Bornholms Regionskommune

  Bornholms Regionskommune

  Senest i 2030 skal en havvindpark som denne ved Anholt være færdigbygget sydvest for Bornholm. Den får en kapacitet, der er større end den nuværende havvindkapacitet i Danmark.

  Folketingsflertal øger vindkapacitet på Bornholm

  Der er indgået aftale om at udvide den kommende energiø på Bornholm. Samtidig forbindes anlægget med Tyskland.
  Et forslag om at indføre spærretid for politikeres besøg på kommunale institutioner er lige blevet behandlet af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og de øvrige medlemmer af Økonomiudvalget.

  Fornyet debat om spærretid for politikerbesøg før valg

  Skal kandidater til byråd og Folketinget have forbud mod at besøge kommunale institutioner lige før et valg, så ansatte ikke risikerer at blive misbrugt politisk? Ja, mener forvaltningen i Esbjerg Kommune og rejser ny debat om spærretid.
  Et forsøg med kønsopdelt undervisning på Bornholm bliver nu standset.

  Bornholmsk skole dropper kønsopdelt undervisning

  Åvangsskolen i Rønne går tirsdag tilbage til almindelig undervisning, efter at et forsøg har skabt stor debat.
  På Åvangsskolen på Bornholm vil man frem til vinterferien eksperimentere med at inddele 8. årgang i pige- og drengehold.

  Bornholmsk skole opdeler klasser efter piger og drenge

  En beslutning om at skille drenge og piger ad i undervisningen har udløst kritik, som skoleleder er ked af.
  Thomas Thors, afgående borgmester i Bornholms Regionskommune, trækker sig fra politik ved årsskiftet.

  Bornholms borgmester siger farvel efter valgnederlag

  Bornholms borgmester, Thomas Thors (S), er genvalgt til kommunalbestyrelsen. Men han vil give pladsen videre.
  Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

  Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

  Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? 'Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,' lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff.
  Det ser endnu værre ud end hidtil antaget med manglen på pædagoger til at passe børn især i hovedstadsområdet.

  Manglen på pædagoger er værre end hidtil antaget

  Det kniber med at rekruttere pædagoger flere steder i landet. Nye tal viser nu, at det er endnu være i hovedstadsområdet end hidtil antaget. Se udviklingen i antallet af pædagoger i dit område.
  "At gøre noget, som vi andre ikke ser som et problem til et kæmpe problem, synes jeg simpelthen er forkert," siger gruppeformand for Dansk Folkeparti Linda Kofoed Persson til Bornholms Tidende.

  Snævert flertal laver mini-spærretid på Bornholm

  Et lille flertal i Økonomiudvalget på Bornholm indfører regel om, at kandidater ikke må besøge kommunale bygninger to måneder før kommunalvalget. Den ophedede debat er 'endt et godt sted' ifølge borgmesteren.
  Nogle kommuner er kommet til uden lovhjemmel at yde støtte til opstilling af ladestandere til el-biler. (Standeren her har ikke relation til artiklen)

  Kommuner har uden lovhjemmel opsat ladestandere

  Flere kommuner har opsat ladestandere til elbiler, selv om de ikke har loven med sig. Se nogle af dem her. Minister bebuder ny lovgivning.
  Selvom borgmester Thomas Thors (S) har droppet forslaget om spærretid for medier på Bornholm, så kommer han her torsdag til at lægge ører til kritik.

  Spærretid spøger stadigvæk

  Et ønske om at indføre spærretid for journalister på Bornholm op til kommunalvalget gav landsdækkende debat. Spærretiden er opgivet, men det famøse forslag skal alligevel diskuteres på møde i økonomiudvalget her torsdag, og to fagforbund svinger pisken over borgmesteren.

  Kommune indfører spærretid tre måneder inden KV21

  Fra 16. august til og med 17. november indfører Bornholms Regionskommune spærretid. Kun kommunaldirektøren udtaler sig på kommunens vegne, og medierne får ikke adgang til kommunale institutioner.
  Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

  Seks kommuner undersøger kunstens betydning

  Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.