Nedlukningen pga. covid-19 har medført bedre digitale arbejdsmuligheder og det har fået især de unge til at overveje at flytte længere væk.

Hver tiende dansker i hovedstaden overvejer at flytte længere væk

Kommunerne udenfor hovedstadsområdet kan godt glæde sig, for især de 25-39-årige svarer i ny undersøgelse, at corona og nye digitale arbejdsmuligheder har fået dem til at overveje at flytte længere væk.
Der en tendens til, at man på Fyn og i Københavns Omegn er mest glade for motorvej til pendling, viser ny undersøgelse.

Kollektiv trafik trumfer at bo nær motorvej: Store lokale forskelle

Adgangen til kollektiv transport betyder mere for de boligsøgende end nærhed til en motorvej. Der er dog forskelle mellem unge, børnefamilier og ældre. Det viser undersøgelse blandt danskerne.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

Mål din kommune mod andre

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive noget klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Tjek din kommune på Danmarkskort.
Tre kommuner tæt på København oplever den største fremgang i flytninger. I det hele taget sætter danskerne rekord i flytninger.

I hvilke kommuner flytter folk mest? Få overblik her

Flytter mange mennesker til, fra eller internt i din kommune? Få overblikket her. Generelt set satte danskerne flytterekord i 2020. Og hver femte forudser, at den står på flytning i år.
Det er ifølge forfatter et problem, når velstillede klumper sig sammen i bestemte områder. Strandvejen her nord for København er landskendt som rigmandsvej.

Forfatter: Velhaver-reservater er en udfordring for kommunerne

Der er stigende tendens til, at velhavere bosætter sig i de samme områder. Det er et problem for kommunerne, mener forfatter. Nej, siger konservativ borgmester og afviser tale om rigmandsghettoer.
'Bo, hvor andre holder ferie' er et af de slogans, som Frederikshavn Kommune har brugt.

Succes med at få folk til at ‘bo, hvor andre holder ferie’

Der har aldrig været så stor efterspørgsel som nu efter byggegrunde, beretter man fra landets nordligste kommune. Lysten til at blive nybygger er meget stor.

Flere dropper hovedstaden, men urbaniseringen fortsætter

Selvom flere forlader hovedstaden, fortsætter danskere over hele landet med at søge mod de største byer og deres omegn. Det viser ny rapport. Se den langsigtede udvikling i til- og fraflytning for din kommune her.

Borgmester: Derfor strømmer folk til Rødovre

Forstæderne nyder godt af, at folk flytter fra København. Det gælder især Rødovre, der nu er den kommune, der har forholdsvis størst vækst i indbyggertallet. Læs Rødovre-borgmesterens forklaring på succesen og se tendensen for folketallet for din egen kommune.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.
Det er fortsat svært mange steder at låne til boligkøb på landet. Måske sker der noget politisk på feltet i år.

Stadig svært at låne til boligkøb i landdistrikter

Politiske indgreb skulle gøre det nemmere at købe bolig i landdistrikterne. Men nu viser ny undersøgelse, at det stadigt er svært at låne til boliger i udkantsdanmark, og nogle steder er det endda blevet sværere.
Man må ikke uden videre tilbyde potentielle tilflyttere at bo til leje i en kort periode for at smage lidt på livet i en yderkommune.

Ministerium: Kommuner har ikke hjemmel til lokkemad

Man må som kommune ikke uden videre udleje huse, som skal lokke folk til at bosætte sig. Det slår ministerium fast. Minister lover at hjælpe yderkommuner.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: