Undersøgelsen af de gæsternes besøg på Vejle Kunstmuseum skete på en stille hverdag. De forholdsvis få gæster, der var på besøg, bemærkede hinanden og nogle faldt i snak. Den intime stemning betød, at det faldt naturligt at indgå i en samtale med gæsterne og invitere dem med på walk-alongs. Flere besøgte museet alene og udviste glæde ved og interesse for at dele deres oplevelser. På dette billede ses Sofie Penge, Dan Arnløv Jørgensen fra Vejle Kommune og museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Nyt værktøj til at undersøge effekten af kunst i kommunerne

Hvad betyder kunst og kultur for borgerne? Det har Bikubenfonden undersøgt sammen med Aalborg Kommune, Vejle Kommune og Odense Kommune. Resultatet er et metodeværktøj, som kan kvalificere den politiske debat.
Fra venstre: Søren Eskildsen, Smukfest, Thomas Kastrup Larsen, Borgmester Aalborg kommune, Thomas Breddam, Borgmester Roskilde Kommune, Frands Fischer, Borgmester Skanderborg Kommune, Henrik Frandsen, Borgmester Tønder Kommune, Lars Charlie Mortensen, Jelling Festival, Jens Ejnar Christensen, Borgmester Vejle Kommune, Kirstine Uhrbrand, Tønder Festival & Peter Møller Madsen, Nibe Festival. Signe Lopdrup, Roskilde festival er også del af netværket, og deltog via Teams.

Fem borgmestre og festivalchefer danner netværk

Borgmestrene i de store festivalers kommuner samt festivallederne har dannet et nyt netværk. De mødtes for første gang tirsdag og vil i fællesskab genskabe og udvikle festivalerne.
Regionsrådet vil styrke samspillet mellem kultur og sundhed i Nordjylland og bl.a. skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital i et banebrydende samarbejde mellem sundhedspersonale, nordjyske kunstnere og den kendte skuespiller Thure Lindhardt.

Kunst skal fremme sundhed i Nordjylland

Regionsrådet i Nordjylland støtter nu et særligt samarbejde mellem personale og kunstnerne om at skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital.
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv)

Ansatte har fået millioner for lidt i løn i årevis

Flere fagforbund har gjort byråd opmærksom på, at en kommunal forvaltning har underbetalt sine ansatte gennem ti år. 'Vi har prioriteret anderledes,' siger forvaltningsdirektør, der står over for kæmpe regning.
Fem kommuner skal sammen med Trygfonden og Sundhedsstyrelsen udvikle initiativer, som kan mindske unges brug af rusmidler.

Pilotkommuner skal bane vej for ungeliv med mindre alkohol

Der er et stort potentiale i nyt projekt, der i kommunerne skal understøtte et ungeliv med mindre alkohol og hash. Projektet henter inspiration fra Island, hvor unge har Europas laveste alkoholforbrug.
Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
Aalborg Kommune er en af de kommuner, der køber færre konsulenttimer hos eksterne leverandører. (Arkiv)

Konsulenthus: Kommunerne udliciterer mindre til konsulenter

Opgøret med kommunernes brug af eksterne konsulenter kan mærkes i de store konsulenthuse. Et af dem har mistet en fjerdedel af omsætningen i samarbejdet med kommunerne.
Nu på lørdag skal rekordmange par giftes i landets største kommuner. Den kommende lørdag har nemlig den specielle dato 10.10.2020. 

Bunker af bryllupper på lørdag

Borgmestre og byrådsmedlemmer får travlt på lørdag. Det bliver den helt store bryllupsdag, viser rundspørge. I København for eksempel bliver det den travleste bryllups-lørdag de seneste tre år. Datoen '10. i 10. 2020' er nem at huske for de nygifte.
Museumsloven bliver tolket lidt forskelligt, når det drejer sig om byggeri på steder med kulturarv, men de fleste bygherrer overholder reglerne om at kontakte de lokale myndigheder, når de planlægger byggeri.

Standsning af byggeri flere gange vækker opsigt

En byggematador i Aalborg stoppede ikke, da han stødte på kulturarv i jorden. Men heldigvis indgår de fleste bygherrer tidligt i et samarbejde med kommunen og det lokale museumsvæsen.
Nye tal: Parkeringsbøderne sidder løst i mange af landets kommuner, men her afviser man, at det er egentlige pengemaskiner. (Arkiv)

Pengemaskine eller ej: Kommunerne scorer millioner på p-afgifter

Næsten en milliard kroner. Så meget har kommunerne ifølge FDM skrabet sammen under ét i parkeringsbøder i 2019.
(Arkiv) Hjørring har på grund af stigende smitte begrænset alle fysiske møder med borgere, meddelte kommunen fredag i en pressemeddelelse.

Analyse: Det haster med ny beslutning om digitale samtaler i jobcentrene

De ansatte i jobcentrene sidder i et ubehageligt krydspres. På den ene side bliver coronasmitten mere og mere udbredt. På den anden side skal jobcenter-medarbejderne igen holde fysiske samtaler med de ledige fra og med 1. oktober. Det sker, medmindre den nuværende dispensation fra fysiske samtaler forlænges, og derfor haster det med at få truffet en beslutning.
Et samlet beløb på 6,5 mio. kr. er på vej tilbage til forældre, der har betalt for skolefritidsordning, der ikke er blevet benyttet under corona-nedlukningen. (Arkiv)

Aalborg betaler 6,5 mio. kr. tilbage til forældre

7.500 forældreindbetalinger til fritidsordninger i Aalborg Kommune under nedlukningen skal betales tilbage, mener kommunens skoleudvalg.