Valgbussen i Morsø Kommune blev en succes op til folketingsvalget i tirsdags. - Foto: Morsø Kommune
Øboerne på Mors i Morsø Kommune og borgerne i Thisted Kommune blev ikke mindre motiverede, efter at antallet af valgsteder i de to kommuner var blevet skåret kraftigt ned op til folketingsvalget tirsdag.
Der var en del bekymring i både Morsø Kommune og Thisted Kommune op til det netop afviklede folketingsvalg.
Bekymringen gik ud på, at begge kommuner har skåret ned på antallet af lokaliteter, hvor borgerne kunne komme og sætte deres kryds, skriver Nordjyske.
I Morsø Kommune var antallet af valglokaler reduceret fra 18 til blot fem – en byrådsbeslutning fra marts tidligere på året, I stedet kørte kommunen en valgbus rundt på øen i dagene op til valget og indhentede stemmer fra de mindre byer, og det blev en succes.
Stemmeprocenten i Morsø Kommune blev på 83,62, hvilket er en anelse højere end ved folketingsvalget i 2019, hvor 83,49 procent morsingboer afgav deres stemme.
Samme tendens viste sig i Thisted Kommune, som havde sat antallet af valgsteder ned fra 26 til 15. Også her var stemmeprocenten en smule højere – nemlig 84,45 procent i år og 84,38 procent i 2019.
Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune, glæder sig over, at stemmeprocenten ikke gik ned, trods lukningen af det store antal valgsteder.
“Det var en af mine bekymringer, om det ville gå ud over valgdeltagelsen. Men der blev jeg glædeligt overrasket. Det er så dejligt at se, at stemmeprocenten faktisk er lidt højere,” siger Hans Ejner Bertelsen til Nordjyske.
Byrådsmedlem Henrik Arens er uforstående over for, at Aarhus Kommune holder på væsentlige oplysninger i sagen om Tove Dreyer, der efter et fald lå syv timer på gulvet uden at få hjælp.