Der er bred opbakning i Aarhus Byråd til et forslag, som byrådsmedlem Mahad Yussuf (R) har taget initiativ til.

Byråd: Vi skal være farveblinde, når vi ansætter

I Aarhus vil man gerne undgå, at ansøgere til job i kommunen bliver sorteret fra på grund af alder, køn eller etnicitet. Onsdag aften vedtog et bredt flertal i byrådet at gå videre med et forslag om farveblindhed ved ansættelser.
"jeg er bare så pisse hamrende glad og stolt," skriver Liv Gro Jensen, som er politisk ordfører for SF i Aarhus Byråd. Kommunen vil som en af de første indføre en intern CO2-afgift.

Aarhus indfører intern CO2-afgift

Klimabelastningen af kommunens indkøb skal være meget tydelig, og derfor vil Aarhus Kommune nu indføre en intern CO2-afgift. Det bliver en økonomisk løftestang til endnu mere klimahandling, skriver glad SF-ordfører.
En vuggestue i Aarhus lukker ned å grund af ekstraordinært coronaudbrud blandt personalet, meddeler kommunen. Sundhedsmyndighedernes anvisninger er uklare, siger rådmand.

Vuggestue lukker ned: Samtlige ansatte er syge

En vuggestue i Aarhus er så hårdt ramt af sygdom hos personalet, at den er blevet nødt til at lukke. Rådmand efterspørger klarere retningslinjer fra regeringen.
Den øverste embedsmand i Aarhus stadsdirektør Niels Højbjerg fratræder sin stilling.

Aarhus får ny stadsdirektør

Efter 13 år som stadsdirektør i Aarhus fratræder Niels Højberg sit job med udgangen af februar. Han skal fremover arbejde på Aarhus Universitet.
Undersøgelse finder det sandsynligt, at Søndervangsskolens ledelse siden 2009 stik imod reglerne i god tid har afsløret over for lærerne, hvilke fag der var udtrukket til eksamen.

Rapport udpeger ledelsessvigt på omstridt Aarhus-skole

Undersøgelse af Søndervangskolen påpeger dårligt arbejdsmiljø, manglende styring og fejl i prøveafvikling. Aarhus Kommune går heller ikke fri af kritik.
Man skal kigge alt for langt efter kvinder i toppen af aarhusiansk politik, mener direktør for Aarhus Business College Gitte Nørgaard.

Erhvervskvinde i angreb: For få kvinder på magtfulde poster i Aarhus

Mens det fra 2022 kun er mænd, der sidder på de mest magtfulde politiske poster i Aarhus Kommune, så er tendensen den modsatte i hovedstaden.
Der skal være færre fællesskaber baseret på druk og flere baseret på f.eks. idræt. Det fremgår af ny plan mod unge druk i Aarhus Kommune.

Storby-kommune vil bremse unges druk

Nu skal der sættes en bremse på unges druk. I højsædet skal i stedet forældreansvar, fællesskaber uden alkohol og alkoholfrie fester. Det er nogle af elementerne i en plan, der skal få unge i studiebyen Aarhus til at skrue ned for voldsomt alkoholforbrug.
“Der er sket en enorm udvikling i forhold til borgernes behov for information. Der er nogle helt andre krav til, hvad borgerne forventer, at kommunen informerer om. Og den forventning er kommunerne nødt til at imødegå," siger Allan Boye Thulstrup, næstformand for Dansk Journalistforbund.

Næstformand: Kommunerne har brug for flere folk til borgerinformation

Væksten i antallet af presse- og kommunikationsfolk i kommunerne har mødt skarp kritik fra flere fronter. Men kritikken bygger på en skæv fortælling om, hvorfor kommunerne ansætter kommunikationsfolk, mener næstformand for journalister.
Kommuner kan kræve, at medarbejdere fremviser coronapas, når de møder ind på arbejde.

Nu skal 28.000 ansatte i Aarhus vise coronapas

Alle medarbejdere i Aarhus Kommune skal fremover kunne fremvise et gyldigt coronapas. Ellers risikerer de at miste deres job.
I kølvandet på ansættelsen af mange flere kommunikationsfolk i Aarhus er det blevet sværere som journalist at komme igennem til kommunen og afsløre spin. Det mener Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende.

Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.
Daginstitutionerne i Aarhus Kommune har allerede nu har svært ved at finde personale. De kommende år skal de finde endnu flere.

Børneboom i Aarhus: Snart mangler 1.000 nye pædagoger

Aarhus Kommune kigger ind i en fremtid, hvor de skal finde 1.000 ekstra medarbejdere med en pædagogisk uddannelse til daginstitutionerne.
I Norddjurs, Syddjurs og Aarhus kommuner har kandidater trukket sig, efter stemmesedlerne er trykt og klar til 16. november.

Trak sig efter anklage om sexchikane: Stemmer stadig på sig selv

Tre KV21-kandidater har trukket sig fra stemmesedlerne i tre østjyske kommuner af vidt forskellige grunde. Det er for sent at slette dem fra stemmesedlerne, så hvor ender de mulige stemmer henne?

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: