Ballerup Kommune

  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde bliver ved med at sprænge.

  Derfor sprænger budgetterne på det specialiserede socialområde

  Budgetterne på det specialiserede socialområde fortsætter med at sprænge. Det er ikke nogen stor overraskelse, hvis man spørger landsformand for FSD Jakob Bigum Lundberg. Læs mere om, hvorfor udgifterne vokser.
  "Hos os er det en helt bevidst holdning, at der skal være et køkken på hvert plejehjem," lyder det fra direktøren, for en af de organisationer der bygger og driver friplejehjem.

  Fire ud af ti kommunale plejehjem får ‘take away’ – de private laver maden selv

  En undersøgelse foretaget af Social- og Ældreministeriet viser, at de private plejehjem stort set altid producerer deres egen mad, mens de kommunale i langt højere grad får hele eller dele af maden udefra. Men hvor stor er forskellen, og betyder det noget?
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Kommune investerer massivt i ladestandere til egen bilpark

  Ballerup Kommune er ligesom mange andre i gang med at skifte bilflåden ud, så man kommer over til at bruge elbiler. I den forbindelse er der netop indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne biler.
  Flere danske kommuner holder fast i deres kinesiske venskabsbyer trods problemer med menneskerettighederne i Kina.

  Danske kommuner holder fast i kinesiske venskabsbyer

  Flere danske byer fastholder venskabsforhold til kinesiske byer på grund af erhvervsmuligheder.
  Hurtigt kørende busser - såkaldte BRT-busser - baner vejen for nye, store byggerier i hovedstadsområdet.

  Hurtigbus-linjer giver kommuner grønt lys til store byggerier

  Fem kommuner i hovedstadsområdet får mulighed for at få opført store byggerier i de ellers forholdsvis tætbebyggede kommuner. Det sker som følge af en statslig forsøgsordning i forbindelse med hurtigbus-ruter - såkaldte BRT-linjer.
  "Politikerne på Christiansborg har over de seneste 10 års tid har skabt et bureaukratisk og rigidt 'monster'", lyder det fra kommunaldirektør i Ballerup, Eik Møller. Han er træt af kritikken af jobcentrene.

  ‘Utrolig belejligt,’ kalder kommunaldirektør kritik af jobcentrene

  Kritikken af jobcentrene er taget til, og fra flere sider tales der helt om lukning af jobcentrene. Men kritikken rammer forkert, mener tre kommunale chefer. Det er politikerne på Christiansborg, der har skabt et 'rigidt monster', lyder det.

  Markante forskelle i kommuners udgifter til administration og ledelse

  Kommunerne Holbæk, Horsens, og Fanø bruger forholdsvis få penge på administration og ledelse. Modsat bruger Læsø, Ballerup og Egedal relativ mange penge på forvaltning. Det viser ny benchmark-analyse. Se tallene for din kommune her.
  Borgmestre forsøger at råbe Folketinget op. Fra venstre ses Jesper Würtzen (S), Ballerup, Karsten Søndergaard (V), Egedal, og John Schmidt Andersen (S), Frederikssund.

  Borgmestre protesterer mod ‘en halv løsning’

  Tre borgmestre forsøger at lægge pres på Folketinget med kampagnen #halveløsninger. De vil have Frederikssund-motorvejen til at gå hele vejen til Frederikssund fra Storkøbenhavn.
  Brandfolk i Beredskab Øst omkring København er blevet lagt ned af corona. Heldigvis er andre kommuners beredskab klar med hjælp om nødvendigt.

  Corona hos brandfolk sætter beredskab under pres i kommuner

  I en række sjællandske kommuner er brandfolk ramt af corona, og det har skabt pres på beredskabet.
  Borgmester Jesper Würtzen har før udtalt sig kritisk om arrangementet over for B.T. og sagt: Dels er man tæt på hinanden, og dels ser det ud, som om der er mere end de 100, man på daværende tidspunkt måtte være forsamlet."

  Borgmester politianmelder bryllupsarrangør

  Video, der viser mange mennesker danse, har fået Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) til at politianmelde bryllupsarrangør. 'Vores kommune ligger i den høje ende i forhold til coronasmitte, og det gør det ekstra problematisk,' lyder det fra borgmesteren.
  Justitsminister Nick Hækkerup har meget at tænke over i disse dage. Det vælter ind med henvendelser fra kommuner, der ønsker at den kommende styrelse for værnemidler i forbindelse med epidemier skal placeres i netop deres kommune.

  Kapløbet fortsætter: Flere kommuner i kamp om coronastyrelse

  11 - og måske 12 - kommuner melder sig ind i den stadig mere intense kamp for at blive vært for den kommende værnemiddelstyrelse, der efter planen skal åbne senere i august.