Aalborg Kommune

  Aalborg bliver søndag officielt certificeret som børnevenlig kommune af UNICEF.

  Aalborg bliver certificeret som børnevenlig UNICEF-kommune

  Søndag bliver Aalborg Kommune certificeret som børnevenlig Kommune af FN's Børnefond UNICEF. Det er resultatet af et treårigt samarbejde, der har stort fokus på at inddrage børn og unge.
  Kunstig intelligens (AI) hjælper nu planlæggerne i hjemmeplejen i to kommuner.

  Hjemmeplejen i to kommuner har fået en ny medarbejder: En algoritme

  I to kommuner i hjemmeplejen afprøver man for tiden en spændende algoritme. Målet er blandt andet at blive bedre til at planlægge medarbejdernes timeforbrug; sikre kontinuiteten hos borgerne samt mindske kørsel/udledning af CO2.
  Farveseparering med Optibag er meget udbredt i Sverige og Norge, men anlægget, som ved hjælp af scannere sorterer de grønne poser fra, er det eneste af sin slags i Danmark.

  Kommune satser på højteknologisk sortering af madaffald

  Aalborg Kommune skal i samarbejde med en privat virksomhed bygge - samt eje og drifte - et anlæg til madaffald de næste 18 år. Anlægget er det eneste af sin slags i landet.
  I to omgange har Aalborg Kommune betalt for velkomstreceptioner for 3F ved kongresser i Aalborg Kongres- og Kulturcenter i 2016 og 2019.

  Kommune frikender sig selv i sag om 3F-receptioner

  En intern undersøgelse i Aalborg Kommune viser, at der ikke er sket noget fordækt i forbindelse med kommunens betaling for to 3F-receptioner i 2016 og 2019.
  Corona-pandemien har betydet rigtig meget i forhold til folks sygefravær, vurderer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

  Medarbejdernes sygefravær stikker af i stor kommune

  Aalborgs borgmester og fællestillidsmand er bekymrede over et stigende sygefravær. Det gælder både blandt frontpersonalet og i administrationen, siger fælledstillidsmand og taler om 'stressfravær'.
  Eventchefen fra borgmesterens forvaltning i Aalborg Kommune har ikke vist bilag for store udgifter i forbindelse med arrangementer.

  Eventchef brugte knap 40.000 kroner på pub uden bilag

  Eventchef i Aalborg Kommune Søren Thorst har i en periode på omkring to år besøgt en lokal pub i Aalborg 32 gange på kommunens regning. Det er uklart, hvad pengene er brugt på, for der findes ingen bilag.
  Kommunaldirektør Christian Roslev skifter snart job. Han bliver nu associeret partner i et konsulentfirma.

  Aalborgs kommunaldirektør skifter job

  Kommunaldirektør i Aalborg Kommune, Christian Roslev, skifter job og skal fremover være partner i konsulentfirma. Se listen over 17 fratrådte kommunaldirektører i år.
  Steinar Eggen Kristensen er snart tidligere kommunaldirektør i Hedensted, hvis det står til Økonomiudvalget.

  Hedensted siger farvel og tak til kommunaldirektøren

  Der skal en anden profil til som kommunaldirektør i Hedensted Kommune, mener Økonomiudvalget. Derfor er Steinar Eggen Kristensen nu fritaget fra tjeneste, indtil byrådet godkender indstillingen.
  Cirkuskabareten Majestique er blandt de forestillinger, som Spejlteltet i Aalborg har huset.

  Kommunaldirektør brugte trekvart million kroner på cirkus

  Kommunaldirektøren og eventchefen i Aalborg Kommune har af egen vilje besluttet at støtte et stort cirkusprojekt, selv om politikerne i kommunens kulturudvalg havde sagt fra.
  Regan Vest ligger skjult under Rold Skov i Nordjylland. Atombunkerens maskinmester boede i en nærliggende villa, som ses her på billedet. Nu åbner både bunkeren, villaen og et nyopført velkomstcenter for publikum.

  Hemmelig koldkrigsbunker åbner som museum til februar

  Bunker, der skulle huse regering og regent i tilfælde af atomangreb under Den Kolde Krig, åbner som museum.
  Aalborg Kommune vil i samarbejde med revisionen nu gennemgå samtlige bilag over 50.000 kr. siden 2015.

  Borgmester efter bilagsrod: Nu skal alt undersøges

  Aalborg Kommunes økonomiudvalg har sat en undersøgelse i gang, der skal gennemgå alle eventudgifter på over 50.000 kroner siden 2015. Det sker på baggrund af flere sager, hvor kommunen har betalt for fagforbunds reception.
  Borgmesterens forvaltning i Aalborg Kommune er kommet i søgelyset efter afsløringer om store beløb til receptioner, der er betalt af kommunens kasse.

  Aalborg: Utilfredshed over forvaltningens politikerbetjening tager til

  Der er politisk utilfredshed i byrådet i Aalborg over sagen om kommunens finansiering af velkomstreceptioner for 3F ved deres kongresser i både 2016 og 2019. Rådmand mener, at politikerne har fået dårlig betjening af forvaltningen i forsøget på at indhente flere informationer.