Borgmestre

  Borgmestre

  Knud Vincents (V), borgmester i Slagelse Kommune, kan se frem til et højere vederlag i 2023. Det skyldes, at kommunen ifølge prognoser ser ud til at have over 80.000 indbyggere fra næste år.

  Disse borgmestre er på vippen til at stige eller falde i vederlag

  I otte kommuner er borgmestrene på vippen til enten at stige eller falde i vederlag i denne valgperiode. Det viser befolkningsfremskrivninger fra Danmarks Statistik.
  Folketingsmedlemmerne Jacob Mark og Charlotte Broman Mølbæk fra SF stod bag et forslag om 'vederlags-stop' som de fik opbakning til fra blandt andre De Radikale og Dansk Folkeparti.

  Forslag om ‘vederlags-stop’ for borgmestre og rådmænd bliver stemt ned

  SF og Radikale samt flere andre partier i Folketinget ønsker at afskaffe vederlag til borgmestre og rådmænd for at sidde i bestyrelser. Men et beslutningsforslag blev stemt ned af de store 'borgmester-partier' S, V og K. Flertallet mener, at det er 'rimeligt', at lokale toppolitikere belønnes for deres arbejde i bestyrelser.
  En ny forretningsorden skal, når den er andenbehandlet og vedtaget, sikre, at referencer til borgmesteren og de resterende byrådsmedlemmer i Egedal Kommune bliver kønsneutrale.

  Intetkøn i Egedal byråd

  Ny forretningsorden med kønsneutral tiltale af byrådsmedlemmer. Sådan skal det være i Egedal Kommune. Og kommunen er ikke den eneste, der diskuterer kønsspecifikke betegnelser.
  Der kommer en letbane i Holbæk. Og der skal være afstemning om, hvorvidt der skal bygges bro eller tunnel til Orø. Hvis man altså skal tro på noget her 1. april...

  1. april: 55-årig borgmester er gravid

  Flere borgmestre og kommuner morer sig her 1. april med at narre borgerne. Eksempelvis er en 55-årig borgmester blevet gravid, og en anden skal være turistdirektør i Italien.
  Simon Aggesen på valgnatten den 16 november, hvor han tabte borgmesterposten på Frederiksberg. (Arkivfoto)

  Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed

  Tidligere Frederiksbergborgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS.
  Martin Damm (V), borgmester på 12. år i Kalundborg Kommune, er nu blevet KL’s nye formand. NB-Kommune har mødt den nye formand til en snak om arbejdet i KL og Kalundborg.

  Portræt af ny KL-formand: ‘Jeg har det bedst med at være foran’

  NB-Kommune har været i Kalundborg og møde borgmester Martin Damm, der nu igen kan kalde sig KL-formand. Det blev til en spændende snak om visioner for KL, den politiske karriere, regneark og cykelløb.
  Tidligere borgmester Anders Gerner Frost har stadig sin gang på Gribskov Rådhus som politiker, men efter han har afleveret borgmesterkæden, har han blikket fast rettet mod noget nyt.

  Tidligere borgmester stifter OPS-rådgivningsvirksomhed

  Det handler om mennesker, når du samarbejder med en kommune, lyder det fra den tidligere borgmester i Danmarks mest konkurrenceudsatte kommune – Gribskov. Han vil nu lære kommuner og virksomheder at få mest muligt ud af deres offentlige-private samarbejde, for der er plads til forbedringer, mener han.
  Borgmester Jan Riber Jakobsen indfører faste træffetider, for at få en bedre dialog med borgere og foreninger.

  Borgmester vil tættere på borgerne

  Borgere og foreninger inviteres til møde hos borgmester Jan Riber Jakobsen, når et nyt forsøg med faste træffetider og 15-minutters møder lanceres i Aabenraa Kommune.
  Borgmestrene Mikael Smed (S) fra Vordingborg og Pernille Beckmann (V) fra Greve er valgt som henholdsvis formand og næstformand for KKR Sjælland 2022 til 2026.

  Nyt formandskab for KKR Sjælland

  Der er valgt både ny formand og næstformand for KommuneKontaktRåd Sjælland. Ny formand er borgmester Mikael Smed (S) fra Vordingborg, og ny næstformand er Pernille Beckmann (V) fra Greve. Posterne honoreres.
  Borgmesterbilen i Ishøj bliver nu solgt. Og på den faste p-plads i parkeringskælderen bliver buret fjernet og måske erstattet af en p-plads forbeholdt handicappede.

  Endnu en borgmester: Nej, tak til borgmesterbil

  Endnu en ny borgmester fravælger at have en borgmesterbil. Denne gang er det Merete Amdisen (S) i Ishøj. Hun skriver om fravalget af borgmesterbil: 'Jeg har min el-cykel, og vi har jo gode kollektive trafikforbindelser.'
  Man kan sagtens være borgmester i en tætbefolket bykommune som Frederiksberg uden at have en borgmesterbil. Det mener borgmester Michael Vindfeldt (S).

  Ny borgmester frabeder sig borgmesterbil

  Der er ingen grund til, at borgmesteren i en geografisk lille bykommune som Frederiksberg skal have stillet en borgmesterbil til rådighed. Det mener nytiltrådte borgmester Michael Vindfeldt (S). Borgmesterbiler har tidligere givet andre borgmestre kvaler.