- Søgeresultat

Hørsholm Kommune vil med visse undtagelser nu gennemføre et stop for 'unødige driftsudgifter og ansættelser' året ud.

Stop for ‘unødige driftsudgifter og ansættelser’ skal mindske bøde til kommune

Hørsholm Kommune risikerer at få en forholdsvis stor sanktion for at overskride sin serviceramme markant. På den baggrund indfører kommunen nu et stop for 'unødige driftsudgifter og ansættelser'. Og driftsudgifter bliver flyttet over til at være anlægsudgifter.
Sosu-elever i Billund tager på fælles studiedage, hvor der blandt andet er fokus på refleksion, socialt samvær og netværk.

Her vælger sosu’er at blive fastansat efter endt uddannelse

I Billund Kommune gør sosu-uddannelserne meget ud af at at skabe et fagligt fællesskab mellem eleverne, og det får langt de fleste af de nyuddannede til at vælge ansættelse inden for kommunegrænsen i stedet for i nabokommunen.

Har du hørt?: Amanda Irina Larsen …

Amanda Irina Larsen (S) bliver i denne uge byrådsmedlem i Hvidovre Kommune. Hun er Socialdemokratiets førstesuppleant og går ind i kommunalbestyrelsen, fordi hendes partifælle og byrådsmedlem Marie Durhuus er blev valgt til Folketinget og ikke må have et dobbeltmandat. Det fremgår af dagsordenen til byrådsmødet i Hvidovre i morgen, tirsdag.

Har du hørt?: Eric Steffensen …

En måned efter at byrådsmedlem i Lolland Kommune Eric Steffensen meldte sig ud af Dansk Folkeparti for at blive løsgænger, har han nu i stedet meldt sig ind i Socialdemokratiet, skriver Folketidende. Dermed har den socialdemokratiske gruppe absolut flertal i byrådet med 13 ud af 25 medlemmer.
Der er især to områder i Danmark, som klarer sig dårligt, hvis man måler kommunerne med kriterierne fra ghettolisten.

Sådan klarer din kommune sig målt på ghettokriterierne

Der tegnes et markant Danmarkskort, hvis man bedømmer kommunerne ud fra de samme kriterier, der gælder på den såkaldte ghettoliste. Se her, hvordan din kommune klarer sig i den test.
Snart kan bilpendlere til og fra Vejle gratis tage bybussen, hvis de parkerer på en samkørselsplads i Vejle Syd eller Vejle Nord om morgenen.

Myldretid og trængsel: Pendlere kan køre gratis med bussen

Som et forsøg på at mindske trængslen på gader og veje i Vejle morgen og eftermiddag sætter Vejle Kommune og Sydtrafik nu gang i et forsøg. Bil-pendlere får nu mulighed for at køre gratis med bussen ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. 'Vejle Park and Ride' skal gerne skabe mere plads på vejene inde i byen.
En kunststofbane i Silkeborg er blevet hegnet ind. Ikke for at holde bolde på banen, men for at forhindre granulat fra banen i at sprede sig til den omkringliggende natur.

Nyt hegn omkring fodboldbaner skal forhindre gummistykker i naturen

Mikroplast fra kunstgræsbaner er skadeligt for miljøet og er en bekymring i mange kommuner. Et forsøg i Silkeborg skal være med til at holde plastikken på fodboldbanen.
Kassebeholdningen i Hørsholm Kommune er så god, så man godt kan klare det, hvis kommunen får en "dummebøde", oplyser borgmester Morten Slotved (K).

Nordsjællandsk kommune står foran markant overskridelse af servicerammen

Den forholdsvis lille kommune Hørsholm i Nordsjælland står til at overskride sin serviceramme med 77 millioner kroner i år. Borgmesteren erkender, at opbremsning er nødvendig, men håber samtidig som førhen at slippe for sanktioner.

Citat af Roger Buch: Det skønne ved skandalesager er, at de har en eno…

Det skønne ved skandalesager er, at de har en enorm positiv effekt. Der er blevet ryddet op - ikke kun i Fredericia

Danmarks tre største byer vil forkorte udskældte ressourceforløb fra tre til to år

Landets tre største byer vil give borgere i ressourceforløb en hurtigere vished om fremtiden. Grænsen for, hvor længe et ressourceforløb må strække sig over, skal sættes ned fra tre år til to år.
Kort tid før Mette Frederiksen udskrev valg til Folketinget præsenterede regeringen reformudspillet Danmark Kan Mere III. En del af udspillet var, at kommunerne skulle spare 2,5 milliarder kroner på administrationsudgifterne, svarende til udgiftsvæksten fra 2013 til 2021. Det var blandt andet for at "sikre færre kolde hænder og flere varme hænder".

Administrationsudgifter afslører valgkamps-bluff

S, V og K gik alle tre til valg på at spare mindst 2,5 milliarder kroner på den kommunale administration under påskud af, at flere års vækst finansierede kolde hænder. Nu viser tal, at langt størstedelen af stigningen i udgifterne er på den borgernære administration.
Samtlige partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - inklusiv hendes eget - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti.

Alle partier i byrådet kritiserer borgmesters opførsel

Der har været uhensigtsmæssig kommunikation fra Benedikte Kiærs side ifølge Økonomi- og Erhvervsudvalget i en sag, der har sygemeldt tre medarbejdere i whistleblowerordningen. Borgmesteren erkender, at hun ikke burde have ageret, som hun gjorde.