Byrådsmedlem Bo Bjerre Mouritzen (Enh.) (til venstre) beskylder borgmester Gert Jørgensen (K) for dårlig håndtering af sag med kommunaldirektør.

Byrådsmedlem: Dårlig ledelse i sag med kommunaldirektør

Borgmesteren i Sorø bliver kritiseret af kollega i kommunalbestyrelsen for dårlig håndtering af sag med kommunaldirektør. 'Det er meget svært at have tillid til borgmesteren,' siger lokalpolitiker.
Det må aldrig være med besparelser for øje, at man indfører en arbejdsuge på fire dage, mener formanden for HK Kommunal Lene Roed.

Fire dages arbejdsuge er populær i kommune

Medarbejdere i Odsherred Kommune er glade for en arbejdsuge på fire dage, selv om det giver lidt længere dage. Det er konklusionen efter snart to år med de kortere uger. Solrød Kommune gør nu også forsøget.
Den fyrede kommunaldirektør i Greve Kommune, 52-årige Claus Thykjær, står til at få mere end to mio. kr. i forbindelse med sin fratrædelse.

Fyret kommunaldirektør får to millioner kroner

Den fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær får to mio. kr. som del af aftale. Borgere kan få oplevelsen af, at fyrede kommunaldirektører bliver belønnet for deres fejl, vurderer professor.
Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn.

Fyret kommunaldirektør: ‘Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod’

Kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær er blevet fyret efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. 'Jeg har begået nogle personlige fejl', erkender Claus Thykjær. Kommunen vil nu prøve at forebygge gentagelser.

Kommuner kunne spare 8,2 mia. kr., hvis alle havde administrationsudgifter som ti laveste

Nyt benchmark viser, at kommuner kunne spare 8,2 milliarder kroner, hvis alle var lige så billigt administrerede som de ti billigste. Hvis alle kom ned på gennemsnittet, så er besparelsen 2,0 milliarder kroner.

Markante forskelle i kommuners udgifter til administration og ledelse

Kommunerne Holbæk, Horsens, og Fanø bruger forholdsvis få penge på administration og ledelse. Modsat bruger Læsø, Ballerup og Egedal relativ mange penge på forvaltning. Det viser ny benchmark-analyse. Se tallene for din kommune her.
Kommunaldirektøren i Greve Kommune, 52-årige Claus Thykjær, står til fyring efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Direktør hjemsendt: Brugte kommunens kreditkort til ishockey

Kommunaldirektør Claus Thykjær i Greve har brugt kommunens kreditkort til private indkøb. Han har erkendt og tilbagebetalt det private forbrug, som han hævder, skyldes en forglemmelse.
Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet fyret.

Kommunaldirektør står til fyring

Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær står til at blive fyret. Byrådet indleder en personalesag, fordi tilliden er væk. En anden er udpeget til fungerende kommunaldirektør.
Østjyllands Politi har opgivet at finde ud af, hvem der lækkede oplysninger fra ansættelsesudvalget, da Randers Kommune skulle have ny direktør.

Politiet dropper undersøgelse af mulig lækage

Østjyllands Politi har valgt ikke at gå længere i efterforskningen af en sag om brud på tavshedspligten i Randers Kommune. Byrådspolitiker klager og går nu til Statsadvokaten.
Byrådet i Fredericia har en principiel debat om, hvem der må sidde med i ansættelsesudvalg . (Fotoet af byrådet er fra 2018)

Hvem må være med i vigtigt ansættelsesudvalg?

Efter borgmesterskandalen i Fredericia skal der nu ansættes nye topdirektører i kommunen. Nu har man i byrådet en principiel debat om, hvem der kan sidde med i ansættelsesudvalg.
"Det er med en følelse af vemod, at jeg efter syv år siger farvel til Halsnæs Kommune," siger den snart tidligere kommunaldirektør.

Kommunaldirektør fratræder i Nordsjælland

Halsnæs Kommune skal finde en ny kommunaldirektør. Anders Mørk Hansen har fået en ny stilling som administrerende direktør i Diakonissestiftelsen.
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)

Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: