår af en politisk aftale om et styrket socialtilsyn. 'Det er utrolig ærgerligt,' siger minister Astrid Krag (S). Hos Dansk Erhverv er man lettet.
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv)

Bosted: Kommune afventer undersøgelse efter dom i tragisk sag

En multihandicappet kvinde døde i et badekar på bosted ved Vejle, og en ung praktikant blev kendt skyldig i hendes død. Kommunen vil måske til august foretage sig yderligere i sagen.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

Den ideologiske skalp om et forbud mod profit i sociale tilbud ser ud til at være skrevet ud af en snarlig politisk aftale mellem regeringen og støttepartierne. Men der kommer et styrket socialtilsyn, erfarer OPS-Indsigt.
Erfaringsnetværket, som Københavns Kommunes Socialforvaltning har taget initiativ til, er et løst koblet netværk på tværs af landet. (model/arkivfoto)

Nyt kommunalt netværk vil øge gennemsigtighed i kvalitet og pris på socialområdet

Et løst koblet netværk af indkøbere på socialområdet deler erfaringer og værktøjer på tværs af kommuner, når landet åbnes efter corona, og man igen mødes fysisk.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) forlanger nu en redegørelse fra Lejre Kommune i socialsag.

Minister går ind i skandalesag

Den stærkt handicappede Nadia Pedersen gik på et brækket ben i en måned, uden at hendes bosted opdagede det. Socialminister Astrid Krag (S) kræver nu en redegørelse.
I sommeren 2019 mistede en 20-årig handicappet kvinde livet, da hun på et bosted blev lagt i et bad med alt for varmt vand. Nu vil anklagemyndigheden have gjort en ung pædagogstuderende, der var i lønnet praktik på bostedet, gjort ansvarlig for dødsfaldet.

Praktikant tiltalt for at være skyld i handicappet kvindes død

En 24-årig pædagogstuderende på et bosted i Vejle var alene om at bade 20-årig kvinde. Vandet var for varmt, og kvinden døde i badet. Nu står den 24-årige tiltalt for uagtsomt manddrab.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: