Assens Kommune

  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  11 kommuner ved Lillebælt har fået penge fra Velux Fonden til at fremme plante- og dyrelivet i bæltet.

  11 kommuner får penge til at skabe mere liv i Lillebælt

  11 kommuner ved Lillebælt får nu en halv million kroner til at indsamle data og samarbejde. Målet er at fremme biodiversiteten og vilkårene for dyre- og plantelivet i Lillebælt. Samarbejdet skal give en mere helhedsorienteret indsats, siger borgmester.
  I december blev kommunens restlager af pesticider ryddet i Assens Kommune, der nu helt dropper de stærke midler mod ukrudt og vilde beplantninger.

  Kommune stopper helt med at bruge sprøjtemidler

  Assens Kommune bruger ikke længere pesticider til bekæmpelse af ukrudt. Restlageret af sprøjtemidler er nu tømt og afhentet, og kommunen vil hovedsageligt bruge damp fremover i kampen mod ukrudtet.
  Flere kommuner er interesserede i at omlægge landbrugsjord til eksempelvis skov.

  Mere end hver 10. kommune vil forandre landbrugsjord til natur

  Kommunerne søger i stigende grad støtte til at få forvandlet landbrugsjord til natur, som både gavner klima og miljø og øger borgernes mulighed for at bruge naturen.
  Københavns Kommune har med overborgmester Lars Weiss (S) i spidsen indgået en budgetaftale, hvor man fastholder et højt service- og anlægsniveau. Politikerne er klar over, at den ikke nødvendigvis holder i KL.

  Københavns Kommune står fast på høje serviceudgifter

  Kommunerne spiller højt spil under KL-forhandlinger om budgetter for 2022. Flere yderkommuner går til forhandlingerne med en forventning om, at de rige kommuner skal betale. Men Københavns Kommune går i budgetforliget helt op til den tekniske serviceramme.
  Byrådsmedlemmer under pres for at skære i serviceudgifterne afviser at skære i det, som de kalder de "varme hænder".

  Byrådsmedlemmer i klemte kommuner: Vi freder de varme hænder

  Hverken Assens, Nyborg eller Guldborgsund kommune vil tillade at spare på de varme hænder, når opgøret om servicerammen skal stå i KL. Byrådsmedlemmer på begge sider af blokkene sætter hælene i og vil ikke spare på den nære velfærd.
  Nu skal man i KL-regi i gang med noget "sjælemassage" for at overholde økonomiaftalen med regeringen, konstaterer borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune.

  Tre borgmestre: Derfor sprænger vi servicerammen

  Kommunerne skal finde kæmpe besparelse for budgettet for 2022. Flere kommuner har overskredet servicerammen og skal nu forhandle om besparelser. Borgmester overvejer at tage økonomisk straf for at fremme velfærd.
  I går kunne borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) fejre genåbning af politistation i byen og sin 50 års fødselsdag.

  Nu kommer nærpolitistationerne

  I går åbnede i Assens den første af 20 nærpolitistationer, som regeringen har bebudet. Regeringen vil have nærheden og trygheden tilbage, fastslår justitsministeren.
  Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

  Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

  Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.
  ’Mænds Sundhedsuge’ løber af stablen senere i juni. Fokus er rettet mod ’Mænds mentale sundhed’.

  Sundhedsuge: Kommune sætter spot på mænds sundhed

  Statistikkerne taler sit tydelige sprog: Mænd lever generelt kortere end kvinder, og de rammes langt hyppigere af alvorlige fysiske og psykiske sygdomme. Assens sætter gang i ’Mænds Sundhedsuge’.
  Når forældrene får det bedre, så får børnene det også bedre. Derfor er job til forældre en god ting for børnefamilier.

  Når forældre kommer i job, mindskes udsatte børns risiko for anbringelse

  Mens regeringen forhandler om en reform, der skal føre til flere anbringelser af udsatte børn, har en samlet social- og beskæftigelsesindsats i Assens betydet færre anbringelser.
  Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

  Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

  Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: