Del artiklen:
- Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hej

I tirsdags lancerede Danmarks Statistik en ny interaktiv læringsportal ’Mit liv med statistik’, der er målrettet 7.-10. klasses elever.

Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse. 

Portalen skal hjælpe unge med at forholde sig kritiske til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg, der i en hverdag med fake news kan være svært.

“I en tid med fake news og skræmmende historier om krig i Europa og coronapandemien er det afgørende, at børn og unge har et troværdigt sted at gå hen og få viden. Derfor håber jeg, at man ude på skolerne vil bruge Mit liv med statistik i undervisningen,” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Danmarks Statistik oplever en stigende interesse fra skoler for statistik og materiale, som kan bruges i undervisningen i skolen. Læringsportalen veksler mellem statistikopgaver og escape rooms i fiktive universer. Der er blandt andet opgaver om unges fritid og brug af internet og nyheder, udsatte børn, relativ fattigdom og sammenhæng mellem uddannelse, job og løn.

Mit liv med statistik er tilgængelig på skolernes læringsplatforme og kan også tilgås direkte fra Danmarks Statistiks hjemmeside på mitlivmedstatistik.dk.
nannakk//ritzau