Albertslund Kommune skal nu spare 1 mio. kroner på biblioteket i fht. budget 2020, og det betyder reduceret åbningstid.

Besparelser rammer bibliotekets åbningstid

Kommunerne har nu vedtaget, hvor besparelserne i budget 2020 skal findes. I Albertslund Kommune betyder det, at borgerne får færre timer til at låne bøger på biblioteket - stik imod landstendensen.
Kommunerne Aarhus og København fremhæves i regeringens 'Klimaprogram 2020', fordi de i samarbejde prøver på at gøre indkøb til måltider mere miljørigtige.

Regeringen: Offentlige indkøb skal være langt grønnere

Inden årets udgang skal der være en strategi for at gøre alle kommunale, regionale og statslige indkøb grønnere. Det fremgår af regeringens nye klimaprogram. 'For at fremme grønne indkøb, bør man lave en forpligtende aftale i den årlige økonomiaftale,' vurderer erfaren borgmester.
Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen (S), sender uforbeholden undskylding til pårørende og strammer op på praksis efter tragisk dødsfald i midlertidig anbringelsessag. (Arkiv)

Kommune ændrer procedurer efter dødsfald

Albertslund Kommune ændrer nu praksis og procedurer i forvaltningen. Blandt andet skal der være klarere og bedre kommunikation. Det sker, efter at kommunen har fået hård kritik i ekstern undersøgelse af en borgers tragiske død.