Ejler Schütt, forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og viceborgmester i Aabenraa Kommune, vil ikke afgive sit mandat til DF. (Arkiv)

Forlader DF og beholder mandatet: Nægter at overholde aftale

Viceborgmesteren i Aabenraa Kommune har sagt farvel til Dansk Folkeparti og beholder sit mandat i byrådet. Det sker på trods af en aftale om, at ex-DF'ere skal afgive deres mandat.
Aabenraas borgmester Thomas Andresen giver det brede samarbejde i byrådet en stor del af æren for, at kommunen igen i år ligger i top tre af NB-Økonomis benchmarkindikator.

Vindere i benchmark har en ting til fælles: Byrådet samarbejder

Borgerne skal angiveligt se mod byrådet, hvis kommunen klarer sig dårligt i benchmark. To kommunalforskere bekræfter, at samarbejde i byrådet oftere giver bedre resultater for borgerne.
Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig har udviklet en digital platform til projektet ”Ung 2020”, fordi det ikke var muligt for skoleelever fra danske og tyske skoler at mødes fysisk på tværs af grænsen.

Pilotprojekt i kulturregion har udbredt potentiale

Kultursamarbejdet mellem skoleelever i grænsekommunerne blev kortsluttet på grund af covid-19. I stedet mødes de unge nu via unikt digitalt forum udviklet med midler fra kulturaftalerne til brug i fremtidige projekter.
"Vores jurister oplyste os om, at vi ikke må komme uanmeldt, og så vurderede udvalget, at anmeldte tilsyn trods alt er bedre end ingenting," forklarer formanden for Aabenraa Kommunes 'Vækstudvalg for Land og By' Philip Tietje (V).

Kommune advarer firmaer før tilsyn

Aabenraa Kommune ønsker ikke flere slumlejrsager, og har derfor ført tilsyn med chaufførforholdene hos 20 transportfirmaer i Padborg-området. Men kommunen varslede firmaerne 14 dage før.
May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
Formand for børne- og uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune Kirsten Nørgård Christensen (V) har fået tilskud til hjemmepasning ind som permanent ordning i budgettet for 2021. (Arkiv)

Kommune gør tilskud til hjemmepasning permanent

Efter et forsøgsår med tilskud til hjemmepasning i Aabenraa Kommune har byrådet nu valgt at forlænge ordningen, der har været en succes.
For at beskytte ældre mod coronasmitte er der fortsat retningslinjer for besøg hos ældre borgere på plejehjem og sygehuse. De er dog netop blevet lempet (Arkiv)

Lempede besøgsregler på plejehjem udløser både vrede og glæde

Plejehjemmene åbner for flere besøg fra pårørende, og overalt er forberedelserne i gang. Nogle kommuner glæder sig, mens andre er frustreret over uklare retningslinjer.
Der kommer ingen minimumsnormeringsmidler til de privatejede daginstitutioner, mens de kommunale og selvejede får del i en halv milliard kroner (Arkiv)

Ikke alle børn får glæde af flere hænder

Byrådspolitikere i Aabenraa fra både rød og blå blok er utilfredse med, at de private daginstitutioner ikke får del i pengene til øgede normeringer og dermed flere ansatte.
Spejderforeninger er blandt dem, der er ramt under coronakrisen. I Aabenraa er der hjælp på vej til dem og andre foreninger. (Arkiv)

Kommune ‘lægger brædder’ under coronaramte foreninger

Foreningslivet er hårdt ramt under nedlukningen, hvor mange medlemmer helt er stoppet med deres aktiviteter. Derfor hjælper Aabenraa nu foreningerne ved at fastholde de tilskud, de fik inden krisen.
Kommuner hjælper deres elitesportsklubber med økonomiske hjælpepakker, da klubberne i øjeblikket ligger ned på grund af de tomme sportsarenaer. (Arkivfoto)

Aabenraa, Herning og Horsens hjælper eliteklubber

Selvom boldene i elitesportsklubberne ligger stille, så ruller millionerne ind på kontoen i kommuners bestræbelser på at hjælpe økonomisk. Kommunalforsker løfter det gule kort mod fremgangsmåden.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: