Aarhus Kommune

  Følger byrådet et nyt sparekatalog i Aarhus, bliver der længere mellem skovbørnehaverne de kommende år.

  Forslag om at spare skovbørnehaver væk udløser markante protester

  Ligesom i de fleste andre kommuner skal man spare i Aarhus Kommune. Men et forslag i Aarhus møder kraftig kritik fra både forældre til mindre børn og forsker. Forslaget går ud på en kraftig beskæring af skovbørnehaver og naturtilbud.
  Beboerne på Aarhus Kommunes plejehjem og deres pårørende har i årevis haft mulighed for at deltage i målinger af tilfredsheden. Men i år har kommunen ikke lavet undersøgelserne, der nu skal ændres.

  Slut med brede tilfredsheds-undersøgelser på plejehjem i Aarhus

  Det er slut med at undersøge tilfredsheden med plejehjemmene i Aarhus Kommune. Politikerne vil ændre på de årlige undersøgelser, så de går mere i dybden enkelte steder i stedet for overfladisk alle steder, lyder det.
  Borgmester Jacob Bundsgaard ringede valghandlingen i gang 1. november, og nu har han trykket på alarmknappen i forhold til læk fra lukkede punkter på byrådets dagsordener.

  Borgmester vil have standset læk fra byrådsmøderne

  Alt for mange gange oplever Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard, at pressen har fået informationer fra lukkede punkter på byrådsmøders dagsordener. Nu rusker han op i kollegerne.
  Udvidelsen af Aarhus Ø har skabt debat blandt byens borgere - de bekymringer skal kommunen blive bedre til at lytte til tidligt i processerne, har kommunen erkendt.

  Indrømmer: Skal blive bedre til at lytte til borgerne ved store projekter

  Aarhus Kommune erkender med et nyt initiativ, at borgerinddragelse i forbindelse med store anlægsprojekter og grønne projekter skal blive bedre. Derfor etableres nu en ny afdeling med fokus rettet mod netop det.
  I Aarhus Kommune forbereder man sig på en situation, hvor energiforsyningen kan blive delvist stoppet i de kommende måneder.

  Kommune opretter kriseledelse for energiforsyningen

  Aarhus Kommune har nedsat en kriseledelse for kommunens energiforsyning. Opgaven bliver at forberede og håndtere beredskabet af de kritiske ydelser i forhold til borgerne ved eventuelle forsynings- og strømafbrydelser.
  Aarhus Kommune har over 1300 unge ansat i fritidsjob - og nu skal der flere til. Nogle gør rent og andre ordner små lavpraktiske opgaver, så resten af det kommunale personale slipper for at tømme opvasker og i stedet kan koncentrere sig om kerneopgaverne.

  Kommune udvider ordning med job for teenagere

  Kommunalt ansatte unge i forskellige jobfunktioner er blevet et hit i Aarhus Kommune, som nu vil oprette fritidsjob til 250 flere af kommunens unge. Det er godt for alle i en situation, hvor det er svært at skaffe arbejdskraft, siger byrådsmedlem.

  Ekspert: Hjemtagning af borgere er ikke noget quick fix

  Flere kommuner overvejer at spare penge på det specialiserede socialområde ved at hjemtage borgere. "Den kommunale virkelighed er, at man ofte tror, man får mere for pengene hos sig selv," siger ekspert.
  I Aarhus Kommune lægger de op til flere besparelser på handicapområdet.

  Sådan sparer Aarhus: Hjemtagning til egne tilbud og tilpasning af beskæftigelsesindsatsen

  Aarhus Kommunes sparer flere millioner kroner på at hjemtage borgere med handicap til egne tilbud og ved at omlægge beskæftigelsesområdet. Læs alle spareforslagene her.
  I Aarhus Kommune skal de finde 280 millioner kroner.

  Ny stor plan: Aarhus Kommune skifter gear på socialområdet

  Aarhus Kommune skifter gear på socialområdet og finder 280 millioner kroner internt ved blandt andet at optimere og effektivisere. 'Vi står ved en skillevej,' siger rådmand Anders Winnerskjold.
  Aarhus Kommune vil ansætte unge til at servicere hos kommunens ældre på grund af besparelser i ældreplejen.

  Storkommune ansætter unge til at hjælpe i ældreplejen

  100 unge mennesker skal hjælpe med at bevare servicen hos de ældre i Aarhus. Kommunen vil ansætte 100 unge mellem 16 og 18 år i ungejob.
  Hosea Dutschke hænger efter 16 år i en tynd tråd som leder af ældreplejen i Aarhus. Det beretter to lokale medier.

  Lokalmedier: Topdirektør indstilles i dag til fyring

  Ifølge to lokale medier står Hosea Dutschke til at blive sparket ud efter 16 år som leder af ældreplejen i Aarhus Kommune. Her onsdag skal byrådet angiveligt behandle en indstilling om, at topchefen skal fratræde. Der har været flere møgsager på ældreområdet i Aarhus.
  Byrådet i Aarhus vil have trængslen i byen begrænset via forhøjede p-afgifter. FDM vurderer, det er et dårligt tiltag.

  Trods kritik satser kommune på at tjene 20 mio. kr. ekstra på parkeringsafgifter

  Aarhus Kommune håber på at få 20 millioner kroner ekstra i kommunekassen ved at forhøje parkeringsafgifter. FDM mener, at kommunen allerede tjener rigeligt på bilisterne.