Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune

Der er grønt lys til at genåbne skoler og uddannelsesinstitutioner på Bornholm fra på mandag. Men skolestarten vil nok blive nogle dage forsinket, vurderer borgmester Thomas Thors. Udfordringen er at skaffe tilstrækkelig mange podere til test af elever og lærere. (Arkiv)

Mangel på podere udsætter skolestart på Bornholm

Det bliver ikke alle bornholmske skolebørn, der kan vende tilbage til skolerne mandag, forudser borgmester.
Fra 1. marts - på mandag - kan afgangseleverne igen se skolerne fra den indvendige side. I hvert fald i Nord- og Vestjylland, hvor eleverne får mulighed for at vende tilbage med undervisning hver anden uge. På Bornholm kan alle eleverne i grundskolen vende tilbage. (Arkiv)

Skoler i vildrede: Skal skaffe samtykke til test af elever

Der skal indhentes samtykke fra forældre, før skoler kan teste elever, vurderer skolelederformand.
En pige blev svigtet af kommunen i perioden fra 2005 til 2009, fastslår landsretten. (Arkiv)

Kommune skal betale for svigt af teenager under opvækst

For første gang dømmes kommune for ikke at hjælpe barn, der blev udsat for vanrøgt. Menneskeret blev krænket, slår landsretten fast.
Folkemødet 2021 bliver ikke som det plejer. Efter at finansieringen er på plads, er der midler til at foreningen bag Folkemødet kan afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler.

Et digitalt folkemøde sætter fokus på genstart

Christiansborg har imødekommet en anmodning om 2,9 millioner kroner til folkemødet på Bornholm. Mødet får i år fokus på, hvordan samfundet kan genstartes efter corona.
Nu er der sat foreløbig punktum i meget omtalt sag på Bornholm. Koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen er blevet fyret.

Direktør på Bornholm fyret

Efter længere tids ophedet debat har et politisk flertal fyret koncerndirektør i Bornholms Regionskommmune Claus Stensgaard Jensen. Det skyldes problemer med samarbejdet i direktionen, siger lokalpolitiker.
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
Foreningen Folkemødet mener, at det er en god investering for folkestyret at investere i Folkemødet, derfor har de opfordret Folketingets partier til at bakke op og støtte Folkemødet økonomisk.

Overlevelseskamp for Folkemødet

Folkemødet på Bornholm har brug for økonomisk hjælp og bedt staten om et tilskud på 2,9 millioner kroner for at kunne overleve og genopstå til sommer.
Claus Stensgaard Jensen er indstillet til at blive fyret som koncerndirektør på Bornholm. Han har valgt at kæmpe sin sag i offentligheden.

Koncerndirektør fritaget for tjeneste

Koncerndirektør i Bornholms Regionskommune er blevet fritaget for tjeneste. Han mener selv, at han er på vej ud for 'at have passet mit arbejde.' Han er tidligere i sin karriere blevet fritstillet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger