Socialstyrelsen forventer, at omkring 600 borgere på landsplan kommer til at deltage i et pilotprojekt, der skal styrke den mentale sundhed - blandt andet her i Roskilde Kommune. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Roskilde Kommune bliver en ud af syv kommuner, der skal afprøve forløb, hvor borgere i mistrivsel får styrket deres selvværd og mentale sundhed – og forhåbentlig får kraft til at bryde ud af social isolation. Det sker ud fra en australsk metode. De første grupper forventes at begynde i foråret 2023, og tilbuddet vil vare frem til 2025 .

Af Jørn Sørensen, jorn@nb-medier.dk