Astrid Krag (S)

  Astrid Krag (S)

  Marlene Ambo-Rasmussen fra Venstre mener, at Astrid Krag har rigtig travlt efter de mange udskydelser.

  V og RV i kritik af Astrid Krag: Ministeren skal til at levere

  Både Venstre og De Radikale mener, at social- og ældreminister Astrid Krag skal til at levere varen. Flere store tiltag på socialområdet er blevet udskudt af ministeren. Astrid Krag afviser kritikken.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) kan nu fortælle om en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Den viser, at borgere der modtager hjemmehjælp af kendte ansigter, de er mere trygge end borgere, der ikke gør.

  Faste teams i ældreplejen giver størst tilfredshed hos ældre

  98 procent af borgere, der møder fast personale i ældreplejen, føler sig trygge ved personalet. Det viser ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. For de resterende hjemmehjælpsmodtagere er tallet 74 procent.
  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.

  Kovending: S advarede i maj 2021 mod udvidelse af frikommuneforsøg

  For mindre end otte måneder siden advarede social- og ældreminister Astrid Krag (S) mod at udvide frikommuneforsøg til alle 98 kommuner.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) vil af med mange af reglerne, der dominerer i ældreplejen.

  Krag: Stive regler koster for meget tid i ældreplejen

  Regeringen lægger op til, at store dele af kravene i ældreplejen bliver fjernet, så tiden kan bruges på pleje.
  Handicappede borgere demonstrerer foran Christiansborg Slotsplads den 24. juni 2021, fordi de mente, at der ikke var afsat tilstrækkeligt med midler af til det specialiserede socialområde i økonomiaftalen for 2022 mellem regeringen og KL.

  Astrid Krag vil ikke love flere penge til handicapområdet på finansloven

  I et folketingsvar fra social- og ældreminister Astrid Krag (S) vil ministeren ikke love nye penge til et presset handicapområde. Svaret er i stedet en opremsning af de penge, der allerede er afsat til området.
  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) understreger over for NB-Økonomi, at det først er i 2024 de godt og vel 1.000 nye medarbejdere er fuldt indfaset i ældreplejen.

  Venstre beskylder Astrid Krag for falsk varebetegnelse på ældreområdet

  Venstres ældreordfører kritiserer minister Astrid Krag (S) for falsk varebetegnelse, fordi Krag flere gange udtaler, at der kommer 1.000 nye ansatte i ældreplejen uden at nævne, at det først er fuldt indfaset i 2024. Uenigheden mellem V og S stikker dybere end som så.
  Øverst fra højre branchedirektør i Dansk Industri, Jakob Scharff. - Velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. - Branchedirektør i Selveje Danmark Jon Krog. - Politisk og Strategisk chef i LOS, Laust Westtoft

  Brancheorganisationer hælder lovudkast om et styrket socialtilsyn ned ad brættet

  'Der er tale om en østtysk bureaukratisk model, så det bliver svært at overleve som virksomhed.' Sådan lyder en kommentar til et lovudkast om et styrket socialtilsyn. I flere organisationer mener man, at udkastet går længere end den politiske aftale.
  Udvalgsformand Olfert Krog (DF) kan her torsdag fortælle social- og ældreminister Astrid Krag (S) om Esbjerg Kommunes indsats for at give borgere en værdig død.

  Kommunes indsats for en værdig død vækker opmærksomhed

  Her torsdag får Esbjerg Kommune besøg af social- og ældreminister Astrid Krag (S). Hun vil gerne høre mere om kommunens arbejde på at gøre livets afslutning mere værdig.
  På et åbent samråd torsdag den 24. juni slog social- og ældreminister Astrid Krag (S) fast, at regeringen i økonomiaftalen med KL ikke har taget forskud på konklusionerne i evalueringen af det specialiserede socialområde, som kommer til efteråret.

  Astrid Krag: Opgavefordelingen på socialområdet er ikke låst fast

  Selvom et afsnit i økonomiaftalen 'forankrer' det specialiserede socialområde hos kommunerne, så forsikrer minister nu Folketinget om, at den fremadrettede opgavefordeling ikke er endeligt vedtaget.
  KL-direktør Kristian Wendelboe (i midten) mener ikke at det er rigtigt, når Astrid Krag siger, at kommunerne kan styrke socialområdet som følge af økonomiaftalen for 2022.

  KL-direktør: Økonomiaftale giver ikke løft af socialområdet

  Ifølge KL's direktør passer det ikke, når social- og ældreminister Astrid Krag (S) siger, at økonomiaftalen giver plads til at styrke socialområdet. 'Aftaleteksten er jo meget klar tale,' siger han.
  Ifølge social- og ældreminister Astrid Krag (S) deler regeringen kommunernes ønske om at styrke det specialiserede socialområde. Det siger ministeren til trods for en netop indgået økonomiaftale, hvor regeringen giver kommunerne grønt lys til at effektivisere på området.

  Krag: Økonomiaftale giver plads til at styrke socialområdet

  Stik imod teksten i økonomiaftalen siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) til Folketinget, at økonomiaftalen giver mulighed for et løft af velfærden og det specialiserede socialområde.
  Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover.

  Kommunerne får penge til at kunne ansætte 1.000 flere i ældreplejen

  Kommunerne får midler til at ansætte omkring 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse. Det skyldes en netop indgået aftale i Folketinget om udmøntning af milliarder af kroner.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: