May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
Formand for børne- og uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune Kirsten Nørgård Christensen (V) har fået tilskud til hjemmepasning ind som permanent ordning i budgettet for 2021. (Arkiv)

Kommune gør tilskud til hjemmepasning permanent

Efter et forsøgsår med tilskud til hjemmepasning i Aabenraa Kommune har byrådet nu valgt at forlænge ordningen, der har været en succes.
For at beskytte ældre mod coronasmitte er der fortsat retningslinjer for besøg hos ældre borgere på plejehjem og sygehuse. De er dog netop blevet lempet (Arkiv)

Lempede besøgsregler på plejehjem udløser både vrede og glæde

Plejehjemmene åbner for flere besøg fra pårørende, og overalt er forberedelserne i gang. Nogle kommuner glæder sig, mens andre er frustreret over uklare retningslinjer.
Der kommer ingen minimumsnormeringsmidler til de privatejede daginstitutioner, mens de kommunale og selvejede får del i en halv milliard kroner (Arkiv)

Ikke alle børn får glæde af flere hænder

Byrådspolitikere i Aabenraa fra både rød og blå blok er utilfredse med, at de private daginstitutioner ikke får del i pengene til øgede normeringer og dermed flere ansatte.
Spejderforeninger er blandt dem, der er ramt under coronakrisen. I Aabenraa er der hjælp på vej til dem og andre foreninger. (Arkiv)

Kommune ‘lægger brædder’ under coronaramte foreninger

Foreningslivet er hårdt ramt under nedlukningen, hvor mange medlemmer helt er stoppet med deres aktiviteter. Derfor hjælper Aabenraa nu foreningerne ved at fastholde de tilskud, de fik inden krisen.
Kommuner hjælper deres elitesportsklubber med økonomiske hjælpepakker, da klubberne i øjeblikket ligger ned på grund af de tomme sportsarenaer. (Arkivfoto)

Aabenraa, Herning og Horsens hjælper eliteklubber

Selvom boldene i elitesportsklubberne ligger stille, så ruller millionerne ind på kontoen i kommuners bestræbelser på at hjælpe økonomisk. Kommunalforsker løfter det gule kort mod fremgangsmåden.