Ældrepleje

  Tyske Nadine er sygeplejerske og begynder til august i et job på et plejehjem i Danmark.

  Kommune satser på at lokke tyske sosu’er til

  De fleste kommuner kæmper i øjeblikket med at rekruttere medarbejdere til ældreplejen. En kommune har fundet en løsning, der rækker ud over den danske landegrænse - en løsning der måske kan afhjælpe manglen på hænder.
  En del ældre må hen over sommeren regne med, at der bliver færre aktiviteter og mindre praktisk hjælp.

  Stor kommune varsler: Ældreplejen kan blive forringet i ferietiden

  Flere nullermænd og mindre aflastning af pårørende. Det kan ældre i stor kommune blive nødt til at leve med i sommer som følge af mangel på personale. Ældreplejen er også ferie-presset i andre kommuner.
  Borgmester Knud Vincents og Peter Morgan fra PFA tager sammen med administrerende direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen første spadestik på byggegrunden i Slagelse Bypark

  Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

  Pensionsselskabet PFA vil sammen med OK-fonden opfører boliger for livet til fremtidens ældre i ti kommuner. Første spadestik er nu taget i Slagelse, hvor man er gået i gang med at bygge en lille bydel, der huser mere end blot et friplejehjem.
  Frikommuneforsøgene kommer ikke til at stå i vejen for borgerens frie valg af hjemmepleje. Det skaber ro og tryghed i branchen erfarer OPS-Indsigt

  Aftale om frikommuneforsøg glæder erhvervsorganisationer

  En aftale om flere frikommuneforsøg, hvor et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at sætte ældreplejen fri i en række kommuner, kommer ikke til at stå i vejen for frit valg. Aftalen møder tilfredshed hos flere erhvervsorganisationer, men hos FOA savner man mod og sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget frihed, det er man opnår.
  De ældre i Aalborg Kommune kan forhåbentlig se frem til at få lidt mere omsorg, fordi der bliver frigjort tid til kerneopgaverne.

  Kommune afbureaukratiserer i egne regler i stor stil

  Aalborg Kommune er i fuld gang med at afskaffe overflødige regler på både ældre- og børneområdet. Processen er vendt på hovedet i forhold til den sædvanlige tilgang til afbureaukratisering. Alene på ældreområdet fjernes nu 122 regler.
  Ældre er i ny aftale sikret retten til at kunne vælge en anden leverandør end kommunen. Her får en ældre noget at drikke i en tudekop.

  Frit valg på ældreområdet knæsat i ny aftale

  Det bliver slået fast i ny aftale om flere frikommuner på ældreområdet, at ældre skal have frit valg af leverandør. Denne såkaldte 'hegnspæl' er kommet efter politisk armlægning.
  VIVE har undersøgt baggrunden for covid-19-udbrud og -dødsfald på plejecentre og i hjemmeplejen i perioden januar 2020 til april 2021.

  VIVE: Danmark klarede sig godt gennem covid-19 på ældreområdet

  I sammenligning med andre lande klarede Denmark sig godt, selv om der var udfordringer med hygiejne og adgang til test og værnemidler. Det viser en ny undersøgelse, der kigger på baggrunden for covid-19-udbrud og -dødsfald på plejecentre og i hjemmeplejen.
  Arbejdspresset i ældreplejen når nye højder, mens stadig flere forlader faget, skriver Fagbladet FOA.

  Nye tal: Arbejdspresset i ældreplejen er rekordstort

  Ældreplejen risikerer at kollapse, hvis det ikke lykkes at vende udviklingen, advarer FOA. Psykolog kalder situationen for tæt på ’håbløs’.

  Markant forskel mellem kommunerne på udviklingen i hjemmehjælpstimer

  Mens enkelte kommuner har øget antallet af hjemmehjælpstimer pr. ældre med mere end 50 procent, har andre kommuner mindsket antallet tilsvarende meget. Se udviklingen i din kommune her.
  Der har været en stigning i antallet af ældre under den nuværende regering, men antallet af hjemmehjælpstimer er ikke fulgt med.

  Faldet i hjemmehjælpstimer pr. ældre fortsætter

  Faldet i hjemmehjælpstimer pr. ældre er mindsket under den nuværende regering, men der bliver stadigt færre hjemmehjælpstimer pr. modtager for særligt de ældste borgere.
  Venstre-rådmand sov på et plejehjem for nylig, hvor der er store problemer med rekruttering og fastholdelse af personale. Han vil gerne se på, om der eventuelt kan gives mere i løn til ansatte på afsnittene for demente.

  Rådmand åbner for at lokke sosu’er til demens-afsnit med mere i løn

  Et helt nyt afsnit for demensramte på et plejehjem i Aarhus Kommune står gabende tomt. Det er nemlig ikke muligt at skaffe personale til at tage vare på de demente ældre. Rådmand overvejer, om sosu'er skal lokkes med mere i løn.
  Fremover skal alle plejecentre i østjyske Syddjurs Kommune omdøbes til plejehjem. Fotoet er fra Rosengården Plejehjem i Hornslet.

  Byråd: ‘Plejehjem’ er bedre betegnelse end ‘plejecenter’

  Byrådet i Syddjurs Kommune har besluttet, at kommunens plejecentre skal omdøbes til plejehjem. Med den nye betegnelse ønsker byrådet at signalere, at der er tale om ældres eget hjem, og at det er et trygt sted at være.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: