Almene boliger

  Almene boliger

  Kommunerne får god tid til at følge, om ukrainske flygtninge sender boligområder på trist liste. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

  Minister til kommunerne: Frygt ikke for at ukrainere får boligområder på trist liste foreløbig

  Kommuner, som huser ukrainske flygtninge i meget udsatte boligområder, skal ikke foreløbigt frygte, at boligområder havner på den triste liste over såkaldte parallelsamfund. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i et svar til Folketinget.
  Afgående minister Kaare Dybvad Bek (S) har et klart budskab til kommunerne og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K): I må leve med risikoen for at udsatte boligområder kan havne på ærgerlige lister, hvis I huser ukrainere der.

  Regeringen fastholder: Ukrainere kan i værste fald sende boligområder på ærgerlige lister

  Kommunerne må nu henvise ukrainere til at bo i udsatte boligområder. Men kommunerne må leve med, at ukrainerne i værste fald kan sende områderne på de ærgerlige lister over parallelsamfund (tidligere ghettolister), fastslår minister.
  I første omgang var meldingen fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og regeringen, at fordrevne ukrainere som udgangspunkt ikke skulle bo i udsatte boligområder. Men det er der nu mulighed for. (Arkivfoto).

  Nu får ukrainere lov til at bo i udsatte boligområder

  Hidtil har ukrainere i forhold til loven om parallelsamfund været kategoriseret som tredjeverdensborgere.
  I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

  Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

  Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
  Kaare Dybvad præsenterede i oktober 2021 et stort udspil, som har en ambition om at få bygget 22.000 nye almene boliger frem mod 2035. Det plan kan nu være i fare på grund af de stigende priser i byggebranchen oplyser BL – Danmarks Almene Boliger.

  Op mod 73 procent af alment boligbyggeri er trukket tilbage

  Størstedelen af almene boligbyggerier er opgivet eller sat på pause. Det er en helt usædvanlig situation, oplyser BL – Danmarks Almene Boliger til NB-Medier.
  Byrådet i Rødovre vil gerne stille krav i forbindelse med salget af en grund om, at der skal opføres "betalbare boliger". Men den går ikke, vurderer Ankestyrelsen.

  Kommune må ikke sælge grund med krav om byggeri af ‘betalbare boliger’

  I Rødovre Kommune vil byrådet gerne have opført flere lejeboliger, som folk med almindelige indkomster kan få råd til at bo i. Men kommunen må ikke stille krav til en køber af en grund om, at der skal opføres 'betalbare boliger', vurderer Ankestyrelsen.
  Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad S) afviser meget klart at lade ukrainske flygtninge flytte ind i udsatte boligområder.

  Minister afviser klart at ukrainere kan flytte ind i udsatte boligområder

  Bolig- og indenrigsministeren hælder et forslag fra KL om ukrainske flygtninge i udsatte boligområder ned ad brættet i et svar til Folketinget.

  Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

  Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.
  Det lyder simpelt: Bekæmp hjemløshed ved at give de hjemløse et hjem. Det er rammen for Housing First, som på sigt kan give kommunerne en økonomisk gevinst.

  Housing First kan give kommuner økonomisk gevinst

  Socialstyrelsen har sammen med fire kommuner gennemført et projekt om at sikre unge hjemløse en fast bolig, og resultaterne viser, at det også kan give kommunerne en økonomisk gevinst.
  Renovering af almene boliger til to milliarder bliver udskudt, siger finansministeren.

  Renoveringer af almene boliger for milliarder udskudt

  Aftalepartier udskyder nye renoveringer af almene boliger for to milliarder kroner ifølge finanslov.
  Regeringen vil bringe antallet af hjemløse ned og afskaffe langvarig hjemløshed. Det skal blandt andet ske ved at sikre flere billige boliger, individuelt tilpasset bostøtte og omlægning af refusionsordningen. (Arkivfoto).

  S vil hjemløshed til livs med billige boliger og personlig støtte

  Med nyt udspil skal kommunerne motiveres økonomisk til at hjælpe hjemløse ud af herberg og ind i egen bolig.
  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) holdt pressemøde i København tirsdag formiddag, hvor de præsenterede regeringens boligudspil.

  Overblik: Regeringen vil bygge boliger til studerende og udsatte

  Regeringens boligudspil indeholder blandt andet muligheder for kommunerne om at stille krav i lokalplanerne om 33 procent af boligerne skal forbeholdes almene boliger.