Hvis vi havde en 'Frank Jensen' her, så ville jeg have hørt om det, forsikrer borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

Borgmester: Der er med garanti ingen Frank Jensen her

Ring til mig, hvis du bliver udsat for sexchikane. Den opfordring kommer borgmester Carsten Rasmussen (S) i Næstved Kommune med til sine byrådskolleger og ansatte i kommunen. Han er sikker på, at der ikke er en lokal udgave af Frank Jensen.
Socialpædagoger har i mange år haft ry for at have et dårligt arbejdsmiljø, men det er blevet mærkbart bedre under coronakrisen, skriver A4 Arbejdsmiljø. (Arkiv)

Et lys i mørket: Coronakrisen har forbedret socialpædagogers arbejdsmiljø

Coronakrisen har givet socialpædagoger mindre dokumentationsarbejde, færre udefrakommende forstyrrelser og mere tid til kerneopgaven. Og i flere kredse oplever man et forbedret arbejdsmiljø, skriver A4 Arbejdsmiljø.
Indenrigs- og socialminister Astrid Krag (S) kalder det stærkt foruroligende, at antallet af PTSD-ramte på bo- og væresteder har været stigende de senere år. (Arkiv)

Vold ødelægger livet for ansatte på bo- og væresteder

På få år har 146 ansatte på bo- og væresteder fået anerkendt PTSD som arbejdsskade. Et bekymrende højt antal, siger eksperter, mens socialministeren kalder det 'stærkt foruroligende'.
Der skal tænkes nyt for at indføre fire dages arbejdsuge i børnehaver. Det erkender man i Odsherred Kommune.

Kortere arbejdsuge skal afprøves i børnehaver

Odsherred Kommune gør sig bemærket på landsplan ved at have indført en fire dages arbejdsuge for administrative medarbejdere. Nu vil kommunen også afprøve, om man i daginstitutioner med succes kan indføre en kortere arbejdsuge.
Det er slut med smøger i arbejdstiden i flere og flere kommuner.

Flere kommuner forbyder rygning i arbejdstiden

I flere og flere kommuner bliver det forbudt at ryge i arbejdstiden - også selv om man arbejder hjemme. De vidtgående rygeregler er for indgribende, mener nogle.
Camilla Meyer (t.v.) og Nadia Bruun Thurø er ikke imponerede over borgmester Ole Vives form for humor efter opslag på sociale medier.

‘Uværdigt for en borgmester’

Faxe Kommunes borgmester kom i regulær modvind i går med tweet og Facebookopslag om seksuelle krænkelser. Byrådskolleger er ikke imponerede over borgmesterens humoristiske sans.
"Arbejdsgivere betaler lidt til coach-samtaler, som vi tilbyder medarbejderne, men ellers er det gratis for dem. De kan se, at det giver mening. Projektet har været nemt at sælge til dem," fortæller projektleder Christina van Diemen, som her er i samtale med en borger.

Kommune med sygefraværs-succes: Nu spreder tiltaget sig til andre kommuner

Med projektet 'Langtidsrask' har Ringkøbing-Skjern Kommune sat spotlight på at mindske sygefraværet i kommunen og på private arbejdspladser. Projektet har givet et lavere sygefravær flere steder, og nu har en anden kommune også taget det til sig. Det har stort potentiale, vurderer ekspert.
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har modtaget et omfattende klagebrev over forvaltningen fra 42 familier. (Arkiv)

Borgmester overvejer at stoppe samarbejde med lokalavis

En artikel i lokalavis om krænkende adfærd i byrådet har fået Slagelses borgmester op i det røde felt: Truer med at stoppe samarbejdet på grund af 'urimelig mistænkeliggørelse.'
Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune: 'Der er også et sexismeproblem i lokalpolitik.'

Borgmester: Sexisme er et problem i lokalpolitik

En rundspørge til politikerne i Fredericia Kommune viser, at næsten halvdelen mener, at der er sexisme i et lokale politiske liv. Ingen mener dog selv at have udøvet sexchikane.
Kristian Jørgensen (DF), udvalgsformand i Kolding Kommune, har besluttet sig for ikke at genopstille ved kommunalvalget næste år. (Arkiv)

Tidspres: Politikere siger fra over for byrådsarbejdet

Indtil videre siger 6 ud af 25 medlemmer af byrådet i Kolding farvel til byrådsarbejdet efter KV21. Det politiske arbejde tager for meget tid fra især familie og karriere, lyder det fra to politikere i Kolding, der har truffet et ærgerligt valg. Landsdækkende undersøgelse viser, at lokalpolitikere især stopper for at passe deres arbejdsliv.
Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

Kodeks mod sexisme på vej i flere kommuner

Siden 2017 har Nyborg Kommune haft et kodeks om, at der ikke må forekomme sexisme i arbejdstiden. Nu er flere kommuner på vej med lignende tiltag og undersøgelser.
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)

Chef fik topjob i København trods sager om sexchikane

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.