Kommune indfører spærretid tre måneder inden KV21

Fra 16. august til og med 17. november indfører Bornholms Regionskommune spærretid. Kun kommunaldirektøren udtaler sig på kommunens vegne, og medierne får ikke adgang til kommunale institutioner.
Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

Seks kommuner undersøger kunstens betydning

Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.
Sidste år blev Folkemødet aflyst grundet coronasituationen. Men det kommer ikke til at ske i år, slår arrangøren fast.

Folkemødet bliver indhegnet og inddelt i sektioner

Politisk aftale gør det muligt at gennemføre politisk festival på Bornholm med et begrænset publikum.
Det første forsøg herhjemme med at tjekke spildevand som indikator på udbredelsen af coronasmitte har ifølge Statens Serum Institut været vellykket. (Arkiv)

Tjek af spildevand giver nyttig viden om corona

Forsøg med coronatjek af spildevand på Bornholm viser ifølge seruminstitut, at metoden 'overordnet fungerer'. I København og Ishøj kommuner er lignende forsøg i gang.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
'Det er en stor logistikopgave. Jeg kan ikke svare på, om man er klar på hver eneste folkeskole 100 procent. Men er man det ikke, så kommer man det ret hurtigt, siger Aarhus-borgmester og formand for Kommunernes Landsforening (KL) Jacob Bundsgaard (S).

Kommuner kæmper med at få samtykke og testsetup på plads

I Vest- og Nordjylland samt på Bornholm knokler man for at blive klar til at modtage flere elever på skolerne.
Der er grønt lys til at genåbne skoler og uddannelsesinstitutioner på Bornholm fra på mandag. Men skolestarten vil nok blive nogle dage forsinket, vurderer borgmester Thomas Thors. Udfordringen er at skaffe tilstrækkelig mange podere til test af elever og lærere. (Arkiv)

Mangel på podere udsætter skolestart på Bornholm

Det bliver ikke alle bornholmske skolebørn, der kan vende tilbage til skolerne mandag, forudser borgmester.
Fra 1. marts - på mandag - kan afgangseleverne igen se skolerne fra den indvendige side. I hvert fald i Nord- og Vestjylland, hvor eleverne får mulighed for at vende tilbage med undervisning hver anden uge. På Bornholm kan alle eleverne i grundskolen vende tilbage. (Arkiv)

Skoler i vildrede: Skal skaffe samtykke til test af elever

Der skal indhentes samtykke fra forældre, før skoler kan teste elever, vurderer skolelederformand.
En pige blev svigtet af kommunen i perioden fra 2005 til 2009, fastslår landsretten. (Arkiv)

Kommune skal betale for svigt af teenager under opvækst

For første gang dømmes kommune for ikke at hjælpe barn, der blev udsat for vanrøgt. Menneskeret blev krænket, slår landsretten fast.
Folkemødet 2021 bliver ikke som det plejer. Efter at finansieringen er på plads, er der midler til at foreningen bag Folkemødet kan afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler.

Et digitalt folkemøde sætter fokus på genstart

Christiansborg har imødekommet en anmodning om 2,9 millioner kroner til folkemødet på Bornholm. Mødet får i år fokus på, hvordan samfundet kan genstartes efter corona.
Nu er der sat foreløbig punktum i meget omtalt sag på Bornholm. Koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen er blevet fyret.

Direktør på Bornholm fyret

Efter længere tids ophedet debat har et politisk flertal fyret koncerndirektør i Bornholms Regionskommmune Claus Stensgaard Jensen. Det skyldes problemer med samarbejdet i direktionen, siger lokalpolitiker.
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: