Ærø Kommune

  Et af projekterne af huskunstner Nynne Haugaard er konstruktionen af tre domer til brug af Ærøs børn og unge.

  Kunstnere skal skabe sammenhold i kommunerne

  Politisk ønske om mere kunst i kommunerne fik Ærø og Haderslev til at ansøge Kunstfonden om at få tilknyttet en kunstner gennem et år. Ambitionerne er store og resultaterne ligeså. Det handler om identitet, dannelse og stolthed.
  En sag om en fyret overstyrmand har fået ombudsmanden til at se kritisk på en vejledning fra Ærø Kommune.

  Kommunaldirektør ‘lægger sig fladt ned’ for ombudsmanden

  Ombudsmanden fanger kommune i måske misvisende vejledning til ansatte om at ytre sig offentligt. Kommunaldirektøren vil 'lægge sig fladt ned'.
  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) besøgte Center Holmegaard, der bliver et nyt udrejsecenter, ved Bagenkop på Langeland i går.

  Socialdemokratiske borgmestre protesterer mod udrejsecenter

  Tre sydfynske borgmester bakker Langeland op og kritiserer beslutningen om at placere et nyt udrejsecenter på øen. De frygter den negative effekt for hele området.
  Danske småøer og kommuner siger nej tak til gratis færger i den kommende sommer. Man ønsker i stedet indført et helårligt 'landevejsprincip.' (Arkiv)

  Øerne: Hellere landevejsprincip end gratisbillet

  Ø-borgmestre og Sammenslutningen af Danske Småøer foreslår folketingspolitikerne at udvide det såkaldte landevejsprincip til at gælde hele året.
  Tidligere borgmester Knud Gether (V) er overbevist om, at en sammenlægning af tre fynske kommuner er nødvendigt for at sikre en sund udvikling. (Arkiv)

  Tidligere borgmester: Slå ineffektive kommuner sammen

  En tidligere borgmester foreslår at lægge tre kommuner sammen i det sydfynske øhav: ‘Økonomien er elendig og udviklingen er negativ.' Forslaget får kølig modtagelse af de tre nuværende borgmestre.
  Man må ikke uden videre tilbyde potentielle tilflyttere at bo til leje i en kort periode for at smage lidt på livet i en yderkommune.

  Ministerium: Kommuner har ikke hjemmel til lokkemad

  Man må som kommune ikke uden videre udleje huse, som skal lokke folk til at bosætte sig. Det slår ministerium fast. Minister lover at hjælpe yderkommuner.
  BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

  Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

  Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
  Chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune er blevet frifundet i en sag om bestikkelse. (Arkiv)

  Borgerservicechef er frifundet i bestikkelsessag fra Ærø

  Selv om vielseskontoret havde modtaget penge, fandt Retten i Svendborg, at der ikke var tale om bestikkelse.
  I mange år markedsførte Ærø sig selv som 'bryllupsøen'. Men ifølge anklage har alt vedrørende bryllupper ikke været i den skønneste orden på øen. (Arkivfoto)

  Bidrag til julefrokoster bliver til sag om bestikkelse

  Pengene gik direkte til at betale personaleforeningens julefrokost. Men alligevel er chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune tiltalt for at have modtaget bestikkelse fra ægteskabsbureau.
  En leder i Ærø Kommune er under anklager for at have modtaget bestikkelse fra et ægteskabsbureau gennem flere år. På billedet ses øens hovedby, Ærøskøbing. (Arkiv)

  Kommunal leder tiltalt for bestikkelse

  Byret skal i dag tage stilling til, om en leder i en kommune ulovligt har modtaget kontantbeløb gennem en årrække fra et ægteskabsbureau.
  Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

  Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

  Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
  Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

  Økommuner får mindre coronasmitte

  Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.