Almene boliger

  Almene boliger

  Kaare Dybvad præsenterede i oktober 2021 et stort udspil, som har en ambition om at få bygget 22.000 nye almene boliger frem mod 2035. Det plan kan nu være i fare på grund af de stigende priser i byggebranchen oplyser BL – Danmarks Almene Boliger.

  Op mod 73 procent af alment boligbyggeri er trukket tilbage

  Størstedelen af almene boligbyggerier er opgivet eller sat på pause. Det er en helt usædvanlig situation, oplyser BL – Danmarks Almene Boliger til NB-Medier.
  Byrådet i Rødovre vil gerne stille krav i forbindelse med salget af en grund om, at der skal opføres "betalbare boliger". Men den går ikke, vurderer Ankestyrelsen.

  Kommune må ikke sælge grund med krav om byggeri af ‘betalbare boliger’

  I Rødovre Kommune vil byrådet gerne have opført flere lejeboliger, som folk med almindelige indkomster kan få råd til at bo i. Men kommunen må ikke stille krav til en køber af en grund om, at der skal opføres 'betalbare boliger', vurderer Ankestyrelsen.
  Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad S) afviser meget klart at lade ukrainske flygtninge flytte ind i udsatte boligområder.

  Minister afviser klart at ukrainere kan flytte ind i udsatte boligområder

  Bolig- og indenrigsministeren hælder et forslag fra KL om ukrainske flygtninge i udsatte boligområder ned ad brættet i et svar til Folketinget.

  Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

  Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.
  Det lyder simpelt: Bekæmp hjemløshed ved at give de hjemløse et hjem. Det er rammen for Housing First, som på sigt kan give kommunerne en økonomisk gevinst.

  Housing First kan give kommuner økonomisk gevinst

  Socialstyrelsen har sammen med fire kommuner gennemført et projekt om at sikre unge hjemløse en fast bolig, og resultaterne viser, at det også kan give kommunerne en økonomisk gevinst.
  Renovering af almene boliger til to milliarder bliver udskudt, siger finansministeren.

  Renoveringer af almene boliger for milliarder udskudt

  Aftalepartier udskyder nye renoveringer af almene boliger for to milliarder kroner ifølge finanslov.
  Regeringen vil bringe antallet af hjemløse ned og afskaffe langvarig hjemløshed. Det skal blandt andet ske ved at sikre flere billige boliger, individuelt tilpasset bostøtte og omlægning af refusionsordningen. (Arkivfoto).

  S vil hjemløshed til livs med billige boliger og personlig støtte

  Med nyt udspil skal kommunerne motiveres økonomisk til at hjælpe hjemløse ud af herberg og ind i egen bolig.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) holdt pressemøde i København tirsdag formiddag, hvor de præsenterede regeringens boligudspil.

  Overblik: Regeringen vil bygge boliger til studerende og udsatte

  Regeringens boligudspil indeholder blandt andet muligheder for kommunerne om at stille krav i lokalplanerne om 33 procent af boligerne skal forbeholdes almene boliger.
  "Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

  Ny fond på 10 milliarder kroner for blandede byer

  Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal sikre, at folk med almindelige indtægter kan finde lejeboliger i de større byer. Der skal også være flere ungdomsboliger.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har over for Berlingske løftet lidt af sløret for et stort boligudspil rettet mod hovedstaden, som han præsenterer tirsdag. (Arkivfoto)

  Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor

  I regeringens boligudspil skal almennyttige boligselskaber have hjælp til opkøb i den private boligsektor.
  'Vi har brug for endnu flere boliger, som er til at betale. Derfor vil regeringen gøre det muligt at opføre mere end 20.000 flere almene boliger over de næste 10-15 år. De fleste vil blive bygget i de større byer,' sagde statsminister Mette Frederiksen i sin åbningstale.

  Regeringen vil bygge over 20.000 almene boliger i store byer

  Åbningstalle: Statsministeren savner en tid, da folk boede sammen på kryds og tværs, da det giver mere forståelse for andre.
  Tallene for skimmelsvamp i en lejlighed ejet af Frederiksberg Kommune var alarmerende. Men problemet blev ikke løst.

  Kommune plaget af skimmelsvamp: Mug og skimmel vokser på møblerne

  En borgers kommuneejet lejlighed blev skimmelsaneret for 400.000 i 2017. Men årsagen til, at der kommer skimmel, blev ikke fjernet, så nu er kommunen i gang igen. Borgmester erkender, at det ikke er godt nok.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: