Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

  Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde.

  Nye tal: Hummelgaards nyttejob kan slet ikke matche eksisterende indsatser

  Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

  Minister bekræfter: Kommunerne kan miste stor opgave

  Regeringen pønser på at tage en del af opgaven med at hjælpe ledige fra kommunernes jobcentre. Det bekræfter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
  Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

  Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

  Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.
  Finansminister Nicolai Wammen, statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tirsdag præsenteret reformpakken 'Danmark kan mere I'. Ifølge planen skal kontanthjælpsmodtagere i højere grad aktiveres.

  Jobcentre får ny opgave: Cirka 20.000 flere skal i nyttejob

  Cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere, som er dårlige til dansk og uden job, skal i nyttejob, mener regeringen i nyt udspil. Der skal etableres en ny "arbejdslogik", mener beskæftigelsesministeren.
  Kommunerne skal bevilge førtidspension til færre, mener minister og bebuder opstramninger.

  Mange flere på førtidspension – minister vil stramme op

  Antallet af førtidspensionister er nu over det niveau, det var på før en reform i 2013. Nu vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) gribe ind.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): "Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande - også hvad angår beskæftigelsesindsatsen." (Arkiv)

  Ledige kan komme i praktik og løntilskud efter nedlukning

  Ledigheden er steget under coronakrisen. Nu åbnes der igen for tilbud målrettet ledige.
  (Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

  Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

  I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
  Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen kræver tillid til kommunerne, lyder det fra borgmestrene i Jammerbugt og Hjørring kommuner, Mogens Gade (V) og Arne Boelt (S).

  Borgmestre efter forsøg: Giv os mere frihed på beskæftigelsesområdet

  'Vi kan faktisk lykkes med en god kommunal beskæftigelsesindsats uden de mange statslige krav,' siger nordjysk borgmester om frikommuneforsøg. Kommunerne vil have forsøgene gjort til en del af regeringens nærhedsreform.
  Kommunerne vil gerne slippe for rigid dokumentation af indsatsen, men sådan ser politikere og borgere ikke nødvendigvis på det, når det kommer til stykket. Det vurderer Jakob Bigum Lundberg.

  Dokumentationskrav og forvaltningsfrihed kommer til at kollidere

  Det er skønt med forsøgene med forvaltningsfrihed i syv kommuner, og forhåbentlig bliver de udvidet til beskæftigelsesområdet. Men der vil komme alvorlige bump på vejen, når borgere forlanger dokumentation. Det spår formanden for velfærdschefer.
  'Ansatte må aldrig stå i en situation, hvor de bliver tvunget til at bryde corona-restriktioner for at undgå en fyreseddel,' siger SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge.

  Brud på retningslinjer i Nordjylland får SF til at råbe op

  Det kan ikke passe, at arbejdsgivere i Nordjylland uden videre kan beordre ansatte til at trodse corona-retningslinjer og køre over kommunegrænser. Nogle arbejdsgivere opfører sig som 'konger', lyder det fra SF.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser at lave påbud til virksomheder i Nordjylland. Samtidig siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at flere kommuner kan blive opfordret til en delvis nedlukning som i Nordjylland.

  Delvis og frivillig nedlukning i Nordjylland giver uro og bekymring

  Den frivillige nedlukning i Nordjylland giver splid og uro i landsdelen, fordi nogle vælger at blæse på de lukkede kommunegrænser. Der kommer dog ikke et decideret påbud fra regeringen, fortæller beskæftigelsesministeren.
  (Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

  Baggrund: Efter langvarig politisk pres får jobcentrene nu sparekniven

  Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en meget stor besparelse på jobcentrene. Sådan en spareøvelse har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.