”Vi tager de borgere som har søgt os og som er på vores venteliste,” siger direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup

Friplejehjem: ‘Vi tager imod de borgere, kommunen visiterer til plejehjem’

Friplejehjemmenes ret til selv at anvise borgere har understøttet en fortælling om, at friplejeleverandørerne kun vil lukke de 'nemme' ind og overlade 'de svære' til kommunerne selv. Men "'det er der slet ikke risiko for," lyder det fra branchen. – læs hvorfor.
Skal ældre kunne fravælge personlig pleje foretaget af en person af et andet køn end dem selv? Den debat kører nu i Nordjylland.

Hed debat om ældre kvindes afvisning af mandlig sosu

En 75-årig pensionist i Nordjylland afviser at blive badet af mandlige hjemmehjælpere og får så at vide af kommunen, at hun må klare sig selv. Det udløser en meget følelsesladet debat om, hvad ældre kan forlange af kommunen.
Jammerbugt Kommune vil lade robot stå for medicinering til ældre i eget hjem. I nabokommunen Hjørring (hvor fotoet er fra) har man i længere tid med gode resultater afprøvet robot-medicinering.

Kommune vil lade robot give medicin til ældre

Jammerbugt Kommune går med i spændende forsøg, hvor borgere får deres medicin fra en robot. Det kan blive win-win for borgerne og kommunen.
Udvalgsformand Olfert Krog (DF) kan her torsdag fortælle social- og ældreminister Astrid Krag (S) om Esbjerg Kommunes indsats for at give borgere en værdig død.

Kommunes indsats for en værdig død vækker opmærksomhed

Her torsdag får Esbjerg Kommune besøg af social- og ældreminister Astrid Krag (S). Hun vil gerne høre mere om kommunens arbejde på at gøre livets afslutning mere værdig.
Her sidder nogle af de mest tilfredse, ældre borgere i landet, ifølge måling fra Kommunebarometeret.

Stolt borgmester: Vi har landets mest tilfredse ældre

Borgerne i Vallensbæk Kommune er de mest tilfredse i hele landet, når det kommer til kommunernes aktivitetstilbud til de ældre, viser en ny undersøgelse fra Kommunebarometer.
Færre aktiviteter for de ældre er en af de kedelige konsekvenser af mangel på ferieafløsere i mange kommuner.

Presset kommune må lukke daghjem

Kommunerne kæmper henover sommeren mere end sædvanligt med at skaffe hænder nok i ældreplejen. Det giver ringere service til de ældre. Eksempelvis har man i nordsjællandsk kommune set sig nødsaget til midlertidigt at lukke tre daghjem.
Også irriterende pårørende har krav på en professionel og fair behandling, fastslår socialdirektør i Varde Kommune Claus Fjeldgaard.

Socialdirektør: Selv den værste krakiler kan have ret

Kommunens ansatte inden for ældrepleje og socialområdet skal opføre sig professionelt - også når pårørende er krakilske og emsige. Det slår socialdirektør fast.
OPS-Indsigt beskrev kort efter domsafsigelsen i Vestre Landsret d. 5 juli, hvorfor dommen burde være sommerlæsning for landets ældre- og sundhedsforvaltninger.

Kommune trækkes i Højesteret for underbetaling af leverandør

'Vi kan ikke stiltiende se til, at man bare sjusser sig frem til erstatningsbeløbet og belønner kommunen for at bryde lovgivningen,' siger Karsten Høgild, der er direktør for brancheorganisationen KA Pleje.

Sosu’ere har flere og flere sygedage

Mens pædagoger, lærere og kontorfolk i kommunerne samlet set har nogenlunde konstant eller dalende sygefravær, så stiger og stiger antallet af sygedage blandt sosu'ere. Det viser nye tal fra KL.
Svagelige ældre blive for ofte plejet af stressede sosu'ere og vikarer, lyder kritik.

Kritik af stress og dårligt arbejdsmiljø i hjemmeplejen

Plejekrævende ældre møder alt for mange stressede ansatte og vikarer fra kommunen. Sådan lyder generel kritik af hjemmeplejen. KL erkender, at der er problemer.
Københavns Kommune har kritiseret løn- og arbejdsvilkår for chauffører i Intervare. Nye oplysninger tyder på, at Intervare arbejder ud fra en helt bevidst strategi, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Kommune: Intervare beordrer chauffører til at blive selvstændige

Intervare der bringer mælk, toiletpapir og andre dagligvarer ud til svage borgere i kommunen, beordrer chauffører til at blive selvstændige, inden de starter. Det afslører undersøgelse.
Københavns Kommune har kritiseret løn- og arbejdsvilkår for chauffører i Intervare. Nye oplysninger tyder på, at Intervare arbejder ud fra en helt bevidst strategi, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Kommune: Intervare beordrer chauffører til at blive selvstændige

Intervare der bringer mælk, toiletpapir og andre dagligvarer ud til svage borgere i kommunen, beordrer chauffører til at blive selvstændige, inden de starter. Det afslører undersøgelse.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: