Bosætning

  Bosætning

  Erhvervsminister Simon Kollerup (t.v.) og formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ved præsentationen fredag formiddag af regeringens udspil til nemmere boliglån i landdistrikter.

  Minister: Det er ikke fair at få nej til lån på grund af postnummeret

  Regeringen vil give statsgaranti for boliglån i omkring 200 postnumre. Ifølge regeringen får for mange afslag på ønske om huslån i landdistrikterne.
  I omkring 200 postnumre i landdistrikter vil regeringen gøre det nemmere at få lån til huskøb.

  Kan man få statsgaranti til boliglån i dit postnummer?

  Regeringen vil give statsgaranti til boliglån i cirka 200 postnumre, hvor hussalget går trægt. Se her om dit postnummer er omfattet.

  Frederiksberg har landets største nedgang i befolkningen

  Folketallet falder i yderkommunerne, men stiger i de store byer og omegnskommunerne. Alligevel er det Frederiksberg, der indkasserer den største nedgang i folketallet, viser nye tal.
  Billund bliver igen i år kåret til at være den kommune i Danmark, hvor det er nemmest at være ejer eller udlejer af ejendomme.

  Hvor venlig er din kommune over for ejendomsejere og udlejere?

  Der er stor forskel på, hvordan kommuner behandler ejere af ejendomme og udlejere. Billund bliver kåret som den bedste - Rødovre som den dårligste. Se her hvor 'ejendomsvenlig' din kommune er.
  "Vi skal til at begrænse befolkningstilvæksten til Aarhus en lille smule, for vi synes, det går meget stærkt i dag," siger Jakob Søgaard Clausen, spidskandidat (DF) i Aarhus til TV2 Østjylland.

  DF-spidskandidat: Vi skal have færre tilflyttere i Aarhus

  Mens kommunerne i mange år har kæmpet om at tiltrække nye borgere, kommer Dansk Folkepartis spidskandidat i Aarhus nu med et opsigtsvækkende forslag.
  Hurtigt kørende busser - såkaldte BRT-busser - baner vejen for nye, store byggerier i hovedstadsområdet.

  Hurtigbus-linjer giver kommuner grønt lys til store byggerier

  Fem kommuner i hovedstadsområdet får mulighed for at få opført store byggerier i de ellers forholdsvis tætbebyggede kommuner. Det sker som følge af en statslig forsøgsordning i forbindelse med hurtigbus-ruter - såkaldte BRT-linjer.

  Mange førtidspensionister flytter fra by til land

  Førtidspensionister flytter i stor stil fra byerne ud til yderkommuner. Eksempelvis har kommuner som Faxe, Langeland og Haderslev fået forholdsvis mange tilflyttede førtidspensionister.
  Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

  Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

  Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.
  Der er håb om, at en ny film med Anders W. Berthelsen som instruktør giver by god omtale.

  Byråd vil støtte komedie med to millioner kroner

  Kommunalbestyrelse vil bruge op til to millioner kroner på at støtte filmkomedie, som skal optages i fjordby. Håbet er at lokke flere turister og indbyggere til.
  Højt til himlen og billige boliger giver ikke nok nye indbyggere i Tønder Kommune, må Tønder-borgmester Henrik Frandsen sande.

  Affolkning giver lokalpolitikere panderynker

  Dalende befolkningstal rider mange byrådsmedlemmer som en mare. Sådan er det blandt andet i Tønder, hvor man må erkende, at man ikke bare kan markedsføre kommunen på, at der er billige boliger og højt til himlen.
  Nedlukningen pga. covid-19 har medført bedre digitale arbejdsmuligheder og det har fået især de unge til at overveje at flytte længere væk.

  Hver tiende dansker i hovedstaden overvejer at flytte længere væk

  Kommunerne udenfor hovedstadsområdet kan godt glæde sig, for især de 25-39-årige svarer i ny undersøgelse, at corona og nye digitale arbejdsmuligheder har fået dem til at overveje at flytte længere væk.
  Der en tendens til, at man på Fyn og i Københavns Omegn er mest glade for motorvej til pendling, viser ny undersøgelse.

  Kollektiv trafik trumfer at bo nær motorvej: Store lokale forskelle

  Adgangen til kollektiv transport betyder mere for de boligsøgende end nærhed til en motorvej. Der er dog forskelle mellem unge, børnefamilier og ældre. Det viser undersøgelse blandt danskerne.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: