Bornholms Regionskommune

  Bornholms Regionskommune

  Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

  Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

  Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? 'Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,' lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff.
  Det ser endnu værre ud end hidtil antaget med manglen på pædagoger til at passe børn især i hovedstadsområdet.

  Manglen på pædagoger er værre end hidtil antaget

  Det kniber med at rekruttere pædagoger flere steder i landet. Nye tal viser nu, at det er endnu være i hovedstadsområdet end hidtil antaget. Se udviklingen i antallet af pædagoger i dit område.
  "At gøre noget, som vi andre ikke ser som et problem til et kæmpe problem, synes jeg simpelthen er forkert," siger gruppeformand for Dansk Folkeparti Linda Kofoed Persson til Bornholms Tidende.

  Snævert flertal laver mini-spærretid på Bornholm

  Et lille flertal i Økonomiudvalget på Bornholm indfører regel om, at kandidater ikke må besøge kommunale bygninger to måneder før kommunalvalget. Den ophedede debat er 'endt et godt sted' ifølge borgmesteren.
  Nogle kommuner er kommet til uden lovhjemmel at yde støtte til opstilling af ladestandere til el-biler. (Standeren her har ikke relation til artiklen)

  Kommuner har uden lovhjemmel opsat ladestandere

  Flere kommuner har opsat ladestandere til elbiler, selv om de ikke har loven med sig. Se nogle af dem her. Minister bebuder ny lovgivning.
  Selvom borgmester Thomas Thors (S) har droppet forslaget om spærretid for medier på Bornholm, så kommer han her torsdag til at lægge ører til kritik.

  Spærretid spøger stadigvæk

  Et ønske om at indføre spærretid for journalister på Bornholm op til kommunalvalget gav landsdækkende debat. Spærretiden er opgivet, men det famøse forslag skal alligevel diskuteres på møde i økonomiudvalget her torsdag, og to fagforbund svinger pisken over borgmesteren.

  Kommune indfører spærretid tre måneder inden KV21

  Fra 16. august til og med 17. november indfører Bornholms Regionskommune spærretid. Kun kommunaldirektøren udtaler sig på kommunens vegne, og medierne får ikke adgang til kommunale institutioner.
  Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

  Seks kommuner undersøger kunstens betydning

  Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.
  Sidste år blev Folkemødet aflyst grundet coronasituationen. Men det kommer ikke til at ske i år, slår arrangøren fast.

  Folkemødet bliver indhegnet og inddelt i sektioner

  Politisk aftale gør det muligt at gennemføre politisk festival på Bornholm med et begrænset publikum.
  Det første forsøg herhjemme med at tjekke spildevand som indikator på udbredelsen af coronasmitte har ifølge Statens Serum Institut været vellykket. (Arkiv)

  Tjek af spildevand giver nyttig viden om corona

  Forsøg med coronatjek af spildevand på Bornholm viser ifølge seruminstitut, at metoden 'overordnet fungerer'. I København og Ishøj kommuner er lignende forsøg i gang.
  Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

  Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

  Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
  'Det er en stor logistikopgave. Jeg kan ikke svare på, om man er klar på hver eneste folkeskole 100 procent. Men er man det ikke, så kommer man det ret hurtigt, siger Aarhus-borgmester og formand for Kommunernes Landsforening (KL) Jacob Bundsgaard (S).

  Kommuner kæmper med at få samtykke og testsetup på plads

  I Vest- og Nordjylland samt på Bornholm knokler man for at blive klar til at modtage flere elever på skolerne.
  Der er grønt lys til at genåbne skoler og uddannelsesinstitutioner på Bornholm fra på mandag. Men skolestarten vil nok blive nogle dage forsinket, vurderer borgmester Thomas Thors. Udfordringen er at skaffe tilstrækkelig mange podere til test af elever og lærere. (Arkiv)

  Mangel på podere udsætter skolestart på Bornholm

  Det bliver ikke alle bornholmske skolebørn, der kan vende tilbage til skolerne mandag, forudser borgmester.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: