Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Særligt er bestyrelsesposter i havne- og forsyningsselskaber indbringende. Blandt de borgmestre, der på landsplan tjener mest, er øverst fra venstre: Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jacob Bundsgaard (S), nederst til venstre Jesper Frost Rasmussen (V) og nederst til højre Martin Damm (V). - Foto: Kommunernes hjemmeside

Formandskaber og bestyrelsesposter er med til at gøre nogle lokalpolitikere vellønnede. Ifølge ny opgørelse får de, der tjener mest, en årsløn på op til 1,8 millioner kroner. Selv giver lokalpolitikerne ikke lønniveauet meget opmærksomhed. ‘Den er der andre, der fastsætter,’ lyder det fra flere borgmestre.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, caroline@nb-medier.dk