Almene boliger

  Almene boliger

  Ministerium regner med mere gang i flere byggeprojekter i de kommende år som følge af nyt tiltag.

  Nyt tiltag skal sætte skub i byggeri af 1400 almene boliger

  Høje priser har gjort, at byggerier ikke har kunnet leve op til beløbskrav. Det skal nyt tiltag hjælpe på.
  Nina Smith har som medlem af både Socialkommissionen, Velfærdskommissionen, Dagpengekommissionen og som økonomisk vismand sat sine aftryk på store samfundsreformer de seneste 30 år.

  Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer

  Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) gæstede torsdag på Valby Station. Sammen med statsministeren mødtes han med tryghedsvagter på S-togsstationerne Valby Station og Rødovre Station.

  En ud af tre borgere i udsatte boligområder oplever bandeaktivitet

  Det bliver en af Mattias Tesfayes største prioriteter i efteråret at hindre rekruttering af bandemedlemmer.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekræftede i et samråd tirsdag, hvad hans forgænger Kaare Dybvad allerede havde tilkendegivet, nemlig at man gerne vil se på om Herlev-modellen kan lovliggøres

  Minister: Herlev-model kortslutter ikke markedet for friplejehjem

  Venstres boligordfører Heidi Bank udtrykte på et samrådsmøde med Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekymring for, at en Herlev-model vil kortslutte friplejeboligmarkedet. Den præmis køber ministeren ikke. Læs her hvorfor.
  Kommunerne får god tid til at følge, om ukrainske flygtninge sender boligområder på trist liste. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

  Minister til kommunerne: Frygt ikke for at ukrainere får boligområder på trist liste foreløbig

  Kommuner, som huser ukrainske flygtninge i meget udsatte boligområder, skal ikke foreløbigt frygte, at boligområder havner på den triste liste over såkaldte parallelsamfund. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i et svar til Folketinget.
  Afgående minister Kaare Dybvad Bek (S) har et klart budskab til kommunerne og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K): I må leve med risikoen for at udsatte boligområder kan havne på ærgerlige lister, hvis I huser ukrainere der.

  Regeringen fastholder: Ukrainere kan i værste fald sende boligområder på ærgerlige lister

  Kommunerne må nu henvise ukrainere til at bo i udsatte boligområder. Men kommunerne må leve med, at ukrainerne i værste fald kan sende områderne på de ærgerlige lister over parallelsamfund (tidligere ghettolister), fastslår minister.
  I første omgang var meldingen fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og regeringen, at fordrevne ukrainere som udgangspunkt ikke skulle bo i udsatte boligområder. Men det er der nu mulighed for. (Arkivfoto).

  Nu får ukrainere lov til at bo i udsatte boligområder

  Hidtil har ukrainere i forhold til loven om parallelsamfund været kategoriseret som tredjeverdensborgere.
  I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

  Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

  Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
  Kaare Dybvad præsenterede i oktober 2021 et stort udspil, som har en ambition om at få bygget 22.000 nye almene boliger frem mod 2035. Det plan kan nu være i fare på grund af de stigende priser i byggebranchen oplyser BL – Danmarks Almene Boliger.

  Op mod 73 procent af alment boligbyggeri er trukket tilbage

  Størstedelen af almene boligbyggerier er opgivet eller sat på pause. Det er en helt usædvanlig situation, oplyser BL – Danmarks Almene Boliger til NB-Medier.
  Byrådet i Rødovre vil gerne stille krav i forbindelse med salget af en grund om, at der skal opføres "betalbare boliger". Men den går ikke, vurderer Ankestyrelsen.

  Kommune må ikke sælge grund med krav om byggeri af ‘betalbare boliger’

  I Rødovre Kommune vil byrådet gerne have opført flere lejeboliger, som folk med almindelige indkomster kan få råd til at bo i. Men kommunen må ikke stille krav til en køber af en grund om, at der skal opføres 'betalbare boliger', vurderer Ankestyrelsen.
  Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad S) afviser meget klart at lade ukrainske flygtninge flytte ind i udsatte boligområder.

  Minister afviser klart at ukrainere kan flytte ind i udsatte boligområder

  Bolig- og indenrigsministeren hælder et forslag fra KL om ukrainske flygtninge i udsatte boligområder ned ad brættet i et svar til Folketinget.

  Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

  Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.