Afbureaukratisering

  Afbureaukratisering

  Den nye regeringen bestående af SVM er klar til at tage et opgør med bureaukrati og sætte kommunerne mere fri af statslig styring.

  Regeringsgrundlag: Unødig kommunal regulering afskaffes

  Regeringen vil grundlæggende forandre den måde, velfærden styres på. Så klar er formuleringen i det nye regeringsgrundlag. Ambitionen er omfattende kommunal frihed under ansvar. Se gennemgang her.
  Christine Brochdorf, der er kommunaldirektør i Egedal Kommune, har arbejdet med at afbureaukratisere i et par år. De er næsten i mål nu.

  Egedal Kommune er snart i mål med afbureaukratisering

  I Egedal Kommune har man sat sig ned og fået et overblik over regler, kommunen selv har opfundet. Dem er man gået i gang med at reducere eller fjerne én efter én. Det arbejde er kommunen snart i mål med.
  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) kan ikke svare på, om udspillet vil betyde fyringer i kommunerne.

  Regeringen vil spare 2,5 milliarder kroner på bureaukrati

  Der skal være færre ansatte på kommunekontorerne, mener regeringen, som vil flytte 2,5 milliarder kroner til "kernevelfærd".

  Kommunaldirektør: Meget bøvl og bureaukrati stammer fra arbejdspladsen

  Høje-Taastrup Kommune har i årevis arbejdet med at fjerne bureaukrati i kommunen. Meget bøvl stammer fra den enkelte arbejdsplads, siger kommunaldirektør.
  De ældre i Aalborg Kommune kan forhåbentlig se frem til at få lidt mere omsorg, fordi der bliver frigjort tid til kerneopgaverne.

  Kommune afbureaukratiserer i egne regler i stor stil

  Aalborg Kommune er i fuld gang med at afskaffe overflødige regler på både ældre- og børneområdet. Processen er vendt på hovedet i forhold til den sædvanlige tilgang til afbureaukratisering. Alene på ældreområdet fjernes nu 122 regler.
  Der kan være et meget stort potentiale i Aalborg-modelen for afbureaukratisering, vurderer ophavsmanden, rådmand Jes Lunde (RV).

  Rådmand: Vi vender tingene på hovedet for at få skub i afbureaukratisering

  Rådmand i Aalborg Jes Lunde (R) er ophavsmand til en model for afbureaukratisering, som kan sprede sig til hele landet. Vi har valgt at bruge omvendt bevisbyrde, og det kan blive effektivt, vurderer Jes Lunde.
  "Vi skal have ryddet op i tåbelige regler. Måske har udvalgene besluttet noget tidligere, som ikke giver mening længe," siger byrådsmedlem Andreas Pourkamali (RV) til Sn.dk.

  Aalborg-idé til afbureaukratisering griber om sig

  Flere kommuner vil nu gøre ligesom Aalborg. Man vil afskaffe alle de dokumentationskrav og administrative opgaver, som ikke er lovpligtige. 'Vi skal have ryddet op i tåbelige regler,' siger byrådsmedlem i Næstved.