Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Blandt de borgmestre, der i Region Hovedstaden tjener mest, er øverst til venstre Michael Ziegler (K), øverst til højre Sophie Hæstorp Andersen (S), nederst til venstre Thomas Lykke Pedersen (S) og nederst til højre Thomas Gyldal Petersen (S). - Foto: Socialdemokratiet/Høje-Taastrup Kommune

Flere af de storkøbenhavnske borgmestre har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede. Det kan man se med borgmestrene i Høje-Taastrup, Fredensborg og Herlev. ‘Det er vist ikke til diskussion, at jeg har en fin årsløn,’ siger borgmester.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, caroline@nb-medier.dk