SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
"Vi har i mange år forsøgt at drive vores kommuner meget effektivt, og det er godt. Men det betyder også, at vi har oparbejdet mange kontrolsystemer," siger Socialdemokratiets kommunalordfører Birgitte Vind til Berlingske.

Kommunale ledere: Vi får mere bureaukratisk bøvl

Både mine medarbejdere og jeg selv bruger mere tid på dokumentation og kontrol end tidligere. Det siger to ud af tre kommunale ledere i ny måling. Vi må opgive noget af al den kontrol, siger kommunalordfører.
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.
Der sker store ting i toppen af ledelsen i Fredericia Kommune. Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, og en ny borgmester er lige tiltrådt.

Kommunaldirektør hjemsendt i sag om særbehandling

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste og hjemsendt, efter at nu fratrådt borgmester købte attraktiv villagrund.
Claus Stensgaard Jensen er indstillet til at blive fyret som koncerndirektør på Bornholm. Han har valgt at kæmpe sin sag i offentligheden.

Koncerndirektør fritaget for tjeneste

Koncerndirektør i Bornholms Regionskommune er blevet fritaget for tjeneste. Han mener selv, at han er på vej ud for 'at have passet mit arbejde.' Han er tidligere i sin karriere blevet fritstillet.
Struer Kommunes borgmester, Niels Viggo Lyngshøj (S), advarer Langeland mod tankerne om en sammenlægning med to andre kommuner. (Arkiv)

Anbefalede sammenlægning: Glad for, at det ikke skete

Debatten om kommunesammenlægninger fortsætter. Vestjysk borgmester advarer nu om sammenlægning, som han ellers tidligere var fortaler for.
Det vil kunne give milliardstore samfundsøkonomiske gevinster, hvis lønmodtagere, der har mulighed for det, begynder at arbejde mere hjemme end før coronakrisen.

Mere hjemmearbejde kan give gevinster for 14,2 milliarder

Der er store besparelser at hente i tid og kørselsudgifter, hvis folk arbejder mere hjemme, viser ny analyse. Kommunerne har kig på potentialet for hjemmearbejde.
Tidligere borgmester Knud Gether (V) er overbevist om, at en sammenlægning af tre fynske kommuner er nødvendigt for at sikre en sund udvikling. (Arkiv)

Tidligere borgmester: Slå ineffektive kommuner sammen

En tidligere borgmester foreslår at lægge tre kommuner sammen i det sydfynske øhav: ‘Økonomien er elendig og udviklingen er negativ.' Forslaget får kølig modtagelse af de tre nuværende borgmestre.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Ifølge KL blev der i hele 2019 ikke etableret et eneste solcelleanlæg i kommunerne. Ny delaftale betyder, at det fremover bliver nemmere og billigere for kommunerne at etablere anlæggene. (Arkiv)

Kommune slukkede grøn strøm: Nu ændres reglerne

Flere kommuner har sukket efter at gøre det nemt at opsætte solcelleanlæg på kommunale bygninger. Deres grønne bønner er blevet hørt i Folketinget, så til foråret ændres bøvlede bureaukratiske regler.