Del artiklen:
53-årge Rasmus Bjerregaard kommer med stor erfaring til jobbet som ny kommunaldirektør i Helsingør fra 1. marts.
53-årge Rasmus Bjerregaard kommer med stor erfaring til jobbet som ny kommunaldirektør i Helsingør fra 1. marts. - Foto: Privat

Helsingør får ny kommunaldirektør. Det bliver Rasmus S. Bjerregaard, som kommer med megen erfaring fra den kommunale verden. Sidst fra sit nuværende job som kommunaldirektør i Holbæk.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Der er masser af kommunal topleder-erfaring med i bagagen, når 53-årige Rasmus Søren Bjerregaard 1. marts sætter sig i kommunaldirektørstolen i Helsingør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Holbæk og tidligere i Furesø – alt i alt 11 år som kommunaldirektør.

Rasmus S. Bjerregaard har udover topledererfaring også et stort netværk i både staten, andre kommuner og organisationer.

Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) glæder sig til samarbejdet og udtaler i en meddelelse fra kommunen:

“Helsingør Kommune er i en spændende udvikling, hvor det er vigtigt, at vi alle er med, og at vi kan håndtere den økonomiske smalhals, som regeringen har udmeldt. Med Rasmus har vi fået en kommunaldirektør, der samler os, kan udfordre os og ved, hvordan man som kommune både kan sikre udvikling og stabil økonomi.”

“Rasmus bor i vores kommune, og har derfor et godt kendskab til kommunens styrker og udfordringer. Rasmus skal løfte en tung arv fra Stine Johansen – og det kan han.”

Stine Johansen forlod Helsingør Kommune forrige år for pr. 1. oktober at blive direktør i KL med ansvar miljø og klima.

null
Den nye kommunaldirektør i Helsingør glæder sig til at arbejde i sin hjemkommune. (Foto: Peter Jarvad, Holbæk Kommune)

Glæder sig til hjemmebane

Ramus S. Bjerregaard ser frem til at tage hul på de nye udfordringer fra 1. marts og udtaler:

”Jeg har været optaget af kommunerne og den kommunale økonomi stort set hele min karriere. Det er et fantastisk område at beskæftige sig med hver eneste dag – lige midt i hverdagen, tæt på borgerne og samtidig helt afgørende for udviklingen af vores fælles velfærdssamfund.”

“Efter at have prøvet opgaven som kommunaldirektør i Furesø og senest Holbæk, glæder jeg mig meget til næste kapitel på min hjemmebane i Helsingør Kommune.”

“Jeg ser meget frem til samarbejdet med politikere og medarbejdere og til sammen med de mange borgere, foreninger, virksomheder og så videre. At yde mit bidrag til at gøre Helsingør Kommune til et endnu bedre sted at bo, arbejde, studere og besøge.”

Blå bog Rasmus S. Bjerregaard

Rasmus Søren Bjerregaard har boet i Helsingør Kommune siden 2000 – først i Tikøb og siden 2005 i Helsingør by. Han er gift og har to voksne børn. Ud over familie og venner bruger Rasmus S. Bjerregaard bl.a. fritiden på jagt og kanoture, og så holder han af engelsk fodbold og amerikanske krimiforfattere.

CV

·         2016 Kommunaldirektør i Holbæk Kommune

·         2012 Kommunaldirektør i Furesø Kommune

·         2009 Direktør i Hillerød Kommune

·         2004 Økonomichef, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune

·         2002 Chef for velfærdspolitisk sekretariat, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

·         1998 Fuldmægtig og specialkonsulent i Finansministeriet

·         1992-1998 Dansk Flygtningehjælp og fuldmægtig i Indenrigsministeriet

Cand. Scient. pol, Københavns Universitet, 1995.