Borgerkontakt

  Borgerkontakt

  Danske Handicaporganisationer taler varmt for udbredelsen af borgerrådgivere, hvilket her bliver illustreret af en af organisationens frivillige.

  Flere og flere kommuner får sig en borgerrådgiver

  Flere og flere byråd vedtager, at kommunen skal have en borgerrådgiver. Næste år vil 36 flere kommuner have fået sig en borgerrådgiver, viser nye tal.
  Også irriterende pårørende har krav på en professionel og fair behandling, fastslår socialdirektør i Varde Kommune Claus Fjeldgaard.

  Socialdirektør: Selv den værste krakiler kan have ret

  Kommunens ansatte inden for ældrepleje og socialområdet skal opføre sig professionelt - også når pårørende er krakilske og emsige. Det slår socialdirektør fast.
  I Herning har man hyret en ekstra person ind for at kunne klare enorm efterspørgsel på pas, oplyser chefen for Erhverv og Borgerservice, Henrik Kjeldsen.

  Danskerne strømmer til borgerservice for at få pas

  Der er massivt pres på borgerservice for at udstede pas til rejselystne danskere. Udstedelsen af pas er tidoblet på få måneder, viser nye tal. Vi lærer en del her under corona, fortæller chefer for borgerservice.
  Nu åbner indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek den samlede ansøgningspulje på i alt 135 mio. kr. til kommunale borgerrådgivere.

  Ny pulje skal sikre kommunale borgerrådgivere over hele landet

  Nu åbner en samlet ansøgningspulje på i alt 135 mio. kr. til kommunale borgerrådgivere, som regeringen sammen med en række støttepartier blev enige om at afsætte midler til med aftalen om finansloven for 2021.
  Lukningen af valgsteder i Greve Kommune vil gå ud over valgdeltagelsen, mener Socialdemokratiet, Enhedslisten og De Konservative. (Arkiv)

  Nedlagte valgsteder: Opposition vil indsætte valgbusser

  I områder med traditionel lav valgdeltagelse foreslår umage politisk trekløver i Greve Kommune nu at sende rullende stemmebokse ud til borgerne.

  Rekordmange har klaget over offentlige myndigheder i 2020

  Coronasituationen har medført, at Folketingets Ombudsmand har måttet klare nogle tilsynsbesøg bag skærmen.
  Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

  Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

  En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.
  Det vælter ind med opkald fra borgere, der ikke kan booke tid til en coronavaccination på trods af, at de har modtaget en invitation til at booke en tid. (Arkiv)

  Kommune: Borgere dybt frustrerede over vaccineforvirring

  I Svendborg oplever kommunens ansatte at blive kimet ned af borgere, der står uforstående over for invitation om at blive vaccineret. Men kommunen kan ikke hjælpe.
  "Det har ikke været uden sommerfugle i maven, at vi har kastet os ind i forsøgs-evalueringen," siger kommunaldirektør Christine Brochdorf fra Egedal Kommune.

  ‘Det har ikke været uden sommerfugle i maven’

  Byrådspolitikere og aktive borgere har for første gang evalueret ledelsen i kommune. 'Det kan føles vovet,' siger kommunaldirektør.
  Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, har sammen med byrådet valgt at etablere både borgerrådgiver og whistleblower næste år. (Arkiv)

  God luft i budgettet: Plads til både borgerrådgiver og whistleblower

  Næstved Kommune har besluttet at ansætte en borgerrådgiver, hvis første opgave bliver at etablere en whistleblowerordning.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: