Aabenraa Kommune

  Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa Kommune, anser kommunen for at være den rene duks i det store servicerammespil, der foregår i KL på torsdag.

  Kommunale dukse i Jylland overskrider ikke servicerammen for 2022

  Flere jyske kommuner holder sig under servicerammen i budgettet for 2022, selvom de teknisk set må gå en smule over. De kalder sig selv dukse og de gode drenge i 'budgetklassen'.
  Borgere i sønderjysk kommune har ifølge kritikere haft store problemer med kommunen, når de skulle have bevilliget en protese. (Arkiv)

  Kommune under kritik: Dårlig behandling af protesebrugere

  Det er en sort plet på kortet og på kant med serviceloven. Sådan beskriver Amputationsforeningens formand de forhold, som brugerne af proteser lever under i sønderjysk kommune.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
  Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

  Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

  Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'
  Ejler Schütt, forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og viceborgmester i Aabenraa Kommune, vil ikke afgive sit mandat til DF. (Arkiv)

  Forlader DF og beholder mandatet: Nægter at overholde aftale

  Viceborgmesteren i Aabenraa Kommune har sagt farvel til Dansk Folkeparti og beholder sit mandat i byrådet. Det sker på trods af en aftale om, at ex-DF'ere skal afgive deres mandat.
  Aabenraas borgmester Thomas Andresen giver det brede samarbejde i byrådet en stor del af æren for, at kommunen igen i år ligger i top tre af NB-Økonomis benchmarkindikator.

  Vindere i benchmark har en ting til fælles: Byrådet samarbejder

  Borgerne skal angiveligt se mod byrådet, hvis kommunen klarer sig dårligt i benchmark. To kommunalforskere bekræfter, at samarbejde i byrådet oftere giver bedre resultater for borgerne.
  Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig har udviklet en digital platform til projektet ”Ung 2020”, fordi det ikke var muligt for skoleelever fra danske og tyske skoler at mødes fysisk på tværs af grænsen.

  Pilotprojekt i kulturregion har udbredt potentiale

  Kultursamarbejdet mellem skoleelever i grænsekommunerne blev kortsluttet på grund af covid-19. I stedet mødes de unge nu via unikt digitalt forum udviklet med midler fra kulturaftalerne til brug i fremtidige projekter.
  "Vores jurister oplyste os om, at vi ikke må komme uanmeldt, og så vurderede udvalget, at anmeldte tilsyn trods alt er bedre end ingenting," forklarer formanden for Aabenraa Kommunes 'Vækstudvalg for Land og By' Philip Tietje (V).

  Kommune advarer firmaer før tilsyn

  Aabenraa Kommune ønsker ikke flere slumlejrsager, og har derfor ført tilsyn med chaufførforholdene hos 20 transportfirmaer i Padborg-området. Men kommunen varslede firmaerne 14 dage før.
  May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

  Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

  I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
  Formand for børne- og uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune Kirsten Nørgård Christensen (V) har fået tilskud til hjemmepasning ind som permanent ordning i budgettet for 2021. (Arkiv)

  Kommune gør tilskud til hjemmepasning permanent

  Efter et forsøgsår med tilskud til hjemmepasning i Aabenraa Kommune har byrådet nu valgt at forlænge ordningen, der har været en succes.
  For at beskytte ældre mod coronasmitte er der fortsat retningslinjer for besøg hos ældre borgere på plejehjem og sygehuse. De er dog netop blevet lempet (Arkiv)

  Lempede besøgsregler på plejehjem udløser både vrede og glæde

  Plejehjemmene åbner for flere besøg fra pårørende, og overalt er forberedelserne i gang. Nogle kommuner glæder sig, mens andre er frustreret over uklare retningslinjer.
  Der kommer ingen minimumsnormeringsmidler til de privatejede daginstitutioner, mens de kommunale og selvejede får del i en halv milliard kroner (Arkiv)

  Ikke alle børn får glæde af flere hænder

  Byrådspolitikere i Aabenraa fra både rød og blå blok er utilfredse med, at de private daginstitutioner ikke får del i pengene til øgede normeringer og dermed flere ansatte.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: