Aarhus Kommune

  Social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), mener, at den nye økonomiaftale sætter velfærden under pres.

  Socialdemokratisk rådmand: Økonomiaftalen sætter velfærden under pres

  Den nye økonomiaftale kommer til at lægge et pres på velfærdssystemet. Sådan lyder dommen fra social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), i Aarhus Kommune.
  Venstre-rådmand sov på et plejehjem for nylig, hvor der er store problemer med rekruttering og fastholdelse af personale. Han vil gerne se på, om der eventuelt kan gives mere i løn til ansatte på afsnittene for demente.

  Rådmand åbner for at lokke sosu’er til demens-afsnit med mere i løn

  Et helt nyt afsnit for demensramte på et plejehjem i Aarhus Kommune står gabende tomt. Det er nemlig ikke muligt at skaffe personale til at tage vare på de demente ældre. Rådmand overvejer, om sosu'er skal lokkes med mere i løn.

  Forsker: Flere kommuner bør gøre som Aarhus og investere i bedre hjælp til psykisk belastede børn

  Aarhus Kommune investerer nu i at ansætte ti medarbejdere mere til indsatsen mod mistrivsel blandt børn og unge. Alle andre kommuner bør også opgradere deres PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), vurderer forskningschef.
  En hel årgang af børn i Aarhus Kommune har fået tilbudt at stifte nærmere bekendtskab med klassisk musik via arrangementer tilknyttet Aarhus Symfoniorkester.

  En hel årgang får nu klassisk musik ind med modermælken

  Aarhus Symfoniorkester har tilbudt en hel årgang af kommunens børn at få klassisk musik ind med modermælken. 2.500 bliver nu i et projekt fulgt fra fødslen og frem til skolealderen. Forventningen er, at musikken bliver en naturlig del af børnenes liv.
  Her ses 'Butty', som sandsynligvis allerede til sommer vil køre rundt tidligt om morgenen på steder i Aarhus og samle cigaretskodder op.

  Skod-robot på vej på gaderne i Aarhus

  En robot, der i første omgang skal samle cigaretskodder op fra fortovet, ruller formentlig allerede ud på de aarhusianske gader til sommer. Innovationschefen i kommunen er sikker på, at det kun er første skridt i retning mod mere teknologi i gadebilledet.
  Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn. Havnen står i dag for 70 procent af den samlede containertransport i de danske havne.

  Flere partier i byrådet kritiserer selskabet bag Aarhus Havn

  Aarhus Havn vil udvide havnearealerne massivt, men trods myndighedernes krav har man ikke undersøgt klimakonsekvenserne af flere lastbiler og containerskibe. Det møder kritik fra byrådsmedlemmer.
  100 byer i EU er udpeget til at få EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030. Fra Danmark er København, Aarhus og Sønderborg med på listen. Der er behov for frontløbere, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

  Tre danske byer får EU-støtte til at blive klimaneutrale i 2030

  København, Aarhus og Sønderborg er med på EU-liste over byer, der forsøger at blive klimaneutrale i 2030.
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.
  Martin Østergaard Christensen bliver ny stadsdirektør i Aarhus Kommune pr. 1. juni 2022.

  Storkommune udnævner ny stadsdirektør internt

  Byrådet i Aarhus Kommune har fundet sin nye stadsdirektør. På et byrådsmøde har man godkendt ansættelsen af Martin Østergaard Christensen som afløser for Niels Højberg, der forlod kommunen i februar.
  Da corona nedlukkede Aarhus Airport besluttede en enig bestyrelse at udnytte de tomme haller til en totalrenovering, siger lufthavnsdirektøren.

  Ejerkommuner skal ekstraordinært finde trecifret millionbeløb til lufthavn

  Aarhus Airport har brug for at få tilført et trecifret millionbeløb, og en stor del skal komme fra de tre østjyske ejerkommuner. Lufthavnsdirektøren mener ikke, regningen kommer som en overraskelse.
  Det vækker opsigt, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) nu får et honorar for sin formandspost i Aarhus Havn. Et honorar han angiveligt har forsøgt at få sat til 250.000 kroner..

  Borgmester prøvede på at få en kvart million kroner i honorar for formandspost

  Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) forsøgte angiveligt at få hævet honoraret for formandspost i havnebestyrelse til 250.000 kroner. Der har været et noget mærkværdigt forløb om formandshonoraret.
  Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, kalder ensomhed en af vores største udfordringer.

  Danmark får sin første nationale ensomhedsstrategi

  Et nyt partnerskab med en række forskellige aktører skal bekæmpe den voksende ensomhed. Ældre Sagen og Røde Kors skal koordinere partnerskabet. I Aarhus Kommune er man allerede i gang med at bekæmpe ensomhed.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: