Del artiklen:
- Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Hej

I Aarhus er en retssag netop gået i gang, hvor syv grundejere har stævnet kommunen, fordi de over en årrække ikke har kunne bo i deres huse i de tre dage om året, racerbils-festivalen ‘Classic Race’ fandt sted. Det skriver JP Aarhus.

De syv naboer til festivalen kræver 210.000 kr. hver – i alt 1,5 mio. kr. af kommunen i erstatning. 

Sagen har været på vej siden 2019, og anledningen er, at Miljø-og Fødevareklagenævnet i slutningen ophævede Aarhus Kommunes afgørelse, der tillod Classic Race Aarhus Fond at gennemføre den tre dage lange racerløbsfestival hvert år frem til 2022.

Nævnet slog ifølge JP Aarhus fast, at Aarhus Kommune har sagsbehandlet arrangørens ansøgning forkert ved at behandle løbet som en fritidsaktivitet. Arrangøren skulle i stedet have været betragtet som en erhvervsvirksomhed med mere vidtgående krav til bl.a. støjdæmpning, mener sagsøgerne.

‘Classic Race’, der hvert år siden 2010 havde omkring 40.000 tilskuere, gik konkurs i 2021.
jornns