Arbejdsmarked

  Arbejdsmarked

  I et opslag på Facebook forklarer Michael Ziegler, at han har akut leukæmi. "Lige nu er min tilværelse sunket helt i grus," skriver han.

  KL-udvalgsformand og borgmester Ziegler langtidssygemeldt: Jeg har leukæmi

  Udvalgsformand i KL og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler har langtidssygemeldt sig på grund af blodkræft-sygdommen leukæmi. 'Jeg føler at jeg bevæger mig i en mørk tunnel,' skriver han.
  Ifølge Beskæftigelsesministeriet bliver oplysningerne leveret for sent i 41 procent af arbejdsskadesagerne, skriver Fagbladet 3F.

  Bøder skal sikre hurtigere sagsbehandling

  Kommuner, arbejdsgivere og læger kan se frem til at få en bøde på 5.000 kroner, hvis de er for længe om at komme med oplysninger i en arbejdsskadesag.
  Velfærdschef i Dansk Erhverv, Troels Yde Thoftdahl og forhandlingschef i FOA, Jakob Bang er bekymrede for BPA-Området. De to organisationer har i flere år gjort fælles sag og henvendt sig til ministeren om problemerne på området.

  Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri

  BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
  På grund af den aktuelle energisituation bør mange offentligt ansatte rykke hjem igen og arbejde derfra, mener fagforeningen ASE.

  Fagforening: Offentligt ansatte skal arbejde hjemme for at spare på energien

  Energipriserne stiger markant, og derfor vil fagforening genindføre hjemmearbejdet i det offentlige. Beskæftigelsesministeren siger dog nej tak.
  Flygtninge fra Ukraine venter på at kunne blive transporteret videre til Polen. De mange flygtninge presser faciliteter såsom haller og indkøbscentre. I Tesco indkøbscenter sover folk på gulvet i blandt andet butikker.

  Partnerskab skal sikre bedre modtagelse af ukrainere

  Regeringen, arbejdsmarkedets parter og kommunerne skal med partnerskab sikre god modtagelse af ukrainere.
  Ud af de 2024 ledige SOSU job på hjemmesiden SOSU.dk er næsten hver fjerde et deltidsjob.

  Nye tal: Offentlige arbejdsgivere er markant dårligere til at opfylde ønske om fuldtid

  Mere end hver tiende deltidsmedarbejder i det offentlige vil gerne på fuld tid. Men mange folk på deltid kan på trods af akut mangel på arbejdskraft ikke få lov af deres arbejdsgiver.

  Manglen på arbejdskraft i servicebranchen slår rekord og presser kommunerne

  Ved indgangen af februar meldte servicebranchen om en rekordhøj mangel på arbejdskraft. Det kan give kommunerne yderligere rekrutteringsudfordringer.
  Industrien mangler arbejdskraft på blandt andet lagrene rundt omkring i Danmark. Arbejdskraftmanglen i branchen er på det højeste niveau nogensinde.

  Arbejdskraftmanglen i industrien slår rekord

  Et rekordhøjt antal virksomheder i industrien mangler arbejdskraft. Byggebranchen og serviceerhvervene ligger også fortsat på et historisk højt niveau.
  Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne deltaget i de afsluttende forhandlinger.

  Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

  Med aftalen afsættes 1,2 mia. kroner til lettelse af skat på arbejde, og pensionister slipper for modregning.
  Seksuel chikane er alle former for uønsket seksuel opmærksomhed og kan f.eks. være uønskede berøringer, verbale opfordringer til seksuelt samkvem eller sjofle vittigheder og kommentarer.

  Døgninstitutioner og hjemmepleje får vejledning om seksuel chikane

  Ansatte på døgninstitutioner og i hjemmepleje har en særligt høj forekomst af seksuel chikane og andre krænkende handlinger. Derfor sætter Arbejdstilsynets ekstra fokus på disse brancher med en målrettet vejledningsindsats.
  Kommunernes Landsforening (KL) har på en konference fremlagt en foreløbig prognose. Den viser, at der nok i de kommende år IKKE bliver mangel på sygeplejersker.

  Om få år: Måske ingen mangel på sygeplejersker

  Sygeplejersker er en stærkt efterspurgt personalegruppe for tiden. Men om få år kan udbuddet af sygeplejersker været betragteligt større end efterspørgslen, viser interessant fremskrivning.
  25. november holdt 'Rummelig imidt' afskedsreception i Kjellerup. Michael Eriksen fra Visuel Retning lavede ved den lejlighed et visuelt referat fra dagen.

  Stort EU-projekt: Social inklusion kan betale sig

  Socialfondsprojektet 'Rummelig imidt' har på fem år hjulpet over 250 borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i arbejde i Region Midtjylland. 'Indsatsen kan så rigeligt betale sig,' siger projektlederen om projektet.