Allerød Kommune

  Prisstigningerne på fjernvarme i Allerød bliver betragtelige og kommer til at kunne mærkes på de berørte borgere, siger viceborgmesteren.

  Ekstreme gaspriser rammer kommune: Fjernvarmen stiger med 200 procent

  Borgere i Allerød kommune, der er kunder hos AK Fjernvarme, kan se frem til voldsomme prisstigninger per 1. august.
  'De gamle skal i højere grad passe de gamle'. Sådan kan man lidt kækt kalde flere kommuners indsatser for at få flere seniorer i ældreplejen til at blive bare lidt længere.

  Kommuner lægger sig i selen for at fastholde senior-medarbejdere i ældreplejen

  Manglen på sosu'er får nu flere kommuner til at sætte fokus på seniormedarbejderne i ældreplejen. I Aalborg for eksempel lokkes erfarne medarbejdere med bonusser for at blive.
  Den nye forsvarsaftale kommer ikke nødvendigvis landets kaserner og dermed kommuner til gode, mener analytiker.

  Krigsforsker om ny milliardaftale: ‘Borgmestre skal vente med at juble’

  Forsvarets store arbejdspladser har problemer med at fastholde personale - og en analytiker mener, at trods de mange milliarder, der søndag blev lovet - så giver det ikke rum til markante udvidelser.
  Der er nu ti nye anbefalinger til, hvad man som kommune kan gøre for bedre at hjælpe blandt andre psykisk syge misbrugere.

  Ti nye anbefalinger på omstridt område

  Psykisk og fysisk handicappede udgør en stigende udfordring i de fleste kommuner. Nu har et opgaveudvalg i en kommune gransket det specialiserede socialområde og barsler med ti anbefalinger.
  Evakuerede fra Afghanistan ankommer med fly til Københavns Lufthavn. Flere borgmestre er klar til at huse dem.

  Kommuner er åbne for at modtage afghanske flygtninge

  En stribe kommuner er klar til at huse afghanske flygtninge, hvis det bliver relevant. Det viser en rundspørge, som TV 2 Lorry har lavet.
  Der kommer også denne gang til at hænge plakater på træernes stammer ved kommunalvalget, viser lokal debat. Fotoet er fra KV21.

  Træer bliver ikke fredet for valgplakater

  Et forslag om i en kommune at frede træerne for valgplakater ved KV21 bliver ikke gennemført. Man kan ikke lokalt vedtagne egne regler for plakatophængning.
  Borgmestrene Tomas Breddam (t.v.) og Karsten Längerich indbyder nu igen borgerne til dialog og kaffe.

  Borgmestre byder igen på kaffe

  Borgmestre indbyder nu igen borgerne til uformelle kaffemøder. Det har ikke noget med valgkamp at gøre, siger borgmester.
  Der bygges til både helårshus, sommerhus og i erhvervslivet, og det kræver en byggetilladelse, men kommunerne og medarbejderne er pressede, og sagsbunkerne vokser. (Arkiv)

  Byggesagspres sender medarbejdere syge hjem

  Voldsomt arbejdspres i kommunernes byggeafdelinger fører til sygemeldinger, siger fagforbund. ‘Gør noget ved det nu,’ lyder opfordring fra lokal fagforeningsformand.
  Helt urimeligt lange ventetider for håndværkere og borgere i byggesager, får nu borgmester og byråd til at sætte ind med ekstra ressourcer.

  Urimelig lang ventetid får kommune til at ansætte folk

  Kommunerne døjer med stadigt længere sagsbehandlingstider i byggesager. En af kommunerne med meget lange ventetider tager nu affære og ansætter flere medarbejdere.
  Det er lykkedes Holstebro Kommune at forkorte lange ventelister på byggesager med op til fem uger.

  Byggesager: ‘Groteske’ ventetider plager kommune

  Udvalgsformand erkender, at urimeligt lange ventetider på byggesags-ansøgninger ikke er holdbart og lover at gå området igennem. Flere andre kommuner slås også med hober af byggesager.
  Bøgerne er blevet revet væk i forbindelse med det stop for fysiske udlån på bibliotekerne pga. covid-19.

  Lånere hamstrede bøger inden biblioteksnedlukning

  Folkebibliotekerne i de 38 delvist nedlukkede kommuner oplevede en storm af lånere, der ville hente læsestof til perioden med nye coronarestriktioner.
  Gennem flere år har der været store problemer med for meget skrald og musikstøj på havnefronten i København. Kommunale vægtere kunne begrænse skaderne, mener Venstre-borgmester.

  Regeringen vil lade kommuner få eget vagtværn

  Står det til regeringen skal kommunerne have lov til at oprette deres eget vagtværn for at sikre 'ro og orden' på offentlige områder. Blandt borgmestre er der delte meninger om forslaget til kommunale 'tryghedsvagter' som hjælp til politiet.