Marie-Louise Nielsen er formand for Nye Borgerlige Vestegnen. Her forventer hun at kunne stille op i mindst tre kommuner med KV21 - måske fire. (Arkiv)

Nye Borgerlige klar til at indtage Vestegnen ved København

Lokale kandidater og partiforeninger for Nye Borgerlige skyder i disse måneder op overalt i landet. Seneste på den københavnske vestegn, hvor partiet er ved at etablere sig i flere kommuner.

Ni kommuner har lavet aftale med kulturministeren

Kultur og sundhed er kommet med i den nye kulturaftale mellem Danmarks største kulturregion - Kulturmetropolen - og kulturminister Joy Mogensen. Aftalen forlænger samarbejdet mellem de ni kommuner.
Lennart Henriksen blev fundet død foran sin rehabiliteringsbolig tidligere i år, nu rejser familiens advokat erstatning på baggrund af brud på menneskerettighedskonventionen. Sagen er blandt andet blevet dækket af TV2 Lorry.

Fundet død på rehabiliteringscenter: Kræver erstatning for brud på menneskerettigheder

Familien til Lennart Henriksen, der tidligere i år blev fundet død på det rehabiliteringscenter, hvor han boede, kræver nu en stor erstatning for brud på menneskerettighederne. Der er hårde anklager mod kommunen.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
Albertslund Kommune skal nu spare 1 mio. kroner på biblioteket i fht. budget 2020, og det betyder reduceret åbningstid.

Besparelser rammer bibliotekets åbningstid

Kommunerne har nu vedtaget, hvor besparelserne i budget 2020 skal findes. I Albertslund Kommune betyder det, at borgerne får færre timer til at låne bøger på biblioteket - stik imod landstendensen.
Kommunerne Aarhus og København fremhæves i regeringens 'Klimaprogram 2020', fordi de i samarbejde prøver på at gøre indkøb til måltider mere miljørigtige.

Regeringen: Offentlige indkøb skal være langt grønnere

Inden årets udgang skal der være en strategi for at gøre alle kommunale, regionale og statslige indkøb grønnere. Det fremgår af regeringens nye klimaprogram. 'For at fremme grønne indkøb, bør man lave en forpligtende aftale i den årlige økonomiaftale,' vurderer erfaren borgmester.
Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen (S), sender uforbeholden undskylding til pårørende og strammer op på praksis efter tragisk dødsfald i midlertidig anbringelsessag. (Arkiv)

Kommune ændrer procedurer efter dødsfald

Albertslund Kommune ændrer nu praksis og procedurer i forvaltningen. Blandt andet skal der være klarere og bedre kommunikation. Det sker, efter at kommunen har fået hård kritik i ekstern undersøgelse af en borgers tragiske død.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger