Nyeste artikler

Hanne Høst-Madsen har i løbet af det seneste år mistet sin mand og været alvorligt syg to gange med henholdsvis cancer og tarmslyng. Hun havde efter begge hospitalsforløb brug for, at nogen kunne gribe hende i en sårbar situation. Løsningen blev et ophold på Diakonissestiftelsens aflastningspladser.
Selvstændighed, værdighed, livshistorier og fællesskab er nogle af de vigtigste ingredienser i det gode ældreliv ifølge fire elever fra Social- og sundhedsuddannelserne på Diakonissestiftelsen. Især handler det om at se den enkeltes behov og tage sig den tid, der er brug for, mener de.
Tapas til frokost giver anledning til gode snakke om ferieminder – og gør Anna Lise i vældig godt humør.

På rejse gennem maden

På Plejehjemmet Salem har sommeren budt på rejser til Italien og Spanien – på spisebordet vel at mærke. Spanske tapas vækker minder om flamingo, fester og ferier. ”Salud i sangria,” lyder glade stemmer. Kom med til bords.
Ako Ahmadi har gennem et gruppeforløb lært at undgå at sætte folk i bås.

Når fordomme fylder

Når fordomme fylder ”Det har ændret, hvordan jeg ser på både mig selv og de andre,” fortæller Ako Ahmadi, der er en af deltagerne i et gruppeforløb i Sundhedscenter Hvide Hus omkring ’selvstigmatisering’.
Den gode tone har højeste prioritet på plejehjemmet Søster Sophies Minde. Det betyder, at det er ok at sige til en kollega, hvis man overhører noget, man ikke synes lever op til Diakonissestiftelsens værdier. Samtidig går ledelsen forrest i den gode kommunikation og sikrer støtte til medarbejderne, når det er nødvendigt.
Kompetenceudvikling og medarbejdertrivsel har givet tilfredse kunder i hjemmeplejen. Sådan forklarer souschef Lena Vibeke Jensen en meget positiv tilfredshedsmåling blandt hjemmeplejens borgere.
Diakonissestiftelsens Bæredygtighedspris er uddelt for første gang og går til Elin Sloth Blemholt, som er ledende økonoma på Plejehjemmet Salem. Hun får prisen for sin indsats for at omstille køkkenet på Salem til mere bæredygtig madlavning.
Bernard Laux og SOSU-assistent Yvonne Wagner samarbejder i højt humør om Bernards genoptræning efter en hjerneblødning.

Fra kørestol til egne ben

En hjerneblødning sendte Bernard Laux i koma og kørestol. Takket være genoptræning blandt andet fra Diakonissestiftelsens Hjemmepleje går han nu selv og drømmer om igen at kunne spille guitar.
Plejehjemmet Søster Sophies Minde er netop blevet godkendt til at have sygeplejestuderende i praktik. Her skal den nære sygepleje være attraktiv for studerende. Mille Petersen er positivt overrasket.
Efter tre et halvt år i botilbuddet Hvide Hus er Jacob Mols startet i praktik og har lagt en plan for at blive uddannet elektroingeniør. Det har været en vild rejse, fortæller han og hans kontaktperson.
Annonce

Seneste indlæg