Del artiklen:
Flere kommuner opdager nu mange huller i asfalten grundet den massive mængde regn efterfulgt af frostgrader.
Flere kommuner opdager nu mange huller i asfalten grundet den massive mængde regn efterfulgt af frostgrader. - Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Kombinationen af frost og rigeligt med regn er årsagen til usædvanligt mange huller i vejene, oplyser flere kommuner. Alene i Assens Kommune skal der lappes 5.000 huller, anslås det.

Af Nanna Koors-Kristiansen, journalist, nanna@nb-medier.dk

Mange kommuner oplever for tiden rigtig mange huller i asfalten. Årsagen er blandt andet den massive mængde regn samt frostgraderne, der får asfalten til at springe.

Det skriver DR.

Allan Hansson fra Nykøbing Sjælland mener, at huller i vejen er et stort problem for hele byen.

“Jeg var på hjem og kørte på Lårbakken. Det småregnede og var lidt diset, og jeg havde ikke nogen chance for at se hullerne i vejen. Pludselig ramte vi et kæmpe hul. Jeg har en bil med store hjul, men det gav et ordentligt brag, og bagefter begyndte bilen at ryste i rattet, så den skal på værksted,” fortæller han til DR.

I fynske Assens Kommune fortæller driftsleder Freddy Nielsen til Fyens Stiftstidende, at kommunen i denne tid er udfordret med huller i vejene. Endda så meget, at man har indkaldt et ekstra asfalthold, der har taget fat på lapningen i denne uge.

“Et slag på tasken, så har vi måske 5000 huller, vi skal have lappet,” lyder Freddy Nielsens umiddelbare vurdering overfor avisen.

Flere huller i år

I Odsherred Kommune er de også påvirket af de mange huller og ifølge Lars Christiansen, som er afdelingsleder for trafik i Odsherred Kommune, er årsagen den kæmpe mængde vand, vi har fået i januar kombineret med frostdage.

Lars Christiansen erkender derfor også at flere af hullerne får lov at ligge, da det handler om prioritering.

“Når vi får henvendelser fra borgerne, så ser vi på, hvor der er meget trafik, og hvor der er huller, som kan være trafikfarlige. Det er noget, som indgår i prioritering sammen med de andre velfærdsydelser,” forklarer han til DR.

Gundsø Entreprenør Forretning i Roskilde er en af dem, som har travlt med at lappe hullerne. Og ifølge Jesper Vesterlyng, som er direktør i virksomheden, kan det være et stort problem for bilister at køre over hullerne.

“Det er jo til gene for mange bilister, når de ligger og kører med deres hjul ned i hullerne. Det sker jo også en gang imellem, at der sker skade på fælg eller hjul,” siger Jesper Vesterlyng til DR.

Bilister kan få erstatning

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at bilisterne dokumenterer skaden ved at tage billeder af bilen og hullets størrelse samt notere vejens adresse. 

Hvornår erstatningen skal komme fra kommunen eller egen forsikring, kan være svært at sige, da det blandt andet handler om, hvem der ejer vejen.