Flere østjyske kommuner forventer at samarbejde om logistikken, når de nye affaldssorteringer bliver sat i værk inden for de kommende år. (Arkiv)

Kommuner vil samarbejde om skraldesortering

Fire kommunale affaldsselskaber vil gå sammen om at indføre de samme sorteringsmetoder. Nu er det op til politikerne at afgøre, om der skal være fælles fodslag.
Forbrændingsanlægget under det ikoniske 'Energitårn' ved Roskilde står til at lukke. Det ryster borgmester og formand for affaldsselskabet ARGO, Niels Hörup.

‘Jeg fik et chok i går’

KL anbefaler lukning af 10 forbrændingsanlæg inden 2030. Kommunalpolitikere møder anbefalingen med overraskelse og protester. KL-formanden mener, at kommunerne skal have ca. 1,5 milliarder kroner i kompensation, så forbrugerne ikke får højere priser.
Argo Roskilde er et af de affaldsanlæg, som skal lukkes inden 2030. Det er KL, der har udpeget i alt 10 anlæg. (Arkiv)

KL udpeger 10 affaldsanlæg, der skal lukke inden 2030

Ifølge affaldsaftale har KL nu udpeget de 10 mindst effektive og mindst miljørigtige anlæg til lukning ud af 23 fordelt i hele landet. Se her, hvilke anlæg der lukkes.
"Vi vil nu nærstudere dommen, inden vi kan udtale os yderligere om dens betydning for de øvrige 97 kommuner," siger direktør i KL Laila Kildesgaard.

Vigtig sag: Højesteret fritager virksomhed for omstridt gebyr

KL og Københavns Kommune tygger på nederlag i principiel sag i Højesteret. Kommunerne risikerer at skulle betale millioner af kroner tilbage efter at have opkrævet lovstridigt gebyr for erhvervsaffald i årevis.
En meget principiel sag om gebyr for erhvervsaffald afgøres mandag i Højesteret.

100 mio. kr. på spil for kommunerne i retssag

Mandag kl. 12 afsiger Højesteret dom i en sag, hvor kommunerne har omkring 100 mio. kr. i klemme. Sagen drejer sig om lovligheden af opkrævede gebyrer for erhvervsaffald.
Rigtig mange byggematerialer kan genanvendes, og med bygcirkulært.dk bliver det nemmere. Her er det 400 gamle lysarmaturer, som man normalt ville have smidt ud. Men via et samarbejde med Fischer Lighting endte de alle med at blive genanvendt.

Ny national portal til genbrug af byggematerialer

En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Kommune står bag initiativet.
"Vi har talt med en del selskaber ... , som er meget bekymrede for, om deres anlæg kommer til at figurere på listen," fortæller direktør i KL Laila Kildesgaard.

KL: Vi får lavet dødslisten over forbrændingsanlæg

Om en måned skal KL have en liste klar over forbrændingsanlæg, som kan nedlægges. Det er et stort slagsmål om arbejdspladser og penge, men KL-direktør ser optimistisk på processen. KL forventer fuld kompensation til de kommuner, som får regningen for lukning af anlæg.
Højesteret skal afgøre, om kommunalt administrationsgebyr vedrørende erhvervsaffald var lovlig.

Principiel sag om affaldsgebyr tages op i Højesteret

En lille sag om 937 kroner og 50 øre begynder her mandag i Højesteret. Sagen handler om et gebyr for erhvervsaffald og kan få betydning for kommuner over hele landet.
Skraldespande specielt designet til mundbind skal forebygge, at brugte mundbind bliver smidt alle mulige steder.

Første kommune får nu skraldespande til mundbind

Brugte mundbind ligger og flyder rundt på fortove og veje. Det dur ikke, og derfor opstiller kommune nu som den første i landet 100 skraldespande specielt til mundbind.
Det bliver ikke uden betingelser, at KL bidrager til at udarbejde en 'dødsliste' over forbrændingsanlæg. Det oplyser KL-næstformand Martin Damm.

KL påtager sig at udarbejde ‘dødsliste’ over forbrændingsanlæg

KL vil godt hjælpe regeringen med at bidrage til den ubehagelige udpegning af, hvilke forbrændingsanlæg der skal lukkes inden 2030.
Borgerne har været glade for på genbrugspladsen i Bogense at kunne købe flis, som f.eks. kan bruges som bund på legepladser og rundt om planter.

Kommune solgte ulovligt perlesten

Bogense Genbrugsplads i Nordfyns Kommune har ulovligt solgt perlesten, flis og grus til private. Det var egentlig bare en service til borgerne, siger direktør.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: