Del artiklen:

René Christensen skal være direktør for Dansk Akvakultur og stopper som næstformand i Dansk Folkeparti.

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti René Christensen stopper som partiets næstformand.

Det siger han torsdag til Ritzau.

– Jeg stopper nu her til den 1., da jeg starter som direktør i Dansk Akvakultur, og dermed stopper jeg også i hovedbestyrelsen, siger René Christensen.

Han skal fra 1. februar være direktør for brancheforeningen Dansk Akvakultur, hvis medlemmer opdrætter fisk, skaldyr, tang og foder.

René Christensen forlader også DF’s hovedbestyrelse, når han tiltræder i sit nye job. Han fortsætter dog som byrådsmedlem og viceborgmester i Guldborgsund Kommune.

– Jeg vil stadig være i lokalpolitik, og jeg vil da stadig være en ven af partiet, siger han.

René Christensen sad i Folketinget fra 2008 til 2022.

Han var i mange år kendt som DF’s finansordfører, men ved folketingsvalget 1. november sidste år blev han ikke genvalgt til Folketinget.

Dansk Folkeparti gik ved valget tilbage fra 16 til 5 folketingsmedlemmer, og i Sjællands Storkreds kunne René Christensen ikke hamle op med partistifter Pia Kjærsgaard, der snuppede Dansk Folkepartis enlige mandat i kredsen.

Efter valget blev René Christensen i stedet valgt som partiets næstformand.

Da DF-formand Morten Messerschmidt havde en retssag om svindel med EU-midler hængende over hovedet, blev René Christensen nævnt som en mulig formandskandidat, hvis formanden blev dømt.

Morten Messerschmidt blev imidlertid frifundet for svindelanklagerne.

– Det (næstformandsposten, red.) er bestemt en interessant post at have, og så er der det helt formelle, at hvis formanden får en tagsten i hovedet, så er det jo næstformanden, der tager over i en periode.

– Men nu går vi en roligere tid i møde som Dansk Folkeparti, og det er jo rigtig dejligt, så det lægger lidt mindre åg på næstformandsposten, end det har været tilfældet den seneste tid, siger René Christensen.

/ritzau/