I mange år markedsførte Ærø sig selv som 'bryllupsøen'. Men ifølge anklage har alt vedrørende bryllupper ikke været i den skønneste orden på øen. (Arkivfoto)

Bidrag til julefrokoster bliver til sag om bestikkelse

Pengene gik direkte til at betale personaleforeningens julefrokost. Men alligevel er chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune tiltalt for at have modtaget bestikkelse fra ægteskabsbureau.
En leder i Ærø Kommune er under anklager for at have modtaget bestikkelse fra et ægteskabsbureau gennem flere år. På billedet ses øens hovedby, Ærøskøbing. (Arkiv)

Kommunal leder tiltalt for bestikkelse

Byret skal i dag tage stilling til, om en leder i en kommune ulovligt har modtaget kontantbeløb gennem en årrække fra et ægteskabsbureau.
Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

Økommuner får mindre coronasmitte

Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.
65-årige borgmester Ole Wej Petersen (S) på Ærø genopstiller ikke til borgmesterposten.

Ærøs borgmester stopper

Ærøs 65-årige borgmester Ole Wej Petersen (S) genopstiller ikke ved kommunalvalget i 2021, selvom han til den tid kun har været borgmester i én periode. Socialdemokratiet peger i stedet på Peter Hansted som ny spidskandidat. Seks borgmestre har nu meddelt, at de ikke genopstiller ved KV21.
Gratis færgebilletter og corona-sommer fik danskerne til at valfarte til småøerne. Nu vil de permanent have sat færgepriserne i højsæsonen ned for at lokke flere turister til.

Småøer vil sænke færgepriser i højsæsonen

Priserne på færgebilletter midt på sommeren skal ned, så endnu flere turister kan lokkes til småøer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. De fire kommuner har sendt deres ønske til regeringen og håber, at succesen med øturisme denne sommer kan overbevise landspolitikerne.
Droner skal som forsøg fragte medicin og blodprøver fra efteråret mellem OUH og Ærø. (Arkiv)

Borgmester hilser sundhedsdroner velkommen

Til efteråret begynder et forsøg med droner, der skal flyve med medicin og blodprøver mellem Ærø, Svendborg og Odense Universitetshospital. Ærøs borgmester er begejstret.
Ole Wej Rasmussen, socialdemokratisk borgmester i Ærø Kommune er harm over, at staten har overtaget kontrollen med kommunale vielser. (Arkiv)

Borgmester er træt af borgerspørgsmål der trækker møder i langdrag

Ærø Kommune har sat 20 minutter af til borgerspørgsmål under byrådsmøderne, men den ordning vil borgmesteren nu styre strammere. 'Kommunalbestyrelsesmedlemmerne begynder at diskutere med hinanden, og det fornemmer man, at der er nogle af spørgerne, der har en interesse i,' siger borgmesteren.
Ole Wej Rasmussen, socialdemokratisk borgmester i Ærø Kommune er harm over, at staten har overtaget kontrollen med kommunale vielser. (Arkiv)

Ny statslig enhed smadrer bryllupsturismen

Der er stor bitterhed at spore i ø-kommunerne Ærø og Langeland. En ellers voksende bryllupsturisme er svundet voldsomt ind, siden staten overtog tildelingen og godkendelsen af vielser.
Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, synes det er urimeligt, at kommunen skal betale til andre i udligning. (Arkiv)

Borgmestre ser vidt forskelligt på udligningsreform

Reaktionerne er vidt forskellige, når borgmestrene vurderer konsekvenserne af den nye udligningsreform, der blev vedtaget i går. Her er både dyb frustration og stor glæde.