Det skal også kunne lade sig gøre i børnehaver, at pædagogerne får mere fleksible arbejdstider. Det mener man i Odsherred Kommune og gennemfører nu interessant pilotprojekt.

Kommune går videre med firedages uge

Det skal ikke kun være kontorfolk, som kan have en firedages arbejdsuge. Det mener man i Odsherred Kommune og går derfor et skridt videre og gennemfører forsøg med blandt andet firedages uge i to daginstitutioner.
"Byrådsarbejdet er et sort hul, som bare sluger og sluger tid," siger Søren Frandsen (SF), medlem af kommunalbestyrelsen i østjyske Favrskov Kommune.

Lokalpolitikere: Byrådsarbejdet sluger mere af min tid

Byrådsarbejdet er blevet mere tidskrævende siden valget i 2017. Det oplever to ud af tre medlemmer af kommunalbestyrelserne, viser ny måling. Corona har været en tidsrøver i mange kommunalbestyrelser, vurderer forsker.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.
I oktober 2020 måtte Frank Jensen trække sig som overborgmester efter sager om seksuel grænseoverskridende adfærd. Nu sætter Borgerrepræsentationen millioner af kroner af til håndtering af sager om sexchikane.

Kommune bevilger millioner til at håndtere sexchikane

Borgerrepræsentationen i København har lige afsat 1,5 mio. kr. om året til en enhed til 'håndtering af seksuel chikane og sexisme'. Og i kommunen med den grænseoverskridende, nu tidligere overborgmester Frank Jensen, skal der bruges 1,0 mio. kr. på en undersøgelse af sexistisk kultur.
Der er nu hjælp at hente til arbejdet med at gøre indeklimaet bedre på skolerne.

Kommuner kan nu hidkalde rejsehold for at få hjælp til skolers indeklima

Kommunerne kan nu få støtte fra et rejsehold til at forbedre skolernes indeklima. Alt for mange elever og lærere døjer i dag med f.eks. hovedpine eller besvær med at koncentrere sig, fordi der er for dårlig luft eller for meget støj på skolen.
Medarbejderne i Hvidovre Kommune kan nu i begrænset omfang arbejde hjemme, fremgår det af nye principper for hjemmearbejdet.

Endnu en kommune fastlægger rammer for hjemmearbejde

Hjemmearbejde kan foregå 'i begrænset omfang', og det skal være til fordel for både medarbejderen og kommunen. Det fremgår af nye principper for hjemmearbejde, som Hvidovre Kommune har lavet i kølvandet på coronatiden.
"Uansvarlig og uanstændig" er nogle af skældsord, som byrådsmedlem Emil Blücher fra Solrød har fået smidt i hovedet af en byrådskollega.

Byrådsmedlemmer bliver ofte chikaneret af andre byrødder

En del byrådsmedlemmer chikanerer kolleger i kommunalbestyrelserne. Byrådsmedlem fortæller, at han nok ikke havde stillet op, hvis han havde kendt til det hårde arbejdsmiljø på forhånd.
Det halter angiveligt med tonen og samarbejdet i byrådssalen her i Randers. Politisk samarbejde gør ellers kommuner mere effektive.

Sag fra Randers sætter spot på værdien af bredt samarbejde

Det kan være meget værd at søge bredt samarbejde og god tone i byrådene. Det vurderer flere kilder, efter at borgmesterkandidat i Randers har trukket sig på grund af 'usund kultur' i kommunen.

Sosu’ere har flere og flere sygedage

Mens pædagoger, lærere og kontorfolk i kommunerne samlet set har nogenlunde konstant eller dalende sygefravær, så stiger og stiger antallet af sygedage blandt sosu'ere. Det viser nye tal fra KL.
Det må aldrig være med besparelser for øje, at man indfører en arbejdsuge på fire dage, mener formanden for HK Kommunal Lene Roed.

Fire dages arbejdsuge er populær i kommune

Medarbejdere i Odsherred Kommune er glade for en arbejdsuge på fire dage, selv om det giver lidt længere dage. Det er konklusionen efter snart to år med de kortere uger. Solrød Kommune gør nu også forsøget.
De administrative medarbejdere på rådhuset i Solrød Kommune får fra 1. september mulighed for en fire dages arbejdsuge.

En kommune mere åbner op for firedages arbejdsuge

En kommune mere åbner op for firedages arbejdsuge for kontorfolk. Det skal give medarbejderne større arbejdsglæde og mere fleksibilitet for borgerne, forklarer kommunaldirektøren.
Omkring ni ud af ti elever oplever at blive undervist i lokaler, hvor luften er tung. (Modelfoto)

Kommuner kan gratis få målt indeklimaet på alle skoler

Kommunerne kan kvit og frit få overblik over indeklimaet på alle skoler. Kommunerne skal blot tilmelde sig et stort anlagt forskningsforsøg, som involverer lærere og elever.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: