Børnehaver

  Børnehaver

  Kommunerne bruger færre penge på hvert barn i dagtilbud

  I gennemsnit vil kommunerne brug færre penge pr. barn i dagtilbud i år end i fjor. Det viser nye budgettal. Nogle kommuner vil bruge flere tusinde kroner mindre pr. barn i 2023. Se hvor meget din kommune vil spendere på mindre børn her.

  SF-topprofil: Vi kommer til at holde godt øje med minimumsnormeringerne

  Minimumsnormeringerne er ikke nævnt i SVM-regeringsgrundlaget. Vi skal nok holde grundigt øje med, at de bliver gennemført, fastslår SF-næstformand. Se her hvor langt din kommune er sammenlignet med andre på vejen til minimumsnormeringer.
  Minimumsnormeringer er luget helt ud af regeringsgrundlaget. I stedet fokuserer regeringen på børn og unges trivsel, som man vil have en kommission til at se på.

  Minimumsnormeringer er ikke nævnt i det nye regeringsgrundlag

  Børneområdet er ikke fremhævet i SVM-regeringens grundlag, og minimumsnormeringer er ikke nævnt med et ord. I stedet har regeringen valgt at sætte fokus på generel trivsel for børn og unge.
  Det er ikke første gang, at en af civilsamfundets fodboldbaner må sløjfes, fordi en kommune har planer om en ny børnehave.

  Kommune vil bygge børnehave på fodboldklubbens bane

  En fodboldbane må sandsynligvis lade livet i Skanderborg Kommune til fordel for en børnehave. Hos den lokale idrætsforening havde man forventet mere dialog og ikke rigtig forstået, at det kommunalpolitiske beslutningstog var på vej op i tempo.
  Børn i børnehaveklasserne er blevet mindre skoleparate over de senere år, vurderer et flertal af lærerne.

  Børnehaveklassebørn er mindre skoleparate nu end for fem år siden

  I en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening svarer seks ud af ti børnehaveklasseledere, at børnene er blevet mindre skoleparate end for fem år siden. Det skriver fagbladet folkeskolen.dk. For tidligt skolestart kan få store konsekvenser.
  En fire-årig pige spiste en småkage i en børnehave i Esbjerg. Det har nu udløst en større debat om 'nulsukker-politikker' og kommuners rolle heri.

  Skal byråd blande sig i børnehavers sukkerpolitik?

  En småkage i en børnehave i Esbjerg har udløst fornyet debat om, hvordan kostpolitikken skal se ud i vuggestuer og børnehaver. Og om byråd og forvaltninger skal blande sig i det.
  Flere kommuner vil nu måle normeringer helt ned på de enkelte institutioner.

  BUPL: Kommuner siger nej til overfladiske normeringstal

  Flere kommuner vil nu beregne normeringerne i hver enkelt daginstitution. Vigtigt skridt, mener BUPL. Også de nationale opgørelser af normeringer kan fremover blive mere retvisende.
  Rigtig mange dagtilbud og pasningsordninger har tilmeldt sig en ny platform for kundetilfredshed.

  Indviklet kommunal hjemmeside fik mor til at lave ‘Trustpilot’ for dagtilbud

  Vi har vænnet os til kundetilfredsheds-platforme som Trustpilot, når vi bestiller rejser og går på restaurant, men hvad med offentlig velfærd? En kvindelig iværksætter har skabt en platform, hvor forældre kan score deres institution - offentlig som privat - på forskellige parametre.
  Kommunerne får ekstra statspenge i år til bedre bemanding i børnehaver og vuggestuer. Men det kan ikke mærkes i alle kommuner, påpeger Daginstitutionernes Lands-Organisation.

  Kritik: Penge til flere voksne i dagtilbud forsvinder i besparelser

  Kommunerne får penge fra staten til flere voksne i vuggestuer og børnehaver. Men i nogle kommuner gør pengene for lidt gavn, for de bliver ædt op af besparelser. Sådan lyder det fra organisation, som udpeger flere kommuner.
  Kommunernes største udfordring i forhold til at give ukrainske børn dag- og skoletilbud er manglen på hænder. Det fastslog KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen og minister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde mandag.

  KL og minister: Vi mangler i den grad hænder til at modtage ukrainske børn

  Manglen på arbejdskraft er den allerstørste udfordring, når det gælder om at skaffe dag- og skoletilbud til ukrainske børn og unge. Det fastslår KL og minister ved præsentation af ny aftale. Kommunerne opfordres til at oprette jobbanker, trække på frivillige, og i det hele taget være fleksible og kreative.
  Hvor meget tør politikerne give kommunerne frie tøjler, når det kommer til pasning af poderne? Det forhandles der nu om i Folketinget.

  Hed debat om hegnspæle i frikommuner

  Partier rejser - under forhandlinger i Folketinget om nye frikommuneforsøg - ultimativt krav om at sikre minimumsnormeringer i dagtilbud. Men hvor bliver Christiansborg-politikernes tillid til kommunerne af? Det spørgsmål stiller borgmester fra kommune, som er med i frikommuneforsøg.
  Der er overskud af pladser i en række vuggestuer i København og Frederiksberg. Men politikerne vil ikke tale om at lukke daginstitutioner.

  Kommuner mangler børn – pladser i institutioner står tomme

  Man hører oftest om, at forældre må vente på at få deres poder i daginstitution. Men i kommunerne København og Frederiksberg står man nu med mange ledige pladser til småbørn.