I udvalgte dele af Aarhus skal man kun have lov at køre 40 km/t, mener byrådspolitikere, som har forslag på dagsordenen her i dag, onsdag.

Lokalpolitikere vil have farten ned i stor kommune

Kommunerne kan nu lægge billet ind på at komme med i forsøg, som gør det muligt at sænke fartgrænsen til 40 km/t i udvalgte byzoner. Det handler om sikkerhed, siger byrådsmedlemmer i Aarhus.
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) retter en usædvanlig kritik af KL-formanden Jacob Bundsgaard (A) for ikke at være skarp nok i kritikken af sine partifæller i regeringen, når ministre lover mere velfærd end der er dækning for i økonomiaftalen.

Borgmester i skarp kritik af KL-formand og økonomiaftale

Borgmester i Helsingør kommer med en usædvanlig skarp kritik af KL-formand Jacob Bundsgaard, som Benedikte Kiær ikke mener er skarp nok i sin kritik af regeringen. Hun spørger direkte, om det skyldes, at Bundsgaard er socialdemokrat? KL-formand afviser kritikken.
Christian Budde, spidskandidat for Venstre i Aarhus Kommune: 'Der er ikke nogen grund til at åbne champagne – der er ikke tale om et løft.'

Handicappede på vej mod katastrofe: ‘Fuldstændig rystet og chokeret’

Socialdemokratiet kalder budgetforliget et løft af socialområdet, men det er ikke virkeligheden, lyder kritikken. LEV Aarhus kalder det en katastrofe.
John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
Byrådet i Aarhus er ifølge Aarhus Stiftstidende blevet "kastreret" af borgmester Jacob Bundsgaard (S), før de vigtige budgetforhandlinger begynder i morgen, torsdag.

Bundsgaard lægger snæver ramme for budgetforhandlinger

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har fået de øvrige partier i byrådet med på at lægge en snæver ramme for denne uges forhandlinger om budgettet for 2022. Byrådet er 'kastreret', vurderer avis.
Aarhus Kommune vurderer, at frivillige lektievenner er så stor en gevinst for udsatte unge, at Red Barnet Ungdom får penge til at drive ordningen videre.

Kommune værdsætter lektievenner så meget at støtte fortsættes

En ordning med frivillige lektievenner og læringscafeer giver så meget gevinst, at Aarhus Kommune vælger at videreføre støtte.
3D-effekten ved overgangen virker ved hjælp af skygger, så det ligner, at feltet svæver nogle centimeter over jorden. Det skal nu præves tre steder i Aarhus.

Aarhus får sit første 3D-fodgængerfelt

Optisk bedrag skal få bilister og cyklister til at holde tilbage for krydsende fodgængere i centrum. Rådmand vil afprøve fodgængerfelter i 3D.
En kommunal hjemmeside om byggeri afslørede borgeres cpr-numre. Siden er nu lukket ned.

Kommune må lukke hjemmeside efter datalæk

Borgeres CPR-numre lå frit fremme på kommunal hjemmeside om byggesager. Aarhus Kommune har nu lukket hjemmesiden ned.
Besparelser på eksterne konsulenter "vil medføre, at kommunen kommer til at bygge i mindre omfang, og i ringere kvalitet end ellers," siger Bünyamin Simsek (V), teknik- og miljørådmand i Aarhus.

Hed debat om brug af eksterne konsulenter

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
Uddrag fra genopstandne Aarhus Festuges plakat.

Festuge er ude af coronaens skygge og sætter fuld blus på lyskunst

Aarhus Festuge begynder i dag, fredag. Det bliver næsten uden coronarestriktioner, og festugen genopliver sig selv med lyskunst i lange baner.
En del borgere og naboer i Aarhus føler sig fortsat plaget af, at unge i byens parker hører høj musik.

Politikere: Vi vil ikke gribe yderligere ind over for støjplager

Støjplagede borgere skal ikke regne med at få yderligere hjælp fra byrådet i Aarhus. Et flertal vil ikke stramme støjreglerne yderligere på kommunens arealer.
Byrådsmedlem og lokalformand for Dansk Folkrparti i Aarhus Kommune, Knud N. Mathiesen, siger, at alle støttekroner er betalt tilbage.

DF-lokalforening forsøgte at skjule snyd med partistøtte

Dansk Folkeparti i Aarhus har bevidst forsøgt at snyde med kommunal partistøtte, men gik til bekendelse, da avis begyndte at grave i sagen. Ekspert kalder sagen alvorlig og enestående.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: