Ankestyrelsen

  Ankestyrelsen

  ”Flere udsatte børn skal have et nyt hjem. Tidligere end i dag. Derfor bør flere udsatte børn også bortadopteres. Så de får en reel ny start,” sagde Statsminister Mette Frederiksen i hendes nytårstale i 2020.

  Adoption som social indsats steg efter statsministerens nytårstale

  Bortadoptioner som social indsats er steget efter statsministerens anbefaling i nytårstalen 2020, viser tal fra Ankestyrelsen. Samtidig viser en ny vidensindsamling fra VIVE, at børn, der bortadopteres, udvikler sig mere positivt end ved andre anbringelsesformer. Der er dog et men.

  Ankestyrelsen afviser at have ændret praksis på handicapområdet

  Selvom Ankestyrelsen anerkender, at der er sket et stort fald i omgørelsesprocenten på handicapområdet, afviser styrelsen, at de har foretaget praksisændringer. Sanne Møller fra Embedsværket kalder det et ikke-svar.
  I 58 procent af 840 henvendelser til borgerrådgiveren i Københavns Kommune sidste år fik borgeren ret i, at klagen var helt eller delvist berettiget.

  Hver anden klager får ret ved Københavns ombudsmand

  Borgerrådgiveren ser nogle udfordringer med retssikkerheden i Københavns Kommune: 'Vi må konstatere, at kommunen har nogle udfordringer i forhold til retssikkerheden.'
  Ankestyrelsen har på baggrund af en række henvendelser bedt Langeland Kommune komme med en god forklaring på, hvordan man sikrer, at loven bliver overholdt fremadrettet. Kommunen skal også redegøre for sagsforløbet i tre konkrete sager.

  Ankestyrelsen truer byråd med tilsynssag

  Flere henvendelse om ulovlig sagsbehandling til Ankestyrelsen får nu styrelsen til at reagere: En tilsynssag mod familieafdeling kan være på vej, hvis ikke politikerne kan svare fyldestgørende.
  Borgere kan klage til Ankestyrelsen, hvis de er utilfredse med kommunens afgørelse i fx tvangsanbringelsessager. Men i 98 procent af tilfældene stadfæster Ankestyrelsen kommunernes afgørelser.

  Whistleblower: Vi ved ikke, om vi fjerner de forkerte børn

  Et beskikket medlem af Ankestyrelsen står nu frem med hård kritik af afgørelser i tvangsfjernelsessager i styrelsen. 'Der bliver slet ikke lagt vægt på forældrenes dokumentation,' siger han til 24syv.

  Ankestyrelsen omgjorde færre kommunale klagesager

  Nye tal fra Ankestyrelsen viser, at de omgjorde færre kommunale klagesager på social- og beskæftigelsesområdet i 2021 sammenlignet med året før.
  I et sommerhusområde ved Hvide Sande skal 210 sommerhuse enten lovliggøres eller rives ned, har Ankestyrelsen vurderet. Fotoet er fra det smukke Haurvig ved Vesterhavet.

  Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser skal genbehandles

  Ringkøbing-Skjern Kommune har fået pålagt en ærgerlig opgave af Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser i turist-attraktivt område skal nu genbehandles. Hvis kommunens folk skal ud og besigtige hver enkelt grund og se på gamle luftfotos, så bliver det en kæmpe opgave, oplyser afdelingsleder.
  Det ikke er første gang, at ø-kommunen Langeland er i søgelyset for sin forvaltning af lovgivningen på børnesocialområdet.

  Ø-Kommunes håndtering af børnesager atter i søgelyset

  Langeland Kommunes håndtering af børnesager vækker opsigt. Kommunen er meldt til Ombudsmanden og Ankestyrelse, og ministeren skal i samråd. Her er et overblik over sagen.
  Byrådet i Rødovre vil gerne stille krav i forbindelse med salget af en grund om, at der skal opføres "betalbare boliger". Men den går ikke, vurderer Ankestyrelsen.

  Kommune må ikke sælge grund med krav om byggeri af ‘betalbare boliger’

  I Rødovre Kommune vil byrådet gerne have opført flere lejeboliger, som folk med almindelige indkomster kan få råd til at bo i. Men kommunen må ikke stille krav til en køber af en grund om, at der skal opføres 'betalbare boliger', vurderer Ankestyrelsen.

  Så mange socialsager taber din kommune – se tallene her

  Statsrevisorerne kritiserer, at Ankestyrelsen har omgjort kommunernes afgørelser i mere end en tredjedel af sagerne fra 2013-2021 på handicapområdet. Se din kommunes omgørelsesprocent her.
  For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

  Private handicapkonsulenter spøger stadig

  Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
  Ankestyrelsen har på foranledning fra Folketingets Ombudsmand at iværksætte flere tiltag for at sikre, at datoangivelserne på breve fra kommunale myndigheder ikke ændres.

  Endelige kommunale dokumenter må ikke ændre dato

  Efter Folketingets Ombudsmands undersøgelse af en sag har Ankestyrelsen besluttet at iværksætte flere tiltag for at sikre, at datoangivelserne på breve fra kommunale myndigheder ikke ændres, når brevene bliver sendt videre.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: