Der bygges til både helårshus, sommerhus og i erhvervslivet, og det kræver en byggetilladelse, men kommunerne og medarbejderne er pressede, og sagsbunkerne vokser. (Arkiv)

Byggesagspres sender medarbejdere syge hjem

Voldsomt arbejdspres i kommunernes byggeafdelinger fører til sygemeldinger, siger fagforbund. ‘Gør noget ved det nu,’ lyder opfordring fra lokal fagforeningsformand.
Helt urimeligt lange ventetider for håndværkere og borgere i byggesager, får nu borgmester og byråd til at sætte ind med ekstra ressourcer.

Urimelig lang ventetid får kommune til at ansætte folk

Kommunerne døjer med stadigt længere sagsbehandlingstider i byggesager. En af kommunerne med meget lange ventetider tager nu affære og ansætter flere medarbejdere.
Udvalgsformand lover, at de lange ventetider på byggetilladelser nu får politisk opmærksomhed. (Arkiv)

Byggesager: ‘Groteske’ ventetider plager kommune

Udvalgsformand erkender, at urimeligt lange ventetider på byggesags-ansøgninger ikke er holdbart og lover at gå området igennem. Flere andre kommuner slås også med hober af byggesager.
Bøgerne er blevet revet væk i forbindelse med det stop for fysiske udlån på bibliotekerne pga. covid-19.

Lånere hamstrede bøger inden biblioteksnedlukning

Folkebibliotekerne i de 38 delvist nedlukkede kommuner oplevede en storm af lånere, der ville hente læsestof til perioden med nye coronarestriktioner.
Gennem flere år har der været store problemer med for meget skrald og musikstøj på havnefronten i København. Kommunale vægtere kunne begrænse skaderne, mener Venstre-borgmester.

Regeringen vil lade kommuner få eget vagtværn

Står det til regeringen skal kommunerne have lov til at oprette deres eget vagtværn for at sikre 'ro og orden' på offentlige områder. Blandt borgmestre er der delte meninger om forslaget til kommunale 'tryghedsvagter' som hjælp til politiet.
Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. (Arkiv)

Borgmestre går sammen i kamp for tryggere skoleveje

Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. Men modsat i vores nabolande kan kommunerne ikke selv tage beslutningen.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: