Byrådsmedlemmer i Albertslund er overraskede over omfanget af sexisme i egne rækker.

Krævede undersøgelse af ‘uacceptabel adfærd’ i byråd: Nu er han mere rystet

Alternativets medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune ville have undersøgelse af sexisme blandt kollegerne, fordi han mener, at der er tendenser til uacceptabel adfærd.
Undersøgelse viser, at nogle medlemmer af kommunalbestyrelse har oplevet krænkende adfærd af forskellig karakter.

Byrådsmedlem udsat for seksuelt overgreb

En undersøgelse af sexisme i kommunalbestyrelsen i Albertslund afslører, at nogle medlemmer har oplevet krænkende adfærd af forskellig karakter.
"På baggrund af de sager, der er kommet frem i pressen, har vi en berettiget tvivl om, at de ikke lever op til de betingelser, vi har i vores indkøbspolitik og vores sociale klausuler," siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune.

Kommune lægger Nemlig.com på is

Albertslund Kommune vælger ligesom Odense at boykotte Nemlig.com. Online supermarkedet lever ikke op til Albertslunds indkøbspolitik. Her onsdag aften diskuterer man Nemlig.com i byrådet i Gladsaxe.
Det kan gå hårdt ud over de nye skoleelever, hvis deres skole lukker ned under skolestarten, mener forældre. Borgmester lover at gå videre med bekymringen.

Forældre frygter nedlukning: Lad SFO-børnene blive i skole

Forældre over hele landet er bekymrede for, at reglen om de lokale sognenedlukninger vil ødelægge børnenes skolestart. Borgmester bringer bekymringen videre til regeringen.
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

Mål din kommune mod andre

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive noget klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Tjek din kommune på Danmarkskort.
Butikscentre risikerer at blive lukket ned igen med meget kort varsel, hvis der bliver for mange smittede i lokalområdet.

Ny corona-automatik i kommunerne for nedlukning af butikslivet

Butikslivet i kommunerne kan nu blive lukket ned efter nogenlunde samme model, som der lige er indført på skole-området. Det vil sige, når coronasmitten når et bestemt niveau, så skal f.eks. centre og frisører lukkes. Lige nu er den nye automatik kun i brug i én kommune.
Marie-Louise Nielsen er formand for Nye Borgerlige Vestegnen. Her forventer hun at kunne stille op i mindst tre kommuner med KV21 - måske fire. (Arkiv)

Nye Borgerlige klar til at indtage Vestegnen ved København

Lokale kandidater og partiforeninger for Nye Borgerlige skyder i disse måneder op overalt i landet. Seneste på den københavnske vestegn, hvor partiet er ved at etablere sig i flere kommuner.

Ni kommuner har lavet aftale med kulturministeren

Kultur og sundhed er kommet med i den nye kulturaftale mellem Danmarks største kulturregion - Kulturmetropolen - og kulturminister Joy Mogensen. Aftalen forlænger samarbejdet mellem de ni kommuner.
Lennart Henriksen blev fundet død foran sin rehabiliteringsbolig tidligere i år, nu rejser familiens advokat erstatning på baggrund af brud på menneskerettighedskonventionen. Sagen er blandt andet blevet dækket af TV2 Lorry.

Fundet død på rehabiliteringscenter: Kræver erstatning for brud på menneskerettigheder

Familien til Lennart Henriksen, der tidligere i år blev fundet død på det rehabiliteringscenter, hvor han boede, kræver nu en stor erstatning for brud på menneskerettighederne. Der er hårde anklager mod kommunen.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
Albertslund Kommune skal nu spare 1 mio. kroner på biblioteket i fht. budget 2020, og det betyder reduceret åbningstid.

Besparelser rammer bibliotekets åbningstid

Kommunerne har nu vedtaget, hvor besparelserne i budget 2020 skal findes. I Albertslund Kommune betyder det, at borgerne får færre timer til at låne bøger på biblioteket - stik imod landstendensen.
Kommunerne Aarhus og København fremhæves i regeringens 'Klimaprogram 2020', fordi de i samarbejde prøver på at gøre indkøb til måltider mere miljørigtige.

Regeringen: Offentlige indkøb skal være langt grønnere

Inden årets udgang skal der være en strategi for at gøre alle kommunale, regionale og statslige indkøb grønnere. Det fremgår af regeringens nye klimaprogram. 'For at fremme grønne indkøb, bør man lave en forpligtende aftale i den årlige økonomiaftale,' vurderer erfaren borgmester.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: