Billund Kommune

  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  "Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder," sådan lyder det blandt andet fra Grindsted Privatskoles bestyrelse i forbindelse med, at bestyrelsen er blevet enige med skoleleder Annette Lundgaard om at fratræde.

  Bestyrelse: Du kan ikke sidde i regionsrådet og samtidig beholde dit job

  En privat skole mener, at det er uforenligt at sidde i regionsrådet og samtidigt være skoleleder. Derfor er privatskolens bestyrelse og skolens leder, som sidder i regionsrådet for Venstre, blevet enige om en fratrædelsesaftale.
  Byrådsmedlem Ulrich Kristensen (Lokalpolitisk Forum) og borgmester Stephanie Storbank (V) ser vidt forskellig på Billunds forsøg med at indføre ledelsesformen 'Playful Working'.

  To legekonsulenter skal skabe bedre arbejdsmiljø i kommune

  LEGOs hjemkommune Billund vil spendere over to millioner kroner på at ansætte to legekonsulenter. Det skal skabe et bedre arbejdsmiljø, siger borgmesteren. Et byrådsmedlem mener, at der er tale om 'disrespekt' for de ansatte.
  Hundredvis af borgere i et område af Grindsted kan i adskillige år have vandet deres græsplæner og køkkenhaver med vand, som potentielt er forurenet af Grindstedværket.

  Billund Kommune lod havevandinger fortsætte trods advarsel

  Billund Kommune har i ti år vidst, at forurening fra Grindstedværket kan bevæge sig ind under boligområde, men har alligevel tilladt private vandboringer indtil i år.
  Billund bliver igen i år kåret til at være den kommune i Danmark, hvor det er nemmest at være ejer eller udlejer af ejendomme.

  Hvor venlig er din kommune over for ejendomsejere og udlejere?

  Der er stor forskel på, hvordan kommuner behandler ejere af ejendomme og udlejere. Billund bliver kåret som den bedste - Rødovre som den dårligste. Se her hvor 'ejendomsvenlig' din kommune er.
  Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa Kommune, anser kommunen for at være den rene duks i det store servicerammespil, der foregår i KL på torsdag.

  Kommunale dukse i Jylland overskrider ikke servicerammen for 2022

  Flere jyske kommuner holder sig under servicerammen i budgettet for 2022, selvom de teknisk set må gå en smule over. De kalder sig selv dukse og de gode drenge i 'budgetklassen'.
  Det Flyvende Taeter med Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy kan gennemføre næste teaterprojekt med økonomisk støtte fra staten og ikke kommunen.

  Lokalteater fik nej til støtte af kommunen – staten ville gerne

  Et nystiftet teaterprojekt i det sydjyske fik nej til støtte fra kommunalbestyrelsen. Men nu kan projektet fortsætte med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen samt Kulturministeriet.

  Fald i langtidsledighed i alle kommuner

  Kurven er knækket for langtidsledigheden. På landsplan er antallet faldet med en femtedel, mens fire kommuner næsten har halveret antallet af langtidsledige.
  De to socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen (til venstre) og Hans Stavnsager siger, at de helt bevidst satser meget på at gøre deres områder til kulturkommuner.

  De dannede bor på Fyn

  Odense og tre andre fynske kommuner ligger i top ti over kommuner med en stor andel af højtuddannede og kulturfolk. 'Vi er trætte af, at københavnere tror, vi er bonderøve, når vi faktisk på nogle strækninger er kulturelt foran hovedstaden,' siger fynsk borgmester.

  Er eliten i din kommune højtuddannet og kulturel?

  Få blik for hvor stor en andel kultur- og uddannelseseliten udgør af samlede elite i din kommune. Andelen af professorer, præster, forskere og stærke kulturbærere har stor betydning for det politiske landkort, oplyser forfatter.

  Provinskommuner får markant større tilskud til normeringer

  Billund får 60 procent mere pr. barn i daginstitution til at øge minimumsnormeringer end Gentofte. Se tallene for alle kommuner her - og få forklaringen på den skæve fordeling.
  Politisk mesterlære er først skridt på vejen til, at Billund Kommune får et børn- og ungebyråd.

  Ungetilbud: I lære som kommunalpolitiker

  Billund Kommune er på vej med et børn- og ungebyråd. Men inden da, skal de kommende, unge politikere have faget ind under huden som føl.