Flere landkommuner døjer med, at der bliver færre og færre mennesker i kommunen. En bekymring som borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) også har.

Få borgmesters forklaring på dalende indbyggertal

Tre faktorer spiller især ind, når indbyggertallet daler i en kommune. Det fortæller borgmesteren i Assens, som lider under, at der bliver færre og færre borgere. Ny strategi skal vende tilbagegang til fremgang i kommunen.

Så blev det Sørens tur til at udvide servicen mens Ulrik sparer

Borgmester Søren Steen Andersen (V) i Assens er uden sammenligning den borgmester, der udvider servicerammen mest i 2021. Parti- og borgmesterkollegaen i Viborg, Ulrik Wilbek, er foreløbigt den mest sparsommelige.
Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), har ikke i sinde at bøje sig for Assens borgmesters ønske om at stoppe opførelsen af vindmøllepark ud for Assens kyst. (Arkiv)

Borgmestre i nabostrid om vindmøllepark

To borgmestre på hver sin side af Lillebælt er dybt uenige om, hvorvidt en vindmøllepark til havs er en god idé eller ej, og intet tyder på, at nabostriden stopper snart. Sønderborgs borgmester vil ikke svare på 'banalt' spørgsmål fra kollegaen i Assens.

Borgmestre kæmper om at få nærstationer

Borgmestre er i gang med at argumentere for at få nærpolitistationer i deres område. Der bliver 20 nye nærstationer ifølge det politiudspil, som præsenteres i eftermiddag.
To nabokommuner på Fyn fordeler millionerne til minimumsnormeringerne på forskellig vis. Med to forskellige reaktioner fra borgerne til følge. (Arkiv)

Meget forskellig håndtering af minimumspenge: Assens fordeler ud til alle børn

Der er stor forskel på, hvordan kommunerne vælger at bruge penge til minimumsnormeringerne. Assens går en anden vej end nabokommunen.
Assens Kommune melder om flere episoder med pårørende på plejehjem, der ankommer uden forudgående aftale. Det skaber stor frustration blandt de ansatte. (Arkiv)

Plejepersonale agerer politi over for utålmodige pårørende

Flere plejehjem oplever, at nogle pårørende har mistet tålmodigheden i forhold til restriktioner for besøg hos beboerne.
Specialundervisning i Assens Kommune står over for besparelser de kommende år, da kommunen i forhold til andre har et merforbrug på området, viser revisionsgennemgang. (Arkiv)

Specialundervisning udsat for store besparelser

I dag tager byrådet i Assens Kommune stilling til forslag til besparelser over fire år på 13,6 mio. kr. til undervisning af børn med faglige udfordringer. Andre kommuner har også kig på mulige besparelser på specialundervisning.
Materieludlejningsfirmaet Godik er i gang med at levere et klasseværelse og en toiletvogn til Karensmindeskolen i Støvring. Det skal bruges til udendørs undervisning. Godik leverer normalt til store festivaler, men det har Covid-19 lavet om på.

Skoleåbning for ældste elever kalder på kreative løsninger

Hvad med at få eleverne undervist på museet eller biblioteket? Kommuner er tyvstartet med overvejelser om, hvordan de store elever kan vende tilbage, så retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen overholdes.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger