Administration

  Fra venstre byrådspolitikerne: Kate Svarrer, Ballerup, Lars Hoppe Søe, Næstved, og Lars Axel Nielsen, Randers.

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer: Dagsordenerne skal forkortes

  Fire ud af ti byrådsmedlemmer har et budskab til borgmestre og kommunaldirektører: Dagsordenerne til byrådsmøder skal være kortere og mere koncentrerede om det politiske indhold. 'Generelt er byrådsmødernes dagsordener alt for meget præget af administrative udredninger,' siger erfarent byrådsmedlem.
  De ældre i Aalborg Kommune kan forhåbentlig se frem til at få lidt mere omsorg, fordi der bliver frigjort tid til kerneopgaverne.

  Kommune afbureaukratiserer i egne regler i stor stil

  Aalborg Kommune er i fuld gang med at afskaffe overflødige regler på både ældre- og børneområdet. Processen er vendt på hovedet i forhold til den sædvanlige tilgang til afbureaukratisering. Alene på ældreområdet fjernes nu 122 regler.

  Nyt benchmark: Se, hvem der bruger meget og lidt på administration

  Der er meget markante forskelle på, hvor meget kommunerne bruger på administration, når man tager højde for rammevilkårene. Det viser ny benchmark. Se tallene for alle kommuner her.
  Tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe vil nu have erstatning for tort og have et gyldent håndtryk i form af 18 måneders løn.

  Fyret kommunaldirektør forlanger 3,1 mio. kr.

  Den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe fra Fredericia Kommune forlanger i sag 3 mio. kr. - svarende til halvandet års løn - og 100.000 kr. i tort. Her tirsdag er en faglig voldgift om den spektakulære fyringssag begyndt. Udfaldet kan påvirke viljen til at fyre kommunaldirektører, spår forsker.
  Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) kan ånde lettet op.

  Sag mod borgmester og kommunaldirektør falder med manglende beviser

  Tidligere borgmester og kommunaldirektør i Fredericia kan ånde lettet op. Anklagemyndigheden vurderer, at det ved en domstol ikke vil kunne bevises, at de to er skyldige i forsømmelse.
  Henrik Lund bliver fra 1. august ny øverste administrativ chef for den berygtede Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning i Københavns Kommune.

  Berygtet forvaltning får ny direktør

  Forvaltningen, som Venstre-politikeren Cecilia Lonning-Skovgaard måtte forlade efter massiv kritik, får nu ny direktør. Han kommer fra en lederpost i Finansministeriet.
  Hele kommunalbestyrelsen i Jammerbugt skal have mulighed for at diskutere alvorlige anklager mod to ledere. Det mener medlem af Økonomiudvalget Jørgen Ravn Christensen (K).

  Byrådsmedlem bruger sin standsningsret: Alvorlige anklager skal nu behandles i byrådet

  Hårde anklager om manipulation og frygtbaseret ledelse i Jammerbugt Kommune skal nu vendes i byrådet. Et konservativt udvalgsmedlem bruger sin såkaldte standsningsret.
  Et snævert flertal i byrådet i Lejre Kommune har besluttet at fyre kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

  Ballade om fyring af kommunaldirektør

  Kommunaldirektøren i Lejre Marie Vynne er blevet fyret af et snævert borgerligt flertal i byrådet. Som noget usædvanligt i en personalesag har oppositionen i byrådet valgt at afgive en officiel mindretalsudtalelse.
  Der er nu indført ansættelsesstop i administrationen, og flere besparelser er i vente. Det oplyser borgmesteren i Odsherred, Karina Vincentz (Nyt Odsherred).

  Kommune ser sig nødsaget til at indføre ansættelsesstop

  Økonomien er så stram i Odsherred Kommune, at der nu bliver indført ansættelsesstop i administrationen året ud. Og der kommer andre besparelser, varsler borgmesteren.
  Efter kritik har partierne i byrådet i Fredensborg Kommune indgået en aftale, som hegner byrådsmedlemmernes indtag af alkohol ind.

  Efter kritik for fråds og drikkeri: Byråd lægger bånd på sig selv

  Fremover er der på forhånd afsat et bestemt beløb til mad og drikkevarer, når byrådsmedlemmer fra Fredensborg Kommune deltager i konferencer og seminarer. Det har partierne aftalt efter kritik for at have drukket for meget på borgernes regning.

  59 kommuner har øget antallet af administrative medarbejdere siden 2019

  Seks ud af ti kommuner har øget antallet af medarbejdere i administrationen siden før corona. Ifølge Benchmarkingrapport fra 2020 burde 20 af de kommuner have mindsket antallet af medarbejdere i stedet.
  Ankestyrelsen har på baggrund af en række henvendelser bedt Langeland Kommune komme med en god forklaring på, hvordan man sikrer, at loven bliver overholdt fremadrettet. Kommunen skal også redegøre for sagsforløbet i tre konkrete sager.

  Ankestyrelsen truer byråd med tilsynssag

  Flere henvendelse om ulovlig sagsbehandling til Ankestyrelsen får nu styrelsen til at reagere: En tilsynssag mod familieafdeling kan være på vej, hvis ikke politikerne kan svare fyldestgørende.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: