Flere dropper hovedstaden, men urbaniseringen fortsætter

Selvom flere forlader hovedstaden, fortsætter danskere over hele landet med at søge mod de største byer og deres omegn. Det viser ny rapport. Se den langsigtede udvikling i til- og fraflytning for din kommune her.
Hver lovot-robot har sin egen unikke personlighed, som udvikles over tid. Den har indbyggede sensorer, som gør det muligt at efterligne levende væsners adfærd.

Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

Social robot fra Japan forsøger at komme i kontakt med alle omkring sig og giver ikke op, hvis den afvises.
Thomas Krarup bliver direktør i Randers Kommune. Han var tidligere konservativ rådmand i Aalborg.

Tidligere rådmand bliver direktør i kommune

Den tidligere konservative rådmand Thomas Krarup er netop ansat som direktør i Randers Kommune. Her får han ansvar for sundheds-, fritids- og omsorgsområdet.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
Flere kommunale byggeprojekter får Realdania-støtte til at skrue op for de grønne ambitioner.

Støtte til flere bæredygtige byggeprojekter i kommunerne

Knap en tredjedel af landets kommuner får støtte af Realdania til bæredygtige bygge- og anlægsprojekter. Løsningerne skal gerne inspirere og genbruges i landets øvrige kommuner.
Visualisering af den kommende renovering af Halkær Kro.

Stor investering i lille lokalområde

Aalborg Kommune, Foreningen Realdania og Lokale og Anlægsfonden investerer tilsammen 15 millioner kroner i Halkær Kro og Kulturhus, der skal skabe fællesskab og oplevelser omkring den lokale økologiske madkultur.
Undersøgelsen af de gæsternes besøg på Vejle Kunstmuseum skete på en stille hverdag. De forholdsvis få gæster, der var på besøg, bemærkede hinanden og nogle faldt i snak. Den intime stemning betød, at det faldt naturligt at indgå i en samtale med gæsterne og invitere dem med på walk-alongs. Flere besøgte museet alene og udviste glæde ved og interesse for at dele deres oplevelser. På dette billede ses Sofie Penge, Dan Arnløv Jørgensen fra Vejle Kommune og museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Nyt værktøj til at undersøge effekten af kunst i kommunerne

Hvad betyder kunst og kultur for borgerne? Det har Bikubenfonden undersøgt sammen med Aalborg Kommune, Vejle Kommune og Odense Kommune. Resultatet er et metodeværktøj, som kan kvalificere den politiske debat.
Fra venstre: Søren Eskildsen, Smukfest, Thomas Kastrup Larsen, Borgmester Aalborg kommune, Thomas Breddam, Borgmester Roskilde Kommune, Frands Fischer, Borgmester Skanderborg Kommune, Henrik Frandsen, Borgmester Tønder Kommune, Lars Charlie Mortensen, Jelling Festival, Jens Ejnar Christensen, Borgmester Vejle Kommune, Kirstine Uhrbrand, Tønder Festival & Peter Møller Madsen, Nibe Festival. Signe Lopdrup, Roskilde festival er også del af netværket, og deltog via Teams.

Fem borgmestre og festivalchefer danner netværk

Borgmestrene i de store festivalers kommuner samt festivallederne har dannet et nyt netværk. De mødtes for første gang tirsdag og vil i fællesskab genskabe og udvikle festivalerne.
Regionsrådet vil styrke samspillet mellem kultur og sundhed i Nordjylland og bl.a. skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital i et banebrydende samarbejde mellem sundhedspersonale, nordjyske kunstnere og den kendte skuespiller Thure Lindhardt.

Kunst skal fremme sundhed i Nordjylland

Regionsrådet i Nordjylland støtter nu et særligt samarbejde mellem personale og kunstnerne om at skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital.
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv)

Ansatte har fået millioner for lidt i løn i årevis

Flere fagforbund har gjort byråd opmærksom på, at en kommunal forvaltning har underbetalt sine ansatte gennem ti år. 'Vi har prioriteret anderledes,' siger forvaltningsdirektør, der står over for kæmpe regning.
Fem kommuner skal sammen med Trygfonden og Sundhedsstyrelsen udvikle initiativer, som kan mindske unges brug af rusmidler.

Pilotkommuner skal bane vej for ungeliv med mindre alkohol

Der er et stort potentiale i nyt projekt, der i kommunerne skal understøtte et ungeliv med mindre alkohol og hash. Projektet henter inspiration fra Island, hvor unge har Europas laveste alkoholforbrug.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger