På et åbent samråd torsdag den 24. juni slog social- og ældreminister Astrid Krag (S) fast, at regeringen i økonomiaftalen med KL ikke har taget forskud på konklusionerne i evalueringen af det specialiserede socialområde, som kommer til efteråret.

Astrid Krag: Opgavefordelingen på socialområdet er ikke låst fast

Selvom et afsnit i økonomiaftalen 'forankrer' det specialiserede socialområde hos kommunerne, så forsikrer minister nu Folketinget om, at den fremadrettede opgavefordeling ikke er endeligt vedtaget.
KL-direktør Kristian Wendelboe (i midten) mener ikke at det er rigtigt, når Astrid Krag siger, at kommunerne kan styrke socialområdet som følge af økonomiaftalen for 2022.

KL-direktør: Økonomiaftale giver ikke løft af socialområdet

Ifølge KL's direktør passer det ikke, når social- og ældreminister Astrid Krag (S) siger, at økonomiaftalen giver plads til at styrke socialområdet. 'Aftaleteksten er jo meget klar tale,' siger han.
Ifølge social- og ældreminister Astrid Krag (S) deler regeringen kommunernes ønske om at styrke det specialiserede socialområde. Det siger ministeren til trods for en netop indgået økonomiaftale, hvor regeringen giver kommunerne grønt lys til at effektivisere på området.

Krag: Økonomiaftale giver plads til at styrke socialområdet

Stik imod teksten i økonomiaftalen siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) til Folketinget, at økonomiaftalen giver mulighed for et løft af velfærden og det specialiserede socialområde.
Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover.

Kommunerne får penge til at kunne ansætte 1.000 flere i ældreplejen

Kommunerne får midler til at ansætte omkring 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse. Det skyldes en netop indgået aftale i Folketinget om udmøntning af milliarder af kroner.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterede i går aftalen om Børnene Først sammen med socialordførere på tværs af næsten alle Folketingets partier. Et dyk ned i tallene viser, at aftalen giver en gennemsnitskommune mulighed for at gennemføre én ekstra anbringelse om året.

Ministerens hemmelige tal: Én ekstra anbringelse om året pr. kommune

Socialministeren har både over for offentligheden og forhandlerne afvist at oplyse antallet af ekstra anbringelser som følge af ny aftale. Tal fra ministeriet viser, at det maksimalt er 600 anbringelser - svarende til en om året pr. gennemsnitskommune.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) afviste tirsdag i Folketinget et borgerforslag om at fjerne handicapområdet fra kommunerne.

Regeringen fejer borgerforslag af bordet

Der er ikke opbakning i Folketinget til at tage handicapområdet væk fra kommunerne, viste behandling af borgerforslag. Men der er stor sympati, og tingets Social- og Ældreudvalg skal nu se nærmere på strukturen på handicapområdet.
"Vi kan se i nogle af de komplicerede socialsager, at i kommunerne bliver fagligheden for tynd og økonomien for skrøbelig," siger Henrik Vinther Olesen, socialordfører for De Radikale i Folketinget.

Socialordfører: Kommunerne får frataget opgaver på handicapområdet

Der bliver vedtaget en reform af handicapområdet inden årets udgang. Og en del af reformen bliver, at noget af sagsbehandlingen bliver taget fra kommunerne. Det forudser De Radikales socialordfører i Folketinget.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

Den ideologiske skalp om et forbud mod profit i sociale tilbud ser ud til at være skrevet ud af en snarlig politisk aftale mellem regeringen og støttepartierne. Men der kommer et styrket socialtilsyn, erfarer OPS-Indsigt.
Det nye partnerskab er "et udtryk for, at alle parter er enige om, at der er store problemer," mener Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer.

Nyt partnerskab skal imødegå kritik fra handicappede

Kommunerne får massiv kritik for deres hjælp til handicappede. Nyt partnerskab mellem minister Astrid Krag (S) og blandt andre KL skal genoprette handicappedes tillid til systemet. Initiativet kommer før kritisk debat i Folketinget.
"Der er virkelig brug for, at vores danske hjemløse har varmestuer, hvor de kan komme ind og få noget god mad og varme. Så det er noget, vi skal kigge på politisk," siger socialordfører Karina Adsbøl (DF).

Lukkede genbrugsbutikker giver krise i varmestuerne

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og flere partier vil nu komme lukningstruede varmestuer til undsætning. Flere kommuner har givet midlertidige tilskud.
Minister Astrid Krag (S) og KL-udvalgsformand Ulrik Wilbek (V) er enige om fundamentale spørgsmål, når det gælder sagsbehandling af udsatte børn og unge.

Krag: Sagsbehandlernes vurderinger skal veje tungere

De kommunale sagsbehandlere skal have mere at sige, når det handler om at fjerne børn fra deres forældre. Det er meldingen fra minister Astrid Krag. Hun slår sammen med KL fast, at der skal være færre procesregler, mere fleksibilitet og større inddragelse i sager med børn og unge.
Mange hjemløse er blevet smittet med corona, og nu får de bedre mulighed for at kunne gå i selvisolation på hoteller.

Hjælpepakke sikrer hotelværelser til hjemløse med corona

Folketinget giver hjælpepakke til blandt andre hjemløse og ensomme handicappede, som har det svært under coronanedlukningen. Mange hjemløse er blevet smittet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: