Bosætning

  Bosætning

  Silkeborg er populær at flytte til og bo i. Nu har kommunen overhalet Viborg, når det gælder indbyggertal.

  Hvor stor er din kommune målt op mod andre?

  Der er sket udskiftninger i rangfølgen, når man ser på kommunerne målt på indbyggertal fra 2021 til 2022. Kommuner som Silkeborg, Horsens og Roskilde er rykket op på ranglisten. Se din kommunes placering her.
  Det er ikke kun høje boligpriser, som får folk til at flytte væk fra København. Corona-pandemien, nye muligheder for at arbejde hjemme samt en lyst til at bo på landet gøder også flytningen fra København, vurderer home.

  Forstærket tendens til at flere flytter ud af København end ind

  Tendensen er tydelig: Flere flytter ud af København end ind. Andre faktorer end høje boligpriser spiller også ind, vurderer analytiker.
  André Vang Andersen på 31 år er én af de unge fraflyttere, der nu er vendt hjem til Ringkøbing-Skjern Kommune.

  Klub Eksilvestjyder får unge til at flytte hjem

  En opgørelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune viser, at 126 unge vestjyder, der var fraflyttet kommunen for at studere eller opleve større byer, er flyttet tilbage gennem de seneste fem år.
  Hvad er det, der skal til, for at en klynge af landsbyer kan overleve? Det vil man forsøge med ny forskning at blive klogere på.

  Hvilke landsbyer har potentiale til mere?

  Det har vist sig ofte at være en god idé, at landsbyer går sammen i klynger for at skabe udvikling og undgå affolkning. Nu vil forskere finde ud af, hvad det er i landsbyklynger, der får landsbyer til at overleve.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (t.v.) og formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ved præsentationen fredag formiddag af regeringens udspil til nemmere boliglån i landdistrikter.

  Minister: Det er ikke fair at få nej til lån på grund af postnummeret

  Regeringen vil give statsgaranti for boliglån i omkring 200 postnumre. Ifølge regeringen får for mange afslag på ønske om huslån i landdistrikterne.
  I omkring 200 postnumre i landdistrikter vil regeringen gøre det nemmere at få lån til huskøb.

  Kan man få statsgaranti til boliglån i dit postnummer?

  Regeringen vil give statsgaranti til boliglån i cirka 200 postnumre, hvor hussalget går trægt. Se her om dit postnummer er omfattet.

  Frederiksberg har landets største nedgang i befolkningen

  Folketallet falder i yderkommunerne, men stiger i de store byer og omegnskommunerne. Alligevel er det Frederiksberg, der indkasserer den største nedgang i folketallet, viser nye tal.
  Billund bliver igen i år kåret til at være den kommune i Danmark, hvor det er nemmest at være ejer eller udlejer af ejendomme.

  Hvor venlig er din kommune over for ejendomsejere og udlejere?

  Der er stor forskel på, hvordan kommuner behandler ejere af ejendomme og udlejere. Billund bliver kåret som den bedste - Rødovre som den dårligste. Se her hvor 'ejendomsvenlig' din kommune er.
  "Vi skal til at begrænse befolkningstilvæksten til Aarhus en lille smule, for vi synes, det går meget stærkt i dag," siger Jakob Søgaard Clausen, spidskandidat (DF) i Aarhus til TV2 Østjylland.

  DF-spidskandidat: Vi skal have færre tilflyttere i Aarhus

  Mens kommunerne i mange år har kæmpet om at tiltrække nye borgere, kommer Dansk Folkepartis spidskandidat i Aarhus nu med et opsigtsvækkende forslag.
  Hurtigt kørende busser - såkaldte BRT-busser - baner vejen for nye, store byggerier i hovedstadsområdet.

  Hurtigbus-linjer giver kommuner grønt lys til store byggerier

  Fem kommuner i hovedstadsområdet får mulighed for at få opført store byggerier i de ellers forholdsvis tætbebyggede kommuner. Det sker som følge af en statslig forsøgsordning i forbindelse med hurtigbus-ruter - såkaldte BRT-linjer.

  Mange førtidspensionister flytter fra by til land

  Førtidspensionister flytter i stor stil fra byerne ud til yderkommuner. Eksempelvis har kommuner som Faxe, Langeland og Haderslev fået forholdsvis mange tilflyttede førtidspensionister.
  Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

  Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

  Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.