Mange rapporter har vist, at det med at åbne vinduer i frikvarteret ikke er nok, fordi der kommer hurtigt masser af CO2 igen. Med sensoren Skyen mindes eleverne løbende om, at nu skal der åbnes vinduer igen. (Arkiv)

En lysende sky kan redde skoleelevers dårlige indeklima

Dårligt indeklima og tung luft fuld af CO2 i mange af landets skoler skader elevernes indlæring og sundhed.
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv)

Bosted: Kommune afventer undersøgelse efter dom i tragisk sag

En multihandicappet kvinde døde i et badekar på bosted ved Vejle, og en ung praktikant blev kendt skyldig i hendes død. Kommunen vil måske til august foretage sig yderligere i sagen.

Arbejdspres i sundhedssektor kan få sygemeldinger til at stige

69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
Hyppig aftørring af kontaktflader som borde og dørhåndtag er blevet det normale på skoler og daginstitututioner i løbet af det seneste år.

Kommune overvejer at beholde højt rengøringsniveau

I Guldborgsund har man høstet gode sundhedserfaringer med hyppig rengøring under coronakrisen. Nu foreslår Økonomiudvalget at fortsætte hyppig rengøring - også på den anden side af coronapandemien.
En målrettet indsats og fokus på lederne i kommunerne. Sådan lyder opskriften fra nogle kommuner på at nedbringe sygefraværet.

Nogle kommuner har succes med at nedbringe sygefravær

Kommunerne Lolland og Greve kan bryste sig af succes med at nedbringe sygefraværet. En systematisk indsats og fokus på ledernes rolle giver bonus, lyder det fra kommunerne.
Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

Ny fond skal hjælpe kommunalt ansatte ovenpå efter corona

Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
Det nye rådhus i Høje-Taastrup Kommune skal indrettes, så det gør det nemmere for de ansatte at flekse mellem at arbejde der og hjemme.

Folk i administrationen vil gerne arbejde hjemme fremadrettet

97 procent af de ansatte på rådhuset vil gerne fremadrettet arbejde hjemme i et eller andet omfang. Det viser undersøgelse fra kommune, som vil øge fleksibiliteten fremover og indrette nyt rådhus på, at medarbejderne oftere vil være på job derhjemme.
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen i Nordfyns Kommune løfter lidt af sløret for, hvordan kommunen har fået banket sygefraværet ned.

Sådan blev Nordfyns Kommune fraværsduksen på Fyn

Efter otte års fight for et lavere sygefravær kan Nordfyns Kommune nu notere det laveste sygefravær blandt alle fynske kommuner. Kommunaldirektøren forklarer, hvordan det er sket. En af hemmelighederne er hyppigere samtaler med sygemeldte.
Der bygges til både helårshus, sommerhus og i erhvervslivet, og det kræver en byggetilladelse, men kommunerne og medarbejderne er pressede, og sagsbunkerne vokser. (Arkiv)

Byggesagspres sender medarbejdere syge hjem

Voldsomt arbejdspres i kommunernes byggeafdelinger fører til sygemeldinger, siger fagforbund. ‘Gør noget ved det nu,’ lyder opfordring fra lokal fagforeningsformand.
I Varde Kommune skiller en by sig ud, når det kommer til lavere sygefravær i ældreplejen end resten af kommunen. (Arkiv)

Sygefravær: Lille by viser vejen

I Varde er politikerne bekymrede for et stort sygefravær blandt sosu'er i ældreplejen. Men et sted skiller sig ud: Her er der medindflydelse, og det skaber arbejdsglæde.
Nu skal vi se at få styr på den skandaleramte afdeling Børn & Familie i Guldborgsund. Det fastslår udvalgsformand Simon Hansen (S) (til venstre) og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Nu skal der ryddes op efter skandale

Økonomiudvalget i Guldborgsund vil have ryddet op i den skandaleramte afdeling Børn & Familie. Det var her ansatte fik en ulovlig instruks om at spare på hjælpen til blandt andre tvangsfjernede børn.
Rasmus Hangaard Balslev, regionsformand i Region Øst i Dansk Socialrådgiverforening, har hjulpet sagsbehandlerne i Guldborgsund med et fire sider langt brev til lokalpolitikerne.

Igen uro om sagsbehandleres arbejdsvilkår i Guldborgsund

Nu er der igen et kraftigt opråb fra sagsbehandlere i Guldborgsund Kommune om uanstændige vilkår og dårlig ledelse. Lokalpolitikere lover at tage affære.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: