Arbejdsmiljø

  De tre byrådsmedlemmer i Aarhus døjer med samarbejdet. Fra venstre er det Thure Hastrup, Katrine Vinther Nielsen og Solveig Munk.

  Byrådsgruppe i Aarhus kan ikke samarbejde og søger hjælp

  De tre medlemmer af Aarhus Byråd fra Enhedslisten har anmodet partiet om et konflikthåndteringsforløb.
  "Hvornår er nok nok?" spørger sygeplejerske Mette Olesgaard i Syddjurs Kommune.

  Sygeplejerske doserer 200 piller om dagen – nu vil hun have ændret loven

  Det er fysisk meget krævende for sygeplejersker at dosere medicin fra blisterpakker i de kommunale sygeplejeklinikker, og det kan give sygemeldinger. Løsningen findes, men den er for bøvlet.
  Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

  Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

  Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
  Daværende vicekommunaldirektør Søren Møllegård (t.v.) opførte sig upassende ved en julefrokost i fjor. Kommunaldirektør Lars Svenningsen (t.h.) sidder usikkert i sadlen som kommunaldirektør.

  Julefrokost får fortsat følger i kommune

  Ny analyse afslører kultur med vennetjenester i Nyborg Kommune, men ingen generel krænkelseskultur. Samtidig hænger kommunaldirektøren i en tynd tråd. Nogle af de ømme punkter i strukturen i Nyborg Kommune, vil man sikkert kunne nikke genkendende til i andre kommuner.
  Museet Arken har ifølge avisen Politiken fået sit tredje påbud fra Arbejdstilsynet på tre måneder.

  Tilsyn: Dårligt arbejdsmiljø kan gøre ansatte syge på Arken

  Kunstmuseet Arken har fået sit tredje påbud fra Arbejdstilsynet på tre måneder ifølge medie.
  Det kan lade sig gøre med succes at indføre fire dages arbejdsuge i en daginstitution. Det er erfaringen i Gentofte.

  Fire dages arbejdsuge afprøvet med succes i daginstitution

  Et forsøg med fire dages arbejdsuge i et børnehus i Gentofte er blevet så stor en succes, at det nu udvides med borgmesterens opbakning. Fagforening håber, at fire dages uger kan få flere pædagoger til at gå op på fuldtid.

  Se de ti skoler med bedst trivsel

  Se de ti skoler med bedst trivsel. Mange timer med to voksne og fokus på på sammenhængskraft gør en stor, positiv forskel, vurderer lederen af skolen med landets bedste trivsel.
  Byråd bør stille krav til de forhold, som de mange nye solcellepaneler bliver produceret under. Det mener Thomas Vedsted Rothman, byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Haderslev.

  Byrådsmedlem: Sig nej i byråd til solpaneler fremstillet af kinesiske slavearbejdere

  Kommunerne bør stille krav til arbejdsforholdene hos producenterne af de tusindvis af solpaneler, som sættes op i de her år. Det mener byrådsmedlem fra Nye Borgerlige, som især har blikket rettet mod tvangsarbejde i Kina.
  Ifølge Beskæftigelsesministeriet bliver oplysningerne leveret for sent i 41 procent af arbejdsskadesagerne, skriver Fagbladet 3F.

  Bøder skal sikre hurtigere sagsbehandling

  Kommuner, arbejdsgivere og læger kan se frem til at få en bøde på 5.000 kroner, hvis de er for længe om at komme med oplysninger i en arbejdsskadesag.
  Lederne må træde i karakter og sikre ordentlige rammer for de ansatte, mener Maria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA.

  FOA: Mere end hver femte social- og sundhedsassistent føler sig stresset

  En ny rapport fra Arbejdstilsynet viser, at de ansatte i blandt andet døgninstitutioner og hjemmeplejen er presset til det yderste. Alt for mange løber alt for stærkt, og tempoet går ud over kvaliteten.
  Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

  Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

  Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
  Arbejdspresset i ældreplejen når nye højder, mens stadig flere forlader faget, skriver Fagbladet FOA.

  Nye tal: Arbejdspresset i ældreplejen er rekordstort

  Ældreplejen risikerer at kollapse, hvis det ikke lykkes at vende udviklingen, advarer FOA. Psykolog kalder situationen for tæt på ’håbløs’.