A-kasser

  (Arkiv) Besparelser på jobcentrene på 1,1 milliarder skal finansiere tidlig pension, som regeringen præsenterede på Danish Crown i august 2020. Under maskerne er det statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

  Kampen om nyledige dagpengemodtagere intensiveres

  Kommunerne og fagbevægelsen kæmper med usikre argumenter om de nyledige dagpengemodtagere. For ingen analyser har indtil videre vist, om a-kasser eller jobcentre er bedst til at få dem i arbejde. Aftale om millionbesparelser på jobcentrene er lige på trapperne.
  (Arkiv) DF's nye beskæftigelsesordfører René Christensen vil sætte kommunerne fri i forhandling om besparelse på jobcentrene. Det vil overflødiggøre diskussionen om flytning af opgaver til a-kasserne, mener han.

  DF: Overflødigt at a-kasser får mere ansvar for arbejdsløse, hvis kommuner sættes fri

  Dansk Folkeparti vil bruge besparelser på jobcentrene til at sætte dem fri. Det vil betyde, at diskussionen om at flytte opgaver til a-kasserne er overflødig, lyder det fra beskæftigelsesordfører.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

  Minister bekræfter: Kommunerne kan miste stor opgave

  Regeringen pønser på at tage en del af opgaven med at hjælpe ledige fra kommunernes jobcentre. Det bekræfter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
  (Arkiv) Regeringen vil gennem lovgivning gøre det nemmere for fagbevægelsen at øge medlemstallet, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Mandag Morgen. Jobcentrene har allerede mærket den tendens, skriver NB-Beskæftigelses redaktør i sin analyse.

  Analyse: God grund til bekymring i de kommunale jobcentre

  Mere og mere peger på, at S-regeringen vil flytte flere opgaver fra jobcentrene til a-kasserne. Læs Helle Schøler Kjærs analyse af nogle af de politiske udsigter på beskæftigelsesområdet.
  (Arkiv) Kommunerne vil blive uinteressante for virksomhederne, hvis de nyledige dagpengemodtagere overgår til a-kasserne i et halvt år, mener Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

  KL: Det går ud over langtidsledige, hvis a-kasser skal overtage dagpengemodtagere i et halvt år

  Mange års opbygning af samarbejde med virksomhederne vil lide skade, hvis a-kasserne overtager dagpengemodtagerne i det første halve års ledighed. Det mener udvalgsformand i KL Thomas Kastrup-Larsen.
  A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

  Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

  A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
  Det største fald i beskæftigelsen i januar var inden for hoteller og restauranter, hvor antallet af lønmodtagere faldt med 9000. (Arkiv)

  22.000 job forsvandt under januars nedlukning

  Danmark var i januar ramt af det største fald i beskæftigelsen siden april 2020 under første nedlukning.
  (Arkiv)

  Ledigheden er faldet for sjette måned i træk

  Efter at ledigheden steg markant i starten af foråret, er det siden generelt gået i den rigtige retning.
  (Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

  Kontanthjælpsmodtagere kan nu melde sig ledige digitalt eller på telefon

  Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.
  Antallet af beskæftigede på hoteller og restauranter er faldet med 9.000 siden februar. (Arkiv)

  10.000 nye i job: Beskæftigelsen stiger for fjerde måned i træk

  Beskæftigelsen er faldet med 29.000 under coronakrisen. Restauranter, hoteller og rejsebranche er hårdt ramt.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
  A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

  A-kasser: ‘Vi når det’

  Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.