Aalborg Kommune

  Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

  Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

  Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
  Her ses nu fire tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti. Øverst til venstre byrådsmedlem Olfert Krog, øverst til højre rådmand for Senior- og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune, Kristoffer Hjort Storm, nederst til venstre nu afgået formand for DF lokalforening i Faxe Kommune Fritz Christensen, nederst til højre nu afgående næstformand i DF lokalforening i Faxe Kommune Erik Tysbjerg Schiøtt.

  Flere DF’ere forlader skuden

  Det ser ikke godt ud for Dansk Folkeparti i det kommunale bagland. Intern uro får fortsat flere steder i landet lokalpolitikere til at forlade partiet, og flere begrunder det med utilfredshed i de lokale partiforeninger og med topledelsen på Christiansborg.
  Dansk Vegetarisk Forening glæder sig meget over beslutningen i Aalborg Byråd og håber, at andre kommuner vil følge trop.

  Aalborg Kommune: Nu skal alle kantiner tilbyde et vegetarisk alternativ ved alle måltider

  Byrådet i Aalborg har bestemt, at alle kommunale køkkener skal tilbyde et vegetarisk alternativ ved alle måltider. Dansk Vegetarisk Forening håber inderligt, at andre kommuner vil gøre ligesom Aalborg.
  At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

  Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

  Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.
  Byrådspolitikere i Aalborg er enige om, at beskyldningen om overvågningen af medarbejdere er så alvorlig, at den skal tages meget seriøst, og at KL skal inddrages.

  Mistanke om overvågning i forvaltning i Aalborg: KL skal undersøge sagen

  Aalborg Kommune vil bede KL undersøge sag om overvågning af medarbejdere i forvaltning. De ansatte frygter, at it-afdelingen lytter med, når de taler fortroligt sammen i nærheden af computeren eller anden teknologi.
  De store byer kommer til at tage deres andel af de ukrainske flygtninge, og hele samfundet må indstille sig på, at det bliver mærkbart, når der efter påske nok vil være over 35.000 flygtninge i Danmark. Det vurderer minister Mattias Tesfaye.

  Minister slår fast: Storbykommuner skal tage mange flygtninge

  Store kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus og Odense kommer til at modtage flygtninge fra Ukraine i forhold til kommunernes indbyggertal -altså mange flygtninge. Regeringen forlader den hidtidige model for fordeling af flygtninge, fastslår minister Mattias Tesfaye (S) og overhører dermed protester.
  'De gamle skal i højere grad passe de gamle'. Sådan kan man lidt kækt kalde flere kommuners indsatser for at få flere seniorer i ældreplejen til at blive bare lidt længere.

  Kommuner lægger sig i selen for at fastholde senior-medarbejdere i ældreplejen

  Manglen på sosu'er får nu flere kommuner til at sætte fokus på seniormedarbejderne i ældreplejen. I Aalborg for eksempel lokkes erfarne medarbejdere med bonusser for at blive.
  En af 30 stærkt kritiserede udbygnings-sager i Aalborg handler om De Danske Spritfabrikkers tidligere grund, Spritten.

  Fyringer og retssager i kølvandet på sag om udbygningsaftaler

  To topledere i Aalborg Kommune er nu blevet fyret, og retssager er under opsejling i kølvandet på sagen om ulovlige udbygningsaftaler. Lokal entreprenør mener, at kommunen behandler de skadelidte meget dårligt.
  Der kan være et meget stort potentiale i Aalborg-modelen for afbureaukratisering, vurderer ophavsmanden, rådmand Jes Lunde (RV).

  Rådmand: Vi vender tingene på hovedet for at få skub i afbureaukratisering

  Rådmand i Aalborg Jes Lunde (R) er ophavsmand til en model for afbureaukratisering, som kan sprede sig til hele landet. Vi har valgt at bruge omvendt bevisbyrde, og det kan blive effektivt, vurderer Jes Lunde.
  Aarhus Kommunes venskab med den russiske storby Sank Petersborg er afsluttet på grund af invasionen i Ukraine.

  Aalborg og Aarhus dropper russiske venskabsbyer

  To store kommuner streger russiske byer fra listen over venskabsbyer. ' Det er en lille ting, som forhåbentlig kan give lidt ekstra kampgejst til ukrainerene,' siger byrådsmedlem i Aarhus.
  Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

  Rusland giver kraftværker sved på panden

  Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: