Nu skal man i KL-regi i gang med noget "sjælemassage" for at overholde økonomiaftalen med regeringen, konstaterer borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune.

Tre borgmestre: Derfor sprænger vi servicerammen

Kommunerne skal finde kæmpe besparelse for budgettet for 2022. Flere kommuner har overskredet servicerammen og skal nu forhandle om besparelser. Borgmester overvejer at tage økonomisk straf for at fremme velfærd.
I går kunne borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) fejre genåbning af politistation i byen og sin 50 års fødselsdag.

Nu kommer nærpolitistationerne

I går åbnede i Assens den første af 20 nærpolitistationer, som regeringen har bebudet. Regeringen vil have nærheden og trygheden tilbage, fastslår justitsministeren.
Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.
’Mænds Sundhedsuge’ løber af stablen senere i juni. Fokus er rettet mod ’Mænds mentale sundhed’.

Sundhedsuge: Kommune sætter spot på mænds sundhed

Statistikkerne taler sit tydelige sprog: Mænd lever generelt kortere end kvinder, og de rammes langt hyppigere af alvorlige fysiske og psykiske sygdomme. Assens sætter gang i ’Mænds Sundhedsuge’.
Når forældrene får det bedre, så får børnene det også bedre. Derfor er job til forældre en god ting for børnefamilier.

Når forældre kommer i job, mindskes udsatte børns risiko for anbringelse

Mens regeringen forhandler om en reform, der skal føre til flere anbringelser af udsatte børn, har en samlet social- og beskæftigelsesindsats i Assens betydet færre anbringelser.
Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
Pædagoger er bekymrede for smitterisikoen, hvis forældrene ikke bærer mundbind ved aflevering. Nogle kommuner kræver det - andre opfordrer til brug. (Arkiv)

Mundbind i børnehaven? Nogle opfordrer – andre kræver

Det er op til de enkelte kommuner selv at afgøre, hvordan forældrene skal aflevere og hente børnene i daginstitutionerne. Diskussionen om brug af mundbind varierer fra opfordring til krav.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
Assens Kommune oplever et fald i dødeligheden blandt ældre på 17 procent i forhold til tidligere år. (Arkiv)

Lav dødelighed udfordrer ventelister

I 2020 oplever hele landet den laveste dødelighed blandt ældre i seks år. Det betyder længere ventelister til plejehjemspladserne og deraf øgede udgifter til hjemmeplejen.
Flere landkommuner døjer med, at der bliver færre og færre mennesker i kommunen. En bekymring som borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) også har.

Få borgmesters forklaring på dalende indbyggertal

Tre faktorer spiller især ind, når indbyggertallet daler i en kommune. Det fortæller borgmesteren i Assens, som lider under, at der bliver færre og færre borgere. Ny strategi skal vende tilbagegang til fremgang i kommunen.

Så blev det Sørens tur til at udvide servicen mens Ulrik sparer

Borgmester Søren Steen Andersen (V) i Assens er uden sammenligning den borgmester, der udvider servicerammen mest i 2021. Parti- og borgmesterkollegaen i Viborg, Ulrik Wilbek, er foreløbigt den mest sparsommelige.
Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), har ikke i sinde at bøje sig for Assens borgmesters ønske om at stoppe opførelsen af vindmøllepark ud for Assens kyst. (Arkiv)

Borgmestre i nabostrid om vindmøllepark

To borgmestre på hver sin side af Lillebælt er dybt uenige om, hvorvidt en vindmøllepark til havs er en god idé eller ej, og intet tyder på, at nabostriden stopper snart. Sønderborgs borgmester vil ikke svare på 'banalt' spørgsmål fra kollegaen i Assens.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: