Arbejdsmiljø

  Et møde mellem fællestillidsrepræsentanter og ledelsen i Københavns Kommune endte i fælles forståelse.

  Rådhusansatte oplever forstående ledelse efter møde om arbejdsmiljø

  R-borgmester i København beskyldes for dårlig ledelse. Efter møde er der brug for ro, siger tillidsfolk.
  Den radikale kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard, beskyldes af ansatte for at have en utilregnelig ledelsesstil. Nu indkaldes overborgmester til møde.

  Overborgmester takker nej til krisemøde om dårligt arbejdsmiljø

  R-borgmester beskyldes af ansatte for at have en utilregnelig ledelsesstil. Det skriver mediet Frihedsbrevet.
  Kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard (R) kritiseres for at skabe et arbejdsmiljø, som får ansatte til melde sig syge eller sige op.

  Borgmester beskyldes for at chikanere og overfuse ansatte

  Kulturborgmester i København Mia Nyegaard bliver beskyldt for brutal og chikanerende adfærd i en grad, så det fører til sygemeldinger. Der drages paralleler til meget omtalt forløb med Venstre-borgmester, som måtte gå af forrige år.
  Rå og nedsættende tone i byrådssalen, men fordragelig og fin stemning udenfor. Det har gjort indtryk på Signe Rosa Skelbæk (EL) i løbet af det første år i byråd.

  ‘Det er super ubehageligt at være vidne til, at voksne mennesker taler nedsættende til deres b...

  BYRÅDET: Det gør ondt at være vidne til voksne mennesker, der taler nedsættende til hinanden i byrådet. Og hvorfor holder man nogle ude af det politiske arbejde? Det er nogle af de forhold, som byrådsmedlem har undret sig over i sit første år med byrådsarbejde.
  Der mange bud fra professor Lars L. Andersen på, hvad der skal til for at holde på senior-medarbejderne i kommunerne.

  Hvad får senior-medarbejderne i kommunerne til at blive i jobbet?

  God ledelse, indflydelse og faglige udvikling. Det er nogle af de faktorer, der får erfarne medarbejdere til at blive længere i jobbet, fortæller professor på baggrund af ny forskning. Kommunerne kan vinde meget ved at blive bedre til at fastholde senior-medarbejderne.
  Digitaliseringen har givet nye muligheder for, at arbejdsgivere kan indsamle data fra ansatte. Det kan være fra eksempelvis trivselsundersøgelser, men det kan også være overvågning af produktivitet og decideret gps-tracking af medarbejderens fysiske lokation.

  Hver femte oplever at blive overvåget på jobbet

  En 31-årig kontormedarbejder blev kaldt til samtale efter at have onlineshoppet i en formiddagspause. Fagforbund og arbejdsgivere mener, at der skal være en saglig grund til at sætte overvågning i gang.
  Hjemmehjælpere lader deres gode hjerte løbe af med sig og køber ind for ældre.

  Kommune vil sikre hjemmehjælperes uskyld

  Hjemmehjælpere skal ikke kunne mistænkes for at gå og stikke ældres penge i egen lomme. Derfor går kommune nu på jagt efter privat firma, der kan stå for håndtering af betaling og indkøb, når der skal handles for svagelige ældre.
  Selv om ansatte i forvaltningen i Struer Kommune flittigt bruger islandske sweatre og andre former for trøjer, så har 19 grader på kontorerne været lige koldt nok.

  Efter ønske fra medarbejderne skruer kommune op for varmen

  Medarbejdere i Struer Kommune har bedt ledelsen om at skrue temperaturen i kontorerne op fra 19 til 20 grader. Det er nu sket, og dermed lever kommunen ikke længere op til anbefalinger fra staten.
  "Jeg kan ikke se mig selv fortsætte på grund af de vedtagne besparelser," siger afgående chef for center for sundhed og ældre i Slagelse, Charlotte Kaaber, til Sn.dk.

  Fire chefer forlader betrængt kommune

  Fire chefer er på vej til at forlade Slagelse Kommune, som står foran smertefuld økonomisk kur. En af de afgående chefer kæder direkte besparelser i kommunen sammen med sin beslutning om at sige jobbet op.
  En kommunaldirektørs fuldskab under en julefrokost for år tilbage trækker stadig overskrifter.

  Kommunaldirektørs fuldskab under julefrokost spøger stadig

  En kommunaldirektør var så fuld under en julefrokost for år tilbage, at han forårsagede, at to ansatte kom til skade efter et fald. Sagen spøger stadig og giver anledning til rygter.
  Samtlige partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - inklusiv hendes eget - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti.

  Alle partier i byrådet kritiserer borgmesters opførsel

  Der har været uhensigtsmæssig kommunikation fra Benedikte Kiærs side ifølge Økonomi- og Erhvervsudvalget i en sag, der har sygemeldt tre medarbejdere i whistleblowerordningen. Borgmesteren erkender, at hun ikke burde have ageret, som hun gjorde.
  I modsætning til kollegerne i Odsherred Kommune skal de ansatte i forvaltningen på rådhuset i Sorø ikke regne med større fleksibilitet i deres arbejdstider foreløbig.

  Forslag om kortere arbejdsuge bliver kun til snak foreløbig

  Et forslag om at undersøge muligheden for en forsøgsordning med kortere arbejdsuge bliver ikke til noget i første omgang i Sorø Kommune. Nu skal der bare tales om det. 'I Sorø risikerer vi at blive efterladt på perronen,' siger medlem af kommunalbestyrelsen.