Assens Kommune

  Assens Kommune holder varmemesse for at informere borgerne om, hvordan de finder en grøn varmeforsyning og sparer på energien.

  Kommune bruger ny metode til at gøre opmærksom på fjernvarme

  Ved hjælp af en snarlig messe og andre tiltag forsøger Assens Kommune at få gjort borgerne opmærksom på fjernvarme.
  I nogle boligområder har kommuner fejlagtigt givet dispensationer i forbindelse med installation af fjernvarme, påpeger TEKNIQ Arbejdsgiverne.

  Kritik af kommuner for at give dispensationer ved installation af fjernvarme

  Flere kommuner har i årevis givet fejlagtige dispensationer til at fravige krav til fjernvarmeinstallationer. Det rammer husejerne på varmeforbruget, påpeger organisation.
  "Hvornår er nok nok?" spørger sygeplejerske Mette Olesgaard i Syddjurs Kommune.

  Sygeplejerske doserer 200 piller om dagen – nu vil hun have ændret loven

  Det er fysisk meget krævende for sygeplejersker at dosere medicin fra blisterpakker i de kommunale sygeplejeklinikker, og det kan give sygemeldinger. Løsningen findes, men den er for bøvlet.

  DF’s krise fortsætter: Endnu en lokalbestyrelse i opbrud

  Lokalformanden i Assens trækker sig, fordi Jens Henrik Thulesen Dahl ikke blev valgt som spidskandidat.
  Mågerne på rådhustaget er til stor gene for medarbejdere på rådhuset og dets naboer. Gennem halvanden måned har et lydsystem været installeret på taget, men det har tilsyneladende ikke den store effekt.

  Kommunens mågeskrig forstyrrer naboerne

  Et lydsystem, der skal skræmme måger væk fra Assens rådhustag, virker ikke efter hensigten. Tværtimod har naboer klaget over den øgede støj fra rådhuset.
  16.-19. juli åbner en ny kulturfestival på Vestfyn i Assens Kommune..

  Assens inviterer til kulturfest med god udsigt

  En ny stor og ikke mindst sanselig kulturbegivenhed under åben himmel ser dagens lys på Vestfyn til sommer. Kulturfesten er resultatet af et stærkt samarbejde mellem en lang række anerkendte kulturaktører, Udvikling Assens og Assens Kommune.
  Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) truer staten med at anlægge retssag på baggrund af datakaos omkring KMF'en.

  Borgmester truer staten med retssag

  Selvom nyt landspatientregister er klar, så får kommunerne angiveligt ikke adgang til de data, som kan vise, om de har betalt for meget i KMF (kommunal medfinansiering) fra 2019 til 2022. Det får borgmester til at true staten med retssag. Striden handler om samlede kommunale betalinger på cirka 90 milliarder kroner.
  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  11 kommuner ved Lillebælt har fået penge fra Velux Fonden til at fremme plante- og dyrelivet i bæltet.

  11 kommuner får penge til at skabe mere liv i Lillebælt

  11 kommuner ved Lillebælt får nu en halv million kroner til at indsamle data og samarbejde. Målet er at fremme biodiversiteten og vilkårene for dyre- og plantelivet i Lillebælt. Samarbejdet skal give en mere helhedsorienteret indsats, siger borgmester.
  I december blev kommunens restlager af pesticider ryddet i Assens Kommune, der nu helt dropper de stærke midler mod ukrudt og vilde beplantninger.

  Kommune stopper helt med at bruge sprøjtemidler

  Assens Kommune bruger ikke længere pesticider til bekæmpelse af ukrudt. Restlageret af sprøjtemidler er nu tømt og afhentet, og kommunen vil hovedsageligt bruge damp fremover i kampen mod ukrudtet.
  Flere kommuner er interesserede i at omlægge landbrugsjord til eksempelvis skov.

  Mere end hver 10. kommune vil forandre landbrugsjord til natur

  Kommunerne søger i stigende grad støtte til at få forvandlet landbrugsjord til natur, som både gavner klima og miljø og øger borgernes mulighed for at bruge naturen.
  Københavns Kommune har med overborgmester Lars Weiss (S) i spidsen indgået en budgetaftale, hvor man fastholder et højt service- og anlægsniveau. Politikerne er klar over, at den ikke nødvendigvis holder i KL.

  Københavns Kommune står fast på høje serviceudgifter

  Kommunerne spiller højt spil under KL-forhandlinger om budgetter for 2022. Flere yderkommuner går til forhandlingerne med en forventning om, at de rige kommuner skal betale. Men Københavns Kommune går i budgetforliget helt op til den tekniske serviceramme.