Mette Maabjerg er lam fra brystet og ned og har i næsten fire år haft en personlig handicaphjælper.

Mette føler sig krænket og ydmyget – men overvågning kan være nødvendigt

Rådmand ser gerne, at lovgivningen på området bliver ændret, så kommunen kan slippe for at bruge metoder, hvor borgerne føler sig overvåget og krænket.
Et opgaveudvalg under Børn og Unge i Aarhus Kommune har afleverer sine anbefalinger om tiltag, som byrådet kan sætte i værk for både børn, unge, forældre og professionelle i forhold til deres medieforbrug.

Anbefalinger sætter digitale grænser for børn og forældre

Særligt her under coronakrisen tager mange unges brug af sociale medier og computerspil overhånd. Et opgaveudvalg i Aarhus kommer nu med anbefalinger til at forebygge, at børn og unge går psykisk ned i det digitale univers.
Ifølge DGS vil man med aktionen vil sætte fokus på, at "eleverne rigtig, rigtig gerne vil tilbage fysisk i skole". (Arkiv)

Gymnasieelever går til undervisning på caféer i protest

Sogneregel rammer skævt, når elever gerne må mødes på café, men ikke i klasselokalet, mener gymnasier.

Efter Kongsgården: Ledelse mellem jura og politik

Lov er lov, og lov skal holdes. Sagen om plejehjemmet Kongsgården i Aarhus medførte et langvarigt politisk og offentligt pres på kommunen og dens øverste ledelse. Det blev et år, hvor ledelse foregik i et minefelt mellem jura, politik og plejeskandale.
Rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus har skrevet en mail, som sætter både hende og forvaltningen i et dårligt lys.

Rådmand til direktør: Blæs på økonomien

Tænk på Dansk Folkeparti og blæs på økonomien så vidt muligt. Sådan lyder opfordringen fra rådmand Jette Skive i Aarhus til direktør på ældreområdet. Opfordringen kan ifølge ekspert være ulovlig. S og SF i byrådet forlanger sagen undersøgt.
"Vi får flere ældre, men vi får ikke pengene med til at dække det," siger rådmand i Aarhus for Sundhed & Omsorg, Jette Skive (DF).

Kommune forudser stor pengemangel på ældreområdet

Nye beregninger fra forvaltningen i Aarhus Kommune viser, at kommunen i de kommende år får store udfordringer med at få pengene til at række på ældreområdet. 'Vi står og kigger ind i et gevaldigt underskud,' siger rådmand.
"Lokalt kan det ikke gøres meget bedre. Det gælder hele vejen rundt fra dem i marken til administrationsgangene," siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) efter et år med coronakrise.

Borgmestre: Medarbejderne imponerer os

Medarbejderne i kommunerne gør en imponerende og stor indsats. Sådan lyder det fra flere borgmestre efter ét år med coronakrise.
Flere kommuner presser på for at få sløjfet de nationale test i folkeskolen. Senest melder Aarhus og Norddjurs kommuner sig på banen. (Arkiv)

Aarhus vil have skoleelever fritaget for nationale test

Landets næststørste kommune har ansøgt om at slippe for nationale test i folkeskolen. Flere andre kommuner går med samme tanker.

Flere dropper hovedstaden, men urbaniseringen fortsætter

Selvom flere forlader hovedstaden, fortsætter danskere over hele landet med at søge mod de største byer og deres omegn. Det viser ny rapport. Se den langsigtede udvikling i til- og fraflytning for din kommune her.
Gode normeringer i dagtilbud er vigtigere end lave takster. Det mener rådmand Thomas Medom (SF).

Rådmand: Bedre normeringer må medføre højere forældrebetaling

Når kommunerne nu tilskyndet af regeringen øger antallet af voksne i vuggestuer og børnehaver, så må forældrene også betale mere. Det mener Aarhusrådmand, som vil have hævet taksterne i dagtilbud.
På et møde mellem tillidsfolk og byrådets politiske udvalg på ældreområdet har politikerne fået besked om, at de ansatte langt fra er tilfredse med samarbejdet i en nedsat styregruppe.

Ældreplejens personale forlader styregruppe i protest

Der er ingen medindflydelse, og der bliver ikke lyttet til medarbejdernes synspunkter i forandringsproces. Ansatte i Aarhus Kommunes skandaleramte ældrepleje går i protest, mens forvaltningen lover bedring.
Det Kongelige Bibliotek i Aarhus vandt Renoverprisen 2020. Nu er 128 nye projekter indstillet til prisen.

Renoveringsprojekter i hele landet dyster om pris

128 forskellige projekter rundt i landets kommuner er nu indstillet til Renoverprisen 2021, som gives til Danmarks bedste renoveringsprojekt i år.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger