Vordingborg Kommune har søgt om at hæve skatten med op til halvanden procent svarende til 120 millioner kroner. Nu opfordrer borgmester Mikael Smed de velhavende kommuner til at sænke skatten, så de fattige kommuner som Vordingborg undgår en sanktion fra staten. - Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Økonomisk pressede kommuner vil presse blandt andet København til at sætte skatten ned for at undgå, at alle kommuner tilsammen får sanktioner på op til 720 mio. kroner fra staten.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk