På politigården i Albertslund får betjente nu til opgave at indlede et samarbejde med to kommuner om at bekæmpe socialt bedrageri.

Seks kommuner sætter ekstra ind mod socialt bedrageri

Seks kommuner er med i nyt pilotprojekt, hvor de i samarbejde med politiet sætter ekstra ind for at bekæmpe svindel med offentlige ydelser. Vi skal finde nye måder at bekæmpe socialt bedrageri på, siger justitsministeren.
Det varierer fra kommune til kommune, om forældrene skal være med til at betale regningen for de øgede normeringer.

Her slipper forældrene for normerings-regningen

Det er op til de enkelte kommuner, om minimumsnormeringerne skal medfinansieres gennem øget forældrebetaling, eller om taksten skal fastfryses. Se her, hvordan byrådene griber forældrebetaling forskelligt an.
Aalborgs kendte forlystelsesgade Jomfru Ane Gade er blevet lukket igen.

Aalborgs borgmester lukker gaden for at undgå skrækscenarie

Aalborgs borgmester ser nedlukning af festgade som nødvendig for at undgå skrappere nedlukning i kommunen.
Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, mener ikke, at reglerne for automatiske nedlukninger giver mening. (Arkivfoto)

Endnu et sogn i Aalborg lukker ned på grund af høje smittetal

Borgmester savner større lokale frihedsgrader til at definere, hvad der lukkes ned ved sognenedlukning.
Miljøminister Lea Wermelin (S) kommer i denne uge med et udspil til at gøre det nemmere for kommunerne at begrænse luftforurening i byer.

Byområder bliver kun for el- og brintbiler

Et flertal i Folketinget vil give kommuner lov til at lave zoner i byerne, hvor der kun må køre biler, der ikke udleder CO2. De såkaldte 'nul-emissions-zoner' er dermed godt på vej. Og personbiler, som kører på diesel, skal formenes adgang til de største byer, oplyser miljøministeren.
Fra foråret 2023 kører Nordjyllands Trafikselskab kun med eldrevne busser i Aalborg.

Aalborg kører foran med at gøre samtlige bybusser eldrevne

Aalborg bliver den hidtil største by i Danmark, der laver total omstilling af den kollektive trafik til miljøvenlige elbusser. Fra foråret 2023 kører alle bybusser på el, og samtidig sparer kommunen penge.
I Vor Frelsers Sogn i Aalborg er det 43 smittede og et incidenstal på 659,31.

To nye sogne lukker grundet for høje smittetal

I alt er tre sogne med samlet under 15.000 indbyggere lukket på grund af for høj smitte med coronavirus. Se de ti kommuner med højeste testkorrigerede incidenstal her.
Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Randers kommuner har lavet mange tiltag for at komme få flere rygere til at bruge et askebæger. Blandt andet har kommunen udviklet skodhoteller, hvor rygere kan tjekke deres cigaretskod ind på et 'skodhotel.'

Kommuner sætter målrettet ind over for cigaretskod

Cigaretskodder på gader og veje er et stort affaldsproblem. Derfor er Randers og tre andre kommuner blevet testkommuner for en række undersøgelser og forsøg, der skal afdække og forsøge at løse problemet med cigaretskod i det offentlige rum.
I Aalborg bliver ledige uddannet i tre dage, så de kan blive ansat som testpersonale i kommunen.

Jobcentre uddanner testere til skoler og plejehjem

To nordjyske kommuner rekrutterer testere til kviktest i folkeskolen og til ansatte på plejehjem. I begge kommuner får de nye medarbejdere løn under eventuel sygdom.

Flere dropper hovedstaden, men urbaniseringen fortsætter

Selvom flere forlader hovedstaden, fortsætter danskere over hele landet med at søge mod de største byer og deres omegn. Det viser ny rapport. Se den langsigtede udvikling i til- og fraflytning for din kommune her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: