Kommune har over 100 ansatte til at kommunikere om sig
Del artiklen:
Byrådsmedlem Henrik Arens (NB) (til venstre) kritiserer stigningen i antallet af kommunikationsansatte i Aarhus, mens rådmand Christian Budde (V) gerne forsvarer stigningen. - Foto: Aarhus Kommune
Det vækker debat i Aarhus Kommune, at den har 105 medarbejdere ansat til at kommunikere om kommunen. Det er forkert at bruge så mange ressourcer på kommunikation, mener et byrådsmedlem, mens et andet gerne forsvarer det.
I Aarhus Kommune er der 105 medarbejdere, der kommunikerer om kommunens virke. Og der er kommet flere til gennem årerne. Det giver politisk debat om, hvorvidt kommunen bruger for mange penge på kommunikation.
Det fremgår af Århus Stiftstidende. Ifølge avisen har der været en markant stigning i antallet af medarbejdere, der arbejder med kommunikation om og for kommunen.
Omregnet til medarbejdere på fuldtid er der nu 61, mens der i 2009 var 44. Der er altså kommet 17 årsværk til siden 2009. De har titler som eksempelvis pressechefer, redaktører, seniorkonsulenter, kommunikationsmedarbejdere, webredaktører, fotografer og grafikere.
“Man bliver helt træt. Jeg tænker, det er en forkert prioritering. Vi har lige været igennem en sparerunde, hvor vi skærer ned på plejehjem og skoler. Jeg kan slet ikke se, hvordan man forsvarer den vækst, vi har med kommunikationsmedarbejdere,” siger byrådsmedlem Henrik Arens fra Nye Borgerlige til Århus Stiftstidende.
Chefredaktør på Aarhus Stiftstidende Jan Schouby skriver i en leder om væksten i antallet af kommunikations-ansatte i kommunen, at det ikke behøver at være noget problem, så længe de nu 105 medarbejdere gør gavn. Men så tilføjer han:
“Problemet og mistilliden opstår, når man med jævne mellemrum får opfattelsen af, at nogle af medarbejderne er mere optaget af at tegne et glansbillede af kommunen og at fungere som spindoktor for rådmænd end af at lave borgerrettet kommunikationsarbejde.”
Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Christian Budde (V) forsvarer gerne antallet af kommunikationsfolk i kommunen.
“Dykker man ned i det, de ansatte arbejder med, er det i høj grad rettet mod borgerne og medarbejderne. Det er et fåtal, der arbejder med pressehenvendelser. De fleste arbejder med hjemmesider, pjecer, blade, sociale medier og anden kommunikation. Og det er der brug for, fordi borgerne forventer, at en veldrevet kommune også kommunikerer, inddrager og involverer borgerne,” forklarer Christian Budde til Århus Stiftstidende.
Aarhus Kommunes nyoprettede selskab 'Klimaselskab ApS' vurderes til at kunne få monteret op mod 71.000 kvadratmeter solcelleanlæg på skoler, sportshaller og plejehjem. Det kan mere end femdoble kommunens produktion af grøn strøm fra solen.