Der kommer ikke mange ansøgninger ind til hotel- og restaurationsbranchen i øjeblikket, og det presser hoteller og restauranter.

Restauranter og hoteller skriger på arbejdskraft – ny kampagne skal hjælpe

Der er massiv mangel på arbejdskraft hos de københavnske hoteller, caféer og restauranter. Nu skal en ny kampagne hjælpe branchen i gang og skaffe ledige hænder.

Ansatte med ikke-vestlig baggrund fylder mere i kommunerne

Det er i stigende grad folk med ikke-vestlig baggrund, der passer ældre og laver pedelarbejde i kommunerne. Det viser de nyeste tal.
Ledermobiliteten mellem den private og offentlige sektor og internt i den offentlige sektor er lille. Vi søger tilsyneladende mest de samme profiler.

Taskforce skal se på ledermobilitet mellem sektorerne

Ledelsesindsigten knækker på tværs af stat, regioner, kommuner og den private sektor. Måske skyldes det, at ledermobiliteten er lille. Nu skal en taskforce give anbefalinger.
Storstrøm Fængsel på Nordfalster vil være en oplagt samarbejdspartner for et nyt uddannelsessted for fængselsbetjente, skriver tre borgmestre.

Tre borgmestre forsøger at få uddannelse af fængselsbetjente

I et fælles brev til justitsminister Nick Hækkerup lægger tre borgmestre billet ind på at få etableret et uddannelsessted for fængselsbetjente. Det vil have stor lokal betydning og løse en samfundsudfordring, hævder borgmestrene.
Mona Striib, formand for FOA, kan glæde sig over at have fået stemt en ny overenskomst hjem. Tre ud af fire FOA-medlemmer stemte for.

HK’ere, sosu’er og lærere stemmer ja til nye overenskomster

Her mandag har blandt andre HK'ere i kommunerne, sosu'er og lærere afsluttet deres afstemninger om nye overenskomster med at stemme for. Dermed er der udsigt til ro i det offentlige i tre år - bortset fra sygeplejerskerne.

Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.
Det ser ud til med den delvise genåbning og foråret, at der er lidt færre, som skal på jobcentret.

Køen af ledige er skrumpet med 3.600 efter genåbningen

Køen af ledige er vokset med mere end 40.000 under coronakrisen, men er faldet på det seneste.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: