Bosætning

  Bosætning

  Til byrådsmøde i Hedensted Kommune omtalte Hans Kristian Skibby (DD) folk i lejeboliger som nasserøve.

  Topprofil fra Danmarksdemokraterne omtaler lejere som nasserøve

  Socialdemokratiet vil have lejeboliger tydeligt ind i Hedensted Kommunes bosætningsstrategi. Men det er byråds- og folketingsmedlem Hans Kristian Skibby uenig i. 'Hvis I mangler et navn til dem, I gerne vil tiltrække, så vil Nanna Nasserøv være et glimrende ord,' lyder det fra politikeren.
  Danskerne er blevet bedre til at blande sig på tværs af etnicitet, mens både lavindkomstgrupper og højindkomstgrupper i stigende grad isolerer sig i særlige boligområder.

  Højindkomstgrupper bor nu mere isoleret end etniske minoriteter

  Danskerne er i løbet af de seneste 20 år blevet bedre til at blande sig på tværs af etnicitet, mens der er blevet større forskel på, hvor personer med høje og lave indkomster bosætter sig. Det viser en analyse.
  I Guldborgssund Kommune vil man blandt andet invitere nye borgere på fællesspisning.

  Fællesspisning og naturoplevelser skal gøre kommune attraktiv

  Mens Guldborgsund Kommune aktivt prøver at styrke bosætnings-indsatsen for at tiltrække flere borgere til kommunen, drosler man i Sorø Kommune ned for indsatsen.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Silkeborg er populær at flytte til og bo i. Nu har kommunen overhalet Viborg, når det gælder indbyggertal.

  Hvor stor er din kommune målt op mod andre?

  Der er sket udskiftninger i rangfølgen, når man ser på kommunerne målt på indbyggertal fra 2021 til 2022. Kommuner som Silkeborg, Horsens og Roskilde er rykket op på ranglisten. Se din kommunes placering her.
  Det er ikke kun høje boligpriser, som får folk til at flytte væk fra København. Corona-pandemien, nye muligheder for at arbejde hjemme samt en lyst til at bo på landet gøder også flytningen fra København, vurderer home.

  Forstærket tendens til at flere flytter ud af København end ind

  Tendensen er tydelig: Flere flytter ud af København end ind. Andre faktorer end høje boligpriser spiller også ind, vurderer analytiker.
  André Vang Andersen på 31 år er én af de unge fraflyttere, der nu er vendt hjem til Ringkøbing-Skjern Kommune.

  Klub Eksilvestjyder får unge til at flytte hjem

  En opgørelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune viser, at 126 unge vestjyder, der var fraflyttet kommunen for at studere eller opleve større byer, er flyttet tilbage gennem de seneste fem år.
  Hvad er det, der skal til, for at en klynge af landsbyer kan overleve? Det vil man forsøge med ny forskning at blive klogere på.

  Hvilke landsbyer har potentiale til mere?

  Det har vist sig ofte at være en god idé, at landsbyer går sammen i klynger for at skabe udvikling og undgå affolkning. Nu vil forskere finde ud af, hvad det er i landsbyklynger, der får landsbyer til at overleve.
  Erhvervsminister Simon Kollerup (t.v.) og formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ved præsentationen fredag formiddag af regeringens udspil til nemmere boliglån i landdistrikter.

  Minister: Det er ikke fair at få nej til lån på grund af postnummeret

  Regeringen vil give statsgaranti for boliglån i omkring 200 postnumre. Ifølge regeringen får for mange afslag på ønske om huslån i landdistrikterne.
  I omkring 200 postnumre i landdistrikter vil regeringen gøre det nemmere at få lån til huskøb.

  Kan man få statsgaranti til boliglån i dit postnummer?

  Regeringen vil give statsgaranti til boliglån i cirka 200 postnumre, hvor hussalget går trægt. Se her om dit postnummer er omfattet.

  Frederiksberg har landets største nedgang i befolkningen

  Folketallet falder i yderkommunerne, men stiger i de store byer og omegnskommunerne. Alligevel er det Frederiksberg, der indkasserer den største nedgang i folketallet, viser nye tal.
  Billund bliver igen i år kåret til at være den kommune i Danmark, hvor det er nemmest at være ejer eller udlejer af ejendomme.

  Hvor venlig er din kommune over for ejendomsejere og udlejere?

  Der er stor forskel på, hvordan kommuner behandler ejere af ejendomme og udlejere. Billund bliver kåret som den bedste - Rødovre som den dårligste. Se her hvor 'ejendomsvenlig' din kommune er.