affaldsindsamling

  affaldsindsamling

  Professor pointerer, at sorteringsanlæg til restaffald er meget bedre til at sortere især plast, end borgerne er hjemme i køkkenet.

  Ekspert: Affaldssortering er slået fejl – bakkes op af skraldemænd

  Førende forsker kalder regeringens affaldsstrategi for en dyr fejl - sorteringsanlæg med robotter er langt mere effektive, mener han. Ude på gader og veje er skraldemændene enige.
  Mange af landets kommuner er ikke nået i mål med ny affaldsordning inden for tidsfristen.

  En tredjedel af landets kommuner udskyder affaldsordning

  35 kommuner mangler tilstrækkeligt med spande og skraldebiler for at kunne indføre affaldsordning. De har derfor søgt om en forlænget frist.
  34 kommuner er stadig ikke kommet i gang med ønsket affaldssortering halvandet år efter, ordningen skulle have været trådt i kraft.

  Hver tredje kommune stadig ikke i gang med affaldssortering

  I sommeren 2020 besluttede et flertal i Folketinget, at kommunerne senest 1. juli 2021 skulle begynde at sortere deres affald i flere fraktioner. Men halvandet år senere er 34 kommuner endnu ikke kommet i gang, og de beder nu om endnu en udsættelse.
  Hos DI Transport er man bekymret for, at en kommunalpolitisk dagsorden om grøn omstilling kan blive brugt som skalkeskjul for hjemtagning.

  Hjemtagning – drevet af grøn omstilling – er endt med indkøb af diesel

  Københavns Kommunes hjemtagning af affaldsindsamling skulle styrke klimaet. Men nu kaldes hjemtagningen 'en pyntegrøn omstilling' af brancheorganisation, fordi kommunen anvender dieselgeneratorer til at oplade el-skraldebiler.
  Farveseparering med Optibag er meget udbredt i Sverige og Norge, men anlægget, som ved hjælp af scannere sorterer de grønne poser fra, er det eneste af sin slags i Danmark.

  Kommune satser på højteknologisk sortering af madaffald

  Aalborg Kommune skal i samarbejde med en privat virksomhed bygge - samt eje og drifte - et anlæg til madaffald de næste 18 år. Anlægget er det eneste af sin slags i landet.
  Kommunerne kan til glæde for skatteborgerne godt håndtere affaldet langt billigere, fremgår det af analyse fra tænketanken Cepos. Se nede i artiklen hvor meget din kommune angiveligt kan spare.

  Tænketank: Kommunerne kan spare over to milliarder kroner på affaldsområdet

  Hvis alle kommuner gjorde som de mest effektive, så kunne der spares op til 2,6 milliarder kroner årligt på håndteringen af affald. Det fremgår af beregninger foretaget af Cepos. Se her hvor meget din kommune måske kan spare på affaldshåndteringen.
  Henslængte pizzaæsker skal væk fra gadebilledet, mener Københavns overborgmester, der har et nyt forslag om pant på emballagen på vej.

  Overborgmester vil indføre pant på takeaway-emballage

  Kødbyen i København er udset til at være forsøgsområde, hvis overborgmester Sophie Hæstorp Andersen får opbakning til et forslag om et nyt pantsystem for emballage til takeaway.
  Her ses kortet over Hvidovre Kommune og de kuber til glasindsamling, der allerede findes. Borgerne kan selv plotte de steder ind, hvor de mener, nye kuber skal opstilles.

  Kommuner inddrager i stigende grad borgerne i miljøtiltag

  Borgerne har ofte mange meninger om, hvor kommunerne bedst opstiller for eksempel stationer til glas- og papirindsamling og ladestationer til elbiler. Det får flere kommuner til nu direkte at efterspørge borgernes forslag, inden de opsættes.
  Håndteringen af affald i Næstved Kommune giver den tyske koncern Remondis ridser i lakken.

  Kommune får stor erstatning for smadrede skraldespande

  Næstved Kommune vinder voldgiftssag mod Remondis om hårdhændet behandling af affaldsbeholdere. Dermed holdes forbrugerne skadesløse.
  Frederiksberg Kommune var den første kommune i Danmark til udelukkende at indsamle affald med el-skraldebiler. Den slags grønne tiltag kan blive bremset ved en total liberalisering af affaldsmarkedet, advarer borgmester Michael Vindfeldt.

  34 borgmestre på tværs af partier: Liberaliser ikke indsamlingen af affald

  34 borgmestre advarer i et brev ministre om, at det vil få en række negative konsekvenser, hvis regeringen fuldstændig liberaliserer markedet for indsamling og håndtering af affald. Forslag fra konsulentfirmaet Deloitte er ifølge borgmester 'en potentiel bombe under affaldsindsamlingen, som vi kender den i dag.'