Jørgen Bing er formand for det nordjyske affaldsselskab AVV og medlem af byrådet i Hjørring for SF

Debat: KL’s dødsliste over forbrændingsanlæg var noget ‘makværk’

KL prøvede med sin såkaldte dødsliste at give regeringen et input til, hvilke forbrændingsanlæg, der skal nedlægges især på Sjælland. Men dødslisten var noget makværk fyldt med fejl, skriver Jørgen Bing (SF), som er formand for affaldsselskab i Nordjylland.
I samtlige fynske kommuner vil borgmestrene gøre op med affaldssortering af plast og drikkekartoner. I stedet skal maskiner klare det.

Fynboer vil sætte maskiner til at sortere affald

Fyns kommuner gør klar til opgør. De vil have dispensation, så maskiner kan affaldssortere, og borgere slippe. Ministeren understreger, at den politiske aftale ikke vil forhindre andre løsninger.
Brugte kartoner til mælk og andre fødevarer skal transporteres langt for at blive genanvendt.

‘Hovedløst’ at køre kartoner 500 km for at få dem genanvendt

Regeringen forlanger af kommunerne, at de sorterer brugte kartoner til mælk og juice ud. I Nordjylland kommer det til at betyde, at kartonerne skal fragtes cirka 500 kilometer for at få materialerne genanvendt. Det er 'hovedløst', mener politiker.
Udlevering af gratis poser til madaffald skal gerne gøre en forskel i Egedal Kommune.

Håb om at gratis poser til madaffald kan gøre en forskel

Som en del andre kommuner døjer Egedal med, at borgerne ikke får sorteret madaffald godt nok. Nu vil kommunen uddele gratis poser til madaffald i håb om, at det kan gøre en forskel.
Kommunerne kan håndtere husholdningsaffaldet billigere, konkluderer konsulenter.

Analyse: Kommunerne kan håndtere vores affald betydeligt billigere

Kommunerne kan gøre det både bedre og billigere, når de håndterer husholdningsaffald. Faktisk kan der effektiviseres for op til 600 millioner kroner. Det fremgår af analyse, som KL reagerer skarpt på.
Miljøminister Lea Wermelin (S) og de fleste andre politikere på Christiansborg mister fra tid til anden jordforbindelsen, kan man konstatere i kommunerne.

Kommentar: Mærkedag for manglende jordforbindelse

Torsdag 1. juli er en mærkedag for manglende jordforbindelse på Christiansborg. Denne dag skulle alle kommuner ifølge Folketinget have implementeret sortering af affald i ni fraktioner. Men enhver med blot lidt forstand på affaldshåndtering kunne have sagt sig selv, at datoen var fuldstændig urealistisk, skriver redaktør i denne kommentar.
I sommeren 2020 blev der vedtaget en lov om, at alle danskere skal til at sortere affald i 10 forskellige dele.

Store prisstigninger i vente for ny affaldssortering

Det bliver en dyr fornøjelse for husstandene, når kommunerne fra i dag efter planen skal dele husholdningsaffald op i ti forskellige fraktioner.
Ifølge Miljøstyrelsen har det blandt andet været argumentet om problemer med at skaffe de todelte skraldespande og nødvendige skraldebiler, der har gjort, at mange kommuner har fået dispensation på tidsfristen for den nye affaldsordning.

Kun ni kommuner er klar med ny affaldssortering til tiden

Fra i dag 1. juli skulle alle kommuner sortere borgernes affald i ni dele, men kun ni er klar til opgaven. 'Det var en urealistisk deadline,' siger projektleder.
Fra torsdag skulle borgere i alle landets kommuner efter planen sortere deres husaffald i ni fraktioner.

Blot ni kommuner er klar med ny affaldsordning

Kun få kommuner er nået i mål med den nye affaldssortering, der ifølge planen skulle være klar til på torsdag. 'Vi har udvist rettidig omhu,' lyder det fra en kommune, der er kommet i gang.

KL og affaldsforening: Affaldsplan bliver dyrere end lovet

Mange kommuner når ikke at blive klar til 1. juli med at gennemføre affaldsplan, Folketinget lavede sidste år.

Dansk Erhverv: Kommunale hjemtagningsplaner er en ‘skueproces’

Dansk Erhverv er rystede over udsigten til endnu en kommunal hjemtagning af affaldsindsamling. Denne gang er det Gladsaxe Kommune, der lægger op til en fuld hjemtagning af affaldsindsamlingen.
Kommunerne skal inden 1. juli indføre affaldssortering i ni fraktioner. Det får mange til at spørge borgerne til råds. (Arkiv)

Affald: Kommuner tager borgerne med på råd

I flere kommuner er overvejelserne om fremtidens affaldshåndtering højt på prioriteringslisten. Og der er særligt fokus på at inddrage borgerne og høste fra deres erfaringer.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: