Arbejdsmiljø

  Byrådsmedlem Bjarne Overmark (Beboerlisten) til venstre menes at være blandt dem, der sætter lus i skindpelsen i byrådet og forvaltningen. Og borgmester Torben Hansen (S) kritiseres for passivitet.

  Usund kultur i byråd bliver igen udstillet

  Usund kulturen i både byrådet og forvaltningen i Randers Kommune bliver nu igen udstillet. Ansatte beretter om 'nulfejls-kultur' og frygt. Og byrødder beskyldes for at så mistillid til forvaltningen og stille et hav af spørgsmål uden at være interesseret i svarene.
  I Københavns Kommune er det samlede sygefravær steget fra i gennemsnit 11,9 dage i 2020 til 13,5 dages sygefravær i 2021 blandt kommunens cirka 45.000 ansatte.

  Sygefraværet i Københavns Kommune er det højeste i ti år

  Det går den forkerte vej med sygefraværet i Københavns Kommune. Særligt ansatte under Børne- og Ungdomsforvaltningen er hårdt ramt. Fraværet er det højeste siden 2011. Corona har øget arbejdspresset i institutionerne, lyder det.
  Kolding Kommune har fastsat klare, skriftlige retningslinjer til borgerne for, hvornår og hvordan de må optage lyd og videoer i deres møder med kommunens ansatte. Det sker efter ønske fra kommunens ansatte.

  Borgere har ikke ret til at optage møder med kommunens ansatte

  I Kolding Kommune har medarbejdere efterspurgt retningslinjer for online møder med borgere. Flere ansatte har nemlig oplevet, at samtaler er blevet optaget, uden at de har været oplyst om det. Det har fået kommunen til at vedtage klare spilleregler for optagelse af samtaler.
  Når vuggestuebørnene bliver mere selvhjulpne sparer pædagogerne mange daglige løft. Det er dog ikke alle løft, der som det ses på billedet, der kan undgåes.

  Selvhjulpne børn gavner økonomien: Færre sygedage i vuggestuer

  En række københavnske vuggestuer har som led i et forskningsprojekt arbejdet med at gøre børn mere selvhjulpne. Det har givet gevinst - både for pædagogernes helbred og for institutionernes økonomi.
  Mange pædagoger kender oplevelsen af at have et migræneanfald. Faktisk har næsten hver 10. pædagog været i behandling for migræne indenfor det seneste år.

  Migræne plager pædagoger: Hver 10. er i behandling

  Pædagoger er oftere i behandling for migræne end andre, og arbejdet som pædagog gør lidelsen ekstra svær, forklarer overlæge. Indeklimaet i institutionerne skal forbedres, siger BUPL.
  Så mange som 17 procent af de ansatte i Ringsted Kommuner har oplevet at blive krænket af andre ansatte, viser ny måling.

  17 procent af ansatte i kommune føler sig krænket

  17 procent af de ansatte i Ringsted Kommune er blevet krænket af andre ansatte inden for det seneste halve år, viser undersøgelse. Andelen er ufattelig høj, mener byrådsmedlem.
  Blot 6 ud af 10 nyuddannede lærere får job i folkeskolen. Det viser en ny undersøgelse af lærere, der blev uddannet i 2015.

  Lærerflugt fra folkeskolen skal føre til en national handleplan for gerningen

  En ny AE-undersøgelse viser, at fire ud af 10 af de nyuddannede lærere, der blev færdiguddannet i 2015, er uden for folkeskolen, fem år efter de blev færdiguddannet. Det kalder på en national handleplan, mener Danmarks Lærerforening.
  En undersøgelse blandt medarbejdere i Cecilia Lonning-Skovgaards forvaltning afslører, at knap hver tredje har oplevet uacceptabelt adfærd fra borgmesterens side.

  Medarbejdere: Borgmester udviser uacceptabel og krænkende adfærd

  En ny undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø blandt 200 medarbejdere i centralforvaltningen i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning er rystende læsning, lyder det fra det faglige organisationer i et åbent brev til Københavns Kommune.
  Bedre service til de ældre og større trivsel blandt de ansatte. Det er målet, når Holbæk Kommune nu sætter gang i forsøg med selvstyrende teams i hjemmeplejen.

  Endnu en kommune vil afprøve faste teams i ældreplejen

  Holbæk Kommune springer nu med på bølgen og afprøver faste, selvstyrende temas i ældreplejen. Målet er blandt andet større trivsel hos medarbejderne, der i højere grad kan bruge deres faglighed.
  På grund af den aktuelle energisituation bør mange offentligt ansatte rykke hjem igen og arbejde derfra, mener fagforeningen ASE.

  Fagforening: Offentligt ansatte skal arbejde hjemme for at spare på energien

  Energipriserne stiger markant, og derfor vil fagforening genindføre hjemmearbejdet i det offentlige. Beskæftigelsesministeren siger dog nej tak.
  Sygefraværet i ældreplejen og i dagplejen skal ned i Helsingør, der har modtaget penge fra STAR til projektet.

  Kommune får 2,5 mio. kr. til at mindske sygefravær

  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har givet midler til en toårig indsats for at mindske sygefraværet og øge nærværet i flere kommuner - Helsingør Kommune er en af dem.
  "Nogle arbejdsgivere trykker for hurtigt på ’afskedigelsesknappen’, når det gælder ansatte ramt af senfølger af covid-19," siger FOA-formand Mona Striib.

  FOA-formand: Nogle chefer er for hurtige til at fyre folk ramt af senfølger

  Det dur ikke, at kommunale chefer fyrer folk, som døjer med senfølger efter covid-19. Det mener FOA's formand og håber på, at et nyt fælles 'forståelsespapir' vil gøre en forskel.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: