Assens Kommune

  DF’s krise fortsætter: Endnu en lokalbestyrelse i opbrud

  Lokalformanden i Assens trækker sig, fordi Jens Henrik Thulesen Dahl ikke blev valgt som spidskandidat.
  Mågerne på rådhustaget er til stor gene for medarbejdere på rådhuset og dets naboer. Gennem halvanden måned har et lydsystem været installeret på taget, men det har tilsyneladende ikke den store effekt.

  Kommunens mågeskrig forstyrrer naboerne

  Et lydsystem, der skal skræmme måger væk fra Assens rådhustag, virker ikke efter hensigten. Tværtimod har naboer klaget over den øgede støj fra rådhuset.
  16.-19. juli åbner en ny kulturfestival på Vestfyn i Assens Kommune..

  Assens inviterer til kulturfest med god udsigt

  En ny stor og ikke mindst sanselig kulturbegivenhed under åben himmel ser dagens lys på Vestfyn til sommer. Kulturfesten er resultatet af et stærkt samarbejde mellem en lang række anerkendte kulturaktører, Udvikling Assens og Assens Kommune.
  Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) truer staten med at anlægge retssag på baggrund af datakaos omkring KMF'en.

  Borgmester truer staten med retssag

  Selvom nyt landspatientregister er klar, så får kommunerne angiveligt ikke adgang til de data, som kan vise, om de har betalt for meget i KMF (kommunal medfinansiering) fra 2019 til 2022. Det får borgmester til at true staten med retssag. Striden handler om samlede kommunale betalinger på cirka 90 milliarder kroner.
  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  11 kommuner ved Lillebælt har fået penge fra Velux Fonden til at fremme plante- og dyrelivet i bæltet.

  11 kommuner får penge til at skabe mere liv i Lillebælt

  11 kommuner ved Lillebælt får nu en halv million kroner til at indsamle data og samarbejde. Målet er at fremme biodiversiteten og vilkårene for dyre- og plantelivet i Lillebælt. Samarbejdet skal give en mere helhedsorienteret indsats, siger borgmester.
  I december blev kommunens restlager af pesticider ryddet i Assens Kommune, der nu helt dropper de stærke midler mod ukrudt og vilde beplantninger.

  Kommune stopper helt med at bruge sprøjtemidler

  Assens Kommune bruger ikke længere pesticider til bekæmpelse af ukrudt. Restlageret af sprøjtemidler er nu tømt og afhentet, og kommunen vil hovedsageligt bruge damp fremover i kampen mod ukrudtet.
  Flere kommuner er interesserede i at omlægge landbrugsjord til eksempelvis skov.

  Mere end hver 10. kommune vil forandre landbrugsjord til natur

  Kommunerne søger i stigende grad støtte til at få forvandlet landbrugsjord til natur, som både gavner klima og miljø og øger borgernes mulighed for at bruge naturen.
  Københavns Kommune har med overborgmester Lars Weiss (S) i spidsen indgået en budgetaftale, hvor man fastholder et højt service- og anlægsniveau. Politikerne er klar over, at den ikke nødvendigvis holder i KL.

  Københavns Kommune står fast på høje serviceudgifter

  Kommunerne spiller højt spil under KL-forhandlinger om budgetter for 2022. Flere yderkommuner går til forhandlingerne med en forventning om, at de rige kommuner skal betale. Men Københavns Kommune går i budgetforliget helt op til den tekniske serviceramme.
  Byrådsmedlemmer under pres for at skære i serviceudgifterne afviser at skære i det, som de kalder de "varme hænder".

  Byrådsmedlemmer i klemte kommuner: Vi freder de varme hænder

  Hverken Assens, Nyborg eller Guldborgsund kommune vil tillade at spare på de varme hænder, når opgøret om servicerammen skal stå i KL. Byrådsmedlemmer på begge sider af blokkene sætter hælene i og vil ikke spare på den nære velfærd.
  Nu skal man i KL-regi i gang med noget "sjælemassage" for at overholde økonomiaftalen med regeringen, konstaterer borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune.

  Tre borgmestre: Derfor sprænger vi servicerammen

  Kommunerne skal finde kæmpe besparelse for budgettet for 2022. Flere kommuner har overskredet servicerammen og skal nu forhandle om besparelser. Borgmester overvejer at tage økonomisk straf for at fremme velfærd.
  I går kunne borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) fejre genåbning af politistation i byen og sin 50 års fødselsdag.

  Nu kommer nærpolitistationerne

  I går åbnede i Assens den første af 20 nærpolitistationer, som regeringen har bebudet. Regeringen vil have nærheden og trygheden tilbage, fastslår justitsministeren.