Astrid Krag kom gang på gang i åben konflikt med mange borgmestre. Blandet andet da hun på Kommunaløkonomisk Forum holdt en tale, der blev opfattet som en massiv kritik af de borgmestre, som havde nedlagt små plejehjem for at få de stramme budgetter til at hænge sammen.

Analyse: Degraderet Krag vandt aldrig respekt hos kommunerne

Astrid Krag fik aldrig greb om de store kommunale område og endte i konflikt med mange borgmestre. Til gengæld har hun gode muligheder for at skærpe regeringens profil på ældreområdet.
Astrid Krag mister sin post som indenrigsminister og bliver i stedet social- og ældreminister.

Astrid Krag mister indenrigsminister-post

Statsmininister Mette Frederiksen tager posten som indenrigsmininister fra Astrid Krag. Den går i stedet over til Kaare Dybvad Bek, som bliver ny indenrigs- og boligminister.
Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag er utilfreds med social-og indenrigsministerens ambitionsniveau for afbureaukratisering i kommunerne på baggrund af de seneste frikommuneforsøg.

Radikale: Frikommuneforsøg skal ikke bare være flotte ord i Socialdemokratiets valgprogram

Venstre og Radikale presser på for hurtigere implementering af forslag fra frikommuneforsøg. Regeringen vil først vurdere de mange forslag og eventuelt komme med lovforslag til efteråret.
Rasmus Helveg Petersen, der er familieordfører for Radikale Venstre, vil ikke være med til at tvinge folk til at skifte ejerform

Private tilbud: Radikale sætter prop i profitflasken

Kampen mod profit på kommunal velfærd synes tabt i denne omgang for regeringen. Landsorganisationen for sociale tilbud mener, at borgerne har været sat i gabestok, mens Christiansborg har haft mere fokus på selskabsform end på mennesket.
Kommunerne skal se at få ryddet op i de sager, hvor de ulovligt har brugt konsulenter, lyder det fra social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Minister indskærper over for kommuner

Social- og indenrigsminister Astrid Krag indskærper over for kommunerne, at de skal genoptage sager med resultatlønnede konsulenter. Kun 3 ud af 22 kommuner lader til at have taget sager op på ny.