Borgmester i Køge Kommune samt næstformand i Socialdemokratiet. Marie Stærke har både godt og skidt at sige om ghettolisten. (Arkiv)

Borgmester: Både godt og skidt følger med ghettolisten

Køges borgmester - og næstformand i Socialdemokratiet - har et ambivalent forhold til ghettolisten. Et borgerforslag om at droppe listen har sendt spørgemålet om listens afskaffelse til debat.
Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør er igen kommet på regeringens liste over ghettoer.

Ghettolisten næsten halveret

Antallet af ghettoer er næsten halveret fra 28 til 15, og der er ingen nye ghettoer kommet til i løbet af det seneste år. Det viser ny opgørelse. Se de kommuner, som er sluppet af med ghetto-stemplede områder.
Beboere i Mjølnerparken i København forsøger ligesom beboere i andre ghettoer med juridiske midler at forhindre opsigelser.

Beboere i flere ghettoer nægter at flytte

Med stævninger og klager forsøger beboere i flere ghettoer at få bremset opsigelser og nedrivning af boliger. Få overblikket her.
Udvalgsformand Merete Due Paarup (R) er stærkt bekymret over genhusningsprojekt i Kolding Kommune.

Ghetto-indsats giver store bekymringer

Udvalgsformand i Kolding slår alarm: Beboere i knap 1.100 lejligheder i ghetto skal genhuses, men der er langt fra oveblik over den enorme opgave, der venter kommunen.
Rådmand Brian Dybro (SF) i Odense Kommune savner flere værktøjer fra regeringens side til at få hjemløse vristet ud af kløerne på kriminelle bander.

Kommune: Glem ikke de bløde ghettotiltag

Rådmand i Odense Kommune vil have regeringen til også at tænke i bløde, forebyggende tiltag, der kan hjælpe borgere i udsatte boligområder. Man kan ikke bare være ‘tough on crime’.
Der skal ifølge rådmand i Aarhus bygges flere lejeboliger i den almene sektor, så folk med almindelige indkomster kan bo i byen. (Arkiv)

Aarhus: Vi vil ikke være rigmandsghetto

Lejere i Aarhus betaler mere pr. kvadratmeter i husleje end i København og andre store byer. Rådmand vil opføre flere almennyttige boliger for at vende udviklingen, så mennesker med almindelige indkomster kan bo i storbyen. Se lejeniveauer for alle storbyer her.
Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og unge i Odense Kommune, vil have flere aktiviteter i Vollsmose-bydelen. (Arkiv)

Kan man spille guitar i en ghetto?

Budgetforlig betyder, at Odense Musikskole skifter adresse til ghettoen Vollsmose. Men formanden for musikskolens brugerråd frygter, at det lukke skolen, fordi mange forældre vil trække deres børn væk fra undervisningen på grund af Vollsmoses omdømme.
Der bliver sparet på indsatser i almene boligområder som her Vollsmose i Odense.

Folketinget skærer kraftigt på indsatser i udsatte områder

Der er blevet skåret kraftigt i pengene til indsatser i almene boligområder, hvor der arbejdes med at forebygge kriminalitet og få unge i arbejde. Danmarks Almene Boliger advarer om, at det kan få store konsekvenser, mens boligministeren vil have 'ryddet op i projektmageri.'
Nøjsomhed i Helsingør har været på ghettolisten siden 2018. Otte familier nægter at flytte derfra.

Lejere trukket i retten – nægter at flytte fra ghetto

Tvangsflytninger skal hjælpe boligområde i Helsingør af med ghettostempel. Men flere familier vil ikke flytte, og i dag er der første retsmøde om sagen.
Politikerne på Hillerød Rådhus (billedet) har besluttet at sælge 63 lejligheder i boligsocialt område. Lejerne er bekymrede. (Arkiv)

Kommune sælger ud af omstridte udlejningsboliger

Hillerød Kommune har sat "Til salg"-skilt op ved ti opgange med udlejningsboliger efter årelang kamp med bl.a. skimmelsvamp og dårlige renoveringsprojekter. Lejerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen op eller rive bygningerne ned.
Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
Jens Kristian Hedegaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune om store udgifter for tomme boliger: 'Vi arbejder løbende med at finde løsninger, så vi kan få udgiften bragt ned.'

Tomme boliger koster kommuner millioner

Såkaldt 'tomgangsleje' er et dyrt problem for især landkommunerne, der ikke slipper for millionregningen, når der skal betales husleje for tomme boliger til boligselskaberne.