Billund Kommune har vundet principiel sag i Vestre Landsret om diskriminering på baggrund af fyring anlagt af fagforbundet FOA. (Arkiv)

Kommune frifundet for diskriminerende fyring af overvægtig

Vestre Landsret mener ligesom jysk kommune og andre domstole, at det ikke var diskriminerende at fyre en overvægtig medarbejder i dagplejen. Dermed vinder kommunen en principiel sag, anlagt af FOA.
"Jeg har altid sagt, at vi skulle drive kommunen som en privat virksomhed, så jeg synes, det er rigtig fint at belønne nogle, der gør en ekstra indsats," siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund, til JydskeVestkysten.

Utraditionelt: Ledere i kommune får 10.000 kr. hver i coronabonus

Det er usædvanligt for kommuner. Men Billund Kommune giver en bonus til ledere inden for omsorg for at have ydet en ekstraordinær indsats under coronapandemien. Borgmesteren forsvarer gerne den utraditionelle påskønnelse.
Venstre-borgmestrene Erik Buhl, H.P. Geil og Jørn Pedersen (set fra venstre) genopstiller ikke ved KV21. Når personer kendt i lokalområdet ikke genopstiller, kan det udløse tilbagegang.

Flere V-borgmestre stopper og kan udløse tilbagegang for partiet

Seks ud af de ni borgmestre, der ikke genopstiller ved KV21, er Venstre-borgmestre. Det giver større risiko for, at Venstre får tilbagegang, vurderer afgående Varde-borgmester.
I den relativt lille Billund Kommune, hvor den globale legetøjsgigant, Lego, har hovedsæde, er kommunens økonomi dybt afhængig af, hvordan det går for Lego. Et dårligt aktieår for virksomheden i 2018 betyder, at det er svært at få enderne til at hænge sammen i kommunalbudgettet for 2021

Dårligt år for Lego-familien slår hul i Billunds økonomi

Billund er en af 17 kommuner, som taber på faldende indtægter fra selskabsskat i 2021. Det har medvirket til at slå et hul på 40 millioner i kommunens budget for 2021.
Billund overvejer at opsætte bomme og indføre faste åbningstider på kommunens tre genbrugspladser. (Arkiv)

Kommune skrotter døgnåbne genbrugspladser

Ubemandede, døgnåbne genbrugsstationer har vist sig at være en dyr affære i Billund Kommune. Borgerne er for dårlige til at sortere affaldet, og det kniber med selvjustitsen.