Borgerrepræsentationen

  Borgerrepræsentationen

  SF-borgmester Sisse Marie Welling i København beskylder Enhedslisten for at bruge penge på skattelettelser. "Vi vil hellere bruge kommunens penge på klima og velfærd," skriver hun. Men likviditeten, som budgetpartierne i Borgerrepræsentationen bruger på lettelser i skatten kan ikke bare flyttes over på mere velfærd på grund af serviceloftet.

  Spinkrig: Koster skattenedsættelser service og anlæg i København?

  Fakta siger, at skattelettelser ikke vil påvirke service- og anlægsbudgettet i København i overskuelig fremtid, men alligevel er der udbrudt en spinkrig mellem især SF og Enhedslisten.
  Jens-Kristian Lütken (V), Jakob Næsager (K) og Ole Birk Olesen (LA) kunne med glæde præsentere en skattenedsættelse i Københavns Kommune på 0,1 procentpoint i 2023 ved offentliggørelsen af kommunens budget. Det rammer hverken service eller anlæg i kommunen.

  Fakta: Derfor har skattelettelser i København ingen betydning for velfærden

  Nogle gange vrøvler politikere. Det kan man også se i debatten om skattenedsættelser i Københavns Kommune. Nogle påstår, at skattenedsættelsen vil medføre besparelser på velfærden. Forstå her, hvorfor det er forkert.