Fagforbundet FOA er "stærkt bekymret" for den personalemangel, som kan komme ved at udskyde vaccinationen af frontpersonale. (Arkiv)

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø – ansatte må vente

FOA er bekymret for personalemangel grundet sygdom, efter at vaccinestik til frontpersonale udskydes.
En aktindsigt, som A4 Arbejdsmiljø har fået, viser, at Arbejdstilsynet 48 gange i 2020 har truffet afgørelser om brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med vold og traumatiske episoder på bosteder for psykisk syge. (Arkiv)

Vold på bosteder sker ved alenearbejde: ‘Du ser heller aldrig en betjent alene på patruljeR...

En aktindsigt viser, at i et ud af fem tilfælde sker voldelige episoder på psykiatriske bosteder, når medarbejderne arbejder alene. Erhvervspsykolog mener, at det er afgørende for medarbejdernes tryghed, at de ikke arbejder alene.
Plejepersonale med corona-symptomer eller med coronasmittede i familien opfordres ifølge FOA i flere tilfælde til at møde på job. (Personerne på fotoet har ikke relation til artiklen).

FOA: Chefer beder plejepersonale med symptomer om at gå på job

Et par gange om ugen hører fagforbundet FOA fra blandt andre sosu'er, der opfordres til at bryde corona-retningslinjer. Virolog er rystet.
Lange ventetider på ansøgninger om tilladelse til byggeri plager både borgere og ansatte i mange kommuner. (Arkiv)

Stress og sygdom plager forvaltning: Ansætter flere hænder

Både ansatte og borgere kan ikke være tjent med lange sagsbehandlingstider i byggesager. På den baggrund ansætter endnu en kommune flere til at nå gennem ansøgningsbunkerne.
"Man går rundt og er lidt frygtsom," fortæller May Bjerre Eiby (th) om sin erfaring med at arbejde på plejehjem i kommunerne. Større åbenhed om godt og skidt i kommunerne blev efterlyst på konference, hvor sagen med plejesvigt af 90-årige Else Marie Larsen gav debat (tv).

Ekspert: Vi skal væk fra syg tavshedskultur i kommunerne

Ledere og politikere i kommunerne har et kæmpe ansvar for at få gjort op med syg tavshedskultur i kølvandet på 'Else-sagen' om plejesvigt. Det siger psykolog på konference, hvor der kraftigt blev efterlyst større åbenhed om kritiske forhold og respekt for faglighed.
"Vi har generelt et billede af, at der har været en meget høj grad af medarbejderinddragelse," skriver borgmester Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

Under corona: Kommuner og fagforeninger oplever inddragelse helt forskelligt

Kommuner er uenige med fagforeninger i, hvor godt MED-udvalg og andre samarbejdsudvalg har været inddraget i beslutninger under coronakrisen. Det viser undersøgelser, A4 Arbejdsmiljø har foretaget.
Det vil kunne give milliardstore samfundsøkonomiske gevinster, hvis lønmodtagere, der har mulighed for det, begynder at arbejde mere hjemme end før coronakrisen.

Mere hjemmearbejde kan give gevinster for 14,2 milliarder

Der er store besparelser at hente i tid og kørselsudgifter, hvis folk arbejder mere hjemme, viser ny analyse. Kommunerne har kig på potentialet for hjemmearbejde.
Under coronakrisen har flere arbejdet hjemme. (Arkiv)

Danskernes arbejdstid steg rekordmeget efter nedlukning

I tredje kvartal brugte danske lønmodtagere 53 millioner flere timer på arbejde end i andet kvartal.
Vejle Kommunes håndtering i en sag, hvor jobansøger blev fravalgt efter kritisk artikel, tager endnu en drejning torsdag.

Sortlistet jobansøger tilbydes andet job i ældreplejen

Efter politisk pres - i sag om berufsverbot - har Vejle Kommune nu tilbudt jobansøger i ældreplejen arbejde.
Formand for seniorudvalg Kenneth Fredslund Petersen (DF) vil ikke tage afstand fra omdiskuteret besked til jobansøger.

Kritiske medarbejdere sortlistet i kommune

En sms til en jobansøger i ældreplejen afslører, at forvaltning ikke vil ansætte medarbejdere, der har udtalt sig kritisk i pressen. ‘Ualmindeligt ukløgtigt,’ siger juraprofessor.
Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, har sammen med byrådet valgt at etablere både borgerrådgiver og whistleblower næste år. (Arkiv)

God luft i budgettet: Plads til både borgerrådgiver og whistleblower

Næstved Kommune har besluttet at ansætte en borgerrådgiver, hvis første opgave bliver at etablere en whistleblowerordning.
Når kommuner forbyder medarbejdere at ryge i deres eget hjem, er man fået for vidt, mener fagforbund.

Fagforbund: Kommuners rygepolitik er ‘helt utilstedelig’

52 kommuner har indført røgfri arbejdstid, mens yderligere 8 kommuner er på vej med et forbud. I nogle kommuner betyder det, at man ikke må ryge ved hjemmearbejde og ved selvbetalte pauser. Det er at gå alt for vidt, mener FOA og HK Kommunal.