Nu skal vi se at få styr på den skandaleramte afdeling Børn & Familie i Guldborgsund. Det fastslår udvalgsformand Simon Hansen (S) (til venstre) og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Nu skal der ryddes op efter skandale

Økonomiudvalget i Guldborgsund vil have ryddet op i den skandaleramte afdeling Børn & Familie. Det var her ansatte fik en ulovlig instruks om at spare på hjælpen til blandt andre tvangsfjernede børn.
I 2019 var omgørelsesprocenten fra Ankestyrelsen på 32,5 procent. Det betyder, at styrelsen har ændret, ophævet eller hjemvist knap en tredjedel af de realitetsbehandlede ankesager. (Arkiv)

En gang til: Kommune får 40 procent tilbage til genbehandling

Ankestyrelsen sender cirka 33 procent af social-sagerne tilbage til kommunerne. Men i Langeland Kommune gælder det for 40 procent af sagerne. Ingen grund til bekymring, siger lokal udvalgsformand, mens ekspert advarer.
"Vi skal i dialog med med-udvalget, for der er en kultur, vi skal hjælpe med at få løst, og hvordan kan vi give bistand til at klare det," sagde udvalgsformand Simon Hansen (S) under byrådsmøde torsdag aften ifølge Folketidende.

Byråd vil gøre op med dårlig kultur

Der er åbenbart problemer med kulturen i forvaltningen, når en presset centerchef kan give en ulovlig instruks. Det er byrådet i Guldborgsund nået frem til og beder nu om hjælp udefra.
Her er den mail, som afslører en klar ulovlig instruks til medarbejderne fra en spareivrig centerchef. Ordene skrevet med håndskrift tilhører en anonym ansat, som har sendt mailen til Ankestyrelsen.

Pinlig sag: Chef bad ansatte om at spare på udsatte børn

Centerchef i Guldborgsund Kommune bad alle ansatte om hver især at finde besparelser på 100.000 kr. på udsatte børn. Den instruks var ulovlig, og her torsdag skal byrådet debattere et svar til Ankestyrelsen.
"Generelt tror borgerne, at man med sindsro kan rette henvendelse til kommunen, hvis man får et handicap. Men det passer ikke," siger Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer, til Politiken.

Flere handicappede føler sig presset til selv at betale for hjælp

Fire ud af ti handicappede har følt sig nødsaget til for egen regning at købe hjælp. Mange personer med handicap oplever, at hjælpen fra kommunerne ikke slår til. KL-udvalgsformand mener, at handicappede skal inddrages mere i egne sager.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: