Del artiklen:
- Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hej

Efter konsekvensen af faldene børnetal har Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune besluttet at sende et forslag om lukning af fem skoler i kommunen til høring.
Det oplyser TV Midtvest

“Vi har en økonomi, der tilsiger, at vi er nødt til at gøre noget. Vi skal finde ni millioner på skoleområdet, og derfor er vi nødt til at gøre noget,” siger Peter Larsen (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune, til TV Midtvest. 

Ifølge Peter Larsen risikerer kommunen, at flere små byer vil dø, hvis forslaget går hjem. Samtidig vil det sikre en ro og stabilitet – og de tilbageværende skoler i kommunen vil stå stærkere rent fagligt og socialt.

Forslaget fra Børne- og Familieforvaltningen vil samlet set give en besparelse på 15,5 millioner kroner, som betyder, at der efterfølgende vil være 6,5 millioner kroner til geninvestering i skolerne i Thy.

Spareforslaget gælder skoler med under 100 elever, og nogle af skolerne er nede på 50 elever.
nannakk