Der bygges til både helårshus, sommerhus og i erhvervslivet, og det kræver en byggetilladelse, men kommunerne og medarbejderne er pressede, og sagsbunkerne vokser. (Arkiv)

Byggesagspres sender medarbejdere syge hjem

Voldsomt arbejdspres i kommunernes byggeafdelinger fører til sygemeldinger, siger fagforbund. ‘Gør noget ved det nu,’ lyder opfordring fra lokal fagforeningsformand.
Susanne Eilersen ses her længst til venstre på pressemødet, hvor Fredericia Kommune præsenterede advokatundersøgelses konklusioner.

Sager blev pillet af bordet inden udvalgsmøder

Tidligere kommunaldirektør og borgmester i Fredericia har angiveligt i flere tilfælde fjernet sager, inden de er blevet sendt til fagudvalgene. 'Det skriger til himlen', siger viceborgmesteren.
Hvem skal tilbydes de overskydende vacciner på dagen? Det er et dilemma, centerchefen i Høje-Taastrup Kommune står over for. (Arkiv)

Vaccine i overskud gik til kommunale ledere

Fem daglige ledere i hjemmeplejen kom foran i køen og blev vaccineret med overskudsdoser før frontpersonale. Det får borgmesteren op af stolen: 'Jeg er ikke tilfreds'.
En større skandale er i gang i et byråd, hvor en eller anden har lækket personfølsomme oplysninger.

Læk skaber skandale

Lækket af navne på ansøgere til topjob i kommune har udløst en større skandale. Nu er politiet sat på sagen, og to Venstre-politikere er gået fra partiet på grund af sagen om læk.
Ledsagerordning i Odense Kommune blev ulovligt suspenderet i januar. Nu har kommunen rettet ind efter henvendelse fra Socialministeriet. (Arkiv)

Ulovligt: Kommune suspenderede hjælp til handicappede

Frygten for coronasmitte fik i januar Odense Kommune til at stoppe for dele af ledsagerordningen,. Men det var en ulovlig handling.
Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, vil fremover bringe flere sager til fagudvalgene i stedet for Økonomiudvalget. der beskyldes for at være 'Det lillle byråd'. (Arkiv)

Lytter til kritik: Flytter flere beslutninger ud i fagudvalg

Økonomiudvalget bliver kaldt 'det lille byråd' og har for meget magt, mener byrådspolitikere i Fredericia. Den kritik har Fredericias nyslåede borgmester valgt at lytte til.
"Folk, der er ansat i det offentlige, har de samme rettigheder, som alle andre mennesker," siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

KL: Topembedsmand må gerne blande sig i politik

Der var intet forkert i, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg hjalp borgmester Henrik Frandsen med at få oprettet en ny hjemmeside. Der skelnes meget mellem, hvad man gør som privatperson og som ansat, fastslår KL.
SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
"Vi har i mange år forsøgt at drive vores kommuner meget effektivt, og det er godt. Men det betyder også, at vi har oparbejdet mange kontrolsystemer," siger Socialdemokratiets kommunalordfører Birgitte Vind til Berlingske.

Kommunale ledere: Vi får mere bureaukratisk bøvl

Både mine medarbejdere og jeg selv bruger mere tid på dokumentation og kontrol end tidligere. Det siger to ud af tre kommunale ledere i ny måling. Vi må opgive noget af al den kontrol, siger kommunalordfører.
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger