Afgørelser

  Mange gange gav en fødeklinik fejlagtige oplysninger om et fosters såkaldte gestationsalder, da der skete omvisitering fra klinik til sygehus. På den og andre måder blev Region Sjælland svindlet for 295.500 kroner. (Arkiv)

  Jordemoder dømmes for at snyde det offentlige mange gange

  Region Sjælland blev ført bag lyset ved fødekliniks angivelse af fostres alder, fastslår Retten i Næstved.
  Borgmesteren i Hjørring Kommune er bekymret for den ulige indflydelse Ældre Sagen og dens administrerende direktør Bjarne Hastrup (Billedet) har ind på Christiansborg pga de mange vælgere Ældre Sagen repræsentere.

  Hjørring Kommune: Ældre Sagen skal betale sagsomkostningerne

  'Vi er helt rundtossede. Vi kan simpelthen ikke forstå de argumenter, Ældre Sagen kommer med,' siger borgmester Arne Boelt i en kommentar til sagen om Havbakken. Han mener, at Ældre Sagen har brugt et sæt argumenter ude i medierne, men stævnet kommunen for noget andet.
  Borgmester Jørn Pedersen (V) ser gerne, at en kommende epidemistyrelse får adresse i Kolding Kommune. (Arkiv)

  Kolding melder sig ind i kamp om ny epidemistyrelse

  Borgmester og lokal MF’er skruer op for charmen og foreslår Kolding som værtsby for den kommende epidemistyrelse. Kampen om placeringen er indledt.
  Borgere, der bor i Aarhus Midtby, kan fortsat parkere gratis, hvor de bor. Ordningen blev sat i verden, da coronakrisen ramte landet. (Arkiv)

  Gratis coronaparkering forlænges

  Borgerne i centrum af Aarhus kan fortsat parkere gratis på parkeringspladserne. Byrådet har forlænget den midlertidige ordning frem til 8. juni.
  Børnehaver, vuggestuer og SFO'er har stået stille siden midten af marts, men forældrene er alligevel blevet opkrævet betaling for pasningen. (Arkivfoto)

  Børnefamilier får penge retur

  Slagelse Kommune erkender, at man ikke kan kræve penge ind for noget, man ikke leverer. Børnefamilierne kan dog 'kun' forvente at få halvdelen af deres betaling tilbage.
  Store kommuner sadler om og følger nu Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at sende pædagoger på arbejde, selvom der er coronasmitte i hjemmet. Mindre kommuner holder dog fast. (Arkivfoto)

  Kommunal kovending: Pædagoger med syge i hjemmet skal arbejde

  Aarhus og Aalborg sadler om og følger nu Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at sende kommunalt ansatte på arbejde, selvom der er coronasmitte i hjemmet.
  Swati Joshi underskriver erklæringen og udveksler håndtryk med Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester ved en grundlovsceremoni i februar. Ceremonien er sat på pause på grund af coronavirusset.

  Regeringen vil sætte krav om håndtryk for nye statsborgere i bero

  For at undgå coronasmitte vil regeringen suspendere regel om, at nye statsborgere skal give hånd. 2.700 nye og kommende statsborgere er sat i venteposition.
  De første trin i den gradvise genåbning af landet bliver udvidet på grund af en positiv udvikling. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

  OVERBLIK: Sådan vil regeringen genåbne Danmark

  11. marts lukkede statsministeren og regeringen for store dele af landet for at begrænse coronaepidemien. I dag begynder den gradvise genåbning.
  Med to meter mellem sig måtte Folketingets medlemmer tirsdag aften stemme om en hastelov med yderligere foranstaltninger for at forebygge og inddæmme udbredelsen af coronavirus.

  Regeringen kan fremover forbyde forsamlinger på mere end to

  Selv om en ny hastelov er vedtaget, er det ikke sikkert, at det nuværende forsamlingsforbud bliver skærpet.
  Skatteminister Morten Bødskov (S) har forhandlet en aftale på plads med de offentligt ansattes fagforbund. (Arkivfoto) -

  Offentligt ansatte skal holde fridage under coronakrise

  Offentligt ansatte skal holde op til fem dage fri under coronahjemsendelsen, står der i ny aftale mellem regeringen, KL og Forhandlingsfællesskabet.

  Kommuner må ikke aflyse hjemmehjælp på grund af smittespredning

  Flere kommuner har over en bred kam suspenderet den praktiske hjælp og rengøring til de ældre borgere for at reducere smittespredningen, men det må man altså ikke. Det fremgår dels af en ny bekendtgørelse, dels af et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet. Læs her hvordan ny lovgivning fortolkes.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronavirus. Hun annoncerer blandt andet, at det ikke længere vil være tilladt at samle sig til arrangementer, begivenheder eller aktiviteter med flere end ti personer.

  Regeringen forbyder forsamlinger på over ti personer

  Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på over ti personer for at mindske udbredelsen af coronavirus. Forbuddet er trådt i kraft onsdag kl. 10.00.